- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez hagyományos CRT monitorokról szól, amiknél egy sor olyan tényező van, ami fárasztja és károsítja a szemet, a többségük LED-es LCD-nél nem áll fenn. Pl. a kép nem vibrál, nincsenek elcsúszva a színkomponensek, nincs probléma a fókusszal, nincs sugárzás, nincs "beállíthatatlan" fényerő és kontraszt, stb. Ezek mind olyan tényezők, amiknek semmi köze nincs a képátlóhoz, ezért nem is tesznek róla említést.
Régen valóban sokszor fájt a szemem, és a korai LCD-ket is fárasztó volt sokáig nézni, de ezeknek a problémáknak a túlnyomó része már nem létezik. -
VaniliásRönk
nagyúr
A 1,5-szeres távolság a TV-khez lett kitalálva, de egy monitornak használt kijelző esetében ez túl sok, az is ártalmas, ha folyamatosan erőlteted a szemedet, hogy el tudd olvasni a feliratokat. (nálam a szorzó annak fele)
Ettől függetlenül ezt a retina marhaságot nem értem, pláne úgy, hogy a legtöbb OS pixelgrafikát használ, nem vektorgrafikát (persze tudom lehet variálni a méretet bizonyos lépcsőkben, de mivel arra nincs optimalizálva a GUI ezért úgy néz ki mint a hányadék), némi élsimítással sokkal többet lehetne javítani az élményen, mint őrült felbontású, méregdrága panelekkel. Csak ugye előbbivel munka van meg némi kiadás, utóbbi meg tiszta haszon, mert a paraszt boldogan megfizeti a drága kijelzőt, had vakuljon. -
Jester01
veterán
Szerintem éppen azért az a távolság mert a fullhd ott jön ki. Nem azért mert valami felbontástól független tényező miatt a 23"-as monitort 90cm-ről kellene nézni. Tehát ha 45cm-ről nézed (ami szerintem egy átlagos érték) akkor 4k felbontás pont jó. Ha pedig nagyobb monitorod van, akkor bizony a 8k is szükséges lehet (ha feltesszük, hogy 4k és 8k között nincs más fokozat).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Google Chrome
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hálózatokról alaposan
- Fotók, videók mobillal
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby rádiós topik
- FOTÓS beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest