- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
PandaMonium #45 üzenetére
De elég komolyan gondoltam. Az egyiken Cocoa van, a másikon Cocoa Touch, ebben különböznek, az alatta lévő rendszer apjaiban megegyezik, nyilván vannak API különbségek, a formfactor miatt, de azt elég egyszerű ide-oda portolni.
Nyilván bele lehet kötni, de ettől még nem lesz különböző a kettő alapja. Lehetne gond nélkül a Cocoat is ARM-re rakni ahogy a Touch-ot is x64-re, nem óriási feladat egyik se.@Oliverda: Nem futott be karriert, de létezett/létezik.
Nem mindenki karrierista.
-
vicze
félisten
válasz
buvartacsko #41 üzenetére
Mindent le lehet mindenre fordítani, ennyi erővel minden cross platform. A Windows is ott van ARM-en. OSX meg lassan 8éve van ARM-re úgy hívják iOS...Csak a GUI más felette.
Az Intel váltás, egy kis teljesítményűről egy sokkal nagyobb teljesítményű CPU-ra történt. ARM esetében egy nagy teljesítményűről váltanál egy kis teljesítményűre, elég nagy a különbség, még akkor is ha a A9 esetleg hozza a Core M nem túl acélos teljesítményét.
És az Intel váltásnál, hogyan is volt az SW-k helyzete? Rosetta mond valamit? Na ARM-en nem fogsz x64-et emulálni...PowerPC -> Intel elkerülhetetlen volt PowerPC teljesen vállalhatatlanná vált, semmi meglepetés nem volt benne, max. a laikusoknak. Kb. 2-3éve mondogatjuk azt is, hogy valamikor ARM-re vált Apple PC szinten is szóval nem lesz semmi meglepetés abban se, nem véletlen terveznek saját SoC-ot.
-
vicze
félisten
válasz
univerzita #28 üzenetére
Korábbi hírnél már felvetettem a problematikát ezekkel a spekulációkkal.
Ha lesz iPad Pro, szinte tök ugyanarra lesz megfelelő mint a MacBook, pesze +billt feltételezve. Na most vagy drága lesz 1000$+ ezért, a kutyának se fog kelleni, és lesz két egymás gyilkoló termékük. Vagy olcsó lesz ~700$ és teljesen kigyakja a MacBookot így. Ez hatványozottan igaz a OSX-es elméletekre, de még ha iOS-el jön akkor is részben megállja a helyét.
A iPad Pro senkinek nem akar konkurenciát. Lényegében egy nagyon drága tabletet akarnak, aminek jóval magasabb a profithányada mint a sima iPad-nek, aminek jelenleg elég alacsony és ezért is szabadulhatnak meg az iPad mini-től is, mert annak meg még rosszabb. Apple-nek olyan termék kell, ami nagyon magas profithányaddal rendelkezni mint a Watch vagy az iPhone 6/Plus.
-
vicze
félisten
"amit fillérekért ( értsd max 30-40ezerért) az ember után dobnak."
Jaja, én is egy 10ezresbe szoktam az orrom fújni.(Igen tudtam volna undorítóbb példát...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest