- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- MIUI / HyperOS topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClioRS
őstag
Én tudtam használni így a navit, beszélgettem valakivel, ez meg nyomta a szót a fülembe. Mert ugye ha BT headset-et használsz, akkor ez van, oda jön a hang.
Viszont azt nem tudom felfogni, hogy azok akik melleted ülnek miért próbálnának pont keresztbe tenni neked és miért pont hozzád beszélnének, ha te vezetsz. Érdekes, velem nem akarnak olyankor beszélni. Nagyon szélsőséges példa, hogy többen beszéljenek hozzád, miközben te telefonálsz és navizol, plusz még vezetsz is.
Valóban élhetőbb megoldás lenne, hogy ha mutatná a képet, de multitasking hiányában erre nincs lehetőség. Itt mutatkozik meg ennek a telefon, de inkább az elképzelés(hogy nem kell multitasking) primitívsége.
-
Antibazsi
aktív tag
NEM tarthatod a kezedben, mert megba... a rendőr! Valamint ha vezetés közben mégis a kezedbe veszed leginkább nem (csak) az fog akadályozni a vezetésben hogy két hang beszél hozzád egyszerre hanem az hogy egy kézzel vezetsz! Ha ez külterületen van akkor még nem annyira gáz de akkor a navi se beszél sokat, belvárosban viszont eléggé akrobatikázni kell egy kézzel...érted? szóval nem, nem vesszük a kezünkbe vezetés közben a telefont sem a navit. Valamint mi van akkor ha külön navigácó van a kocsiban? Az sem fog lekapcsolni ha megcsörren a telefonod. Ilyenkor ha nem akarsz eltévedni és zavar leállsz...vagy nem veszed fel. Én vezetés közben mondjuk amúgy sem kezdek nagy csevegésbe, max megkérem a hívót hogy később csörögjön. Ha vannak utasok a kocsiba akkor is ha éppen kell elsődlegesen az útra és a navira koncentrálok, nem zavar ha beszélnek hozzám mert nem oda figyelek, max később visszakérdezek vagy megy a folyamatos "aha, ja".
(#26) stewe780: ez teljesen így van!
-
stewe780
őstag
Az okozza nálad a gubancot, hogy összecseréled a fő és a mellékcselekvéseket.
Ha egy autóban a volán mögött ülsz, akkor az a fő cselekvésed. Ha szeretnéd ha nem. Amennyiben ez nem így van az nagy baj. Ezután jönnek a főcselekvésekhez tartozó befolyásoló tényezők. Mondjuk, hogy az úton mi van előtted, hány barom rántja rád a kormányt, hányan vezetnek még a forma1 hangulatában vasárnap délután. És, hogy akkor merre is akarok menni, mit is mond a navi.
És csak mindezek után jön fontossági sorrendben, hogy egy esetleges telefonáló éppen milyen információt akar velem megosztani, vagy tőlem megtudni. Vezetés közben muszáj ennek az utolsó helyre kerülnie. Ha nem akarsz szimultánban mindent csinálni, akkor pedig a navi helyett gondolkodás nélkül a telefonálót kell kinyomnod. -
Antibazsi
aktív tag
"Tarthatod a füledhez is a telefont"...vezetés közben?Persze és a piroson is nyugodtan átmehetsz, a rendőr meg csak barátilag fog integetni!
De nem is értem vezetés közben miért vennéd ki a tartóból a telefont? Vagy te a sima navit is a kezedbe szoktad tartani miközben vezetsz?
Amúgy meg nyilván lesz olyan beállítási lehetőség, hogy ne beszéljen tovább híváskor. -
stewe780
őstag
Autóban nem lehet csak úgy telefonálni zavaró körülmények nélkül. Figyelni kell azt, hogy merre haladsz, hogy ki ugrik az autód elé, jelzőtáblák, lámpák, forgalmi helyzetek. Figyelni kell a telefonáló hülyékre akik nem figyelnek.... Szóval az autóban ne is akarj belekezdeni egy minden érzékedet lekötő zavaróhatások nélküli telefonálásba, mert kib..ott nagy gubanc lesz a vége.
-
ezek
tag
Ezt valóban nem értem....
Navigálsz mert nem tudod hova kell menned. Bejön a hívás, melyik a jobb:
A, felveszed a hívást, a navigáció kussol. Beszélsz senki sem zavar. Leteszed és látod, hogy épp túlmentél az elágazáson, ahol le kellett volna kanyarodnod, ezért mehetsz métereket/kilométereket
B, felveszed és a navi szövegel így bekanyarodsz, igaz kicsit zavar, hogy 2 dologra kell figyelned, de van két lehetőséged. Lebonyolítod a hívást, vagy azt mondod, hogy visszahívod később.
A lényeg, hogy elsősorban navigálsz!
Amúgy meg gondolom lesz (ha már nincs), beállítási lehetőség arra, hogy mi szólaljon meg a háttérben, ha jön a hívás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Odapakol erőben a Honor Pad GT2 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest