Hirdetés
- Megtollasodik középkategória
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- One mobilszolgáltatások
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
néhányan olyan szinten vannak mint a blikk olvasóközönsége...
-
-
törölt tag
A SAR érték az a maximális sugárzást jelöli, nem a gyakorlatit. Minél közelebb van hozzád adó, minél jobb a rálátás, annál kisebb energiát fog a telefon is használni, és az sem állandó sugárzás, hanem adatcsomagokban kommunikál.
Amúgy a sugárzás intenzitása a távolság négyzetével arányosan csökken, szóval egy kétszer olyan messze levő másik telefonból negyed akkora intenzitású sugárzás ér (azonos adóteljesítményt nézve).Ennél sokkal nagyobb probléma a légszennyezés, klímaváltozás, vagy az ivóvíz tisztasága és elérhetősége.
-
nyisziati
veterán
válasz
#16820480 #48 üzenetére
Valójában nem a frekvenciákkal van gond, hanem a sugárzás energiájával.
A Vatikáni Rádiót a mai napig gyanusítják a gyerekek körében megnőtt daganatos megbetegedések száma miatt, hogy ezeket az eseteket a pár évtizeddel ezelőtt, Róma közelében elhelyezett adótornyaik okozták. -
törölt tag
Pont ez az, hogy ilyen nincs, hogy "a sugárzás", hanem különböző frekvenciák vannak, ami mind mást és mást okoz. Nagyjából 360-740nm között például azt okozza, hogy képes vagy a szemeddel látni. A 700-tól kicsit nagyobb hullámhosszok okozzák a hőérzetet. Az ennél nagyobb hullámhosszok (mikrohullám, rádióhullám) pedig egyre kevésbé hat kölcsön az emberrel.
5G esetén a low-band hullámhosszok megegyeznek majdnem pontosan a jelenleg 4G és 3G által használtakkal, szóval ha ezzel van valakinek problémája, de 4G-t meg simán használ, az teljességgel érthetetlen számomra. A high-band pedig 40-50GHz környékén annyira kis energiájú és hatótávú, hogy kb a falon nem megy át, ezért ilyen nanocelláknál fogják tudni használni, mint a WiFi, vagy még kisebb hatótávon.Amire te gondolsz, hogy rákot okoz, azt nem erre kell keresgélni, hanem a másik irányba, a Röntgen és Gamma sugárzás környékén, illetve az Alfa és Béta sugárzások, amik igazából részecskék, nem fotonok.
Ha már sugárzás, akkor egy cigi sokkal több sugárzó anyagot tartalmaz, de egy repülőút alatt is több kozmikus sugárzás ér ott fent, inkább emiatt érdemes aggódni. -
KISDUCK
addikt
válasz
szabogabor10 #37 üzenetére
De nem érted? A haverom haverja ismer valakit aki látott 2 adótorony között 2 madártetemet!!!négy!
Viccet félre téve, én eddig annyi hátrányáról olvastam az 5G-nek, hogy a frekvenciája bezavarhat az időjárás előrejelzésnek, mert a levegőben a vizcseppek ugyan azon a frekvencián rezegnek mint amin az 5G üzemel és ronthatja az időjárás előrejelzések pontosságát. Mondjuk ha ez igaz, akkor szerintem jobb lenne a hálózat telepítéseket szüneteltetni és alaposan megvizsgálni a helyzetet.
A madár tetemes hírek már több helyen is felbukkantak és az is hogy csak álhír. -
törölt tag
Hűha, nem gondoltam, hogy itthon is vannak ilyen 5G-től parázó emberek. Bár laposföld társaság is van, szóval miért is ne
-
joey04
titán
válasz
thunder6230 #36 üzenetére
helyes jól teszed.
-
válasz
pusszycat #39 üzenetére
Én adótorony alatt szívesebben laknék, mint mellette. Több okból is. Egyrészt a tornyok oldalirányban sugároznak, azaz alatta kisebb a sugárdózis (ha már ez szempont). Másrészt a szolgáltató általában bérleti díjat szokott fizetni azért hogy odateheti az adótornyát.
egyébkéntis, az 5G a gonosz háttérhatalmak műve, és különbenis mindmeghalunk!
-
Dr. Akula
félisten
válasz
"Kicsit" túlparázod a dolgot, ez nem GRB. Na az már tényleg káros.
-
Dr. Akula
félisten
Ez borítékolható volt. A drága + nem kihasználható sose volt a siker receptje.
-
válasz
Szerintem amíg nem világítasz a sötétben nincs miért aggódni.
Jó, nem azt mondom, h örülnék egy 5G-s adótorony/antenna mellett, alatt lakni de mire a telefonodhoz ér már alig érzékelhető ezt a telefonod is bizonyítani fogja. Speciel engem jobban aggasz a covid-19. Már selfie-ni is csak maszkban.
-
Giovan!
addikt
válasz
szabogabor10 #37 üzenetére
Hát ja, szakmai vélemények ide vagy oda (csak ebben a topikban volt két cikk, és a kolléga összefoglalója), ők tudják a "dörgést"
-
Menthetetlenek itt egyesek, ahogy nézem. A gonosz háttérhatalmak meg a mobillobbi akarják a zötgét ránk erőszakolni, hogy potyogjanak csak az emberek.
A föld meg lapos ugye... -
thunder6230
tag
Ha lesz 5gs telefonom sem fogok 5gt hasznalni mert nagyon karos a sugarzasa. Tobb cikk is van az egeszsegre gyakarolt hatasarol. Ettol fuggetlenul a szolgaltatok majd valahogy ugyis eroszakosan ra fognak kenyszeriteni a haszbalatara. Amugy azon kivul h tobbet eszik az akksi miatta mert a lefedettseg hianya reven valoszinuleg sem sebessegben sem stabilitasban es sem tereroben nem lesz ott a szeren eleinte teljesen felesleges meg csak beszelni is rola. Ugyanaz mint a 3g 4g mikor bejott. Tok jo a keszulek mert tudja de a modemsebessege meg alulmarad az elvartakhoz kepest.
-
KRSoos
csendes tag
Az aggodalom onnan ered, hogy az 5G milyen hatással van az emberi szervezetre. Ezt a fizika sugárzás - anyag közötti kölcsönhatásként vizsgálja. Ennek több formája is lehet, azonban itt a lényeg, hogy ahhoz, hogy a sugárzás az anyagban szerkezeti változást okozzon (ionizáljon) bizonyos szint feletti energiával kell rendelkeznie. Mivel ez az energia a hullámhossz (vagy frekvencia) függvénye, így minden elektromágneses hullámhossz (vagy frekvencia) adott, fix energiával rendelkezik. Pl a látható vörös fény 565,3 nm-e X energiával (nincs kedvem átváltani, kiszámolni) rendelkezik. Kérdés, hogy ez az energia mire elég az emberi szövetekkel szemben? Látható fénnyel rendszeresen találkozunk, nem igazán félünk tőle. Nos, az 5G ennél is alacsonyabb hullámhosszon fog működni.
Szemléletesen ez kb. úgy néz ki, hogy ha egy embernek egy ólom vagy acél golyót kellene egy felállított vékony acéllemeznek hajítania úgy, hogy átfúródjon rajta... Nos, ahhoz nem rendelkezik elég erő egy emberi karban. Ellenben ha lőfegyverrel lövünk az acéllemezre akkor már a lövedék áthatolhat rajta. Ehhez hasonló a helyzet az elektromágneses sugárzással is.
De amúgy igen, alapvetően az elv mindig az, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint".
-
nyisziati
veterán
Vidéken még mindig van számos hely, ahol a 4G gyenge, vagy nincs. Olyan is előfordult, hogy csak EDGE-re tudtam felcsatlakozni.
Többen írták a flottás topikban, hogy inkább 3G-n töltenek le, mert az legalább nem túlterhelt feléjük.
És ez egy kis ország."Szépek" ezek a technológiai kirohanások, de amíg a szolgáltatók a sűrűn lakott területekről akarják csak lehúzni a sápot, addig hadd ne tapsoljak már nekik.
-
KRSoos
csendes tag
Orvosi fizikus mesterképzésen vagyok, ahol többek között pont a sugárzások biológiai hatásait tanulom. Ha van kedved szívesen elmagyarázhatnád nekem, hogy mitől is káros az 5G, valószínűleg megérteném.
A többieknek: ezeknek a hullámhosszoknak nincs bizonyítottan káros hatásuk az emberi szervezetre. Az ionizációhoz szükséges energia az UV-tartománytól kisebb hullámhosszon (=nagyobb frekvencián) érhető el, sugárterápa során ezért használnak például rtg. vagy gamma-sugárzást mikrohullámok helyett. -
-
rigoberto
őstag
Amíg nincs meg az országos lefedettség, minek is vegyék az 5G s készülékeket? Hülyék az amcsik, de nem ennyire.
-
Majd a következő iPhone nagyon felgyorsítja a dolgot.
-
janeszgol
félisten
Nem csak azok nem mennek.
"Nem veszik a Samsung Galaxy S20 mobilokat" [link]
-
Depression
veterán
Tehat az usaban 330m emberből csak 2 millióan vettek, és nem kell senkinek, addig kínában 1,4mrd embernek eladtak 13 milliót, azaz szárnyal. Szóval ha itthon eladnak 10m darabot, akkor sem érjük el a kínai szárnyalást. Logikus.
-
Gábor-KJ
őstag
Úgy látom itt ismét az emberi egészség számít.
Két ilyen adótorony között elhullott madár tetemek tucatjai az már nem is hírérték...
Pedig a természet benyújtja a számlát - abban biztosak lehettek.
Egy olyan linkelt cikk is annyira fogja tükrözni a valóságot amennyire az a gyökér akarja aki beletolta a lét ebbe a fantasztikus "fejlesztésbe".Egyébként ismerősöm telepített ilyen hálózatot Németországban és Hollandiában - el tudta magyarázni mi a gond vele de nekem az szakmai nyelv - viszont átjött a tartalma.
-
Meg a mikrohullámú sütő sem káros..
-
Giovan!
addikt
Erre valami forrás? Én eddig nem olvastam olyan komolyan vehető munkát, ami arról szólt volna, hogy sikeresen kimutatták, az 5g minden kétséget kizáróan veszélyt jelentene az emberi szervezet épségére.
Az egyik legátfogóbb (de még a hozzám hasonló laikusok számára is érthető) cikket a témában a Google első találatai közt találtam, az egész szépen körüljárta a kérdést:
How Worried Should You Be About the Health Risks of 5G? -
Gábor-KJ
őstag
Azért az kemény, hogy senki meg sem említi, hogy mennyire káros a környezetre az 5G-s adótornyok működése stb.
Én bojkottálom ezt a szart és tuti nem fogok semmilyen 5G képes káros szemetet használni!
-
Ricardo
titán
Majd a 6g [link]
Komolyra fordítva. Az Apple belépésével majd ott is terjed.
-
Nem minden 5G telefon drága. Ez nem kifogás. De aki újonnan vesz telefont és nem 5G vesz az nem kütyümániás. Nekem ez olyan természetes mint levegőt venni.
-
Giovan!
addikt
Az 5g-s iPhone felgyorsítja majd a dolgokat.
Nagyon kevesen fognak azért kiszakadni az Apple ökoszisztémájából, hogy 5G-s készüléket használhassanak. -
joey04
titán
Na ez kb olyan lesz mint a 4k. Akkor fog elterjedni, ha már minden készülékben benne lesz. Aztán majd jönnek a cikkek, hogy megugrott a kereslet. Ja. Mivel majd nem is lehet olyan telefont venni, amiben nincs benne. Az 5G egyébként sem az átlagember miatt jó és hasznos.
-
Noukoum
veterán
Gg Trámp
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A piacelemzők szerint a szolgáltatás elégtelensége és a készülékek ára eredményezi az alacsony elterjedtséget.
- Szörnyű dolognak nevezte a CHIPS-törvényt az USA elnöke
- Trollok komolyan
- Futás, futópályák
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- EA Sports WRC '23
- CPU léghűtés kibeszélő
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 11 128GB, Akku: 83%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest