- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ruddi
csendes tag
"...A különbség az, hogy én nem várom el a gyerektől, hogy csak PowerPointba készített prezentációt hozhat el. Sőt. Úgy kezdem, hogy akinek nincs M$ Office csomagja, használhatja a LibreOffice-t is, hiszen az eredmény ugyanaz..."
Az a probléma, hogy az ilyen rugalmas gondolkodású tanárok mint te kevesen vannak legalábbis mifelénk.
"...A cikibb része ott kezdődik, mikor számonkérés van. Ha otthon nem tud PowerPoint-on gyakorolni, az necces sajnos, mert sajnos a tanult funkciók máshol vannak az Impress-ben is, és máshol vannak az PP-ben is..."
Szerintem nincs olyan egetverő különbség a kettő közt, legalábbis azon a szinten amit az alapiskolában oktatnak. Egy átlagos felfogású gyerek egy-két próba után el fog tudni igazodni a másikban.
"...Amikor a gyermeked felnő és hivatali oldalról kerül PC elé ahol Word van, de ő csak a Writer-t ismeri, akkor sajnos ott kezdődnek majd a problémák. Ezért kell a sulikban általában az M$. Sajnos nem sajnos!..."
Ha a gyerek már egy konkrét szakmára fog készülni akkor azokat a segédeszközöket fogja választani amelyek a szakmájához a legelőnyösebbek és én persze segítem majd ebben de ez még csak egy alapiskola.
-
Ruddi
csendes tag
Az MS-Office a legelterjedtebb ez rendben. Anno bejött nekik, a nép rászokott a legtöbbje azt sem tudja, hogy van más alternatíva is. Nekik word kell power point meg excell. Hogy jobb-e mint a többi, akár ingyenes verziók ezt mindenki maga dönti el. Én személy szerint nem vagyok róla meggyőződve, hogy annyival jobb lenne, abban meg biztos vagyok, hogy otthoni felhasználásra a legtöbb embernek az a tudás is több mint elég amit egy Abiword+Gnumeric nyújt nem hogy egy LibreOffice. De olyan ez mint a Windows vs Mac vs Linux mindenki a magáét fújja.
Ami viszont egyáltalán nem tetszik nekem az a kényszer alkalmazása. Ha valaki elmegy dolgozni egy cégbe ahol MS irodai alkalmazásokat használnak akkor azt kell használni. Ezzel nincs bajom, a főnökség így döntött a cég megvette a licencet és kész. Ha azt akarja, hogy LibreOffice-t használjak akkor azt fogok ha Kádár János írógépét akkor azt mert ezért is fizetnek.
De a kényszer ott kezdődik amikor az alapiskolás utódom azzal jön haza az oskolából, hogy apu holnaputánra prezentációt kell készíteni irodalomórára. Mondom - ok, töltsél le képeket, írunk valami szöveget, összetaknyoljuk az LO-ba + effektek meg bisz-basz és kész. - ÁÁÁ az nem jó power pointba kell! - Mi? - Power pointba KELL! - Mi-He...Mihe? Már miért kellene el kell fogadniuk az ingyenes alternatívákat, legalább egyet közülük. - Mondom ppt-be kell, kikötötte a tanár!
Azt a robbantós 7 saint ségit neki! Egy állami iskola ami az én adómból tanítja a kölkömet azt mondja nekem, hogy vegyek meg 30 ezerér egy szoftvert ami nélkül otthon hosszú évekig simán elvoltam csak azér mert a tanárok olyan töketlenek, hogy nem képesek letölteni és felinstallálni egy ingyenes szoftvert az MS mellé, hogy néhanapján meg tudjanak nyitni egy nyamvadt odp prezentációt?A legtöbb szülő persze le se sza.ja mer fenn van a gépen a zoffissz. De kiváncsi lennék, hogy állna a szájuk ha kopogtatnának az ellenőrök mert, hogy minimum 80%-uknak nem jogtisztán van fenn az beton!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest