Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ruddi

csendes tag

válasz Carasc0 #89 üzenetére

"...A különbség az, hogy én nem várom el a gyerektől, hogy csak PowerPointba készített prezentációt hozhat el. Sőt. Úgy kezdem, hogy akinek nincs M$ Office csomagja, használhatja a LibreOffice-t is, hiszen az eredmény ugyanaz..."

Az a probléma, hogy az ilyen rugalmas gondolkodású tanárok mint te kevesen vannak legalábbis mifelénk.

"...A cikibb része ott kezdődik, mikor számonkérés van. Ha otthon nem tud PowerPoint-on gyakorolni, az necces sajnos, mert sajnos a tanult funkciók máshol vannak az Impress-ben is, és máshol vannak az PP-ben is..."

Szerintem nincs olyan egetverő különbség a kettő közt, legalábbis azon a szinten amit az alapiskolában oktatnak. Egy átlagos felfogású gyerek egy-két próba után el fog tudni igazodni a másikban.

"...Amikor a gyermeked felnő és hivatali oldalról kerül PC elé ahol Word van, de ő csak a Writer-t ismeri, akkor sajnos ott kezdődnek majd a problémák. Ezért kell a sulikban általában az M$. Sajnos nem sajnos!..."

Ha a gyerek már egy konkrét szakmára fog készülni akkor azokat a segédeszközöket fogja választani amelyek a szakmájához a legelőnyösebbek és én persze segítem majd ebben de ez még csak egy alapiskola.

• Ruddi

csendes tag

Az MS-Office a legelterjedtebb ez rendben. Anno bejött nekik, a nép rászokott a legtöbbje azt sem tudja, hogy van más alternatíva is. Nekik word kell power point meg excell. Hogy jobb-e mint a többi, akár ingyenes verziók ezt mindenki maga dönti el. Én személy szerint nem vagyok róla meggyőződve, hogy annyival jobb lenne, abban meg biztos vagyok, hogy otthoni felhasználásra a legtöbb embernek az a tudás is több mint elég amit egy Abiword+Gnumeric nyújt nem hogy egy LibreOffice. De olyan ez mint a Windows vs Mac vs Linux mindenki a magáét fújja.

Ami viszont egyáltalán nem tetszik nekem az a kényszer alkalmazása. Ha valaki elmegy dolgozni egy cégbe ahol MS irodai alkalmazásokat használnak akkor azt kell használni. Ezzel nincs bajom, a főnökség így döntött a cég megvette a licencet és kész. Ha azt akarja, hogy LibreOffice-t használjak akkor azt fogok ha Kádár János írógépét akkor azt mert ezért is fizetnek.

De a kényszer ott kezdődik amikor az alapiskolás utódom azzal jön haza az oskolából, hogy apu holnaputánra prezentációt kell készíteni irodalomórára. Mondom - ok, töltsél le képeket, írunk valami szöveget, összetaknyoljuk az LO-ba + effektek meg bisz-basz és kész. - ÁÁÁ az nem jó power pointba kell! - Mi? - Power pointba KELL! - Mi-He...Mihe? Már miért kellene el kell fogadniuk az ingyenes alternatívákat, legalább egyet közülük. - Mondom ppt-be kell, kikötötte a tanár!
    Azt a robbantós 7 saint ségit neki! Egy állami iskola ami az én adómból tanítja a kölkömet azt mondja nekem, hogy vegyek meg 30 ezerér egy szoftvert ami nélkül otthon hosszú évekig simán elvoltam csak azér mert a tanárok olyan töketlenek, hogy nem képesek letölteni és felinstallálni egy ingyenes szoftvert az MS mellé, hogy néhanapján meg tudjanak nyitni egy nyamvadt odp prezentációt?

A legtöbb szülő persze le se sza.ja mer fenn van a gépen a zoffissz. De kiváncsi lennék, hogy állna a szájuk ha kopogtatnának az ellenőrök mert, hogy minimum 80%-uknak nem jogtisztán van fenn az beton!

Új hozzászólás Aktív témák