- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
paizinho
tag
Szia siddis!
Köszönöm az 5letetelést.
Megpróbáltam TCP és TCP/UDP kombinációt is (serricon mintája alapján).
Serricon alapján a Wan address-t is kipróbáltam.
A NAT reflection-t az alatta található rövid leírás alapján állítottam be, de disabled-el is próbáltam, nem ment.
Írok privátot.
Köszönöm:
Paizinho -
paizinho
tag
Szia siddis!
Megnéztem, ellenőriztem, újra megcsináltam többször a kombinációk szerint. nem megy.A #396-ban leírtak szerint állítottam be, ami egyezik serricon-éval.
Megjelent a bejegyzés:
- Firewall / NAT/ Port Forward
- Firewall / RulesSystem/Advanced/Firewall & NAT
- NAT Reflection mode for port forwards : pure NAT
- Enable NAT Reflection for 1:1 NAT : pipa
- Enable automatic outbound NAT for Reflection : pipaFirewal/lNAT/Outbound: Automatic és Hybrid Outbound NAT beállítást is kipróbáltam : port forward nem működik.
A Diagnostics / Factory Defaults-nál megtaláltam a visszaállítást
Köszönöm a segítséget.
Paizinho -
paizinho
tag
Sziasztok !
Azt hiszen kezdek belegárgyulni.
Tisztában vagyok azzal, hogy nem én vagyok a hálózati guru, de hogy egy port forwardot ne tudjak beállítani, azt nem gondoltam volna.
A Transmission-t nem tudtam rávenni a működésre, pedig több guide-t is végig bújtam, mindegyik a Serricon által is linkelt módon teszi. Transmission : port is closed.A Plex szerver (ugyanazon a gépen van mint a transmission) egy ideje már a belső hálózatról sem érhető el, tegnap amikor beraktam a pfsense-t a hálózatba még OK volt. Annyi változott, hogy Plex gépnek beállítottam default gateway-nek a pfsense-t, a többi a port forward-os bűvészkedésem volt.
Van esetleg 5let?
Lehet valahogy monitor nélkül újra kezdeni,ha nem találom meg a probléma okát?
Köszi:
Paizinho -
paizinho
tag
Szia siddis!
Proxy-ban nem gondolkoztam, mert egyenlőre egy 30GB-os USB HDD-n van a rendszer és DIGI1000 a bejövő.
Mit szeretnék : Azt szabályozni, hogy egy adott IP-jű végpont a hét melyik napján mettől meddig kapjon netet. Ez előtt egy ASUS RT-N66U-t használtam, amiben a parental control biztosította ezt a lehetőséget.
Köszi:
Paizinho -
paizinho
tag
válasz
Serricon #397 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy időt szánsz még hétvégén is rám.
Mindent a Te képed mintája alapján állítottam be, sajnos nem megy.
A T1 gondolom a transmission portja, amit definiáltál az alias-oknál.Ezt nem értem, nem befolyásolhatja ?
Sajnos nem teljesen értem még az összes összefüggést, mert a net megy, de azért ez furcsa.Bocs, ha rosszul fogalmaztam, a RAM drive helyét tudtam, inkább a 4GB RAM / RAMdisk arányok, mentési időtartamok esetleges ökölszabályairól szerettem volna infot kérni/kapni.
A dependencies csomagok nálam nem elérhetőek a SystemPackage/ Manager/Available Packages-nél. Ha rákattintok a linkre, akkor egy telepítős oldalra visz el, amit meg tudnék csinálni, de nem vagyok biztos benne, hogy így kell-e.
Pl. az első link ide visz : https://www.freshports.org/security/pecl-ssh2-0Köszönöm:
Paizinho -
paizinho
tag
válasz
Serricon #395 üzenetére
Szia Serricon!
Tényleg ott volt a képen, csak olvasni kell tudni, sok még az info.
Brogyi képe alapján már mindent adaptive-ra raktam, így most 800 Mhz-en ketyeg..
Most éppen a transmission NAT beállítással küzdök, semmit nem tudok letölteni, visszatölteni.
Tudnátok tanácsot adni? Esetleg a többi kérdésemre ?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Paizinho -
paizinho
tag
Sziasztok !
Most jutottam az első körös beüzemelésig. Készítettem képeket az összerakásról is.Ha van egy kis időtök, tudnátok tanácsot adni?
1. Felraktam néhány packages-t de dependencies-t jelenít meg az installed ablakban. Az itt felsoroltakat hogy lehet telepíteni?
2. Az aktuális konfigurációt hogyan lehet elmenteni ? Elég a GUI-ról az XML-t elmenteni verzió váltásonként?
3. 30GB USB-s HDD és 4GB RAM van a gépben. Érdemes a RAM disk-et használni? Hogyan ?
4. A szolgáltatói sávszélességet lehet mérni pfsense-ből ? Nem folyamatosra gondoltam, hanem alkalmanként speedtest szerűen? Vagy marad a PC-ről speedtest?
5. A Dashboard-on ki lehet választani a Thermal Sensor-t, de folyamatosan csak updating-et ír? Kell még hozzá valami?
6. Gyermekeim internet használatának szabályozására van megoldás egy kicsit egyszerűbben mint a Firewall / Schedule ? Egy adott IP-hez heti beállítást szeretnék egyszerűbben megadni, óra/perc beállítási lehetőséggel.Segítségeteket előre is köszönöm.
Az LCpower előlapi USB-s kábelének tervezője biztos csuklott. Nem értem, hogy lehet ilyen kicsi házba ilyen bumfordi nagy előlapi USB csatlakozót, ilyen vastag kábellel berakni. El is hasadt a hajlításnál (lásd egyik kép.
Üdv.:
Paizinho -
paizinho
tag
válasz
Serricon #388 üzenetére
Szia Serricon!
Köszi az infokat.
A kártyám nem ilyen low profios, teljes magasságú.
Menet közben azonban változott a helyzet, így be kell üzemelnem az eddig nem használt kábeles végpontjaimat, így mindenképpen kell a switch a 4 portos kártya helyett. A ház végül az LC-1350mi lett.
Köszi a segítséget még1x.
Paizinho -
paizinho
tag
válasz
paizinho #384 üzenetére
Szia Serricon !
AZ előző bejegyzésem teljesen off-topic lett, mert mire megírtam, kiderült, hogy mégiscsak be kell üzemelnem az eddig nem használt bekábelezett végpontjaimat, amit csak switch-el tudok megcsinálni. Bocs mégegyszer a láma kérdésért.
Így marad az LC-1350mi a dual portos alaplappal.
Köszi a segítséget.
Paizinho -
paizinho
tag
válasz
Serricon #374 üzenetére
Szia Serricon!
Nagyon tetszenek méretben és árban az általad javasolt / használt házak LC-1350mi, illetve LC-1400mi de az adatlapi magassága alapján azt gondolom nem fér bele az a kártya amit kaptam.
A LAN kártya nyáklap 10 cm magas, és ha jól értelmezem az adatlapot, akkor 1400-as ház is csak 95mm magas.
Jól gondolom, hogy ebbe nem fér bele?Ha nem fér bele, akkor gondolkodnom kell egy kicsit tovább, hogy a kis helyfoglalás és kis fogyasztás témát hogyan oldom meg (pedig ngy jó 5let volt az LC ház
)
Köszi
Paizinho
(bocs, ha nagyon láma a kérdés) -
paizinho
tag
válasz
Serricon #377 üzenetére
Szia Serricon!
Megjött a kártya: Intel® PRO/1000 PT Quad Port Server Adapter
(rráadásul 2-őt is)
Többféle azonosító is van rajta : 882125 (EXPI9404PTBLK), 882127 (EXPI9404PT) ami alapján itt (FreeBSD 11.1-RELEASE Hardware Notes) próbáltam megkeresni, de a talált 23 kártya egyike sem ez pontosan.Természetesen kipróbálom, ha meglesz végre a gép, de ha volna 5letetek, hogy melyik működhet és mi lehet az azonosítók között a különbség azt megköszönném.
Üdv.:
Paizinho -
paizinho
tag
Szia Brogyi!
Köszi a választ
A switch-et azért vetettem el, mert próbálnék az alacsony fogyasztás felé mozogni, nem kellene - egyenlőre - még 1 tápegység + kis doboz.
A konfigolás esetleg eltéríthet ettől az elgondolásomtól, de egyenlőre az információ gyűjtésben vagyok. Bízom benne, hogy gyorsan megkapom a kártyát és akkor meglesz a hozzávaló ház. -
paizinho
tag
válasz
Serricon #374 üzenetére
Szia Serricon!
Köszi a gyors választ!
Akkor maradok a full-osnál + RAM drive, bár az USB-s HDD-nek elméletileg el kell vinnie RAM-drive nélkül.A házzal nekem is az a bajom, hogy a cégtől kapok egy 4 portos LAN kártyát, de nem tudom a méretét, szóval ez még befolyásolja, hogy melyik legyen. Az általad választott házba (LC-1350mi) egy normál méretű PCI e kártya belefér?
-
paizinho
tag
válasz
Serricon #371 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, segítséget.
Akkor ez az alaplap lesz a befutó : Asrock Z270M-ITX/acAz embedded 2.3.5 --> 2.4.2-re frissítést megcsinálja a rendszer? Vagy a 30 GB USB HDD esetén nincs jelentősége az embedded/ full verzió kérdésnek?
A javasolt házat lehet itthon is kapni? A 8 cm-s venti nem hangos?
Köszönöm szépen
Paizinho -
paizinho
tag
Sziasztok fórumtársak!
Előre is köszönöm, ha időt szántok a hosszúra sikerült levelemre
Nemrégiben beköszöntött hozzám is a Digi 1000. Előtte is akadtak kisebb problémáim a routerrel, de azóta egyre többször, pedig a router fórumban a Digi 1000-hez javasoltak között van. A megoldást keresgélve találtam rá a cikkre, amihez gratulálok, nekem tetszik. A cikk, fórumban olvasottak és pfSense keresgélés alapján eldöntöttem, hogy pfSense-et fogok itthon használni.
Tehát amim van:
- Digi 1000
- 3 db gép kábelen (NAS, DVR, asztali gép)
- 3 - 6 powerline kliens
- wifis kütyük (telefon, tablet, vendégek)A wifi-s kütyüket teljesen elkülöníteném a belső hálózattól (most is így van).
pfSense modulok közül egyenlőre csak a NUT, snort, esetleg Darkstat-ot tervezem. Proxy-t nem szeretnék, majd később csak egyfelhasználós (én hozzáférjek a belső dolgaimhoz) VPN-t használnék.
Az elkövetkező 2 évben vidékre költözünk, ahol végre normális hálózatot tudok kiépíteni a szükséges végpontokat kiszolgáló switch-el, de jóval kisebb sávszélességgel és több kábeles klienssel (ezért a DL alaplap).
A hosszú távra tervezett konfigom (csendes, alacsony fogyasztás, kis méret kell)
- Asrock H170M-ITX/DL
- Intel® Core™ i3-7100T Processor
- 4GB RAM
- Asus 1,8" 30GB külső USB2.0 fekete winchester vagy elég egy pendrive
- Cooler Master Elite 110 ház
- PicoPSU táp : szerintetek milyet?
- switch helyett kapok a cégemtől kiszerelt 4 portos Intel kártyát.Szerintetek jó ez az összeválogatás a hosszú távú célokat is figyelembe véve?
pfSense-ből az embedded verziót szerettem volna az itt olvasottak alapján, de a letöltési oldalon a 2.4.2-ből már nincs (vagy én értelmezem rosszul). A 2.3.5-re update-lődik (
) a 2.4.2?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Paiziho
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest