- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- iPhone topik
- Saját chipekkel enyhít NVIDIA-függőségén az OpenAI
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamson
csendes tag
Ha már a helyesírásnál tartunk, akkor "Szputnyik", nem "Szputynik"
Egyébként csak egy furcsa volt ebben a részben: lelőttek egy utasszállítót, majd Reagan elindítja a GPS kiépítését? Gugli nélkül is meg lehet tudni az összefüggést? Ha van GPS, akkor kevesebb gépet lőnek le? -
Rusi
senior tag
Szabi113 jól fogalmazta meg, ennek a blognak az a célja, hogy a totál átlagember számára érthető és egyszerűen megfogalmazott információt adjon. A történetnél még rengeteg apróbb dologra ki lehetett volna térni, de ha megnézed a blogos írásainkat, egyik sem ötoldalas "teszt", hanem tömör és lényegretörő, ugyanakkor érthető. A működésről szóló cikkben is nem véletlenül nem mentem bele a különféle egyenletekbe, meg Doppler-effektus kifejtésébe és a katonai GPS-ek kódolásába, meg hasonlók, mert ezek egy részét még én magam se értem, az átlagember pedig aztán végképp nem. Ugyanakkor sokakat érdekel alapszinten, hogy pl. mégis hogyan, mitől, mivel működik, mert ő csak annyit lát belőle, hogy bekapcsolja a navit/mobilt és az meg szépen megmutatja, hogy hol tartózkodik és/vagy navigálja az úticélhoz.
Mobilaréna (2010-2017)
-
szabi113
tag
Srácok, ez egy blog és nem a Wikipedia. Átlagos, de kíváncsi embereknek szól. Nem a lexikális szintű tájékoztatás a célja (és ez jól is van így).
Nekem tetszett, várom a folytatást!
-
Rusi
senior tag
Mivel ez egy blog, nem szándékoztam leírni 10 oldalban a történetet, ráadásul több említett és kihagyott dologról lesz még szó. Maga a lényeg, hogy egyáltalán honnan, minek hatására indult a mostani GPS rendszer, az benne van. Lesz még több bejegyzés a GPS rendszerhez kapcsolódóan.
Mobilaréna (2010-2017)
-
luke.
aktív tag
Én nem akartam leírni elsőként, de a Wikipédia valóban sokkal részletesebb. És jelenleg nem 20 méter a legjobb GPS pontosság amit tudnak a polgári készülékek, mert a tavalyi évben 10 méterre változtatták.
A jelenleg kapható készülékek pontossága eléggé vegyes és olykor még maguk az eladók sem tudják az üzletben, ha valaki határozott döntéssével rákérdez és neki kifejezetten 10 méteres pontosságú kell.+SoulRiever- köszi a haverod hugának telefonszámát a szomszédom kutyája nagyon élvezte a társaságát, jól elvoltak! Azzal van probléma aki szerint egy játék meghatározza ki mennyit ér!
-
Ennél talán még a magyar nyelvű Wikipédia lap is bővebb. (Különösen hogy ennek a cikknek a megírását támogatnia kellett egy szponzornak...)
Ha már a 2000 utáni polgári felhasználást említjük, a GPS vételt háborús helyzetekben szokták lekapcsolni, pl. a második Öböl-háború idején a Közel-Keleten voltak kimaradások. Épp ezért építették ki az oroszok a Glonasszt, az EU meg bénázik a Galileoval, hogy függetlenek legyenek az USÁtól egy mára stratégiai fontosságúvá vált területen. Az oroszok meg is csinálták.
A tej élet, erő, egészség.
-
Kephamos
addikt
Nem "Sputnik", hanem Szputynik. Magyar helyesírás szabályai c. könyvet ajánlom mindenkinek, aki a címlapra publikál.
Amúgy jó írás, bár tényleg rövid egy kicsit.
-
luke.
aktív tag
Sajnáltam, hogy egy esetleges jövő kimaradt (pedig erre is vannak források) ha már van benne múlt és jelen is.
Ehhez tartozik az, hogy sajnálatosan polgári kézben egyetlen navigálást szolgáló műhold sincsen. Jelenleg mindegyik katonai és nagyon nagy hányaduk az USA tulajdona, sőt a polgári navi cégek és a felhasználók nem is fizetnek használatukért. Pont az ügyben volt tanácskozás a tulajdonos USA-ban, hogy nekik mennyi pénzben vannak ezek műholdak (a meglétük és a karbantartásuk) és fizetőssé tennék a polgári használatukat.
Nos ha ez bekövetkezik akkor vagy nem lesz polgári GPS navigáció, vagy a műholdak használati díját beépitik a sw és a hw árába ami jelentős drágulást eredményezhet. Míg az elsőt nem is tartom valószínűnek addig második biztos egy esetleges ilyen döntésnél...A hozzászólás a 89.133.139.30 IP címről született (Bog kedvéért).
[ Szerkesztve ]
+SoulRiever- köszi a haverod hugának telefonszámát a szomszédom kutyája nagyon élvezte a társaságát, jól elvoltak! Azzal van probléma aki szerint egy játék meghatározza ki mennyit ér!
-
fi:zi'k
nagyúr
Kicsit rövid lett, de azért köszi.
Apró hiba a 2 bekezdésben: "..civil felhasználük.."
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
ma Honnan, miből és hogyan jött létre a mai mindennapokban használt GPS rendszer?
- Precision 7750 17.3" 4K IPS Xeon W-10885M RTX 4000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- Xbox Elite Series 2 controller + Wireless charging dokkoló + USB receiver
- ROG Strix G513RC 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest