- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
Hasaggymeg #4569 üzenetére
Néha gyereknek érzem magam, néha a saját nagyapámnak ... pedig 6 évtized már a fülem mögött van---
-
old rocker
veterán
válasz
Hasaggymeg #4566 üzenetére
szerencsés ember, nekem már sehova se megy
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #4150 üzenetére
Nem. Pl. az Éjjeli féreg tetszett.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #4146 üzenetére
Igen, az elég nyomasztó film, halványan emlékszem rá.
Legutóbb ezt láttam, ami tetszett: [link] -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #4144 üzenetére
Érdekes, és a kommentek is.
Maga a téma...hát, jobb inkább bele se gondolni, vagyis falra festeni.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3351 üzenetére
Egész jó, a videó viszont félelmetes! De van benne fantázia.
rocker Jól tette. De mint mindig, senki se hallgat rá, még az a Palmer Junior president sem, szerintem ő a gyenge láncszem ebben az évadban. Nem illik hozzá az elnökszerep.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3333 üzenetére
I like both versions.
Especially Rory's!
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3329 üzenetére
Szép hangja van, de őt nem hallgatom gyakran. I prefer male voice.
Or joined together: [link]
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3321 üzenetére
Yes, Sir Raven, it''s fairly good and the November Rain also. Just like the Rising Force by Malmsteen
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3319 üzenetére
Én is erre gondoltam.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3317 üzenetére
Nem vidám, az igaz, hangulat kell hozzá.
A HAIM szerintem gépies, nekem nem tetszik.
A Philbynek viszont a szövege is jó.
"clockwork city" - ezt hogy fordítanád? Nem találtam rá olyan szót, ami beleillik a szövegbe. -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3313 üzenetére
Pontosan így van. Összeugrasztják a népeket, elhitetik velük, hogy a hazáért harcolnak, közben a fegyvergyárosok és kereskedők jól megszedik magukat.
rocker Hogy is van az az előszó? Tudom, írtad már korábban, csak elfelejtettem.
-
old rocker
veterán
válasz
Hasaggymeg #3313 üzenetére
Lásd James Jones The red thin line gyilkosan szatirikus előszavát.
Atatürk emlékműve azért példaértékű, mert mindkét szemben álló fél elesetteinek emléket állít; vigaszt és megbékélést akar nyújtani.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3300 üzenetére
Én úgy látom, a művészeket gyakran használja propagandacélra hol ez, hol az az oldal. Egyik sem kivétel. Ezért igyekszem őket műveik alapján megítélni, vagyis, hogy tetszik-e nekem, vagy sem. Untat, vagy nem. Találok-e benne valami számomra fontos értéket, amivel azonosulni tudok. Lényegében a művészi hatásról van szó, legyen az regény, film, zene, akármi. Széles a skála: lehet szórakoztató egy habkönnyű vígjáték; egy gyermeteg versike, ami emlékeket idéz; egy festmény, pl. a színei miatt; egy fotó az ötletessége miatt; zene, ami lélekig hatol, függetlenül attól, mit mondanak rá mások. De soha nem mondok véleményt arról, amit nem láttam, nem olvastam, csak hallomásból ismerem. Függetlenül attól, mennyire hájpolt vagy szidott az a mű. Nekem a Potter-könyvek legalább akkora élményt nyújtottak, mint Kós Károly Varjunemzetsége, vagy Merle Francia históriája. Zenében Beethoven 5. zongoraversenye, és többek közt a Uriah Heep: Paradise - The Spell száma, vagy Rory Gallagher és Malmsteen gitárszólói.
Wass Alberttől csak egy könyvet olvastam, sajnos a címére nem emlékszem, parasztokról szóló anekdoták voltak. Ez kevés, ennek alapján nem tudok róla véleményt alkotni.
Köszi a linkelt cikket, érdekes volt, legalább már ezt is tudom. Azt viszont nem, hogy vajon jót tett-e neki a jobboldali média reklámja. Tény, hogy olvasottabb lett, mint valaha. Akárcsak Kertész Ákos, mikor Kertész Imre Nobel-díjat kapott. -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3295 üzenetére
Engem nem tesz elfogulttá, mert attól még lehet bölcs ember, hogy próbált tenni valamit, amiről azt gondolta, helyes. Erről nyilatkozott egy interjúban. Nem sok tanácsot adott, felmondott. Vagy lemondott.
Szerk. Én nem szoktam a származásuk alapján megítélni az embereket. Olvastam az izraeli útinaplóját. Sokan bírálták, mert nem festett egy tejszínhabos-málnaszörpös képet az országról.
De olvastam Albert Speer interjúját is, elég hosszút, magyarul azt hiszem, nem jelent meg. Ha volt egyáltalán Hitlernek barátja, ő annak tartotta magát. -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3293 üzenetére
Nem tudom, Popper milyen színű bogyót vett be, de érdemes megnézni. 49.20-tól kb.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3291 üzenetére
A hülyének nézés nem új találmány, láthatóan bevált módszer, élnek is vele minden szinten. Egy kissé közelibb példa: Nyugdíjas néni, megvesz a nővérével közösen, minden héten 6-8 bulvárújságot, az Epizódtól a Sztár..izé akármiig. Aztán egymás közt cserélgetik. Mondom neki: de hát mindegyik ugyanazt írja, kb. ugyanaz a kiadó, a tulaj, ez becsapás, miért tetszenek mindet megvenni? - Hááát, azért ez nem igaz, mindben van valami, ami a másikban nincs, ők ezt tudják, figyelik, és nem akarnak lemaradni semmiről! Ők szeretnek olvasni!
2 kisnyugdíjas, viszonylag értelmes nő, nem nézem le, ha ez érdekli őket, olvassák. Hagyják magukat becsapni. Nyilván én is, más területen, amihez nem értek. Csak az a baj, hogy lassan ott tartok, hogy semmit nem hiszek el, illetve nem tudom, mi alapján kéne döntenem, mi hihető és mi nem. A józan ész átcsap paranoiává.
Ezért inkább olvasok, zenét hallgatok, játszom. Filmeket nézek.A tanulmányt tényleg érdemes elolvasni, épp az állatok szerepénél tartok. Hűű, ez nagyon jó!
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3289 üzenetére
Pontosan így van. Már a CNN se a régi. Mintha mostanában többet reklámoznák a műsoraikat. Az Inside Africa, Inside Africa papagájszerű ismételgetése nem javít a színvonalon. De legalább rövidek a reklámok. Talán ők már rájöttek, hogy a néző, ha tudja, hogy 20 mp. és vége, nem kapcsol el.
Hogy miii??? Mennyiért? Mi mennyiért???
Egyszer ráakadtam egy szövegfordítós oldalra, ahol agitálták a fordítást beküldőket, hogy még többet, még többet, és ha jó sok összegyűlik, akkor lesz látogatottság, és fizetni fognak érte! Na, én akkor láttam meg a mátrixot!
Nekem ez szórakozás, a konnektorkodás is, szeretem csinálni, naná, pénzért se lenne rossz, de ez a hülyítés olyan pszeudó-fizetség, mint az előbbi pszeudo-non-fiction. Nem igazi a leves. -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3285 üzenetére
Köszi, örülök, ha jónak találod, bár biztos lehetne rajta még cizellálni.
Olvasom a tanulmányt. Ott tartok, hogy: "...nyilvánvalóan efemer műsortípus..." Gondolom, nem mostanában írták, mert már pár éve virágzik a műfaj, nem tűnik úgy, hogy hamarosan eltűnne.
Folyt. köv. -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3272 üzenetére
Persze, a színész színészkedik, ez nem újság.
De vicces a 24 New Yorki-i forgatásáról nagyiruhában beszélni.
Én a megaikszfaktor, bébé, vévé stb. realitisókkal vagyok úgy, hogy szerintem fake az összes, és ez oké, de legalább bevallanák. Ha színészekkel játszatnák, hitelesebb lenne, nem ilyen műmájerkedés.Jó vers, a szám ismerős, talán egy filmből, nem is tudom. Az oldalra kattintva eszembe jutott, hogy én írtam oda fordítást. Eredetileg ide.
Már meg is találtam, hurrá! [link] Rég jártam ott, már a nickemre sem emlékeztem.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3270 üzenetére
Ez jó! Az almafej ötletes, de csak nagyjából tudtam követni az eseményeket. Most csak az egyik agyféltekémet használom, mert fáradt vagyok, de ha mindkettő üzemel, akkor is nehezen értem az ilyet, amiben nem beszélnek.
Sőt, a női agyammal tájékozódni se tudok, a bal-jobb is okoz némi nehézséget...
Ezt viszont értem, az egyik kedvencem!
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3268 üzenetére
Szerintem ez nem csak az ép elmén múlik. Rengeteg tényező befolyásolja. Hogy az öröklött génjei mire hajlamosítják, pont, mint az egészség-betegség, élethossz tekintetében. Bonyolult, összetett dolog a gyereknevelés. Lehet ésszel csinálni, olvasni róla (bár, volt egy osztálytársnőm, pszichológus mamával megáldva, hát, nem épp a "rendes ember" kategóriájába sorolnám...), személyes példamutatással, de nincs tuti módszer.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3266 üzenetére
Épp ma beszéltem azzal az ismerősömmel, akinek 3 felnőtt gyereke közül kettő sikeres diplomás, a harmadik - ő a középső - alkoholista. Pedig törődtek vele, mindennel próbálkoztak már, de hiába. Ilyen esetben szerintem a genetika játssza a főszerepet. Pár hónapra "megjavul", aztán visszaesik, és amennyit olyankor rombol (család, munka...), azt egyre nehezebb, ha nem épp lehetetlen, helyrehozni.
-
old rocker
veterán
válasz
Hasaggymeg #3258 üzenetére
Az emberi agy még most is olyan, mint a 15. században Afrika térképe...
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3258 üzenetére
Jó cikk!
Egy gyöngyszem a kommentek közül:
"Wow, from some of the posts below, you would think the world is full of neuroscientists that are all incapable of doing a simple internet search for information."Valamikor régebben olvastam, hogy az ún. okosság az agysejtek kapcsolatainak számától, kiterjedésétől függ, ami eldől a születés utáni 6-8 hónapban. Minél többet foglalkoznak (simogatják, beszélnek hozzá) egy csecsemővel, annál több agysejtek közötti összeköttetése lesz. Később ez már nem növelhető lényegesen, tehát amit akkor elmulaszt az ember, nem bepótolható. De az is lehet, már megdőlt ez az elmélet, ahogy sok más is a tudomány világában.
-
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3253 üzenetére
Nekem pont ez tetszik benne, hogy látszólag bohókás, kissé infantilis, nyilvánvaló, hogy nagyon érzi a különböző költők stílusát, ezért nem szimpla, együgyű verselés, ami első olvasásra talán annak tűnik, hanem igazán szórakoztató, szellemes, ínyenceknek való.
Rokker
Hát, nagyon meglepődtem az első pár taktus után...Mi ez? Átmentél hungarotalibánba??? De adtam neki egy esélyt, és jól tettem. A díszlet is szuper! -
moonlight115
őstag
válasz
Hasaggymeg #3248 üzenetére
Nem, nem, nagyon jó helyre tévedtél!
Bár az angolos topic se rossz...
Szuper fordítás, és jól hangzik angolul, csak az archaikumot hiányolom belőle, de az már hab lenne a tortán, de hát ilyen az élet, legalábbis Virág eeetás szerint.
Ha már idetévedtél, elárulnád, mit szeretsz olvasni? Poénos Poe-n kívül.Philo Biztos van neki ilyen ismerőse, csak valamiért kimaradt az interjúkötetből...
Rocker Nem félszemmel néztem, csak félaggyal gondolkodtam, úgy látszik, a jobb féltekém kikapcsolt magától, nem bírta a terhelést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest