- Magisk
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisusti
csendes tag
Sziasztok!
Én kb. fél éve vásároltam egy ilyen laptopot és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve, a következőkön kívül.
Ezeken a forró nyári napokon hajlamos erősen felmelegedni, ami főként a játékok teljesítményére van negatív kihatással; külső hűtés nélkül néhány percig tart csak a móka, mivel utána erőteljesen szaggatni kezd a játék (az nViDiA-kártyáról van szó természetesen, erőteljes 3D-s igénybevétel esetén). Először szoftveres problémára gyanakodtam, mivel csak egy-két játéknál jelentkezett a dolog, majd ahogy egyre melegebb lett odakinn az idő, szinte minden játéknál jelentkezett. Ekkorra már biztos voltam benne, hogy túlmelegedés okozza a problémát. A hűtés természetesen maximális fokozaton üzemel ilyenkor, de ez sem elegendő, a videokártya hőmérséklete 70+ fok körüli szokott lenni, egészen 80-ig is felmehet. Ha kicsit pihentetem (ALT+TAB), akkor amint 70 fok alá süllyed a GPU hőmérséklete, helyreáll a megszokott teljesítmény, illetve ha külső hűtést alkalmazok és 70 fok alatt tudom tartani a grafikus kártya hőmérsékletét, úgyszintén minden klappol.
Mint említettem, csak ebben a nagy melegben jelentkezik a probléma, kb. április magasságáig nem találkoztam vele.
Nálatok is ugyanez a helyzet, vagy egyéni problémáról lehet szó? Van valami tippetek esetleg, hogy hogyan tudnám kiküszöbölni (mivel még garancia alatt van a gép, hűtés-tuning egyelőre kizárva)? Minden javaslatot szívesen fogadok.
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS , I5-8265U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/16GB RAM/512GB SSD/17"COL/IPS/Gari QHD+
- HP ZBOOK Fury 17 i7-11850H 32gb ram 1 tb ssd RTX A3000
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest