- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
Sziasztok! Bocs, hogy így eltűntem, de szolgáltatóváltás miatt nem volt netem pár hétig.
Na akkor a válaszok:
-Fontos megjegyezni, hogy a rootolás önmagában semmit nem gyorsít a telefonon. Arra viszont mindenképpen jó, hogy a nem használt gyári programokat töröljük. De ezzel csak óvatosan, sok programot tilos törölni. Az én tippjeim a gyorsításhoz: Nemus Launcher, ez egy gyors és egyszerű home program. A másik kedvencem a Lightning Launcher. Nekem ez a kedvencem, kicsi, gyors, és mindent testre lehet szabni benne. Pont ezért nem ajánlott kezdőknek... Viszont ilyen szuper menünk is lehet... Na és ehhez kell a heggesztés.
A másik, amivel még lehet gyorsítani a telón, ha a háttérfolyamatokat korlátozzuk. Ehhez menjünk a menü-beállítások-fejlesztői lehetőségek menüpontba. Itt nagyon nagyon óvatosan piszkáljuk a dolgokat, mert könnyen lehet bajt csinálni!!! Itt érdemes bepipálni a GPU-megjelenítést és a 4xMSAA kényszerítése opciókat. Lentebb megtaláljuk a háttérfolyamat-korlátozás menüt, ezt állítsuk legfeljebb 2 folyamatra. Ha jól emlékszem, akkor a telefon újraindítása esetén ezek a beállítások törlődnek, de ez nem biztos.-GPS gyorsításra nincs ötletem, én is babráltam vele rengeteget... A vége az lett, hogy 3000 forintért vettem egy használt bluetoothos gps vevőt.
-újraindulás, fagyás, kijelzőhalál nálam nem volt. De írj a myaudio ügyfélszolgálatnak, nekem 1 napon belül válaszoltak.
-nordtelekom net beállítása:
menü-beállítások-továbbiak-mobilhálózatok-hozzáférési pontok nevei-nordtelekomos simkártya.
Utána menü-új apn
Névhez írjuk be, hogy nordtelekom.
apn: internet.nordtelekom.hu
A többi sort hagyjuk alapbeállításon.
MCC: 216
MNC:70
APN be/kikapcsolása résznél legyen pipa!
Menü gomb, mentés. Ha minden jó, akkor ott kell lennie a nordtelekomnak. Mellette a pontra nyomjunk rá, hogy zöldre váltson a kis pötty.Utána vissza kell lépni a mobilhálózati beállításokhoz. (kétszer kell megnyomni a vissza gombot.) Itt válasszuk a 3g szolgáltatás menüt, 3g engedélyezése, majd nordtelekom. Ekkor már csak engedélyeznünk kell az adathasználatot. Ha ezután sem megy, akkor érdemes a telefont újraindítani. Nálam olyan probléma is volt, hogy 2 kártya volt a telóban, és összekevertem a kettőt.
A nordtelekomoshoz adtam meg a vodafone beállításait, a vodáshoz meg a nordtelekomosat. Persze nem ment a net egyiken sem. Ha tutira akarunk menni, akkor amíg beállítjuk a netet, csak a nordtelekomos simet tegyük bele. Rengeteg sz*pástól megkíméljük magunkat. (Tapasztalat...) Az utolsó hiba ami előfordulhat, hogy nincs meg a megfelelő lefedettség... (97%... Hahaha... Persze persze
)
Ha valakinek ezután sem megy, akkor írjon a fórumba, igyekszem segíteni. -
icemad
nagyúr
Ha egy üzlet egyszer beindul...
Gondolom az eladó vagy madaras teszkós, vagy közeli ismerőse... Csak halkan jegyzem meg, hogy sok eladó LG optimus 4x hd is keresi új gazdáját pár naposan/hetesen... 70ezer körüli árral... (Aki esetleg nem tudná, ez a két típus volt a helyettesítő termék egy akcióban...)
És hol van már a beígért mobilaréna teszt? Mert kíváncsi lennék az fm rádióra...
-
icemad
nagyúr
válasz
#97543424 #31 üzenetére
Mivel már rootoltam, így nekem is 340-360 mega között mozog a szabad ram. Miskolcon vettem az Auchanban. Akciósan volt meghírdetve a Myaudio Q404-es telefon. Abból az összes gyárihibás volt (nem léptek fel a 3g hálózatra) ezért ezt adták helyettesítő terméknek. Valahol LG Optimus 4X HD-t adnak, ugyanezen az áron. (49900ft.) Viszont itt Miskolcon 1 nap alatt elkapkodták mindkét típust! Azt javaslom, hogy hívd fel a központi számukat, ott tudnak segíteni, hogy van e még valahol. Mert ennyi pénzt abszolút megér!
Szerk.: Fagyás egyszer sem volt. Július 5.-én vettem.
-
icemad
nagyúr
válasz
#97543424 #27 üzenetére
Szia. Akkor pár dolog, csak nagy vonalakban.
Kijelző nagyon szép, hiszen full hd, ips, de közvetlen napfényben használhatatlan. Árnyékolni kell.
A sebesség felemás, mert a nagy felbontás miatt még a menü is hajlamos megakadni néha. Hiába a 4 mag, meg az 1 giga ram. A játékok nagyon szépen futnak rajta. (Amit próbáltam az az Aliens Versus Predator full grafikával akadásmentesen, ezenkívűl a Need for Speed Most Wanted. Ennél sem volt akadás. A régebbi kedvenceim persze ugyanilyen szépen futnak, de azokhoz nem nagyon kell erőgép: Asphalt 7, Aralon HD, Dungeon Hunter 1-2, stb.) Az akadásokat én úgy oldottam meg, hogy másik launchert szedtem le a playről, hozzá automata ram takarítót, stb. Nem tudom, hogy Android rendszerben mennyire mozogtok otthonosan, de ez nem kezdőknek való rész. Sokat kell heggeszteni rajta, mire az ember hátradől, és azt mondja: ez igen, ez már szép is és gyors is. Sajnos gyárilag tele van pakolva programokkal, amik ugyan hasznosak, de állandóan futnak a háttérben. (30 giga webtárhely, netes tv, stb.) Így a szabad ram kb. 170-180 mega. (Az 1 gigából!) Én azért ennél többre számítottam. A fényképező képe jó, napfényben bőven átlag feletti a minőség. A videófelvétel is tetszik, még fullhd-ben is szép a kép, a hang átlagos. A telefon minősége nem rossz, nem recseg, még tekergetve sem. De amitől agybajt kapsz majd, az a hátlap! A legótvarabb csillogós csúszós lakkozott műanyag hátlapot kapod, ami baromi szép, amíg kézbe nem veszed. 2 perc után tiszta maszat az egész, állandóan törölgetni kell. Szóval szépnek szép, csak nem praktikus. Sajnos mind a két hátlap ilyen.Összegezve a pozitívumokat:
-Nagyon szép kijelző
-Normális teljesítmény
-Hosszú üzemidő (Nálam 3 napot simán bír, ha éjszakára kikapcsolom. Ez is tudja az automata ki/be kapcsolást. Ez napi 30perc beszélgetés, 2-3 sms, állandó wifi+szinkron, kb. 30 perc játék)
-Használható kamera
-Jó videó
-Talán a legújabb android rendszer (?)
-Nordtelekom simkártya, havi 1gb mobilnet+600 perc beszélgetés bárhová a világban. (Ezt segítek beállítani, mert nekem egy délutánom ráment.)
Negatívumok:
-Borzadalom hátlap
-A GPS kicsit lassú. (2-3 perc kell neki...)Én azt mondom, hogy abszolút nem csinálsz vele rossz vételt, 49900forintért. Gondolj csak bele, hogy használod pár hétig, és ha nem tetszik, vaterán még mindig eltudod adni 60-65 ezer forintért, mert a legolcsóbb webáruházban is 89900 forint. Arról nem is beszélve, hogy ha kínából rendelsz valami dzsunkafónt kínai garival, ugyanilyen hardverrel, az is 40-45 ezer forint, csak vársz rá heteket, és kitudja, hogy a vámon nem e akad fent. Ehhez meg ugye van magyar gari. Ha kíváncsi vagy még valamire, akkor szólj. Szia.
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
Rootolás (először olvasd végig):
Töltsd le ezt: [link]
Utána ezt: [link]-Kapcsold be a telón az usb hibakeresést.
-Telepítsd fel az első linken lévő drivert a pc-re.
-Tömörítsd ki a második linken lévő fájlt.
-Kösd össze a telót a pc-vel.
-Futtasd a run.bat fájlt a "MTK6589 Auto Root" mappából.
-Nyomj meg egy gombot a billentyűzeten.
-Várd meg amíg végez, ha minden oké, akkor a telefon újraindul.
-Ha újraindult, akkor már rootolva lesz, super su progi is telepítve lesz.Apró megjegyzés, hogy nekem win8 64bit alatt sehogy sem működött, de win7 32 bit alatt elsőre jó volt minden. Remélem segítettem. Szia.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Rootolásban tudna valaki segíteni? MyAudio X5F-ről lenne szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- Hálózatokról alaposan
- Reklámblokkolók topikja
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpársportok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest