- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeneye166
aktív tag
Akkuidő:
Tekintve, hogy szerinted az egész gomb alatt csak nyomópont van mint egy space billentyű alatt (mert hát nem lehet igazam, amíg nem veszek magamnak is egy ilyet), ez önmagában megtermeli a szükséges áramot. A telefon töltése tehát sms írással történik.
így akár szeniliseknek is megfelelő (pl mert nem tudják hova rakták a töltőt)!Nem köpködök, dobálok fikacsomókat, csak általában a készülékek hibáit írom le ami szerintem nem megfelelő benne és feltűnt.
A hibák ismeretének hiányában nem lehet azokat korrigálni. Tehát az hogy megvilágítok problémákat, még nem kötekedés. Ezzel "vállaltam" a fekete bárány szerepét, de ha egy kicsit a sorok mögé olvasnál, akkor látnád, hogy nem írok teljesen alaptalan dolgokat. Ettől függetlenűl én is tévedek, de gyakrabban van igazam. Ha fáj, hogy emiatt merek tükörbe nézni, akkor...nos próbáld meg feldolozni!!!Ha tetszik valami azt is leírom, csak egy szép teló hszeinél az már fel sem tünne!
-
Baadu
csendes tag
Az Emporia készülékek ráköthetőek a hallókészülékre. Nem egy elhanyagolható szempont, mivel sok halláskárosultnak adodhat problémája amúgy. Módfelett szimpatikus készülék, egyedül az árával van némi gond, szerintem nem a hazai nyugdíjas árfekvés, bár képekről úgy tűnik, hogy tartós darabok.
-
Khaal
őstag
A nagyobb cégek miért nem foglalkoznak ezekkel az igényekkel? Anyukámnak jó ideig kerestem könnyen kezelhető, ugyanakkkor nagy kijelzős telefont, de nem igazán találni (Motorola F3 még elmenne, ha a kijelzőjét megcsinálnák pontmátrixosra).
Rengeteg idős, nem túl jól látó mobiltelefon használó nagypapa és nagymama, akiknek csak telefonálni kellene a mobil, még smst se nagyon olvasnak (nem hogy írnak), de a sallangmentes, egyszerűen kezelhető lowend telefonokhoz általában picike és nehezen olvasható kijelző társul. Nem hiszem el, hogy a gyártók nem veszik észre, hogy igény lenne ilyen telefonokra. -
orbano
félisten
válasz
greeneye166 #9 üzenetére
tényleg mekkora szar ez a cég, hogy nem gyárt az összes mobilterelfon-gyártó helyett is ilyen kategóriájú mobilt. a hülye f*szok csaka saját portékájukat képesek árulni. szemetek!
egyébként be kéne lépnek a mobilarénába, kapnál emailben pár képet az új mobiltelefonokról, és egy komplett tesztet tudnál róluk írni: mennyire olvasható a kijelző, milyen a gombok nyomáspontja, ez mennyire praktikus, stb. még tesztkészülék sem kell, így világelsők lehetnénk, mert a kémfotókból mer készülne is a review.
az akksiidővel elégedett vagy?
-
Sipi16
őstag
válasz
alkonyfeny #8 üzenetére
Mi ebben a pofátlanság???
Egszer majd neked is elkezd romlani a látásod....
-
greeneye166
aktív tag
Pöcc
Faternak tényleg tökéletes a nagy betű és szám, de a gombot viszont nem olvasni kell hanem nyomni és ha már itt tartunk, akkor egy ilyen batár gombnak is ugyanakkora a nyomáspontja mint egy átlag mobilnak és emiatt még bizonytalanabb kezelni + ráadásul egyáltalán nem különülnek el. Ugyanúgy a közepét kelleltalálni ennek is, csak itt a nagy homogén semmiben kell ezt véghezvinni. Gondold már végig, hogy ez hol praktikus!
Azt is írtam, nem csak nagymamáknak kellhet, vagy muterfater, hanem minden embernek aki gyengénlátó. Elárulom elég sok ember ilyen és nem hiszem, hogy egy 1-2 telefont kéne gyártani erre a célra, egyféle designt ill. minőségi kategóriát.
Erre céloztam amikor az üzletember hasonlattal éltem ill. a diabetikus ételek választékarzenáljával.
Ez egy ócsó vacak, amit így gyengénlátó felárral el lehet sózni.
És azt sem érzem rajta, hogy ezt valaha is a célközönséggel egyeztették volna.Pöcc back! Ooops!...
-
alkonyfeny
csendes tag
Pofátlan vagyok..ahogy nem is tudok más lenni....
A telefon tökéletes a nagyiknak...illetve a szülőknek és m.sérülteknek. Sztem megéri!
-
orbano
félisten
válasz
greeneye166 #4 üzenetére
ez rphadtul nem vakoknak, vagy gyengénlátóknak kifejlesztett telefon. olyanoknak vló, akik az átlagos telefonon nem tudják elolvasni a betűket. pl anyámnak, vagy faternak. és éppenséggel rosszul sem néz ki, nincs fogyatákos feelingje. ahogy elnézem ráadásul elég nívós telefonokat gyárt ez a cég-. szóval picit mellépöccintetted a fikacsomót...
-
blueMerle
veterán
Mivan? Megjelenési várható?
WTF?!
Lassan két hete kapható a helyi mobilosban szlovák lokalizált sw-vel.
-
greeneye166
aktív tag
Egyet kell értsek veled.
Ami a gombokat illeti:
1. egy vak a kezével tud olvasni tűszúrásnyi betűket, tehát ez teljesen hülyeség
2. a gyengénlátók, vakok önérzete nem abban merül ki szerintem, hogy hogyan hívjuk őket. Nyilván egyetlen normális ember sem játszik a vaksi szóval ha egy látássérültel beszéget.
Hol a párhuzam?
Ezt azért írom, mert atttól, hogy valaki rosszul vagy egyáltalán nem lát, még lehet ízlése, és ha ebben korlátozzák, az kihat az önérzetére. Ha kezébe fog egy szép telefont, akkor már tapintásra érzi, hogy OK és ezt használná is ha tudná.
De! Ez a telefon azt sugallja, hogy használója fogyatékkal él, ami bár nem szégyen, de a közvélemény akkor is akaratlanul negatívan kezeli. Miért kéne egy gyengén látónak állandóan azt éreznie, hogy azt bámulják, mekkora egy szar van a kezében.
Óriási tévedés továbbá, hogy csak egy nagymama láthat rosszul.
Vegyünk pl egy üzletembert. Meg fogja venni a Nokia 8800át mert kell a preztízséhez és megveszi ezt is, mert ezt meg látja is? Egy ilyen készülék nem az emberséget, hanem az ilyen emberek lealacsonyítását érezteti. A cél hogy kiáknázzák ezt a fogysztó réteget mégpedig azzal, hogy odalöknek világszinten 1-2 ilyen típust. Akkor inkább ne legyen ilyen, vagy legalább beszéljenek 1 érintett fogyasztóval, hogy mi a véleménye.Ugyanilyen gond van a diabetikus élelmiszerek silányságával is. Ha valaki kóstolt ilyet akkor tudja miről beszélek.
+
A kép alapján a kontraszt nem az igazi. Egy fekete betű fehér alapon jobb mint a húgysárgán. Ez pedig közel az! -
AMD Power
titán
Ide vele! Erre lenne igény bőven!
-
brainticket
aktív tag
Évek óta lehet már kapni ezt a telefont Bécsben. (nem esküdnék meg rá, hogy pont ez a modell)
[link] -
tgabi333
aktív tag
Hátúristen... Isten barmai... Nem hiszem el....
Rendben, hogy a gombok sokkal nagyobbak, de ha a funkció gombok felett a szöveg ugyanolyan kicsi mint eddig, akkor nagyon sokat ér.
Egyébként aki rosszabbul lát annak nem a gomb eltalálása a nehézkes, hanem a képernyő elolvasása..
Ezek szerintetek megérdemlik a fizetésüket...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az EmporiaLife azoknak készült akik nem akarják mikroszkóppal bogarászni a parányi gombokat.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest