Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
Macilaci457 #43 üzenetére
Persze, ez tiszta, de mikor lesz mondjuk Real Racing? Vagy hivatalos Facebook, Twitter, Instagram? Pár száz, esetleg pár ezer progi lesz így, de milyen minőségben és mikorra? Félre ne érts, én szurkolok a Jollának és a Sailfish OS-nek, de nem látom hogyan futhatna fel belátható időn belül a szoftverkínálat. Talán ha kínában elterjedne... Addig meg jó, hogy futnak a droidos alkalmazások. Ami a legjobb a Jollában, hogy nem a droid telefonos stackjét kell használni, nem a droidos címjegyzéket, stb.
-
Macilaci457
őstag
Lehet keveselleni az appokat, de egy dolgot ne felejtsünk el. Egy ilyen közösségi háttérrel rendelkező OS-nél ez úgy megy, hogy megkeresed a kedvenc appod fejlesztőjét, és szólsz pár jó szót a készülékeől. Nem kell nagy cégekre várni egy-egy jó appért, szépen lassan megjellenek appok minden témára.
Pl. a legtöbb N9-re (vagy még régebbi Nokiákra) még karbantartott program szépen elkezdett átkúszni Sailfish-re, és újjá éledni.
Pár példa:
SMPC (MPD kliens)
Cute Remote (Itunes remote)
fBREADER (e-book reader)
Mitakuuluu (twitter)
Friends (facebook)
Maep qt (térképek)
..ez csak egy morzsája a listának, ami minden percben nő. -
ibomol3
tag
válasz
sz.balazs.95 #41 üzenetére
Jó lenne tényleg amit mondasz,majd ki derül hogy milyen lesz a kapcsolat, a Jolla Store-ba egyénként lehet fel tölteni droidos appokat is és akkor onnan lehet le szedni az apk-t de egyenlőre elég silány a felhozatal, a natív Sailfishre lévő programok közül egy kettő ami használható, vagy értelmes (elemlámpa, screenshot) de nagyon kevés app van benne. De szerintem a Yandex-et nyugodtan el lehet felejteni
Majd felrakom a napokba telefonra a Play Store-t és majd le írom a tapasztalatokat, mert 1Mobile markettal az a baj hogy ha egy nagyobb játékot akarok le szedni (pl: Dungeon Hunter 4, olyan 1 giga) akkor le szed egy 10 megás apk-t amit ha el indítok akkor le akarja húzni a játékot play store-ról de ugye mivel nincsen rajta így nem tudja :/ tehát majd neki esek, igaz ahogy néztem nem nagy művészet rá tenni
-
Ez jó hír.
Küzben kipróbáltam a Z10-en. Eddig csak azt a hibát tapasztaltam, hogy a telefonszámra azt mondta, hogy rossz országkód.
Emiatt a biztonsági kérdést választottam, nem a telefonszámot.
Nem próbáltam még, de ettől függetlenül azért magyar létemre tudok fizetős appokat vásárolni innen?Azért remélem a Jollával közösen létrehoznak egy szorosabb együttműködést, és nekifekszenek az áruház bővítésésében, mert akkor egy igazi, részben platform-, és teljes egészében Google-független áruház lenne, versenyképes kínálattal, ami nekem már elég is lenne.
Ráadásul nekem duplán jó, mert egy fiók lenne a One S-hez, a Z10-hez, és később a Jollámhoz is, nem kéne 600 fiók minden platformra.
Már csak az lenne a jó, ha a WP is belekerülhetne ebbe a körbe. -
consono
nagyúr
Köszi! Persze, a Play annyira nem létfontosságú, mert apk-t lehet direkt is telepíteni, ahogy láttam
Leginkább talán az az értelme, hogy fent lesznek a Google szolgáltatásaihoz szükséges frameworkök, ergó menni fognak az azokat használó progik is. Gondolom én.
No, majd meglátjuk, nagyon tetszik a Jolla, lehet, hogy előbb vagy utóbb beszerzek egyet...
-
ibomol3
tag
válasz
sz.balazs.95 #23 üzenetére
Nem kell orosznak hazudni magad.
Natív programokból kevés van még sajnos, erre majd rá kell feküdniük szerintem. Külső lelkes fejlesztők csináltak natív app.-ot pl: Facebook-Freinds meg Twitterhez Watshapphoz is van külön natív amit le lehet szedni az Openrepos-ról, igazából amik ott vannak natív appok kb annyi is van egyenlőre. De nyilván lesz rajta majd a jolla által ki adott natív kliensek is, egyenlőre meg ott vannak a droidosok, azok is teljesen jól használhatók
Play store-s okosságot már olvastam én is, de még nem próbáltam ki h őszinte legyek annyira nem hiányzik
-
mekker
őstag
Én is csak annyit tudta meg eddig, hogy a finneknél is kábé csak egy szolgáltatónál árulják, de ott az első 3 / 5-benbenne van, közép-felsőkategóriában (~50-60k Ft felett) pedig csak az S4 előzi meg.
Sajna ez nem reprezentatív, mivel ugye a szülőhazája, azon belül is csak egyetlen szolgáltatóra kivetítve.
egy 100-500 ezer körüli példányszám az már nagy durranás lenne, az fölé nem hiszem, hogy menne az eladási szám.
Meg van benne a potenciál, nagyon hájpos készülék, csak a reklám kéne mögé, meg olcsóbb ár. -
Lomha 8V
addikt
Szívesen a kezembe kapnám.
-
consono
nagyúr
Nincs olyan, de a tracking numberek alapján valahol 8-10000 darabnál járhatnak. Egy béta szoftveres készülékének ez nem is annyira rossz, meglátjuk mi lesz a végleges 1.0 után. Persze nagyon nagy növekedést nem kell várni, a Jolla - szerintem - leginkább a geekeknek meg a developereknek szól még. Be kellene kerülnie valamelyik európai nagy szolgáltató kínálatába ahhoz, hogy nagyságrendekkel több menjen el belőle....
-
Blyan
félisten
Azért kíváncsi lennék egy Jolla eladási statisztikára...
-
petipetya
nagyúr
Imádom a Jolla-t. Ha most valtanék okostelefonra, akkor lehet, hogy ezt választanám.
-
Rickazoid
addikt
Nincs igazad. Korlátozott elérhetőségű, csak szűk, főleg a tesztelő és fejlesztő rétegnek szánt első verziós telefonról és rendszerről beszélünk, ami ráadásul olyan támogatást élvez, mint egy iPhone, csak
lényegesen jobb az op.rendszermás.
Csak azért, mert te nem látsz tovább a hardver-specifikációs táblázatnál, még nem lesz túlárazott valami. -
mekker
őstag
Még amikor megjelent, olvastam valami hasonlót, hogy nem szándékoznak "áron alul"* adni a készülékeket, nagyon kis cég lévén a nyereség szükséges számukra a túléléshez, még ha ez így az elején az elterjedés rovására is megy. Kuponozni csak olyan 20-50 euro között szoktak néha.
Ha lesz több befektető és tőke, akkor a következő generáció talán már csak 80-100k lesz, ki tudja.* tehát úgy árulni a készülékeket, hogy az a gyártással+befektetéssel együtt veszteséges, vagy nullszadós legyen
-
consono
nagyúr
Ahogy olvasom kis trükközéssel elérhető a Google Play Store
-
Swami
senior tag
Kicsit olcsóbb lenne, már rég v ettem volna egyet. Szerintem szép, és amiket olvastam nem is rossz.
-
válasz
sz.balazs.95 #23 üzenetére
mármint a yandex-hez...
-
Ricardo
titán
Engem is érdekelnének hogy mit tapasztaltatok. Milyen a fogása? Kijelző?Első benyomások a rendszerről? Sebesség?... stb
-
-
Mark_o
tag
Teljes szimpátiám a készüléké.
-
KingJack94
csendes tag
Remélem még sokra viszi a Jolla a terjezkedését.. és remélme lesz egy LG vagy akár egy Nokia szinten ha mindent korrektül csinálnak! most jelenleg drága a mobil kb 399 euró de ez egy kezdő vállalkozás jó paraméterű mobillal!
-
ibomol3
tag
-
fi:zi'k
nagyúr
Kind: Milyennek találtátok a OS-t és magát a telefont?
(#16) Dominó85
Sőt, adhatnák ingyen, meg még örök élet-ingyen sör is járhatna mellé. -
F34R
nagyúr
Kar hogy ennyire draga meg akar lehetne jo kis telefon is,
-
deja vu
addikt
Nagyon szimpatikus készülék csak nem nexus 4, 5 árban kéne árulni. Szívesen olvasnék majd itt tesztet.
-
halkow
őstag
Jól néz ki, jó lenne tesztelni egyszer
-
Kasya
nagyúr
Dicount kupont nem osztogatnak esetleg? Kicsit sokallom azt a 414 eurot erte es egy jo lehetoseg lenne nekik is akciot hirdetni.
-
-
saelin
veterán
Fizetős appokat hogy futtat play nélkül?
-
takacsbotond
őstag
Az a baj, hogy nagyon túl van árazva...
-
solaris17
aktív tag
Van pár review a neten.
-
hsrasus
aktív tag
Jó lenne ha tesztelnétek ezt a készüléket is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Android szakmai topik
- Cyberpunk 2077
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged