- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weeman1
veterán
Kár érte.
-
tookie
tag
válasz
Victoryus94 #50 üzenetére
Nem értem, hogy mi baj van a 625el? Szépen teszi a dolgát. Mire kellene nektek egy középkategóriás készülékbe komolyabb? Ha meg azt akartok akkor vegyetek Mi szériás telefont!!! Én Redmi Note 2-ről jöttem át, nekem kell a nagy képernyő ha már a telefont hordozható számítógépként használjuk akkor lássak rajta mindent rendesen.Ha meg a trendhez akartak volna simulni, akkor nem hagytak volna ekkora kávákat, mert már 100 dollárért is talál az ember a neten szinte káva nélküli telefont.
-
haris
őstag
Szerintem ez a kép egy ordenáré nagy kamu.
Vaku nincs rajta? Kizárt dolog....
Nem ilyen lesz. -
slimshady
senior tag
válasz
koppasz1986 #115 üzenetére
Jo volna, a hatlalpot amugy kicist atdolgozhatnak, kezd mar unalmas lenni.
-
koppasz1986
aktív tag
[link]
Azért így jól nézne ki -
J.Cs.
tag
No, akkor ennyit erről:
Report: Xiaomi Redmi Note 5 to Launch in Q2 2018 with Dual Cameras
-
-
slimshady
senior tag
Nem rossz, de a kijelzon kivul nincs is sok valtozas, pedig vartam a Note 5-ot. Nem tunik amugy tul logikus lepesnek a 'Note' megnevezes elhagyasa...
-
-
Norby86
őstag
Pár hónappal ezelőtt szerettem volna venni egy Redmi 4X-et a mostani Redmi 4 Prime-om helyett (mert abban van B20). Lebeszélt mindenki hogy várjam meg a Redmi 5-öt... Most hogy megvártam pedig én is azt kell mondjam hogy ez a telefon számomra nem igazán jó. Eleve nekem rövidek az ujjaim, az 5" teljesen jó, de az 5,5" már problémás számomra. Így most nagy dilemmába vagyok hogy vegyem meg a Redmi 4X-et szerintetek vagy még várjak? (Bár nem tudom mire...) Mert a Xiaomi azért mostanában eléggé "hányta" a telefonokat a piacra és B20 nélkülit nem vennék semmiképp, most sincs netem akármerre megyek vidéken csak döcög. Azért az előzetes specifikációba nem ilyen hardverrel volt szerelve ez a Redmi 5, szóval csalódás számomra.
-
-
-
-
-
Lefordítom ha igaz: marad a note 4
-
vgez
csendes tag
Én azért még nem mondtam le róla, lehet úgy fog kinézni mint a redmi 5+, de ha jól tudom az nem kezeli a B20 sávot. Remélem kihozzák ezt a 18:9 méretet B20-al (vidéki net lefedés), mert nekem most ez tetszik.
-
-
-
-
Most ki diktálja?
Írd már meg.
Ne éljünk már ezekben a tévhitekben, hogy a Xiaominak kell diktálnia bármit is.... Két nap alatt változik a piac.
Nem kell ekkora elvárásokkal lenni egyik gyártó felé sem.. Mi Mix2-esed van, középkategóriás termékek szerintem számodra lényegtelenek.
-
-
Kornel
veterán
válasz
koppasz1986 #87 üzenetére
Teljesen igazad van.
-
válasz
koppasz1986 #87 üzenetére
El se kezdődött még 2018.
Én megvárnám , mit hoz a következő év. A gyártók nem állnak le
-
koppasz1986
aktív tag
Az Mi Note 3-nak kellett volna lennie a Redmi 5 Plus-nak 4000-es aksival azt úgy már lett volna értelme, de igy...50-60 ezer körül már lehet venni telefont snap820-al, ebben meg még mindig csak 625 van..
-
Én majd a Note 5-öt veszem.
Nem fogják dobni a nevet
-
-
-
-
-
vornia
senior tag
Azért megvárom a kínai új évet.Hátha addig mégis bejelentik a Note 5-öt.
-
Soleco
tag
Xiaomi folytatja a követhetetlen elnevezéseket, minden telefont minimum 3 változatban adnak ki, és legalább 10 névvel meg 10 különböző rendszerrel
, de mentségükre szóljon, hogy legalább jó telefonokat gyártanak jó áron
.
-
-
forgonati
őstag
Az a cím... De szar...
Amúgy meg ha tényleg a Redmi 5 plus az új Note 5 akkor nulla értelme cserélni. Ugyanaz a telefon csak nyújtott kijelzővel.
-
sxxorp
őstag
válasz
szetcsuszott #72 üzenetére
Ugyanígy látom, csak a hangulatom nem ennyire a nick-neved
Pedig lehetne, egy LGQ6 alakot/méretet vártam Redmi 5-nek, 14nm-es CPU-val a mostani Redmi 4X helyett, erre itt ez a lebutított Note 4 helyette. Nem értem, hogy mit csodálkozik itt mindenki, hogy nem Note: pont így a helyes, ezzel erodálni egy bevezetett márkanevet nagyon gáz lenne. Ehelyett ha lejjebb csúszik az alkatrészek ára, és már megéri fejleszteni, visszatérhet méltó módon.
Aki most szeretne telefont, annak jó: bár jobb lenne már erősebb, de kompakt vonalon itt van még a 4X, eggyel nagyobbként a Note4. Később viszont nagyon nem látom, h mi lesz a 4X utóda... -
szetcsuszott
aktív tag
Remek. Áldom a szerencsém, hogy megvettem a 4/64-es note 4-et. Sikerült elbaszni a redmi szériát. Elvileg ugye kiterjedési dimenziókban a redmi5 nagyjából a note4. Namost:
"renderképek alapján műanyagosabb a Redmi 5. Megjelenítője 5,7 hüvelykes, ez 18:9-es képarány mellett HD + (720 x 1440 pixeles) felbontást mutat meg, akár 450 nites fehér fényerővel, keskeny alsó és felső kávával. 14 nanométeres gyártástechnológiával készülő Qualcomm Snapdragon 450 ....3000 mAh kapacitású akkumulátor"
Szóval 5" megszűnt, kompakt kategória ment a ganajra. Aki eddig vette a még használható méretű 5,5"-ost, mert nem akart tepsivel a pofáján rohangálni meg hátizsákot hordani a telefon miatt, annak marad az új redmi5, ami kap egy "műanyagosabb" házat, egy szarabb procit, szarabb felbontást és fényerőt. Aki meg legalább a Note 4 szintjét szeretné hardveresen, az vehet egy b@szottnagy tepsit, amit innentől kezdve végképp csak táskában tud hordani, vagy az egyik keze sosem lesz szabad. Ráadásul a proci kap másfélszer annyi pixelnyi terhelést mint a note4 esetében, ugyanakkora akksival. Biztos jót tesz az üzemidőnek, sebességnek... Gratulálok. -
csongi
veterán
Persze erezheto, ez vitan felul all.
Csak ezzel ugy vagyok, ha ez is elegendo sebesseget produkal, es nincs mellette a gyorsabb hardver amivel folyamatosan ossze hasonlitja az ember akkor jelentoseget veszti.
Nem arrol vam szo, hogy kinlodni kellene vele. Megy ordulekenyen, es ez a legfontosabb.
Elfogadom akinek erosebb kell. Csak a fanyalgas szurt szemet.
Mindig nem lehet a kozepkategoria felso hardvereit tenni olcso arakakon.
De lesz az is. Ahhoz viszont ido kell. Majd mikor a chip beszerzesi ara is kedvezobb lesz, beteszik, biztos vagyok benne. -
Kornel
veterán
Akkor gondolom érzed a különbséget egy eMMC vs. UFS tárolóval szerelt készülék között is, napi használatban, nem benchmarkra és nem tesztekre gondolok, hanem az alkalmazások betöltésére, multitasking sebességére, reszponzibilitasra.
Ugyanígy egy közép kategóriás SoC és a csúcs SoC-ok között is érezni a különbséget napi használatban is. -
csongi
veterán
Elegendo keszulek atfordul a kezemen. A gyatratol az erosebbekig.
Ha valaki nalam sokkal tobbet hasznalja a telefonjat altalanos hasznaltra, akkor lehet festi magat.
Izelito.
Folyamatosan, kekfog kihangositas, ezen zene, hozza gps. Ket email fiok allando szinkronizalas, folyamatos levelezes, allando online kapcsolat, 50% mobilnet. Nem ritka a napi 30 hivas. Office fajlok folyamatos hasznalata, leginkabb pdf. Folyamatos bongeszo. Hotspot hasznalata. Viber allandoan aktiv. 8-12 ora alatt a note4 akksi felet megkajaltatom, es ennek a felet eszi a kijelzo.
Es semmilyen kesztetest nem erzek, hogy gyenge lenne, vagy keves.
Ugyan ezt kitoltam a430-al, es a 4magos MTK is megcsinalja persze turelmesebbnek kellett lenni vele, de a Verne Thor szamos alkalommal leallt tulmelegedessel.
Optimalizalt OS kell. A 9-es erezhetoen jobb lett, mint a 8.
Lehetett volna lasabb is, hogy valtasi kenyszere legyen az embernek
Ez az en tapasztalatom.
A velemenyem erre alapozom, es csak szemelyes velemeny.spect80: Igazad van, de ezek indulo arak, es figyelmebe kell venni, hogy EU-ba most mar celiranyosan jonnek.
Itt mas koltseggel kell szamolni. Itt mar tobb licencet kell kiperkalni, ha nem pereskedni akar.
Ez az 5-os keszulek egy atmenet lesz, mig be nem allnak az uj kijelzokre. A Note 5A is egy olcsositott kiadas lett, mert kell egy kis ido huzas.
Itt mas tattalmat kell beletenni, ha a kozepkategoriaba is meg akar maradni, itt erosebb a verseny.Ez nem India. -
csongi
veterán
Nem tudom mi a probelma, ezekkel az soc-el.?
Egy eves elmult? Es?
Meg 3 ev mulva is eleg eros lesz a napi hasznalathoz.
Aki jatszani akar az keresse a csucs hardvert. Addig amig nem valt ki egy irodai gepet a telefon, addig a kozep szint is boven elegendo. Unalmas a szamozasa? Ebbol is latszik, sokkal tobb a potencial bennuk, mint ami valoban kihasznalasra kerul. Majd jovore jonnek a valtasok. -
-
Egyáltalán nem lep meg a dolog.A redmi note 3 pro-hoz képest a redmi note 4 sem volt előrelépés.A xiaominál megszokott,hogy az utód semmiben nem lép előre,sőt esetenként még vissza is fejlődnek dolgokban.
-
Ricardo
titán
Itt a fő probléma az, hogy adott egy sikeres vonal (note),amit a gyártó a hír szerint, nem folytat, mert egy másik termék, már utódnak tekinthető.
Amennyiben ez a hír igaz, úgy elég izzadságszagú ”utód".
Lehet vitatkozni,hogy minek kellene benne lennie, de az biztos, hogy ami benne van az nem előrelépés, pedig az utódnak azért illene hozni valamennyit az elődhöz képest.
A processzor maradt, gpu marad, a kamera a paraméterek alapján gyengébb lett valamivel. Az akku "erősödött" 100mAh-val, ami nem túl sok ( mondjuk legalább nem lett gyengébb), és a kijelző képaránya változott.
Szerintem ezért sem hívják note 5-nek. Én bízom benne, hogy ezzel nyitva hagyák az ajtót, egy "tényleges” Note 5 előtt. Kár lenne lezárni egy ilyen sikeres vonalat. -
-
Kornel
veterán
-
Biluxzsolt
aktív tag
Nem értem, mindenki fikázza, tisztelet a kivételnek, aztán majd rekordokat dönt ennek is az eladása.
Nincs nagy különbség "csak" a kijelző? Hello, épp az a lényeg!
Mert kis naivak vagytok ha azt hiszitek, hogy a méret nem számít. -
Én nem dobáltam árakat.
Azt írtad, hogy 1$ különbség ha van az UFS és az eMMC között.
Kérlek támadsz alá, ha így van.
Szerintem lehetetlen, amit állítasz, foleg ha GB-ra nézzük.
64GB felett nézzük.. 1$ eltérés? Nem reális. Valós dolgokat írjunk a fórumon. Olyan dolgokat max, aminek tudunk alapot adni...
Nem hiszem , hogy 270Ft eltérés lesz köztük...nagyon nem
-
haris
őstag
válasz
Victoryus94 #50 üzenetére
Én is a Note5re vártam, de épp tegnap vettem A1et, erre most jött a hír hogy nem lesz. Illetve már van.
Ennyit erről -
-
-
kop8
őstag
Azért már második generáción keresztül ezt a snapdragon 625öt használni nagy hiba és visszalépés, a snapdragon 650t erre nem szabadott volna leváltani, inkább maradt volna az mindegyikben idáig...
Visszafejlődés van óriási
-
Egy a lényeg, amit már írtam is
Piaci szereplő nem fog saját magának konkurenciát csinálni... Autóipar is így megy... Mobilpiac is.
Logika: Nem fogják beletenni az új, sokkal erősebb 660-ast a mobiljaikba, mert akkor pl a Mi Note 3 nem fog fogyni...
Kell a különbség a hardverek között , ez így megy, ez nem újdonság.
-
630 nem éri be a 650-et.
A 650 anno azért került bele, mert nem volt más alternatíva.... 615/616 lett volna , de azt meg a Snap 430 is beérte volna ...
Figyelembe kell venni mi volt akkor, amikor megjelent
Biztos Frankó az erősebb cucc, viszont itt most ezen az arsavon ez van.. Feltehetőleg a piacon nem sok jobb ajánlatot találni.
A gyártók se hülyék , nem lövik magukat tökön... Más iparban is így van.. ez nem meglepetés
-
-
Trailblazer
veterán
Épp ma jött meg a Note 4-em, nos az újdonság specifikációi alapján magam sem látom a jelentős előrelépést hozzá képest.
-
válasz
GhanBuri Ghan #32 üzenetére
Mármint?
-
GhanBuri Ghan
őstag
Erre vártam. Még bízok benne, hogy lesz ilyen.
-
lócitrom
őstag
simán lehetséges, hogy ez lesz az. viszont MIUI fórumon legtöbb moderátor is agyhalott. ez nem elhanyagolható infó.
-
Kornel
veterán
Ismét a Xiaomi felé oldalazás, a Redmi note 3 pro óta csak visszafelé sikerült lépni, ami egy most 2 éves telefon, mire ennek a termékciklusának vége lesz, addigra már 3 éves lesz, és még mindig lassabb, mint az.
Ez aztán az innováció.Egyébként a 18:9-el semmi baj sincs, a Mix 2 5,99 colon belefér a redmi note 3 dimenzióiba.
-
-
joey04
titán
nem meglepő, erre számítani lehetett.
-
Marad a Note 4....
Sajnos a 18:9 a gyártók baromsága volt... Sokan beálltak ebbe a hülyeségbe.
Viszont szerintem van még itt termék a tarsolyban a jövő évre vonatkozóan.
-
roli543
őstag
Lehet, hogy már unalmas, de a gyártók miért nem adnak ki egy 18.9-es 5 vagy 5.2 colos telot ilyen kis kavákkal? Szerintem lenne keletje ....
-
csoki0619
csendes tag
Egy kicsit off topic, de ez is Xiaomi-val kapcsolatos, és elég érdekesnek tartom a dolgot, angol tudás szükséges :
https://medium.com/@slinafirinne/yeelight-the-bluetooth-led-bedside-lamp-from-xiaomi-that-spies-on-you-part-one-a651207c70bd -
jimpo
senior tag
Nekem is note 3 Special van. Nincs gondom vele, egy éve vettem. Ha vennék akkor jobb kamerával rendelkezőt, hasonlóan nagy aksival. 16:9-es lehetőleg sík kijelzővel az 5,5" elég. A FullHd a minimum, azért egy LED panel jobb volna mint az LCD. A Lumia 735-ből az hiányzik...
Ja és processzor téren hozza legalább a snapdragon 650-et, akkor már kisebb fogyasztás mellett. -
jUUh
addikt
Még a Note 3-ról sem érzek nagy késztetést a váltásra... Bár a 18:9 bejön nekem is.
-
atike
nagyúr
Ismét 625 és ismét 4000... Jó lenne ha a 4000 lenne az új 3000...
-
batai15
félisten
Igy viszont lehet kihagyom. Ideje lenne váltani a 625 procit és usb c dukaljon ebbe is.
-
Swinegod
őstag
Idén a Xiaomi a hülyeséget hülyeségre halmozza... Elég szar az idei felhozatal: Kiálló kamerás, törpe akksis, Jacktelen Mix 2, Jacktelen Mi 6, kiálló kamerás, törpe akksis Redmik tavalyi SoC-val, Oppo R11 A1 és még Note 5 sem lesz. Hurrá. Kezd egyre szimpatikusabb lenni a Meizu
-
shiftac
aktív tag
"viszont keskenyebb és vékonyabb annál az új képarány miatt." A képaránynak mi köze van a készülék vastagságához?
Redmi 5 Plus szép és jó, de aki kompakt telót akar nagy akksival, annak marad a Redmi 4X? Remélem lesz idővel kisebb modell is.
-
Soybex
őstag
Aliexpressen már rendelhető
-
Quqesz
nagyúr
Pont ezt írtam, mikor megjelent ez a két telefon, hogy sztem nem lesz note széria.......
-
janes1976
őstag
Sztem is pletyka, a xiaomit nem arról ismerjük, hogy szinte semmit sem lép előre. Ha nem az, akkor ez igen sajnálatos
Én a Note 5-öt vártam, de akkor lehet veszek A1-et
-
juuzer
addikt
A nagyobbik Redmi 5 modell fénéyben szerintem érthető.
-
NoMagix
addikt
nem nem nem ez biztos csak pletyka...
-
lexter00
őstag
Nem bántam meg hogy Note 4-et vettem és nem vártam,tetszik ez a képernyőkialakiítás de ennyi,ezért nem éri meg várni rá
-
Wesder
titán
Na szép, még mindig a 625-nél tartunk. Nem kaptak 630-as, vagy 660-as SoC-eket?
Persze nincs semmi baj a 625-tel, mert a Note4-ben remekül teszi a dolgàt.
-
Ricardo
titán
Kár érte. A Note 4 sikeres volt, jó lett volna folytatni.
-
aelod
veterán
RN4 után nem hiszem, hogy sokan cserélni fogják erre a telefonjukat. Semmi előrelépés nem történt csak a piaci trendnek megfelelő változtatást lépték meg a gyártónál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Formula-1
- iOS alkalmazások
- DUNE médialejátszók topicja
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest