Új hozzászólás Aktív témák
-
Lehet, hogy az XMP 2400 MHz-cel még sincs gond, mert eddig a 3DMark FireStrike-on kívül semmiben nem találkoztam hibával (Heaven, Valley, 1080p playback, Prime, Memtest), abban meg volt/van valami Mantle bug, ami hibát okozhat.
Elvileg holnap jön a FIFA 15 demo, kíváncsi leszek, hogy fog futni, mivel tavaly még az volt, hogy az Ignite csak Kaverin tudna normálisan futni. Most már annak is örülnék, ha egyáltalán lenne bármi előnye a többi APU-val/CPU-val szemben...
-
válasz
BlueAthlon #148 üzenetére
Szia!
Rendben, megnézem korábbi BIOS-szal, de az meg vicc, ha nem előre, hanem visszafelé "fejlődnünk"...
Azt sem nagyon értem, hogy BIOS-ból miért csak 900 MHz-ig növelhető az GFX (IGP) órajel, mikor 1027 MHz simán elérhető Overdrive-ból. Egyébként az APU full alapon elsőre stabilnak tűnt a 2400 MHz-es HyperX Predatorokkal, de például 3DMark FireStrike alatt 5 futásból egyszer szétesik, bekockásodik a teljes képernyő, jobb esetben csak a 3DMark fagy le, rosszabb esetben az OS is. Szóval úgy néz ki nem elég neki az XMP által beállított 1,65 fesz, vagy még majd a késleltetéseken is kell majd állítani. Más hibát egyelőre nem tapasztaltam 2400-on, erről viszont nem nagyon akarok lemondani, ha már ilyen RAM-okat vettem, illetve az IGP-nek sem mindegy játékoknál, hogy milyen sávszélességgel dolgozik.
-
Közben megnéztem, 4200 MHz-en, 1,35 V-tal is folyamatosan 4200 és 3500 MHz között ugrál Prime95 In-Place alatt, APU és NB Load Line Calibration 0%-ra állítva, AMD APM kikapcsolva...
Master PowerMode-ot továbbra sem találtam a BIOS-ban...
-
Sziasztok!
Beszereztem egy ASRock Fatal1ty FM2A88X+ Killer lapot + egy A10-7850K-t, rajta Asetek LCLC vízhűtés két darab 12 cm-es ventilátorral a radiátoron.
Az első észrevételem a BIOS-szal kapcsolatos. Gyárilag 1.10-es, tehát meglehetősen régi verzió volt rajta, de az a benyomásom, hogy 2.10-re flashelve kikerültek funkciók. Az OC Tweakerből hiányzik az EZ OC mode by LN2, OCPL EN, OVP EN, Master PowerMode-ot sem találok (AMD APM van).
Nyilván ezekből átlag usernek nem sok minden kell, de akkor sem értem, mire a butítás? Pláne, hogy a Master PowerMode igencsak kellene. A Master PowerMode egyébként az OC Tweaker lapon volt elérhető?
A másik fele inkább csak észrevétel. Tudom, hogy az Asetek LCLC egy kis kompakt, nem túl komoly vízhűtés, de azért valahogy több tartalékra számítottam. BIOS-ban manuálisan beállítva a szorzó 45-re (Turbo off), vcore 1,443, Prime95 In-Place-szel fél perc után ~ 70 fok, úgy, hogy közben a hűtés maxra kapcsol. Ennek következtében a szorzó 45 és 35 között ugrál (ez gondolom nem az említett dadogás, hanem a thermal margin közelsége/elérése miatt órajel- és feszcsökkentéssel próbálja magát hűteni. Nyilván a Prime95 (pláne az in-place) a mindennapok során valószínűleg soha elő nem forduló terhelést erőltet az APU-ra, ettől függetlenül nem tudom, merjem-e így hagyni 24/7-re, emellett meg ha mégis más alkalmazás alatt is visszaveszi magát, akkor meg lényegében fölöslegesen van beállítva a 4500 MHz.
Érdekelne, hogy használ-e valaki hasonló órajelen 7850K-t, és ha igen, azt milyen körülmények között teszi?!
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest