Új hozzászólás Aktív témák
-
calocsay
tag
Ezen a kiszervezésen az ég világon semmi különös nincs, MINDEN cég már évekkel ezelőtt kiszervezett. Az Apple cupertinoban megtervezi a design-t meg magát a cuccot és legyártatja a foxconnal. Mégis mit képzeltünk, melyik cég gyártja saját maga a telefont? Ebbe pusztult bele a Motorola, a Siemens, döglött majdnem meg a Sony és rokkant bele a Nokia is. Annyival "lerázósibb" a Nokia új kiszervezési modellje, hogy az eladással sem kívánnak foglalkozni. De minek is? A márka világhírű, a terméket kell olyanra csináltatni, ami jó, mi több, kiváló. Onnantól kezdve egy telefon, és már rendelik is az operátorok raklapokkal a telefont. Mindenki ezt csinálja. Teljesen megszokott ez a modell és ugyan az a Nokia lesz, mint 10 évvel ezelőtt. No different.
-
Eyesis
őstag
Szerintem egy életképes android forkolással egy igényes, használható, szép, csináltatott HW-es Nokia telefont sokan vennének. Én is biztos vennék akkor is, ha drágább kicsit, mint a kicsit csúnyább, kicsit lassabban frissülő, kicsit használhatatlanabb de olcsóbb telefont.
Nekem az kell, hogy ne legyen 126"-os 5" bőven elég lenne. Bírja jó sokáig, mondjuk értelmes használat mellett 1 napig bírja már ki a telefon. Nem azt mondom, hogy 3D-s játékot kéne vinnie 24 órán át, de mondjuk ne kelljen már kikapcsolgatni minden okos funkciót, hogy kibírja estig.
Jó az android, de tök fapados, lehet azon turbózni. Az S3 is megpróbálta, simán lehet annál jobbat, mást csinálni. -
TTTotya
senior tag
Én is. Azért azt bírom, hogy mindenki azon rinyál, hogy ez a Nokia már nem az a Nokia, meg, hogy az is csak android(ha droiddal jönne), de ha év végén jönne a Nokia ami a régi vonalat vinné, vagy egy új rendszert nyomnának, akkor meg mindenki azon sírna, hogy jajj ez a rendszer nem tudja ezt vagy azt bezzeg a droid igen, meg, hogy minek csinálnak új rendszert mikor ott a droid, meg nincs rá alkalmazás, nem életképes stb. stb. SZVSZ ez nevetséges.
-
törölt tag
Jó kérdés most húzónév-e. Szerintem Kelet-Európában még mindig az.
Pár éve még nagyon erős nevük volt, azért tart még mindig valahol a Windows telefonos platformja, mert a Nokia anno beszállt. Szerintem a név miatt jól mentek volna az Androidos telefonjaik is, alaptalan volt a félelem hogy megdöglöttek volna a túltelített piacon. -
mike1334
veterán
válasz
tomboy0013 #74 üzenetére
Valószínűleg igen, mert aki csak droidot használt, annak eszében sincs csempézni. De teljesen mindegy, csak megjegyeztem, hogy vannak pozitív visszajelzések is, én adok majd neki egy próbát.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Szia! Persze ez így igaz. Viszont én a "maradék"- ról, a tényleges francia Alcatel -Lucent- ról írtam, ami hálózatokban utazik, és amit a Nokia szerzett meg, (már szintén nem telefongyártó cégként. ) Viszont abban jó hogy korrigáltál, hogy nem tudom, a kínaiak egy összegben örökre megvették az Alcatel név használati jogát a készülékekre, vagy rendszeresen fizetnek érte. Ha az előző, akkor természetesen a Nokia most egy fillért sem lát -közvetlenül - már az Alcatel névért, szóval ebben az esetben köszi a korrekciót!
-
mike1334
veterán
válasz
tomboy0013 #68 üzenetére
Kinek mi, én mindenképpen ki fogom próbálni, ahogy lecseréltem a telóm, és ha nem jó, akkor ennyi, megbarátkozok egy másik felülettel
-
=Mentor=
őstag
Én örülök a visszatérésnek, még ha csak "bérgyártóként" is, ha megfelelő lesz a minőség, szép igazi Nokia dizájn, jó kamera és versenyképes ár akkor engem megvettek. Jó hogy nem tűnik el a márka végleg.
(#59) Ceftriaxone: Annyi t pontosítanék, hogy az Alcatel-Lucent 2005-ben eladta a mobil üzletágát a kínai TCL-nek.
-
prolad
addikt
Kíváncsi vagyok,mi lesz belőle, és hogy ér-e még valamit majd a nokia név.
-
seria
tag
válasz
Ceftriaxone #62 üzenetére
Biztos, hogy a felsőkategóriát is megcélozzák.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Valószínűleg elviselhető alsóbb és alsó - közép kategóriás készülékek lesznek. Olyan lesz mint a "feltámadása " utáni "Alcatel " mostanában.
(A Foxcon végül is tud jó telefont vagy tabletet gyártani, legalább is jól összeszerelni, semmi kétség...erről egy bizonyos almás vállalat is tudna ugye mesélni..) -
dutrás
őstag
válasz
Ceftriaxone #59 üzenetére
Ezt értem és rendben van az üzleti rész.
De mi van a vásárlókkal? Ők meg várják mint a messiást. Lásd még eme fórumon is. Mekkora lesz a csalódás vagy ez kit érdekel? -
Fejvadi
nagyúr
Kíváncsian várom, mivel rukkolnak elő. Előre nem mennék messzemenő következtetésekbe.
-
Ceftriaxone
aktív tag
Ők , a Nokia cég, ezt nem érik meg szenvedésnek, hiszen pénzt kapnak a név használata miatt, lényegében 0 befektetés mellett .
( az állítólagos dizájn, meg az amúgy is szabadon elérhető Z launcher nyilván nem fekszi meg a Nokia költségvetését)
A hírnevét nem igazán rombolja, hiszen ténylegesen nincs már jelen a készülékek piacán a finn cég,....a hálózati és Big Data projektekben meg édes mindegy, milyen kínai vackokon van a nevük, azok az üzleti partnerek, akikkel azon ügyekben tárgyalnak, úgyis képben vannak, meg amúgy sem érdekli őket. Lásd az Alcatel- Lucent hasonló esetét.Az már csak hab a tortán, hogy mivel az Alcatel - Lucent részvények 80 % - át is megvette a Nokia, így már két ténylegesen halott telefonmárkája is lesz, ami persze nagyon is valós pénzecskét hoz a kínai gyártóktól : hisz voltaképpen a Nokia az "Alcatel " is ! ...
...pontosabban profitálni tud a nevéből.
-
kpal
nagyúr
Nokia egy új Symbianal várnám ,vagy a már mostanra megszokott Win-el. Eddig mindig Nokia telefonok voltak nekem ,de ha csak droid telfon lesz akkor sajnos nekem felejtős lesz.
-
Baggins86
aktív tag
válasz
tomboy0013 #48 üzenetére
Igen itt a kulcsszó a számodra. Mert az unalmas, ronda ikonos rendszerek helyett kaphattál egy unalmas, ronda csempés rendszert, amit ráadásul nem is tudtál moddolni.
-
-
dutrás
őstag
Egyszer már kiszáltak a mobilos piacról. Maradjanak is ott. Nincs már akkora tőke hogy maradantót tudjanak alkotni. Csak a név már nem adja el a készüléket.
Ez csak kapálózás. -
cezarlacrone
aktív tag
Én azt se bánom - sőt - ha nem androidon próbálkoznának. Google már behúzott szinte mindenkit. Ha visszatérnének valami egyedivel, valami jóval - tartva a lépést a jelennel - szoftveresen, hardweresen, akkor tuti lenne egy tábor akiket elcsábíthatnának.
Mert egy tucat készülék, tucat szoftverrel de NOKIA logóval lehet kevés ide már...
-
tomboy0013
veterán
válasz
Quasi_modo #47 üzenetére
Az az ő dolguk hogy mennyire mentek vele, nekem alternatívát kínáltak a számomra unalmas és ronda ikonos rendszerek között. Nekem ennyi volt a lényeg.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
tomboy0013 #5 üzenetére
Win-nel legalább volt egyediségük
Azzal nem mentek túl sokra. -
válasz
this is life #43 üzenetére
Nem tudom megmondani mire van esély, mert ők is csak tervezgetnek, ha nem szolgáltató, akkor független piac.
-
Bar tudom csak spekulacio, de szerinted mennyi esely van arra hogy szolgaltatoi kinalatban megjelenjen ?
A vasarlot meg majd akkor erdekli ha gond van a telefonnal es szervizeltetne , mert se szerzodott szerviz, se nokia care meg kb semmi sem lesz a nev mogott , de ez igy volt a nokia nevu foxconn tabbal is .
Szep dolog az almodozas , de a hajo mar eluszott reges reg ... -
válasz
this is life #41 üzenetére
És ez az ami jóskanénit, és pistabácsit nem fogja érdekelni a T-T-V nevű szolgáltatóknál
Hanem bemennek, és bekínálják nekik az okos Nokiát. És meg fogják venni.
Azért mert Nokiája volt előtte 10 évig, és váltani akar, mert netán okos telefonra van szüksége. Meg fogják venni... Családban kapásból 2 ember ezért venne telefont.
-
Nem konkret gyartosorra gondoltam hanem sw fejlesztoi garda , hw tervezoi csapat , mert azert az A brand gyartoknal ez meg van , az hogy nem sajat gyarto soron rakjak ossze , nem lenyeg. De kell a mogottes tervezoi munka mert aneklul csak n+1-ik markanev lenne s lesz is a nokia .. meg egy szitazott kinai telefonnal tobb lesz a piacon . Mert alapbol kene egy mernoki garda aki egy adoot vasra optimalizalja a rendszert, plussz funciokat keszit hozza, egyedi szofverek, felulet... stb . Magara valamit is ado gyarto legalabb ezekkel rendelkezik pl xiaomi,meizu, htc,lenovo,lg ,samu, huawei,sony,apple... stb .
Ha csak egy egyedi launcher lesz (mondjuk z) akkor a nokianak nevezett telefon nem lesz mas mint egy nokia nevu kinai telefon, egy a sok kozul. -
-
válasz
this is life #38 üzenetére
De kb a gyártók x százaléka így csinálja...
Itt gyártósora max a Samsungnak meg a Huaweinek van, tán még az LG-nek, a többség mindenhol gyártat, szitáz, szoftverez.. Utóbbit a Nokia meg nem akarja, dobnak rá egy Launchert és kész
Kismillió gyártósor és összeszerelő üzemel, van amiről még én se hallottam, pedig próbálom mélyen beásni magam az infókba ,de annyi oldalt kéne átolvasni, meg minden...
-
Csak hat a nokianal se sw , se hw fejleszto , meg kb semmi ami a nehai nokia mobile-t jelentette , igy csak a nev liszensz van , meg a formaterv elkeszitese , de ezt a cikk is emliti . Csodat ne varjon senki. A foxconnal semmi baj , tervek alapjan , meglevo alkatreszekbol jol ossze tudjak szerelni amit rajuk biznak , de ok nem fejlesztok hanem ossze szerelok . A htc is igy kezdte ... amugy kb az is eleg lenne hogy foxconn by designed nokia ...
-
-
hemaka
nagyúr
Biztos, hogy a Foxconnal fognak gyártatni, régebben is az egyik legnagyobb beszállítójuk volt.
-
judas13
addikt
hááááát.......
-
Akos1994
aktív tag
Szerintem nem kéne ennyire hisztérikusan haterkedni, a foxconn-nál csinálnak apple termékeket, xbox-ot kindle-t, blackberry-t és még Wii U-t is. Most mindenki az N1 nevű olcsó alsó kategóriás tablet miatt fröcsög ennyire, amit 0 hírveréssel, tényleg csak átcímkézve, valamiért kiadtak, mindenki csak nézett, hogy ez meg hogy került ide és miért van nokia ráírva.
Ha komolyan gondolták volna a Nokiánál akkor nem ezt tették volna és nem így. Ha nem akarják lehúzni még egyszer a rolót akkor nyilván androidos lesz, és úgy nyilván nem lesz semmi közük az egész SoC-hoz ami a hardver 80%-át alkotja, max kijelzővel/kamerával, meg pár aprósággal tudnak variálni.
De még kamera szenzorból is a fél mobilos iparág kb a Sony különböző típusú szenzorait használja az utóbbi időben.
Nehéz azt állítani az utóbbi években, NEM élen álló smartphone gyártóként, hogy a hardverek 80%-a nem csak beszállítóktól összelegózott dolgok, meg olyan sok egyedi dolgot lehetne becsempészni egy tepsibe aminek az egyik oldalát a kijelző tölti ki. Már alapból az utóbbival elvesztették a gyártók a legnagyobb olyan lehetőséget amivel különbözhetnének egymástól. -
törölt tag
Nem, mert Androidon eleve nem tudsz ettől korábbi dátumot beállítani. De, a kernel szintű időszámítás természetesen ugyanaz, hiszen Linux alapú kernel van az Android alatt is. A rendszerlog bejegyzéseinek elején az a hosszú számsor az 1970. 01.01. óta eltelt idő, másodpercben.
-
-
törölt tag
Az Apple a tőkéjével sem tudott teljesen saját platformmal előállni. Pont friss ügy az Iphone "1970 jan. 1." bugja. Milyen Iphone (vagy Apple) esemény kapcsolódik ehhez a dátumhoz? Egyáltalán miért épp ez a dátum? Hoppá! Hát ez épp a Linux időszámítás abszolút nullája. Minden Linux kernel "órája" az ettől az időponttól másodpercben eltelt időt veszi alapul. Ennyit a saját platformról!
-
Soybex
őstag
Ha valami ütőset alkot, akkor elgondolkodok a zenfone lecserélésén.
-
válasz
Matada2.3 #10 üzenetére
Mert mitol lenne olyan nokias?
Egy snake 2D-tol...
Amugy meg, ugy is mindenki ilyen regi dolgokra acsingozik, de ha lenne nem venne meg... Mert úú 3310-es, meg carl zeiss....
Lesz majd annyi eszük, hogy keresnek egy minosegi partnert.
Az iphone is kint keszul, az bezzrg ki.aszott mód Almás....
-
Szilofon
aktív tag
Kell még egy nagy név a piacra,és a Nokia húzónév még mindig.
-
Én szívesen látnám őket újra piacon. Függetlenül attól hogy akkor épp milyen készüléket ötletelnek ki. Azt majd akkor ráérünk kivesézni.
-
chipesz
őstag
-
viano
aktív tag
Imádom az ilyen félrevezető címeket!
Szerintem a leírtakból egyáltalán nem az derül ki, amit a cím sugall.Egyébként is, ha történne valami a háttérben, az hétpecsétes titok lenne.
Nem igaz, hogy ennyire nem lehet értelmes témát találni az MWC-n.
-
törölt tag
Azért akármire nem kéne ellőni ezt a mákanevet. Olyan mintha DeThomaso névvel holnaptól a Lada ujrahúzná a Samarát.
-
tjb007
nagyúr
Ja, csak épp az Apple az összeszerelésen kívül mindent saját maga csinál (tervezés, értékesítés, támogatás, marketing stb.). A csakrárakjukalogonkat nem éppen egyenértékű ezzel (a PR szöveget inkább hagyjuk, az N1-nél is egymásnak ellentmondó infók jöttek tőlük azzal kapcsolatban, hogy mennyire is van hozzá közük).
-
Quqesz
nagyúr
Nem értem ezt a fanyalgást...az alma is kiszervezte a gyártást pont a foxconnak. Miért ne tehetné ezt a nokia is...ettől még csinalhatják az ő elvárásaik szerint. Mert akkor most az alma jó a nokia meg xar ha a foxcon csinálja...ne má. Azt meg szerintem ők sem vállalják be mint mondjuk az allview, hogy egy kínai márkán feliratot cserélnek(ha igen,akkor hülyék)
-
Crafter32
őstag
Egy Nokia8800 -t kérek mai tudással. Köszönöm.
-
Hiftu
senior tag
Ha a Nokiának lenne akkora tőkéje, mint az Apple-nek, akkor előjöhetnének saját platformmal.
Ne felejtsétek el, hogy az Apple is "szar kinai" (Foxxcon China). -
törölt tag
Ennek így nem sok értelme van. Akkor már szövetkezzenek normális gyártókkal egy Designed by NOKIA termékvonalra. Fognának mondjuk egy LG G4-et, új formatervet húznának rá, és az LG logó alá mehetne ez a felirat.
-
pit stop
addikt
BB10-el milyen vicces lenne
Ott úgy sem koncentrálnak annyira kamerára (ha maradt Nokiánál valami ilyesmi tudás), meg lehetnének az only touch screen-es üzletág - kész az üzleti modell -
mike1334
veterán
Szóval rajzolnak egy telefont, amire rákerül a Nokia felirat és kb eddig is tart kapcsolat? Hát fantasztikus, rohanok megvenni....
-
Matada2.3
veterán
Kíváncsi leszek, mert hogy az N1-nek nem szabadott volna nokia nevet adni az tény..
-
tomboy0013
veterán
Androiddal? 1 újabb kínai tucatmobil lenne a millióból support nélkül. Win-nel legalább volt egyediségük még ha nem is voltak sikeresek, plusz ott volt a Zeiss is ami kiemelte őket a tömegből és vonzóvá tette őket sok ember számára. Ha lesz Nokia néven telefon az nagyjából annyit fog érni mint a Kodak vagy a Pepsi mobilok.
-
hroberto
veterán
Ez a Nokia már nem az a Nokia mint anno. Max. a név, és kb. ennyi.
-
Воланд
titán
loooool
-
darvinya
titán
Szerintem már win mobillal lehuzták magukat a WC-n.
Nem hiszem egyáltalán a kiszervezősdivel nyernének valamit.Jé első hsz, akkor húdenagyérdeklődésiránta.
…a dobozba zárt világ.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- VoIP telefonálás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest