- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
Új hozzászólás Aktív témák
-
ncc1701
veterán
Nálam egy intel D2700MUD alaplap van, msata porttal, úgy voltam vele, h rendszer ssd msata lesz, és a 2 sata port elég lesz, csak a kingston ssd, amit vettem bele, rohadtul nem működött, nem látta a bios sem. Intel szerint msata portba belemegy az ssd, senki sem tudta, mi a fene lehet, így buktam el egy sata portot.
-
E.Kaufmann
veterán
Ha nem használjuk a "képességeiket" akkor használható sima SATA/IDE vezérlőként (ugye ki milyen lomokból építkezik) mert lényegében azok is, csak fel van okosítva a firmware-ük, hogy amíg a meghajtóprogram be nem töltődik addig is egy lemezként látszódjon a tömb. Mondjuk RAID1-nél még nem kellene akkora magic viszont RAID 0 és más érdekesebb esetekben kell a segítség hogy betöltsön a Windows. Ja amúgy a Windows is tud szoftveres RAID-et "spéci" hardver nélkül. Bár még csak külön vinyókkal néztem, a rendszerlemezt nem bolygattam, nem tudom a boot-ot hogy befolyásolná.
-
daninet
veterán
Én örlődök a cerkás lapok között, de hogy őszinte legyek már nem is emlékszem a SIS vagy VIA chipsetes lapok voltak nagyobb hulladékok annó, nagyon örültem, hogy megszabadult tőlük az emberiség, erre most elültetted a fejemben a magot, hogy vegyek egyet, és már-már elhiszem, hogy problémamentesen mennek majd
Lehet inkább gyűjtök atomosra és megcsinálom fél év múlva -
fogtunder
nagyúr
de a raid 10 meg pazarolja a helyet.
az a legnagyobb baj az olcsó lapok többségével, hogy nincs rajtuk elég SATA port, szerintem 4 alatt nem érdemes nekiállni az építésnek, hacsak nem kallódik otthon rengeteg alkatrész, mert egy lap és egy olcsóbb raid kártya már majdnem kiad egy 2 fiókos alap nast, ami a megabites hálót szintén kihajtja. szerintem, ha már épít az ember, érdemes ennél kissé feljebb célozni, én mondjuk szeretem, hogy két fullhd stream mellett is marad még sávszélességem, ha éppen biztonsági mentést csinál valamelyik laptop, és közben megy a torrent.
nagyon sokáig nézegettem ezeket én is, de aztán elvetettem, inkább próbálkoznék valami régi amd alulfeszelésével, ha van otthon, vagy egy újabb kétmagos celeronnal. aztán rájöttem, hogy mire mindent megveszek hozzá, már elég közel kerülök egy HP N54L árához, ami kisebb és profibb erre a célra, úgyhogy vettem egy olyat.
-
E.Kaufmann
veterán
Csak egy kérdés? Egy otthoni NAS-ban miért fontos egy hardveres RAID kártya? Mármint abból indulok ki, lehet jobban jár és olcsóbban kijön az illető ha erősebb procit, több memóriát pakol a gépbe. Mert pl egy adtabázis szervernél ok, hogy jó ha valami tehermentesíti a procit. De pl egy NAS esetén az FTP,RSync és a SaMBa nem biztos hogy akkora plusz terhelés. Valamint azért sok olcsóbb RAID kártya is használható, ha nem akarjuk használni a "hardveres
" képességeiket, hanem a kernelre bízzuk.
-
buherton
őstag
Teljesen egyetértek veled, hogy sokkal olcsóbb. Igaz kevésbé dizájnos, és kevésbé kompakt kialakítású, mint ha rendes NAS-t venne az, de szerintem ezzel együtt tudok élni
. FullHD lejátszásnál nem mindegy, hogy a a gépnek kell megjeleníteni-e. Ha igen, akkor valóban kell kraft, de különben teljesen felesleges.
-
GerykO
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest