- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3419 üzenetére
Mellesleg, aki a kökemény wesztern szereti, annak ez nem fog tetszeni; biciklis jelenet, rakás poén, majdnem vígjáték... először nekem is limonádénak hatott, a párbeszédek meg a nagyszerű színészi játékért néztem meg. Aztán nagyon megtetszett...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3419 üzenetére
Lelőtted a végét, most már meg se kell néznem. :-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3417 üzenetére
Egyszer majd lehet, hogy megnézem, de mivel előítéletes vagyok, nem fog tetszeni...
Annyira nem esetem, mint neked a patás patás. :-) -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3415 üzenetére
Az egész történet arról szól, hogy a két főhős vonat és bankrablásból él, de a legvégéig még csak embert sem öltek. Az egyik vonatrablás után egy Le Force? nevű seriff végigzavarja őket fél Amerikán. A végén felszorulnak egy sziklatetőre, nincs menekvés, le kellene ugrani a zuhatagba. Butch biztatja Sundance-t, semmi az egész, meg tudják csinálni. Sundance: Nem! Én itt maradok! - De miért?! Én harcolni akarok! A végén benyögi: nem tudok úszni! Aztán csak leugranak. Átmennek a Kölyök csajával Boliviába, jó útra térni, aztán ott is bankrablások lesz a vége. A pénzen utazgatnak, szórakoznak, aztán elfogy a pénz, Etta otthagyja őket: nem akarlak kiterítve látni benneteket... Tisztességes munkát keresnek, dehát mihez értenek: a pisztolyhoz. (A Sundance nagyon tud "kapásból" lőni. ) Beállnak kísérőnek egy mukabér szállító mellé, de útközben megtámadják őket. Az öreget lelövik, ezek elmenekülnek, de részint, hogy visszaszerezzék a pénzt, részint, hogy az öreget megbosszulják, megtámadják a rablókat. Azok vannak vagy hatan. Előtte Butch: Te Sundance... valamit meg kell mondanom... én még sosem öltem embert... Na, te is jókor mondod... Nem is tudnak rendesen boliviaiul, a banditák ott röhögnek rajtuk, hogy adjk vissza a pénzt, mert az a munkásoké... por favor... aztán lelövik a túlerőt. Fogják a pénzt, az öreg öszvérét és bemennek a faluba... (kisváros). Ez lesz a vesztük, mert az egyik kölyök felismeri az öreg öszvérén a billogot; azt hiszik, ők ölték meg az öreget. Értesíti a milíciát. Na, a trailerben az az utolsó jelenet, ahogy beszorítják őket egy kunyhóba...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3415 üzenetére
Jó, lehet, hogy jó film, de az akkori pisztolyokkal biztos másképp kellett lőni, a szokványos westernekben, mikor így pörgetik a coltot az ujjuk körül...az olyan röhejes.
Látszik, hogy nem kaptak kommandós kiképzést, és sehol egy golyóálló mellény...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3412 üzenetére
Nagyon nem szeretem a westernt. Nem tudom beleélni magam, igaz, nem sokat láttam, de nem is akarom nézni. Mint aki be van oltva ellene...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3411 üzenetére
Hát, lehet. De Dzsekket kiképzők tanították lövöldözni, ezt olvastam egy interjúban.
Egy kis vidám patás patás
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3409 üzenetére
Ha bombázza Jack, a paraszt, gombafelhős lesz a haraszt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3406 üzenetére
A Styx nekem kimaradt.
Mi ezt fordítottuk angolórán.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3403 üzenetére
A Lamplightot nem ismertem. :-)
Ez a kedvencem, az egész a koncert.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3400 üzenetére
A forrásod rosszuk tudja. Nem hármat, hanem hatot, és nem aranyozott, hanem 24 karátos színarany, drágakő berakással, továbbá egy akciós hajvágást Bánfi hajszeszbe mártott körfűrésszel és bónuszként egy uniszex, éjjeli viseletre alkalmas, világító tetűirtó hajhálót.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3398 üzenetére
Dzsekk még holtában is ártatlan életeket mentett, ugyanis az arab tenorista kismama kocsijában nem baba volt, hanem atombomba, amit egy bölcsőde átadási ünnepségén készült aktiválni. Dzsekk feláldozta magát, így nyert időt a CTU-nak, akik a gázolás pillanatában végre sikeresen átirányították a műhódot, ezáltal követni tudták az eseményeket, és még Dzsekk elveszett eszének feketedobozát is megtalálták, ami tele volt Kloi bikinis fotóival és rengeteg "dammit"-tel, meg Kim Bauer könnyben úszó pisztolyával. A kódfejtők ezekből tudták kikövetkeztetni a bomba koordinátáit. Az akció a "Mi folyik itt?" fedőnév alatt futott. Maratoni távot, bombasztikus idővel.
Jack testrészeit nem kell spirituszban tárolni. Őbenne több spiritusz volt, mint 10 anatómiai laborban összesen.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3396 üzenetére
Pedig csak a véres fejszét mutatták, a villámoperációtól megkímélték a szociálisan érzékeny gyenge gyomrú nézőket!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3394 üzenetére
Te nem tudod beleélni magad, mert nem elég magas vagy alacsony az ingerküszöböd. De lehet, hogy nincs is!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3392 üzenetére
Hero, akin átok ül, körülötte így vagy úgy, de mindenki meghal, a védelmi miniszter szerint. Nem volt szép tőle, hogy ezt mondta, Dzsekk eléggé zokon is vette...ó, az is egy megható jelenet...:-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3390 üzenetére
És hogy mennyire tudunk bűvészkedni a szavakkal, mekkora a szókincsünk.
Jack Bauer - jackparaszt /Remek fordítás, gratula!
Igazán jól tudsz azonosulni a megbújó asszociációval...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3388 üzenetére
Ahogy Hasaggymeg is írta, hogy mennyire lesz jó egy fordítás, az gyakran azon múlik, mennyi időt szánunk rá.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3386 üzenetére
Egy út kellett
Kapaszkodni és megragadni a peremet
Te ültél ott, tartva a kötelet... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3384 üzenetére
Ez jó!
"And I needed a way to climb and grab a hold of the edge"
A "needed a way" azt is jelentheti, hogy valami úton-módon, tehát nem a konkrét utat, hanem módszert. De a tiéd jobb a vers szempontjából. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3380 üzenetére
Szerintem is. Szegények, sajnálom őket.
A fordításon lehetne cizellálni, ha van kedved...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3376 üzenetére
Felhők
Nos, zuhantam, le,le, le
Ebbe az elhagyatott lyukba
Ahol többé senki sem törődött velem
Valahogy mászva kapaszkodnom kellett
Te ott ültél, kötelet tartvaÉs szállunk fel, fel, fel
De én egy kicsit feljebb
A felhőkbe, ahol szebb a látvány
Itt fenn, kedvesem
Már nem tart soká
Most már nemsokára...Mikor visszatérek a földre
Nos, már soha nem lesz rá alkalmam
Készülj az életre, kezemből kiragadva
Talán egy nap majd utazunk kicsit
Fel, fel, fel, és minden rendben leszÉs fel, fel, fel,
De én kicsit feljebb
A felhőkbe, hol szebb a kilátásNemsokára, mindjárt...
Bárcsak egy kicsivel több időm lett volna
Bárcsak több időm lett volna veledFelszállhattunk volna
És megtehettük volna azt a kis utazást
És ültünk volna kéz a kézben
És rendben lett volna minden
És talán egy szép napon újra találkozunk
Lebegve a felhők közt
Soha nem ér végetÉs repülünk fel, fel, fel...
/Villámfordítás by moonlight/
Nagyon tetszik ez a szöveg.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3375 üzenetére
Még nem láttam, valahogy ez kimaradt...Pattinson, a Twilight fővámpírja a főszereplő.
Az is jó film, de meg ne nézd, mert vámpíros!
A Cloud nagyon tetszik, dallamos, és a háttere miatt igazán megható. Dúdolni való...up...up...up...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3373 üzenetére
Jó, majd megnézem, érdekes lehet. Nem baj, hogy akciószegényebb, a 24-ben sem az tetszik igazán, nem az a lényeg.
Egyébként teljesen tisztában vagyok a tenorista szervezetek logisztikájával, a 24-ben is vannak ilyen mobilkukázások, Jack a 8. évadban több telót dob ki, mint egy Juszuf Aljakari, igaz, őrá vadásznak...mint ezt már megszoktuk. A nemzetközi politika szálai is jó kuszák, majd meglátod a 8. évadban, hűű, micsoda összeesküvések! A Frei könyvében - amit most olvasok - is vannak ilyenek, egyre jobb. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3371 üzenetére
"Érez ön nemzeti érzést? - Háppersze! Fincsi, nagyon fincsi..."
Feltaláltad a legizgalmasabb altatót! Bauer24 - the Exciting Sleep Pill! A tervezett elalvás előtt vegye be, ülő helyzetben. Ajánlott dózis: 1 epizód/nap.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3368 üzenetére
Ez viszont komoly: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3368 üzenetére
Nem vicces, de hepienddel végződik, elég meglepő módon.
Tessék, itt egy vicces!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3365 üzenetére
Jól penget, klassz buli lehetett...
LOL! ezek a macsekok...
Nekem még mindig ez a kedvenc állatos videóm. Amatőr, de egy profi természetfilmes nyilatkozta, hogy irigykedik, mert ők néha heteket, hónapokat várnak egy ilyen jelenetre.
Say no to gang violence! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3363 üzenetére
Szép. Jó, hogy vannak ilyen emberek.
+Jack Bauer!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3361 üzenetére
Szerintem a jellemábrázolás teljesen jó. Az elnökök pl. Meg Chloe O'Brian.
Vagy Logan elnök felesége.
És hogy milyen váratlanul lőtték le Palmert az 5. évad első részében...! Itt nem kímélnek senkit, Jack is meghalt. Kétszer!Persze, ha úgy nézed, mint egy filmet, az is más, de ez egy sorozat, hetente 1-2 részt látva belőle nyilván más hatást kelt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3359 üzenetére
Az lehet, de ismerd el, hogy nem unalmas!
Igaz, minden évadban van áruló a CTU-ban, van Dzsekk szövetségese, merthogy sose hisznek neki, és legtöbbször őt akarják letartóztatniDe az nagyon tetszik, ahogy a régi szereplők fel-felbukkannak...Hát, lesznek még meglepik!
A CTU-s biztonsági őrök meg csak azért vannak, hogy Dzsekk leüsse őket! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3357 üzenetére
Nem csoda, hogy Donald nem vállalta Dzsekk apjának a szerepét...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3355 üzenetére
Mondom én, Kloi a legjobb az egészben! Egyébként, mikor nem Kloi, akkor sztendapos humorista Mary Lynn Rajskub. Bezony!
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
old rocker #3336 üzenetére
Azért mondj egy Pavarotti-akárki duettet,ahol akárki megállta a helyét.A három tenor nem ér....amúgy ezekről a Pavarottival tett kísérletek azt a viccet juttatják eszembe,mikor a hangya az elefánttal sétálva a hídon megkérdi "Mi dübörgünk ennyire?"
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3349 üzenetére
Nézzed csak, most jön majd Dzsekk lelkiekben gazdag családi horrorja...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3346 üzenetére
Én se Kieferről írtam, hanem Jackről mint főhősről. Arról, hogy hitelesebb így, hogy nem tévedhetetlen.
Kár, hogy abbahagyod, a 6. évad után szerintem nagyon jó a további kettő. Jövőre (4 év után) folytatják, hurrá! -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3346 üzenetére
... és nem nézem tovább, egyszerűen megcsömörlöttem tőle. Quod dixi, dixi.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3344 üzenetére
"...biztosítás, fedezés, álcázás..." Nekem pont az tetszik, hogy Jack se tévedhetetlen, követ el hibákat, ettől nem szupermen. Ha minden akció tökéletesen sikerülne, az hihető lenne? És ne feledd, sietni kell, az óra klikk-klakkol...Ráadásul 23 óra bomba-ideggáz-vírus keresése után, alatt, közben nem várható el, hogy pl. a 24. órában az ajtó mögé nézzen, hogy nem rejtőzik-e ott valami kínai tenorista...
Érdekes, én pont a 24 után látom a többi hasonló film gyenge pontjait.
Ha véletlenül mégis megnéznéd a 6. évadot, utána lesz egy film, ami bevezeti a 7.-et: [link]. Itt a Youwatch-ot válaszd.
Ez Afrikában játszódik, a gyermekkatonákról (is) szól, tragikus.Caprio nekem a Teljes napfogyatkozásban tetszett nagyon, és a film témája is. Remek!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3342 üzenetére
Naaa...azért az a torokátharapás nekem megdobogtatta a szívem...
Tudod, ez film, ezt úgy csinálták, nem a valóság, nem kell elhinni, hogy megtörtént!
Sokan mondják, hogy a 6. évad a gyenge láncszem, és bár ebben is vannak jó jelenetek, szereplők (Chloe férje, LOL! és Milo is visszatér az elsőből), mégis, igazuk van. Viszont tele van váratlan fordulatokkal, egyre drasztikusabb, és gondolom, ha valaki 10 hónap alatt néz meg egy évadot a tévében, az is más, mint egyetlen film.
Szerintem az 5. évad zseniális, azzal az idióta Logan elnökkel és a feleségével...Chloeról már nem is beszélve, ő a kedvencem.Mikor megszökik a CTU-ból és Bill Buchanan lakására megy: "Ugye nem bánja, hogy így ugráltatom, tudja, már nem a főnököm...Sir!"
Meghallgattam a MacAlpine albumot. Nagyon jó! A Sacred Wonder és a Dreamstate tetszik a legjobban, a Chopin etűd is szuper!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3338 üzenetére
Lehet, hogy már ők is unják a "Miklós! Ön nyert!"-et.
Én ma egy ilyet kaptam a Moly-tól: "Már csak két hét karácsonyig!" Aztaaa...! Rögtön el is zártam a gázt a főni feltett tojások alatt és elpakoltam a tojásfestő kellékeket is. Hurrá! Mégse Húsvét...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3336 üzenetére
Nem hiszem, hogy szélesebb körű a zenei műveltségem, talán csak a klasszikus zenei, de az se biztos. Nem tudom, a popzene kommersznek számít-e, de ezt a számot szeretem, az egyszerűsége és a szövege miatt. Sőt, még ezt is (Az Inside Job zenéje).
Zámbódzsimi fuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!Igazad van, ízlés dolga, de olyan is volt már, hogy valami első hallásra nem nagyon tetszett, de aztán megbarátkoztam vele, és sokadszorra már kezdtem megszeretni...És ha valamit/valakit nem ismerek, akkor nem tudom megkedvelni, tehát a zene/előadó ismerete alakíthatja az ízlést. Pl. ha valaki soha nem hallgat Beethovent, vagy csak elvétve, felületesen, akkor azt mondja, nem szereti. De ez változhat, ha szán rá időt, és jobban megismeri.
[link] Tudom, vótmá' , de ez a kedvencem, a legpopulárisabb zongoraverseny...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3331 üzenetére
Úgy látszik, én mint botfülű zongorista, kedvelem a zenei inzultusokat. De biztosan igazad van, te jobban ismered Tarját és a Scorpions-t is, én csak kocatarjás vagyok, nem ástam bele magam mélyebben a témába.
A Wind of Chage-t szeretem. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3327 üzenetére
Is it sleeping?
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3323 üzenetére
Köszi.
Tudott írni ez a Jones! Én csak a Most és mindörökkét olvastam tőle, abból ez az idézet:
"Ha az ember megtagadja azokat az értékeket, amelyeket egy csomó ember a magáénak vall, óhatatlanul megharagszanak rá." - ...és tényleg. Egyszerű, hétköznapi gondolat, de igaz.Még mindig A megváltót olvasom, a vége felé járok. Valamiért nem gondoltam volna, hogy Frei ilyen jót tud írni. A téma is tetszik: a világpolitika színtere, szövevényes háttéralkuk, oligarchák, idegenlégiósok, kémek és persze van szerelmi szál is, de nem csöpögős...Ez az első könyve, a másodikat, A bankárt is kölcsönkaptam, majd ezután hozzáfogok, állítólag az még jobb.
Black raven No, I'm not offended, 'chick' is better than a 'goose'...or 'dude' (angolos topic:-).
Dyed hair: yesss, studded skirt: nooo!
Ha már zene, akkor rock és klasszikus. Ötvözve se rossz: [link] -
Hasaggymeg
veterán
válasz
old rocker #3323 üzenetére
Szerintem meg ràadàsul idönként ide-oda ugràlunk a redthinline fölött.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3311 üzenetére
Igen, valóban példaértékű. Én leginkább az anyákat sajnálom, akik elvesztették fiaikat.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3309 üzenetére
Igen, az.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3306 üzenetére
Ez jó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3298 üzenetére
Nem ismerős az a mondat, hogy "A férfiemberek csókolózása Júdás óta nem ígér semmi jót." ? Most nem tudom, melyik regényben olvastam... Nyugodtan hátba tudnak döfni, miközben átölelnek és a szemedbe néznek... "Smile to your face, then stab you in the back"
Holdfény: Jack Bauer abszolút nem hiteles nekem terminátorként, /azaz Kiefer/ az apját láttad a Tű-ben? No ott az anno egész félelmetes volt.. Az Alienből is az első rész ér valamit mint thriller, a többiben nem találok feszültséget... Könyvben Poe még mindig az élen tanyázik nálam, pedig lassan kétszáz éve lesz, hogy a műveit írta. Kingnek sem azok a jó könyvei, ahol belekontárkodik a sci-fibe, hanem az igazán hétköznapi bekattant emberekről szóló írásai.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3298 üzenetére
Jack még a szemedbe mosolyogva is hátba tudna döfni!
Philo
Bauer csak terroristákat gyilkolászik, én nem félek tőle! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3287 üzenetére
Leragadtál a zsinórnál. Épp az a poén, hogy cordless phone-nal is meg tud fojtani!
Raven Jól írja a non-fiction és a pszeudó-non-fiction közti különbséget. Ez (is) a bajom ezzel a műfajjal.
A krumplileves legyen krumplileves - Janibá' is megmondta! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3283 üzenetére
Jack Bauer can strangle you with a cordless phone!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3282 üzenetére
Megyek azt a hülye dzsekket nézni...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3280 üzenetére
Majd jön Philo és jól kitilt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3278 üzenetére
Tegyük hozzá: általában. Vannak üdítő kivételek, de ők utálatosak, sőt, mikor egyszer az egyik ismerősömnek megjegyeztem, hogy én semmilyen oldali se vagyok, azt felelte: akkor neked innen el kell menni! Nahát, mondtam, ez a mondat ismerős valahonnan...csak nem...? Láttad volna a narancsködös tekintetén átsuhanó vérvörösen izzó zavart, dühödt tiltakozást!
Azóta megbántam. Nem voltam profi, vesztettem egy vendéget. Már óvatos vagyok. Nem sértegetem a őket. Nálam itt ér véget a szólásszabadság. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3276 üzenetére
"bölcsőnk ez, gyakran sírunk is rajta" és "megbűnhödte már e nép az összes ötletét" a két legjobb mondat.
Azért nem lájkizták, mert részrehajlóak. Mivel nekem már eleve gondom van a jobb és bal oldal megkülönböztetésével
, és az igazság (a szomorú) is tetszik, én középen állok. Majd én lájkolom!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3274 üzenetére
Olvasva jobb, mint hallgatva. Sokkal jobb!
Namostakkó fordíjjukle ánglisre!
Cosmos: The Land of Wiseguy/Braniac/Smartass (asszem a smartass a jó, de nem biztos)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3260 üzenetére
Patkányokkal végezték a kísérletet, az egyik csoportot naponta többször kivették a ketrecből, és simogatták, a kontrollcsoporthoz hozzá sem nyúltak, de azok is ugyanúgy kaptak enni, inni stb. A simogatottak agyában több kapcsolatot találtak az agysejtek között.
#3262 Jó szöveg!
Angry Guitar Player: LOL!Hasaggymeg Igen, ez nagyjából így van, de a veleszületett adottságok is nagy szerepet játszanak, ezért van az, hogy egy családban az azonos nevelési elvek, módszerek egyik gyereknél beválnak, a másiknál nem.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
old rocker #3238 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3250 üzenetére
A zenéjéről beszélni sem érdemes, de a szövege nagyon jó, szépen összefoglalja, hogy jutottunk el a nemzeti trafikokig...De sebaj, leszünk mi még az 1000 stadion országa, előbb-utóbb itt Kánaán lesz, az tuti!
Hasaggymeg
Talán ezt nem olvastad még Varró Dánieltől, szerintem zseniális. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3246 üzenetére
Van olyan szemorvos ismerősöd aki vállalja a műtétet? (az egyik szem elfelezését..
)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3244 üzenetére
Nem értem az összefüggést, de nem is csoda, félaggyal...Tuti, hogy az agytörzsfőnök a hibás.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3242 üzenetére
Amíg az egyik üzemel, addig a másik mit csinál? Alszik? Aztán mikor felébred, akkor csodálkozik, hogy nem érti mi történik...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3240 üzenetére
Agyilag értettem, a teszt alapján, ami nálam nem hiteles, mert a színeknél nem értettem, mi alapján kell választani, úgyhogy csak találomra jelöltem az első 2-3-at. Aztán megvilágosodtam.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3238 üzenetére
Ez de jó! 66-34 arányban a bal agyféltekém domináns.
Neked biztos azért egyforma, mert kiegyensúlyozott vagy! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3236 üzenetére
" Az élet olyan tragikus, AZ egyik nap még itt van az ember, a másik
nap meg szintén."Ezt nem értem. Biztos buta vagyok.
A kagylógyűjtemény a legszellemesebb.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3233 üzenetére
Ááá, ő még szűz...:-)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3231 üzenetére
Komodói cibere... -
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3230 üzenetére
2. VIII. ker, a hangot nem lehet itt visszaadni. - Szóval, tegnap beba..tam, oszt a Gázsi jól megvert, leestem a lépcsőn, gyött az omoc (OMSZ=mentők), oszt aszonta, komodói cibere. - Tessék?, nem értem... - Komodói Cibere.Vagy maga hülye? (commoti cerebri, agyrázkódás)
3. ... No már most, az, hogy én abszurdumra jöttem, nem az én hibám, hanem az uramé, mert az akar folyton ba...ni (abortusz) ... szedem én a fogamzásgátlót, csak két hónapja elfogyott
4. - ... nem, nem volt műtétem még. - Hmm... Szilikon cicivel jött a világra? - Mé, az számíííít???
5. Telefon: (láz hányás, elájult) - ... és hol tetszik lakni? - XY utca 4, de most Orosházán vagyok. - Akkor mi a fenének minket hívott? - Mert ott lakom a kerületben, és maguknak kötelességük kijönni! - De hölgyem, most mondta, hogy nem itthon van a pesti címen, hanem vidéken! - És, mit számít? Fizetem a TB - t, ha nem jönnek ki, feljelentem magukat! (röhögve letettem a telefont erre nem tudtam mit mondani
6. Erős has görcs, éjjel, méhenkívüli terhesség, műtét. Altatnám el a csajt, erre felsikolt: - Én nem kaphatok gyógyszert, mert terhes vagyok! (szőke...)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3228 üzenetére
Szöszönöm képen.
Philo LOL!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3224 üzenetére
A régi könyvek kapcsán elgondolkoztam, milyen fura, a 21. századból már csak digitális "kéziratok" maradnak majd fenn...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3224 üzenetére
Tyűha! Ez igen!
'934-es? Fotót kérek!
Akkor azt a kitépett előszót akár vissza is vihetnéd ...Kíváncsi lennék, a könyvtárosok milyen képet vágnának hozzá...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3219 üzenetére
Még hátravan pár oldal, ma elolvasom. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3217 üzenetére
Persze hogy tetszik, egy szóval sem mondtam, hogy nem.
Kemény élet volt az, a gyerekeknek különösen. Nemigen dédelgették őket, sőt. Szegény kis Maksai Katka, mennyire szeretett volna oskolába járni, mint a többiek...És az a bizonyos léniázás, pennahegyfaragás...Megdöbbentő, hogy az a Rákóczi György milyen tehetetlen, alkalmatlan fejedelem volt. A rendi gyűlés leírása...drámai, mikor bevonulnak a férjüket, fiaikat sirató asszonyok, a fejedelemtől várva megoldást, mire ő azt felelte, nem tehet semmit, a vagyona elment a hadseregre. Kezdetben pedig csak osztogatta a birtokokat, javadalmakat azoknak, akik behódoltak, hűséget esküdtek neki. Hm. Semmi nem változott, avagy nincs új a nap alatt...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3214 üzenetére
Huh, tényleg, Trianonról szól, de kuka vagyok, erre nem is gondoltam.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3212 üzenetére
Bátor tett volt, nem vitás, én nem mertem volna...Tiéd a kincs.
1984-es példányt olvasok, előszó nélkül.Ebben vajon miért nincs? Ára: 30 Ft. Ennyiért ma egy félgombóc fagyit se lehet kapni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3210 üzenetére
...mondja ezt egy csellótetováló álhippi...
Vigyázz, mert rád uszítom a Somogyi könyvtár összes Miss Marple-ját...! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3208 üzenetére
Utálom, mikor egy számot nem az eredeti énekes adja elő.
Vagy pl. a 24, a 7.-8. évadot megnéztem szinkronnal a tévében, csak kíváncsiságból, brrrr... Borzalmas volt.Csellófuseráló uraság
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3206 üzenetére
Sőt, fogadok, még véső sem volt a kezükben, soha! Ők bezzeg nem vésegettek nyakra-főre...sehányadik fekvésnél.
Jajj, a Seeman, Nina Hagennel, nem is ijesztő a nő...
/fujj, német
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3205 üzenetére
Látod? Ezek megtalálják a hangokat fekete-fehér jelölés nélkül is...
hogy tudd, mi az a pengetés:
[link] -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3203 üzenetére
Ne keverd a pentatont a pentatlonnal, jó? Tusé uraság. Plasztronos lovag.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3195 üzenetére
Te meg a triolát a violával...a pianót a piával, a csellót a csillárral...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3191 üzenetére
Braille-írásos matricát is ragaszthattál volna a nyakára, de neeem, neked róni és farigcsálni támadt kedved. Mi vagy te, Michelangelo?
-
moonlight115
őstag
válasz
Szegény szerencsétlen rovott cselló, mit szenvedhetett a
lábaidkezeid közt...
Te jó ég, egy zongorával mit műveltél volna? Bejelölted volna az összes billentyűt, hogy meg tudd különböztetni a ciszt a fisztől??? Matyóhímzéssel... Csak keresgélted volna a basszuskulcsot, hova esett le...a violint meg szagolgattad volna. -
old rocker
veterán
válasz
te hajlított hangot akkor tudtál intonálni a zongorán, ha a zenetanár farkára rácsuktad a tetőt...
LOL a könnyem potyog puff ááááááááááááááááűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűéééééééééééééééééééé
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3189 üzenetére
Ja, te csak tapiztál meg huzigáltál, vagy mi, fűrészeltél...vonyíttattad a vonódat, nagy cucc...
(a weimari fajansz is tudna mesélni...) -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3187 üzenetére
Tuningold még egy kicsit a hallócsontocskáidat...Heep rulez!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3184 üzenetére
Bétóvenről leszállni, jó!? Milyen ötödiket? Ha a koncsertóra céloztál, sátánfülű vagy! (A szimfonit megbocsájtom, de a zongoraversenyre nincs mentség!
alfabéta uraság
No stranger to love - szupi!
-
old rocker
veterán
válasz
old rocker #3182 üzenetére
a3.14csába! 3. link helyesen:[link]
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3173 üzenetére
Húúú, de titokzatos...Lehetne egy kicsit bővebben? Így nem tudom értékelni.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3171 üzenetére
Sátáni? Izgalmas lehet...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3168 üzenetére
Röhejes, ahogy erőlködik, hogy bebizonyítsa, az RTL mennyire szívén viseli a kultúra terjesztését. A műsoridő 5 %-a! (Hűha, ha ezt Klebelsberg Kuno megérhette volna...)
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3164 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi oka van.
Tudod milyen hagyományt tisztelnék? Á, nem írom le, meggondoltam, nem politizálok, meg tilos is, nagyon helyesen.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3162 üzenetére
Szerinted miért van mellőzve? Mi lehet az oka?
szerk.: Lehet, hogy azért, mert még a látszatát is el akarom kerülni annak, hogy favorizálnám őket. A huszárló túlsó oldala...
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3160 üzenetére
Huszárok! Lóra! vs. Huszárok! Repülóra!
szerk. Persze, megnéztem mindkettőt.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3158 üzenetére
" A Bercsényi-huszárok ma is létező ezrede a legrégebben fennálló francia katonai egység (Les hussards de Bercheny; hivatalos nevükön 1er Régiment de Hussards Parachutistes (1er RHP), azaz Első huszár ejtőernyős ezred)." - Wikipédia
Hát, ennek alapján nem valami hagyománytisztelők...Ejtőernyős huszárok, lol!
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3156 üzenetére
Sony MDR-V3-mal hallgatok zenét, az jó?
Tényleg csúcs, most hallgatom...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
old rocker #3151 üzenetére
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3153 üzenetére
Nem is baj, ha néha-néha hamis. Nem kell tökéletesnek lenni ahhoz, hogy szeressük.
Én most wizardozok.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #3151 üzenetére
Are you moonchild?
No. Shadowplayer. (Ez most csak úgy eszembe jutott.)És a dalai is nagyon jók. Lehet valaki szuper gitáros, lehet szuper hangja, de jó számok nélkül nem ér semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bittorrent topik
- Milyen monitort vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest