Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
....jön a következő samu kávanélkülivel, közben az új alma is az lesz és egyből mindenkinek tetszeni fog, hogy milyen jó dolog...
-
törölt tag
Raadasul egy ilyen telefonnak (kava nelkuli) az elsodleges fogaspontja amikor be van kapcsolva a kijelzo az az also kava lenne,
Ezzel arra akarsz célozni, hogy ezeket a telefonokat csak nyuggerüzemmódban lehet használni? Azaz az egyik kezemmel tartom, a másikkal meg bökök? Azért az durva lenne. -
TTTotya
senior tag
Ahha és a sok buta mérnök a Sharpnál erre még biztosan nem is gondolt és nem talált ki ellene valamit, mikor ezt a koncepciót megalkotta..... (Szerk. Vagy nem fog mire piacra kerül)
Am. nekem nagyon bejön, jöhet!
-
válasz
nyisziati #94 üzenetére
Pedig sajnos neki van igaza.
Annyival pontosítanék, hogy abban igazad lehet, hogy a kijelző (display) maga valóban nagyobb eséllyel sérül, ha nincs káva."Arról volt szó, hovy ez a telefon SÉRÜLÉKENYEBB.
Ezt nem voltál hajlandó elfogadni"
Ez az, ami nem igaz. Az előlap (üveg borítás) ugyanúgy törik mindegyik készüléknél, tehát a telefon maga is ugyanúgy sérül. -
nyisziati
veterán
válasz
JoeCockBill #91 üzenetére
szerk.: inkább hagyjuk, nincs ehhez kedvem vasárnap délután
-
Potrien
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #92 üzenetére
Sőt van olyan aminek a hátlapja is.
Na az a nagyon gáz, leejtésnél.
Bár mint tudjuk a vajas kenyér is mindíg pofával lefelé landol -
-
nyisziati
veterán
Ezt most trollkodásnak szántad?
Arról volt szó, hovy ez a telefon SÉRÜLÉKENYEBB.
Ezt nem voltál hajlandó elfogadni, erre írtam érvként, hogy mivel ez a teló kávanélküli, ezért a széle is üvegből van, ergo ha leejted, erős az esély, hogy erre érkezik.Vagyis egy sima telóhoz képest, amin csak az előlap törhet, ennek a teljes oldalfelülete is. Ráadásul az elvezetett erőhatás miatt a komplett kijelzőt is érintheti már egy kisenergiájú becsapódás is.
-
nyisziati
veterán
Teljesen egyetértek.
Gyönyörű teló, szinte nulla praktikummal. Az "edge" telók tulajai is panaszkodnak, hogy elég egy rossz mozdulat, és már négy menüvel odébb van.
Plusz a sérülékenység.
Mellesleg az én nagykávás telóm, ami tudja a tízujjas érintést, hát bizony az is elég érzékeny. Időnként küzdök vele emiatt. Ha ehhez még a kávanélküliség is hozzátenne, akkor kábé visszatérnénk az alig használható telefonok korszakába - csak most egy másik végletből.
-
no more
veterán
válasz
Quasi_modo #83 üzenetére
Attól még véleményem lehet, nem? Ez egy fórum, tudtommal.
-
ribizly
veterán
Jó jó, de ez mitől teszi jobbá az eszközt?
Az s6/s7 edge telefonoknál is belenyúlkának a felhasználók véletlenül a képernyőbe, ami okozhat arra nem felkészített alkalmazásoknál izgalmas reakciókat. Ezzel ugyanez lesz a helyzet.
Értem én, hogy egyre vékonyabb meg nagyobb kijelzős, meg kisebb kávás telefonokat kell gyártani, de a felhasználhatóságot, a strapa bírást és az akku időt kellene inkább fejleszteni, mert még mindig túl könnyen sérülnek és hamar merülnek ezek a vacakok.
Ja, hogy az nem látszik. Nem is azért vett régen ilyen eszközt az ember. -
petya1011
újonc
nekem nagyon tetszik. arrol nem beszelve hogy csokkenti a keszulek meretet. sztem egy sik kijelzo normal szilo tokkal (nem holmi 0.000x mm es) abszolut mertekben megfelel a serulesi problemak tomkelegenek megelozesere vagy csokkentesere.
-
no more
veterán
De idiótán néz ki ez is, mint az Aquos...
-
so_ha
senior tag
EvanBlass @evleaks oldalán volt az alábbi koncepció márciusban. Ő várja már.
-
judas13
addikt
👍
-
Tidzsimon
őstag
A technológia megvan, lehet olyan telókat csinálni amin oldalt 2-3mm káva alul felül 5-7 mm. 5.2 colos kijelzőjűtelefon végre lazán elférne a zsebben.
-
Quasi_modo
nagyúr
Tetszik, jöhet.
-
Furcsa, de kipróbálnám huzamosabb ideig.
-
-
.Szaki.
addikt
Mondjuk ha már Sharp, akkor akár a következő Nokia is lehetne hasonló.
Nexave: Tekintve, hogy sok edge topicban lehetett olvasni felhasználóktól, hogy kényelmetlen, sokszor indítanak akaratlanul még programokat, így gyanítható, hogy egy teljesen kávamentes telefonnál sem lesz kényelmesebb a felhasználás. De ez majd nyilván a megjelenés után kiderül és majd a tulajok nyilatkoznak akkor, de nekem ez a véleményem pl.
-
kengyel
nagyúr
Így elsőre furcsán néz ki, nyilván csak megszokás kérdése. De őszintén, tetszik.
-
Locutus
veterán
Szép darab, végre egy izgalmas dizájn, ami akár még jó is lehet.
Bár amoled lenne... -
Matada2.3
veterán
Imádom a Sharp telefonjait, az Aquos is nagyon király volt, de ez sem semmi. Bár valamelyik képen, mintha a kijelző és az üveglap között rés lenne. Csak én látom így?
-
tibaimp
nagyúr
Tuti, hogy valamelyik gyártó be fog próbálkozni ezzel. Gyanítom hogy valamelyik kisebb gyártó, aztán ha tarol vele, akkor a nagyok is beszállnak ebbe a vonatba.
-
Den Hadnagy
senior tag
Nagyon szép, és sokkal többre tartom, mint bármelyik edge telót.
-
p2pp
őstag
Már éppen itt lenne az ideje, h mindenki kávamente telókat nyomjon
-
szupermacs
veterán
Lehet fikázni és dicsérni, a lényeg az, hogy fejlődünk és már ilyet is képesek csinálni.
-
Rickazoid
addikt
válasz
whatwhatwhat #20 üzenetére
Nyilván nem kihegyezést értettem szögletesség alatt, hanem rendes sarkakat a negyedkörök helyett, mint amiket például bizonyos Xperia-kon látsz.
-
törölt tag
Egy próbát megér
-
motoflug
őstag
Gyönyörű. A tokgyártóknak nem lesz könnyű dolguk.
-
.DLL
veterán
Nem virtuális keret, mert csak addig hanyagolná az érintést, amíg az ujjad az oldalához ér, a tartalom pedig zavartalanul ott lehet, nem egy bumszli fekete sáv.
_ _ _Azokat a telókat "bírom" aminek van egy ma normálisnak tekinthető kerete, pl. fehér telefon esetén fehér színnel, és azon belül még van egy ocsmány fekete keret az aktuális kijelző körül.
Amúgy ennél is látszik a telefon oldala, persze, valahogy be kellett csomagolni, de az a kb. 0,9mm tényleg minimális.
(#57) JoeCockBill:
Most is kb. minden telefonon, pláne a 2,5D-s üvegőeken ugyan ilyen sérülékeny az előlapi üveg.
-
JoeCockBill
senior tag
mi a franctól törne könnyebben mint bármi más? bármi máson sem a kijelző törik, hanem a kijelző felett lévő üveg. ami ma is faltól falig ér mindenen
-
Crafter32
őstag
Nagyon szép, ütős lesz az első telefon ami megjelenik így. Más kérdés később hogyan lesznek bármennyire is egyediek később a telefonok ha mind ilyet használ.
-
-
Nexave
tag
Azt azt mondja, hogy használhatatlan, meg teljesen unpraktikus, attól megkerdeznem, hogy mi a bánat alapjan írja ezt? Fogtad kezbe? Hasznaltad akár csak egy percig is? Vicc, hogy a többség semminek nem tud örülni. Szerintem szép, jó, PRAKTIKUS! Jöhet a pocskondia
-
Badboys
őstag
Eljönni látszik a káva huszárok napja.
-
sfefe
addikt
Tv, monitor ezeknel van ertelme de telefon amit fogdosunk szerintem nem sok....
-
jksx
senior tag
Jó párszor ejtettem le a telefonjaim. A rendes vastag szilikon tokok és az üvegfólia mindig megvédték azokat.
Viszont erre nincs mit rárakni, így borítékolható a sérülés.
Ha az úgynevezett megfogást szoftveresen kivédik, akkor az olyan, mint egy virtuális keret, akkor meg minek a káva nélküli kivitel? -
Nyugis
senior tag
Nekema bemutatott képek alapján tetszik.
Persze sok minden szép fotón aztan a valóságban meg más.
Az ötlet jó.
A kérdés csak az : nekem mikor lesz már egy ilyenem?😊 -
fornettisuti
veterán
Ez, ha leesik, neki utodik valaminek, ami kemenyebb, mint az uveg, az csunya vegeredmeny lesz a keszuleket illetoen.
-
ßrainiac
addikt
válasz
RetepNyaraB #4 üzenetére
Ezt most nem igazan ertem, az osszes valamire valo telefon szoftveres gombokat hasznal, mert azok mindig oda kerulnek es ugy allnak, hogy az kezeles szempontjabol megfelelo es kenyelmes legyen. Hasznaltal mar ilyen telefont huzamosabb ideig?
Mert en hasznaltam also kavan levo kapacitiv gombos telokat es a viz is kivert tole. Raadasul egy ilyen telefonnak (kava nelkuli) az elsodleges fogaspontja amikor be van kapcsolva a kijelzo az az also kava lenne, pontosan miert lenne az jo, hogyha kozben ossze-vissza iranyitanad ezekkel
-
jksx
senior tag
Szép, csak megfogni nem lehet anélkül, hogy tévesen ne érzékeljen. Így védőtokba sem rakható, a legkisebb behatástól is szépen fog sérülni, törni. Láttam már Edge-t oldalán sérültet, szanaszét repedt üveggel, pedig annak azért van egy minimális kerete a kijelző körül.
-
-
Potrien
senior tag
Vajon, hogy lehet ezt javítani?
-
törölt tag
Szép is, praktikus is, jó is. Már rég ilyennek kellene leni a mobiloknak - no persze az még inkább megkötné a dizájnerek kezét, még egyenkinézetűbbek lennének, de ott egye a fene.
Amúgy az Edge-hez semmi köze, másról szól a dolog - legalábbis, ha sík képernyő, akkor rendes, jól fogható keret van körülötte, semmi veszélye a véletlen képernyőbe nyúlásnak.
-
tixem
addikt
Hát ez valami bűnronda
-
válasz
AxBattler #33 üzenetére
Ugyanúgy, mint egy rendes mobilt. A szoftver felismeri, hogy az ujjadat húzogatod, vagy csak fogod, ez már nagyon jól működik az S7 Edge-nél és a Note 7-nél is, ott sem zavarja a rendszert, ha a kezeddel érinted az Edge kijelzőt.
(#21) Blyan: gondolom még nem használtál Edge kijelzős mobilt...
-
Ha nincs káva, akkor hol fogom meg?
-
savoo
addikt
Marhaság.
-
Gilberto
aktív tag
Akkor én most meg leszek kövezve, de nagyon nem tetszik. Ráadásul nem is biztos, hogy túl praktikus.
-
Ádám16
addikt
Ez igen, jót gurított a Sharp.
Én szívesen használnék egy ilyen előlappal rendelkező mobilt. Szoftveres megoldásokkal szerintem kiküszöbölhető az, hogy fogás közben ne érzékeljen a kijelző, ha beleérne oldalról. -
Mercel
senior tag
Nagyon szép!
Nagyon nem praktikus.
Meg értem én tüntessük el a készülékről a kávát viszont így annyira sérülékeny lesz minden mobil, hogy majd a különböző tokokkal oldja meg a felhasználó, hogy azért mégis legyen! Valamennyi káva.. csak a minimális védelem és használhatóság miatt..
-
.DLL
veterán
Csókolom, ezt kérem elvitelre!
_ _ _Igen, megvan a praktikussága: lehet nagyobb kijelzőt bámulni, miközben a telefon mérete kényelmesebb marad! Mindenki 5,5"-t akar, én meg kezelhető méretet... ezzel talán összetalálkozik a két igény, 5,2" nekem tökéletes lenne ilyen kialakításban.
A megoldás: a készülék oldalain is el kell helyezni kapacitív működésű, érintést érzékelő sávot körbe, és ahol érzékeli, hogy ott az ujjad a kereten, akkor azzal egy vonalban a kijelző szélén is (mondjuk 3-5mm-es sávon) figyelmen kívül hagyja, hogy hozzáér az ujjbegy.
-
Krill77
őstag
Nem értem. Jol látható a keret.
-
Stimpy001
aktív tag
csontelvezetéses beszélgetési „hangszóró” segítségével száműzte a kijelző feletti sávot
Ez nem teljesen igaz, az Aquos Crystalnal a kijelzo mogott van a hangszoro, akkor is tokeletesen mukodik ha nem erintem a kijelzot a fulemhez.
Egyebkent nagyon szuper lesz a cucc, varjuk sok szeretettel. -
Mateosz
aktív tag
Egyet kipróbálnék élőben!
(addig úgyse lehet tudni, hogy passzol-e a kezembe vagy sem) -
villamos
őstag
Érdekes. Mobil megoldható káva nélkül, viszont értelme az nem sok van. Bezzeg monitort nem tudnak, (vagy még nem akarnak?) pedig ott talán lenne némi értelme is...
-
.Szaki.
addikt
Igen.
Kezdik elfelejteni, hogy pont a használhatóság miatt szeretne mindenki kisebb kávát, de ez meg a ló másik oldala, mert oké kinézetre szép az edge (ez kicsit aránytalan nekem), de megint csak megbukik haszálhatóság terén és erre sokat panaszkodnak. Egy minimális káva igenis kell, de nyilván nem az új Google Pixel, még általában a HTC kávákra gondolok, hanem valahogy a középutat még kéne találni. Mindemellett én továbbra is tartom az alsó kapacitív gombok használatát droid esetében.
-
törölt tag
szerintem ez minden, csak nem szép. érdekes, nagy dolog, hogy tudnak ilyet, de remélem nem indul el minden gyártó ebbe az irányba.
-
-Ben-
veterán
Nekem az a problémám vele, hogy túl „csupasz” ... Valamennyi káva kellene a felső részre is...
-
atike
nagyúr
Ha szögletes lenne jöhetne egyből...
Tetszik!
...aki azt mondja, hogy nem jó, értelmetlen, hogy fogom meg - az az Edge készülékekre is ezt mondta amúgy...?
-
Megnyugodtam a cikket olvasva, hogy vannak emberek rajtam kívül is, akik szerint kell valamennyi káva a komfortos használathoz.
-
Nem sok értelme.
-
törölt tag
Jól néz ki meg minden, de használhatatlannak tűnik.
-
.Szaki.
addikt
Ez meg már a másik véglet..
-
enginev3.0
félisten
Tetszik, lehetne belőle szép telefonokat kihozni
-
csasaKKP
senior tag
'nyád, ez jól nélz ki nagyon, csak leejteni nem szabad.
-
Rickazoid
addikt
válasz
RetepNyaraB #4 üzenetére
Szerintem rossz ötlet lenne szoftveresen megoldani, inkább lehetne szimplán nem érintésérzékeny pár milliméter a kijelző szélein.
Ami engem zavar ebben, az a lekerekített sarok. Sose értettem és nem is fogom, hogy mi baj a szögletességgel. Egy telefonnak nem kell áramvonalasnak lennie.
A kapacitív gombok visszahozásának ötletét pedig támogatom én is, ha már nem akarják a GUI vezérlését átszabni teljes gesztusvezérlésre, de ez úgyse fog megtörténni. -
Igric
tag
Elképzeltem mikor a "sarkai" találkoznak egy erősebb tárggyal...
-
janeszgol
félisten
válasz
RetepNyaraB #4 üzenetére
Maximum úgy tudnám értelmét látni, ha kb 1 centi vastag a telefon. Akkor meg lehet fogni és csúnya se lenne.
-
WhiteWalker
nagyúr
Nekem kifejezetten tetszik. Sokkal jobban mint az edge és társai.
Egy Xiaomi telefont siman elfogadnek ezzel a kijelzővel -
batai15
félisten
Ronda is, értelmetlen is, meg gondolom hatványozottan sérülékeny is .
-
RetepNyaraB
veterán
-
Fejvadi
nagyúr
Szépnek szép, de mennyire praktikus? Nincsen káva, ezt vedd láma.
-
janeszgol
félisten
Érdekes, bár értelmetlen. Az i8 tuti nem lesz teljes kijelzős.
-
pulutodurumo
őstag
Azigen! (Így egybeírva.) Ha nem tudom megfogni rendesen, akkor is kell.
A második kép lehet egy autó műszerfala is, bár oda az 1000ppi azért kellhet hogy élethű legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sharp prototípusa működés közben is megtekinthető, és előrevetítheti az okostelefonok kijelzőinek a jövőjét. 1000 ppi-s panel is bemutatkozott.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest