Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueTrack
csendes tag
Hát engem ebben a formában ez a megoldás nem győzött meg.
Körülményes a használata a felfelé nyúlkálással, teljes méretű kijelző dukált volna hozzá, és a kormányról való vezérelhetőséget kialakíthatták volna. Ez viszont így nem több egy mobilnál. A mobilt viszont magadhoz közelebb helyezheted, haza is viheted, és nem kell rettegni, hogy feltörik érte az autót. Elvárásom lenne, egy ilyen kütyüvel szemben, hogy mindenféle gombok nélküli átlagos tükörnek nézzen ki, és legalább OBD, OBDII és RAC kódolvasó modullal rendelkezzen, így egy valódi fedélzeti komputer funkcionalitását hozhatná. -
Na, ebből nem lesz semmi.
Olyan szinten kezd a gk.k formavilága megváltozni, hogy sok esetben nem lehet kilátni egyenesen.
Elektromos autóba még egy elektromos ketyere. Noooormális???
Továbbá megnézném a rendszer fürgeségét minusz 15 fokban. És napsütében plusz 60-70ben is. -
mrhitoshi
veterán
Idióta megoldás. Már csak azért is, mert kényelmetlen lehet a vezérlése.
Egy olyat viszont el tudnék képzelni, ami be van építve a középkonzolba, és mondjuk a kijelzőn lévő fontosabb adatokat ki lehetne vetíteni a szélvédő egy olyan pontjára, ami többségében kihasználatlan. -
hallerlaller
addikt
válasz
kiskaktusz #42 üzenetére
A fene a túlzott elvárásaidba
-
.:LoMAX:.
aktív tag
Tetszik, jó áron vevős
-
aljuzer45
csendes tag
Nagyon jo,hasznos,persze nem csillagászati árakon forgalmazva,ha külön tükörként is kaphato-forgalmazzák!4 Nos kerékpáron-biciklin is eltudnám képzelni,felszerelve használatát.
-
bloomberg
tag
Bár szinte soha nem használok navit, kipróbálnám milyen.
Én sokat használom a tükröket, a belsőt is.
Azon gondolkodtam, ha osztott lenne az a tükör zavaróbb lenne, vagy pont ellenkezőleg
-
decoati
aktív tag
válasz
TheSaurus62 #50 üzenetére
az a bazi nagy 40x5 centis, zöld színű 7 szegmenses kijelzővel? Ha jól emlékszem az csak egy 3 gombos kárcóra funkcionalitásával bírt, de tényleg, régen menő volt szétszedni a belső tükröt, a tükröző rétegbe hátulról különböző piktogramokat belekarcolni, és mögé rakni visszajelző lámpákat, nagyon profin tudott kinézni
-
debrejo
senior tag
válasz
kolosanyi #35 üzenetére
Van már HUD kocsikban egy ideje, és bizony akár navit is be lehet állítani...Persze piszok drága és csak a felső/luxuskategóriában található meg. Egyelőre.
Ez az ötlet szerintem is úgy hülyeség ahogy van, egyrészt nem hiszem hogy olcsóbb lesz mint egy PNA navi, másrészt pont arról vonja el a figyelmet ami egy szgk-ban eléggé fontos: a tükörben figyelni a mögötted lévő forgalmat. Wi-fi hotspotnak meg veszel egy mifi-t oszt csókolom. -
TheSaurus62
tag
Azt mikor találják ki (illetve csinálják meg, mert már kitaláltam), hogy a külső visszapillantó helyén egy kamera van egy kis letörhetetlen dudorban, a hozzá tartozó képernyő pedig az ablakon belül, de nagyjából ugyanott, ahová eddig is néztünk a tükör felé...
Egyébként már vagy harminc éve is volt a haverom Zsigulijában egy szintén orosz, Elektronyika (asszem) márkájú középső visszapillantó, amibe digitális óra volt építve, meg tán egyéb adatokat is ki lehetett csalni belőle (Akku? Fordulatszám? Fene emlékszik már). -
kolosanyi
veterán
-
.mf
veterán
"Csak ez mégis egy kicsit más, ugyanis nem csupán arra jó, hogy hátrafelé pillantgassunk, hogy jön-e a rendőr. Ez ugyanis egyfajta adatközpont.
A tükör ugyanis egy WVGA felbontású kijelzőt is rejt, amin egy hat elemből álló, ikonos menü jelenik meg. Android rendszerű ketyeréről van szó, az első menüpont rejti a navigációt, de van itt zenelejátszó, Bluetooth kihangosító, sőt, Wi-Fi hotspot is, ugyanis a tükör hátsó részébe SIM és microSD is belerámolható."
Szerintem baromság, és közveszélyes, leveszi a sofőr szemét az útról. Már így is elég sokan járnak olyanok az utakon, akiknek nem kéne. Nem hiányzik, hogy még a tükörrel matatók is felkerüljenek a listára.
-
rakloo
aktív tag
Azt a részét nem tartom rossz dolognak,hogy beszúrom a SIM-et a visszapillantómba és már nyomja ia hotspot-ot.
-
Rickazoid
addikt
válasz
imisomogyi #44 üzenetére
Igen, és az emberek nem is csinálnak olyat vezetés közben, amit nem szabad...
-
zseko
veterán
Na ez már az a kategória amire én is azt mondom hogy ebben a formában értelmetlen, pedig bírom a hülyébbnél hülyébb kütyüket is
De ilyet az életben nem használnék, sztem balesetveszélyes.
(#41) lordfreyr na meg nem beszélve arról ha nem veszi elsőre az érintést akkor erősebben odakoppint az ember, akkor meg ha nem lesz megfelelő a rögzítés, elfordul a tükör így azt kezdi el beállítani meg babrálni.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
hallerlaller #40 üzenetére
Azért 1 tükörtől elvárom, hogy tükröződjön
-
Rickazoid
addikt
válasz
kolosanyi #35 üzenetére
Igazából annyiból rosszabb, hogy ilyen nélkül ha a tükörbe nézel, akkor a tükörbe néztél, ilyennel viszont ha oda nézel, azt nézed, amit a kijelzője fog mutatni és 50%, hogy nem látod miatta, ami a tükörben van. Persze arra is van esély, hogy a navigációra nézve ezzel a tükör képét is megnézed egyuttal, de szerintem lényegesen nagyobb eséllyel tereli el a figyelmed most már a tükörről is a GPS ezzel a megoldással, mint segítene azt is figyelni.
Ráadásul ha menet közben nyúlkálsz oda, amit semmilyen GPS-nél nem kéne, akkor még össze is maszatolod a tükröt... most képzeld el azokat a barmokat, akik majd nekiállnak vezetés közben törölgetni. Mert lesznek ilyenek. -
Zewa
senior tag
Édes jó istenem! Most már tudom mi hiányzik az életemből!
Jó pofa de felmerül bennem a kérdés; MINEK?!Ettől függetlenül lehet hogy élőben olyat domborít hogy azt mondom rá hogy kell, bár erre sok esélyt nem látok. Akkor inkább már Head up display
-
kolosanyi
veterán
Ez így van. Ezért is szeretem jobban bátyám kocsiját vezetni, mint apámét. Ott szélvédőn van a navi, míg az utóbbinál beépített van. Ott meg lefelé nézek és ugyanúgy rossz megoldás. Jobb ha a szélvédőn van, ott is középen, de a legjobb lenne a HUD. Persze ez csak személyes vélemény.
-
Xaels
félisten
-
Brutális eb
addikt
válasz
kiskaktusz #24 üzenetére
Szia nem hallottam,hogy rádtörtek volna és fegyvert fogtak a fejedhez.
-
kolosanyi
veterán
Szerintem k*rva jó.
Igazából ha már a navira nézel, akkor nem az utat figyeled, szóval ilyen szempontból ez se rosszabb, mint a többi. A legideálisabb az lenne, ha vadászgép szerűen a szélvédő lenne a head up display.
-
ducsidu
senior tag
válasz
hallerlaller #32 üzenetére
Ez már fáj
-
kiskaktusz
addikt
válasz
hallerlaller #32 üzenetére
-
hallerlaller
addikt
válasz
kiskaktusz #31 üzenetére
de nem akarok vitát generálni, eza tükrös droid is elég nagy ökörség.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
hallerlaller #30 üzenetére
Nagyon remélem, hogy ez csak PS és az emberiség még nem süllyedt le eddig..
-
hallerlaller
addikt
GB vagy ICS fut rajta?
(#24) kiskaktusz
nem lesz mert az appleé a szabadalom:
-
decoati
aktív tag
ó, hát az egy komoly szerkezet
az opelért am. én sem rajongok
Az én nagy kedvencem az abszolút elpusztíthatatlan motorral rendelkező Mazda B2200 volt. (hogy kicsit on is legyen: ) azon tanultam meg normálisan vezetni, hiszen abban nem azt kellett figyelni ami közvetlenül előtted, hanem ami előtted kettővel-hárommal történik (u.i. menni szeretett, de megállni nem).
Na abban egy ilyen cucc instant halál lett volna. -
Xaels
félisten
Az ötlet nem rossz, de engem baromira zavar ha maszatosak azok a felületek amiket pont arra találtak ki, hogy nézzük őket. Legyen az tükör, ablak, monitor/kijelző. Arról nem beszélve, hogyha oda fel néz az ember akkor az út marad figyelem nélkül és elég baleset veszélyes.
-
xors
senior tag
Hááát, szerintem ennek nincs sok értelme... akkor már ott a mobil, amit be lehet fogni egy tartókába és tökéletesen funkcionál, de ez...
1) rossz helyen van, szerintem senki sem akar úgy navigálni, hogy folyton felnéz
2) a tükör nem erre van
3) nem biztos hogy engedik majd használniDe amúgy ötletnek nem roszz
-
kiskaktusz
addikt
WCpapírban mikor lesz android és kijelző? istenem...
-
-
Rickazoid
addikt
Csak egy ilyennel nem biztos, hogy amikor belenézel a tükörbe, azt nézed amit a tükör mutat. Előjöhet egy olyan jelenség, mint mikor okostelefonon (de már régebbieken is) meg akarod nézni az időt, előveszed, majd mikor elrakod jut eszedbe, hogy nem nézted meg hány óra, pedig az elég jól látható helyen van.
Szerintem egy visszapillantó-tükrön semmi keresnivalója se figyelemelterelésnek, se ujjlenyomatoknak. Remélem a hatóságok közbeszólnak és nem engednek ilyesmit forgalomba hozni. -
hallerlaller
addikt
angy birds a tükörben.. lesz rá főzött rom?
-
-
imisomogyi
aktív tag
Ez mekkora ötlet. Nem foglal el a GPS külön helyet a műszerfalon, ráadásul az ember úgyis csak ritkán pillant a készülékre, így mindegy hogy lefele, vagy felfele kell néznie. Szerintem zseniális.
-
Apika
addikt
Amíg a feleség az anyósülés előtti napellenző tükrében sminkeli majd magát, addig a férj majd ezen pötyög egy kicsit...
-
blex
senior tag
akkor szóljatok, ha majd augmented reality-módra kirajzolja az útra, hogy merre kell menni
ez szerintem túl magasan/félreeső helyen van, meg nem is túl nagy. egy kijelző a műszerfalon (mármint ott középen) sokkal használhatóbbnak tűnik. bár amelyik autóban alapból nincs olyan, abba egyszerűbb ilyet rakni. viszont akkor már még egyszerűbb venni egy okostelefont..
-
thompoo
csendes tag
Hatalmas lájk, ha kellően álcázzák, akkor nem is parázza az átlag ember a kocsiban hagyni...
-
nazir.j
csendes tag
a kijelzo nem vga hanem 800x480
-
decoati
aktív tag
Évek óta szinte kizárólagos kisteher-felhasználóként hosszú másodpercekig gondolkoztam rajta, hogy minek android a külső visszapillantóba.
-
fffeco
tag
android mellett a windows CE 5.0 mit akar jelenteni?
-
hemaka
nagyúr
Tök jó, hogy ilyenekre is lehet majd használni, csak arra nem, amire eredetileg kitalálták...
-
tothmaxy182
őstag
Hát egy tükör mondjuk pont nem arra való, hogy összetapogassuk...
-
Bling95
őstag
csak ez a tükrösség a kijelzőnél nagyon zavaró lesz, egyébként zseniális
-
g3d
tag
Maszatos lesz a tükör...
-
blueMerle
veterán
Bog, kérlek hozzatok nekem egy ilyet, köszi
-
plus44
veterán
Hát ez szerintem zseniális. Kicsit nehézkesnek tűnt néha a lépkedés, de nyilván nem teljesen végleges, egyébként pedig nagyon jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Navigáció, Wi-Fi hotspot, kihangosító és zenelejátszó a tükörben.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Építő/felújító topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lexus, Toyota topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest