- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
talán furcsa elnevezés erre a "csoport", de tényleg kezdettől fogva így használják az optikákban
a lényeg: egymástól (levegővel) elválasztott részegységek a csoportok, akár egyetlen lencséből állnak, akár több összeragasztott darabból
ezt azért érdemes megkülönböztetni a lencsetagok számától, mert zavaró belső visszaverődés csak ez egyes csoportok határán keletkezhet
-
pisti
őstag
Na igen, persze azt nem árt tudni, hogy csak a fix obik alatt van aps-c méretű érzékelő (és talán ez a 2. ilyen össz-vissz, ha jól tudom). A zoom obijaik alatt meg kis ratyi kompaktos körömhegynyi méretű, ráadásul egy ilyen modult nagyon "csúnya" árakon mérnek. Szóval ez az egész rendszer szerintem inkább csak amolyan kuriózum, mint gyakorlati jelentőséggel bíró termék.
-
Eddie141
senior tag
Tehát ez nagyjából olyan, mintha upgrade-lném a fényképezőmet? Maga a gép megmarad, csak az eleje cserélődik? (csak mélyebben mint az optika maga, mert akkor, ha jól értem egy chip-et is tartalmaz)
-
talpalavalo
aktív tag
Ez az!
Érdekes kinézet az már egyszer biztos
-
Rover623
félisten
Amit sosem értettem az objektíveknél:
Optikai felépítés: 9 lencsetag (2 aszférikus elemmel) 6 csoportban
A "csoport" az én értelmezésemben valamiféle többes dolgot jelent...egynél mindenképpen nagyobb számú valami egymáshoz közelebb, más dolgoktól távolabb...
Vagyis: 6 csoport legalább 12 lencse...de itt csak 9 van...vagyis bőven vannak benne egyetlen lencséből álló csoportok...f*szság... -
skippper
senior tag
Jó nagy nyúl
Nekem se jött át, hogy ez most mi
-
orbano
félisten
Ez miez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- World of Tanks - MMO
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest