- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
Nem vagyok "mester" munkaközi renderre értettem, amivel már egész szép képet lehet készíteni (értsd: alig pöttyös) final renderre pár percet szoktak hagyni képenként. (vagy többet)
http://www.evermotion.org/tutorials/show/7961/octane-render-review -
Jack@l
veterán
De azt nem értem mért akarod az almát összehasonlítani a csirkáhez, csak hogy kötekedhess. Azt akarod bemagyarázni nekem, hogy kb 5x hatékonyabb ez az izé 1500 dollárért, mint egy mai videokártya, és több mint negyedannyi energiát és hőt fogyaszt, mint egy mai videokártya, ha jól értem. (De ez a szorzó még lehet több is a grandiózus hűtást látva)
Asszem elégé felhúzná erre a szemét egy vilamos /infós mérnök ha most idetévedne. Ha ez így lenne, azt hiszem ez az évezred találmánya, simán megérne 3x ennyit is.
A videón én abszolut nem ezt lkáttam, sőt. Nem is tudom min is vitatkozunk, mert hasraütésből benyögtél egy számot, d evalójában fogalmad sincs milyen gyors. Amit én láttam azt még egy felsőbb kategóriás videokártya is lealázza manapság. Biztos előnytelen demo scene-t választottak... -
Jack@l
veterán
Ugyanaz a kettő...
Jó lenne ha minimális rálátásod lenne a területre, és utána mondanál véleményt mondjuk egy path-tracer minőségéről, sebeségéről, használhatóságárról.
A caustic fiúk jó esetben 1-2000-es poligonszámú cipűjükkel ellentétben a két videón többmillió poligont mozgattak sokkal gyosabban. (igen, eltaláltad a final rendert nem realtime szokták lenyomni, mert nem arra való... Egyébként 2-3-5 mp igy is egy képkocka kb) . -
Jack@l
veterán
[link]
Cikk aljafele mondjuk?Nem modntam hogy dx-el fognak renderelni, de eddig az volt a szokás, hogy abban modelleznek és a textúrázások nagyját is abban csinálják meg a grafikusok. Az utóbbi másfél két évben terjedtek el a realtime renderelők, amik kezdik átvenni ezt a metódust.
Csak hogy lásd hogyan dolgozik manapság egy mezei videokártya ezen a területen és legyen mihez mérni a felvázolt 5x gyorsulát amit ámodtál ennek az izének, itt egy kis referencia: [link] -
Jack@l
veterán
DE már megint jó embernek ecseteled ezeket, teljesítményhez kell a gyors proci(hagyjuk a célhardver és egyéb meséket amíg nincsen konrét mérés egy közkézen forgó renderelet test sceneről), Vodoo is mocskos sokat fogyasztott anno, még külön 220-as tápja is volt már a végén...
Nem a raytracingek kell a sok ram, hanem scene-nek amikkel az animátorok dolgoznak. (lehet az akár directx-es is) -
Jack@l
veterán
Nagy teljesítményhez energia kell, abból meg elég sok hőmennyiség származik, ezen a kártyán még a kétprocison sincs külső táppcsati, de mégcsak egy közepes hűtőborda se.
Azért a profik se hülyék, hogy egy hulladékra kiadjanak 1500 dollárt...
Renderelési teljesítmény elég szerénynek tűnt már a videón is. Nem sok jövőt jósolok a cégnek.
UI: egyedül a sok ram ami vonzóvá teheti a kártyát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest