Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
DithenS
senior tag
Ugyvan,felesleges akkor ne is fejlesszék nem? Sőt ne is gyártsák.Ilyen gondolkozással az őskorban lennénk.Mondván minek kell a tűz után mást is kifejleszteni,zabálni tudunk...De igen egy Ferrárinak több értelme van a maga 600LE-nek közúton,szinte a kanyarba is kihasználja az ember nem? Szóval a kocsikba ne is tegyenek nagyobb motort 120Le-nél merz soha se használod ki,kivéve ha elmész a családi kocsiddal egy versenypályára.Nem szeretem aki így gondolkodik,igen is kell ez a processzor,nem csak telefon létezik,ki tudja egyszer annyira erős lesz a te szerinted értelmetlem fejlesztéseknek hála hogy az x86ot is le válthatja...
-
Qru
MODERÁTOR
Maradjatok a témánál, ne offoljatok ilyen sokat!
-
Z10N
veterán
Kivancsi leszek hogyan oldajk meg a hotermelest.
-
tjb007
nagyúr
-
GeryFlash
veterán
,,Ez konkrétan az ARM csúcskategóriás megoldása, így egyértelmű a vállalat célja. Az LPDDR3 szabványú rendszermemória..."
Most akkor mi a célja?
-
fornettisuti
veterán
érdekes
-
.mf
veterán
Fussnekimégegyszer.
Nincs sehol A57. A53 van, de abból 8 darab, amiből 4-4 között csak annyi az eltérés, hogy az egyik négyes 1.4, a másik négyes pedig 2 GHz-re van belőve. Úgy sokkal több értelme lenne, ha csak egy négyes tömb lenne jobb kapuzással, mondjuk 1.6-1.8 GHz, és mellé csak a 2 A72-es az intenzív feladatokra -- kisebb, egyszerűbb, olcsóbb lenne gyártani, és nem kellene külön mókolni a supportot, mert a droid már most támogatja. Az intenzív feladatokat úgyis az A72-esek fogják vinni, az meg, hogy 4 vagy 8 db A53 van mellette, a teljesítménybe szerintem nem sokat szólna bele, ellenben a lapka méretébe, összetettségébe, fogyasztásába igen. -
DooMbo
tag
Nagyon sok értelme van, az a57 es magok kisebbek, olcsóbbak és kevesebbet fogyasztanak, ezért ezek megoldják a kisebb energiaigényű feladatokat (abszolut alapra elég a kis frekvencia, mikor már bejön egy keményebb dolog akkor belép a 2ghz csoport de még mindíg alacsom fogyasztáson vagyunk viszonylag) és mikor már tényleg kell a kakaó akkor belép a két óriás mag és megtolja azt a 3D-s játékot, hogy kihajtsa a QHD kijelzős mobileszközt.
-
Dominó85
addikt
válasz
üzenetére
Amennyiben az MT6592-re gondolsz, nincs igazad. Ugyanis nem mindegy hogy egy budget, fos matricázó cég vagy a Jiayu, Meizu, Zopo és hasonlóan bejáratott (nem bérgyártók) MT6592-jéről beszélsz. Volt a kezemben pár ilyen SoC-val szerelt kütyü és ha 20 perc játék után 35-40 fokos volt a hátlap lehet még túlzok is...

-
.mf
veterán
Addig még érthető, hogy big.LITTLE elv kiterjesztése big-medium-little-re, de a konkrét megvalósítás már nekem fura. 2 db A72, és mellé 4 db A53 és még 4 db A53, amik között csak a frekvencia az eltérés, 2 vs 1.4 GHz. Ennek így mi értelme? Miért nem valami még takarékosabb procit tettek be harmadiknak? Vagy maradt volna csak két szint, a két eltérő frekvenciájú A53-as tömb helyett csak egy tömb agresszívabb kapuzással.
-
ctvagyok
őstag
Aki nem érti, hogy a csúcsgépekbe csúcs SOC kell, azt nem tudom hova tenni. Senki nem fog 200k forintot fizetni, ha nem a legbivalyabb hardver van a telefonban. Nem csak a folyamatos működést kell biztosítania a gyártónak, hanem a számokban is domborítani kell.
-
Atocha
senior tag
Ezt most ugye csak viccből mondtad?
Mert hogy a full hd egy telefonba nem elég, de a 10 mag az meg hülyeség.
Tényleg nem érzitek milyen gáz amiket irkáltok? A semmiből jött az MTK és lassan a nagy gyártokat szorongatja, de azért ti megmondjátok, hol rontotta el és hogy minek van értelme. Van ott pár okos ember, akik hónapról hónapra letesznek valamit az asztalra, a cég fejlődik, növekszik, de azért ti jobban tudjátok.Annyi okos van itt, nem is értem ti mindannyian mi a fenéért nem írtatok már egy önéletrajzot az összes mobil cpu gyártónak, hogy TI AZTÁN BEZZEG JOBBAN TUDJÁTOK!
Hajrá srácok, adok CV mintát.De szívesen elbeszélgetnék egy két emberrel sörözés közben, vajon a valóságban mennyi informatikai tudásotok van.
Az én véleményem az, hogy bármilyen fejlesztés jöhet, ha az árversenyt generál és ezáltal jobb és jobb eszközöket kapunk olcsóbban. Ez a lapka egyáltalán nem rossz és lefogadom az előttem szóló sok okos örömében ugrálna, ha kapna egy ilyen cpu-al szerelt apróságot ajándékba.
2560x1600 -as felbontás több mint elég egy mobiltelefonba, a teljesítménnyel sem lesz gond és a gpu se piskóta. Reméljük az árazását is megtartja az MTK. -
Matada2.3
veterán
ddr4 elfért volna, a többi része szerintem korrekt

-
-FreaK-
veterán
válasz
takacsbotond
üzenetére
Csak ne szó szerint!

-
takacsbotond
őstag
Minden esetre jól hangzik, remélem odapirít majd a snapdragon810-nek!

-
rnyk
tag
Vajon mekkora lesz ez a SOC fizikailag? Ennyi tranyo azert foglal jocskan heleyet plane ha 20nm-es gyartas technologiat fognak hasznalni.
-
Praston
tag
Amíg nincs kint a termék és nincs info arról, hogy hogyan is teljesít, mennyire van megoldva a hő elvezetése, stb, addig azért ne írjuk már le a terméket. Mellékesen az innováció mindig jó, attól függetlenül, hogy számunkra (átlag felhasználó) van-e értelme vagy sem.
-
azbest
félisten
azért a WQXGA 2560 x 1600 sem olyan rossz

(#2) freeapro
a ddr3 önmagában nem határoz meg sebességet. Az, hogy 2x 32 bit a sávszélesség, már annál inkább. Pécént 2x 128bit, szerveren meg valahányszor 256bit is előfordulhat. Mobilnak nem lehet olyan komplex nyákja, hogy annyi bit szélességet áttolhassanak. -
devast
addikt
Engem csak az mozgat, hogy hol gyártanak ezek 20nm-en. tsmc ? Mire megérkezik, csúcson a többiek 16/14nm-es smasung/gf platformon lesznek...
-
vinibali
őstag
nemsokára elmozdulhat a MediaTek az olcsó telefonok szegmenséből, ha ilyen lapkákat gyárt. továbbra is baromságnak tartom ez a 3 klaszteres megoldást 10 maggal, a mobil szegmens érzékelny a fogyasztásra, de mostmár itt is a teljesítmény kezd előtérbe kerülni. több MT6589 és MT6582 teló volt már a kezeim között, mind bőven jó teljesítményt hozott, nagyon jó energiafelhasználás mellett, ezekkel a lapkákkal szerintem egyre kevésbé lesz ez hozhat, hogy mm^2-eket pazarlunk ilyen processzorfelépítésre!
-
Jack@l
veterán
válasz
Seangaijin
üzenetére
Nem csak mobilba rakhatnak ám ilyen csipeket. Remeghet a keze az alsó kat. apu gyártóknak...
-
DooMbo
tag
válasz
Seangaijin
üzenetére
Azért mert itt újitanak és kipróbálják a 3 clusteres megoldást (4+4+2 mag big.LITTLE elrendezésben), ami ha jól szerepel lehet követendő példa, állítólag sokat fog számítani az energiagazdálkodásnál ami nagyon fontos a mobil eszközöknél.
-
Fejvadi
nagyúr
Megvető legyek, ha ennek van értelme.
-
Crytek
nagyúr
Nem is kell erősebb sehova szóval felesleges.
Majd ha Metro Last Light-ok meg GTA 5-öket meg Crysisokat szórnak androidra azt mondom ők kell a power ,de ezek híján csak felesleges újítások.
Szerintem a legszebb a real racing 3 azt meg röhögve viszi majd ez az újdonság ,de ennél gyengébb cucc is.
-
bunevo
tag
válasz
Seangaijin
üzenetére
A 10 mag egyelőre szerintem is haszontalan a mobil alkalmazásoknál. Ráadásul az említett 700Mhz-es MP4-es IGP alig 100 Gflop-ot tud, ami addigra remélem csak alsó-középkategóriának számít majd.

-
SaGaIn
senior tag
Több mag lesz egy telefonban lassan, mint egy napraforgóban

-
Seangaijin
senior tag
Mire a 10 mag?

-
freeapro
senior tag
Nem kevés 10 maghoz az a ddr3-as memória?
-
Chrys_
addikt
Gondolom kínai csodagépekbe kerül. Nagyobb gyártó hozzá sem nyúlna már, mert nincs benne 4K támogatás (display)

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Formula-1
- Gyúrósok ide!
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Apple iPhone 13 128GB Új akku 12hó jótállás!
- Apple iPhone 15 Black 128GB használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hajrá srácok, adok CV mintát.