Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
válasz
jpisti
üzenetére
8.00-kor kapcsoltam be a rádiót, akkor indultam otthonról kocsival. 8:20-kor megakadt a stream egy pillanatra, de folytatta, kb 8:38 körül kapcsoltam le.
Ez alapján az látszik, hogy 20 perc 2 mega adat.
80 mega nem lehetne, mert akkor már régen belassították volna az adatátvitelem, mert összesen van 90 megám 1 hónapban. Szóval akkor mennyi az annyi?
Természetesen ismerem a mega és a kilo közötti váltást, mivel 1984 óta foglalkozom számítástechnikával, ZX81-el kezdtem.
-
jpisti
senior tag
Akkor hogy lehet, hogy 8:00-kor több adatmennyiség volt (f)elhasználva mint 20 perccel később...

Nem is beszélve arról, hogy ha csak a számokat nézzük akkor a két adat közötti nominális különbség 81! Ha ez KB-ban értendő akkor meg nagyon kevés 20 percre... hisz az előbb azt írtad, hogy 10 perc az 1MB adatforgalmat generál...
(...de, egy szó mint száz! Az online rádiók és minden adatforgalomnak van egy jellemzője ez az adatsűrűség és ez a streamming vagy broadcasting esetén is egy fix érték. Lehet 32, 48, 96, 128, 192, ... 320Kbps (Kbit/sec). Ezzel lehet számolni.
Ezeket meg remélem ismered:
8bit=1Byte
8Kbit=1KByte
1024KByte=1MByte
1024MByte=1GByte
stb... -
jpisti
senior tag
Hát, én ezt úgy értelmezem, hogy 8:00-kor még volt a keretedből 2012MB és 8:20-kor meg már csak 1931MB ez testvérek között is 81MB adatforgalom 20 perc alatt, ami sok csak rádiónak, mert ennyi idő alatt egy 320Kbps stream kb 47MB adatforgalmat generál és ennél magasabb bitsűrűségű stream-ot még nem láttam!
Persze, lehet hogy én néztem félre valamit, és nem jól értelmezem az adatokat?
-
jpisti
senior tag
Hát, ha beszélgetős rádiót hallgatsz akkor már egy 48Kbps stream épp csak élvezhető és ez ~21,1MB adatforgalmat generál (veszteségeket nem számolva!)
Ha zenei rádiót akarsz hallgatni, akkor minimum!!!!! a 128Kbps stream ami zene esetében már több mint hallgatható, de épp csak az élvezhető kategória, és ez 56,25MB adatforgalmat jelent óránként (szintén nettó érték!) -
Воланд
titán
-
válasz
Gulyopapa
üzenetére
iPadem van, tudom mennyi szopás van vele. Pl. agyfaszt kapok a magától kilépő böngészőtől. Megint van hogy leakad a böngésző wifin, és nem tölt. Mondom wtf? No jailbreak, legfrissebb iOS verzió. Az sem fenékig tejfel.
Ebből a szempontból nekem még tényleg a WP7 volt legmegbízhatóbb, az kevesebbet indult újra mint az iPad, akár a droidos telóm (mi lenne az iPaddel is, ha telefonálni is kellene rajta?!).
A múltkorában frissítés közben fogta magát az iTunes, és összeszarta az iPadet, beadta a kulcsot az egész ketyere, fórumokon rágtam át magam, hogy vajh' mit is jelenthet "can't update your device right now" hiba.
Lehet szindni sokszor a Microsoftot, de legalább ha megjelenik egy 0x3810120-as hibakód zune, vagy bármi esetén, beírom google-be, és kiadja a dokumentált hibát, és utána találok megoldást rá, nem kell órákat gugliznom a megoldásért.
-
Gulyopapa
addikt
Jah, iPone maga az isten, csak látnátok mennyi szopás van vele ( olvasom a fórumot ) ...
NINCS tökéletes telefon ... -
NGA
addikt
Ma kipróbáltam az adatforgalmat:
30 perc netrádió: 3 mega, azaz 10 percenként 1 mega
15 mp Skype: 1,5 mega azaz 1 perc 6 mega.
-
törölt tag
-
Zoli1222
addikt
Telóról képen kívül lehet vmit feltölteni skydrive-ra? ha igen, akkor hogy? Mert engem csak a képek albumba irányít...
-
legiaap
félisten
Én mindig is apple ellenes voltam, de ha az 5-ös iphone-nal olyat alkotnak, ami elnyeri a tetszésem, akkor lehet átpártolok.
Amúgy most per pill. az zavar, hogy a Nokiás progikat nem lehet letölteni más telefonokra. Fizetnék is érte, de úgy látszik, amit beígértek ahhoz nem hűek...
-
G4RWIN
tag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ma kellett volna használnom egy 17 megás pdf fájlt amiben oldalanként 4 kicsinyített dia volt, de ez a teló nem bírta, lassú, használhatatlan.
Akkor ez a net dolog.. egyetemi wifi hibaüzeneteket dobált nem tudtam azzal megnyitni, ahhoz képest netezés müködött, a mobil adatforgalmam meg havi 100 mb és akkor minden megnyitásnál -17 mega? :S Haverjaim skate -jeik meg a többi vígan el voltak a dokumentummal.
samsung wave ről váltottam, ami fontos számomra abban mind jobb az lg, kivétel ez a pdf olvasás.. de ez így nem okés, azért valamit kitalálhatnának..
na mindegy köszönöm a válaszokat! -
Blyan
félisten
válasz
mukibuci
üzenetére
Amúgy ez jogos, a droidos Adobe Reader is bő 3 év után (2011-re) lett használható, addig pont olyan szar volt, mint a mostani WP7-es.
(#14561) mukibuci
Szvsz az Apollo idején futó iPhone széria (tehát a 2013-ban debütáló) már nem 3,5"-os lesz.
Másrészt nekem az eltérő arány miatt az is megfelel a mostani 3,8 helyett. -
Blyan
félisten
Összességében azért remélem, hogy valami hatalmas ugrás lesz az Apollo, mert ha ilyen csiga fejlődést mutat majd, bármennyire is szeretem a WP rendszer, nálam megy a levesbe, és welcome iOS.
-
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy wp7 -n lehet valahogy értelmesen pdf -t olvasni? Az egyik gondom, hogy baromi lassú míg betölti az oldalakat, diákat vagy a nagyítás/kicsinyítés. A másik pedig, hogy mindenképpen kell hozzá használni netet, hogy skydrive -ról el tudjam érni a dokumentumomat? Nem lennék megsértődve ha pl lehetne keresni a fájlokban, sok oldalasnál nem jönne rosszul.
Én vagyok béna vagy ez tényleg ilyen gagyi ezen a wp7 -en? ha az utóbbi akkor van rá esély, hogy összedobnak vmi használhatót?
Fontos lenne, mert egyetemen jól jönne
amúgy ezt az adobe programot használom.
Lg optimus 7 -esem van.
Előre is köszönöm a segítséget! -
mandin
senior tag
Change this with your registery settings to the following:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Resuming]
"gps0:"=dword:00000001
"gpd0:"=dword:00000001
"com4:"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Unattended]
"com4:"=dword:00000001[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Power\State\Suspend]
"com4:"=dword:00000001Endomondo problémára találtam XDA-n.
Mondd ez valakinek valamit?
Elmagyarázhatná, hol lehet ezt beállítani. -
tailor
őstag
...hát, a Nüvit még én sem dobom ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gorneck
legenda
válasz
catroot
üzenetére
Úgy...
Nekem így megfelel...nem szándékoztam csak ezé netelőfizut intézni.
Szal ha jól láttam kaptunk egy offline navit...és sztem szépen lassan azé jönni fog a 3. Addig kibírom, hacsak az egérút nem lesz vmi fullos cucc...
- Completely offline route planning and navigation
- Notice of speed limits
- Advanced dashboard with more details and list of recent destinations.(#14543) woland_y2k: Olvastam...
Csak reménykedtem... 
-
catroot
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
A tervezési beállításon azt érted, hogy még mindig nem lehet kiválasztani, hogy rövid, gazdaságos útvonalat tervezzen?
Azt, hogy fizetős utakat kerülje? Ha csak annyi a változás, hogy megy offline is, az azért elég vérszegény.
(már az is kicsit fura, hogy az éjszakai/nappali térképmód nem automatikus volt, hanem úgy kellett állítgatni)
-
Воланд
titán
Facebook notification trouble with the "Me" tile?
hadd ne mondjam, hogy mit gondolok neha az fb-rol...

-
Davey7
senior tag
válasz
tdd587
üzenetére
en is epp ezert gondolkoztam el egy iPhone-on... ellene voltam vegig,de mikor latom,hogy 1-2 app mennyivel gyorsabb,olcsobb mint itt,akkor... androidra mar nem hiszem,hogy visszamegyek,mert a stabilitast megszerettem a winnel,de a programok hianyoznak.
bar iphone-bol meg par WP7-es cucc hianyozna... mindenhol kell a komprumisszum
de neha idegesit,hogy a lockscreen-en nincs normalis ertesites kulso appoknak csak a beepitetteknek (ertem en itt,ha feloldom a kijelzot alul ott van a nem fogadott telefon,sms,email, de jo lenne ha ott lenne a whatsapp,facebook uzenet).
ugye a facebook uzenetre meg mindig nincs ertelmes megoldas,mert a facebok app egy kalap fos (mondjuk egyik platformon se szeretik,de itt kulonosen szar)
remelem,hogy a wp8-al sok problema megoldodik,de kerdes,hogy az emberek tudnak e addig varni.
-
tdd587
őstag
válasz
Boonen007
üzenetére
Azért az tényleg elgondolkodtató, hogy pár napja csak poénból felmentem az itunes oldalára nézelődni. És bár nem releváns, mivel úgysem játszom és főleg nem vásárolok marketről, de néztem nagyon, amikor civilization meg red alert pár dollárért ott fityegett. Itt a marketen meg kb. semmi nincsen, ami érdekelne. Hmmm....
-
eeXaa
addikt
...sziasztok... van valami esély zune progiról, androidos telóra syncelni

-
Sequoyah
tag
válasz
Boonen007
üzenetére
Hát ha neked az android jobban tetszik, nem tartalak vissza, csak azt nem szeretem, ha valótlan indokok miatt teszik ugyanezt.
Hogy melyik fejlettebb, az azért nem ilyen egyértelmű. Sok mindenben az android fejlettebb, másokban a WP7, szóval így nem lehet győztest hirdetni.
Én úgy látom az MS koncepcióban előreszaladt, szóval sok mindenben annyira új a rendszer, hogy a többi mögötte kulloghat csak, míg a hagyományos dolgokkal nem foglalkozott még annyira, így ott a régebbi, tapasztaltabb rendszerek jobbak lehetnek. -
Boonen007
őstag
válasz
Sequoyah
üzenetére
Nem tudom, de amúgy is cserélném androidra, JÓ a WP7 ne essék félreértés, ha az MS összekapná magát és igyekezne egy kicsit finomítani a rendszeren a legjobb lehetne, de az android még jobb. Most elkezdhetitek mondani nekem, hogy nem mókolás akármi nem érdekel, ezért veszek Neo-t mert jön rá gyári ICS és nem kell semmit mókolni. jelen pillanatban fejlettebb a rendszer akárki akármit mond. Jelen pillanatban többet van mókolva a telóm mint a Neo lesz.
(#14516) htibike
Nem fogom megbánni ne aggódj
Volt SE Playem csak hülye voltam és elcseréltem Optimus 7-re. Egy picit sem piszkáltam moddoltam semmit sem csináltam vele és ment szépen tökéletes volt, csak annyi bajom volt vele, hogy az alsó kicsúszós rész miatt vastag volt. -
Dada(SzB)
tag
válasz
tailor
üzenetére
En is eljatszadoztam ezzel egy darabig: kb 10 szer probaltam regisztralni a netes kartyamat is meg a fo kartyat is... telefonrol is meg mindenhonnan... aztan 11szerre a netes kartyat elfogadta... vegen mar fejbol tudtam minden szamot

Szoval ha van idod meg turelmed probalgasd!
-
tailor
őstag
válasz
Воланд
üzenetére
Most beszéltem vagy fél órát a Microsoft supporttal, megpróbáltuk, hogy ők regisztrálják a kártyát, de náluk is elutasította. Azt mondta, hitelkártyával garantáltan menne, de azt meg ugye csak azért kiváltani elég nagy luxus... Ez nem Amerika. Meglepően kedves és barátságos volt a hölgy, sokat panaszkodott, hogy kegyetlen lassan mennek a javítások-újítások "odaát", tényleg nagyon készségesen próbált segíteni, de egy nagy lópikula lett a végeredmény
Ez van, lett egy, a korábbinál 2,5x drágább kártyám, és ugyanott vagyok, mint ezelőtt... (Állítólag idénre ígérték a PayPalt Magyarországra, de hogy pontosan mikorra, az homály)Nagyon-nagyon el vagyok keseredve. Ebből soha nem lesz piacvezetés...

-
Boonen007
őstag
Úgy néz ki, hogy nemsoká lecserélem a telómat egy Xperia Neo V-re.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
- Apple iPad Air 5 13' 128GB (2029.02.09-ig Garancia) Csak kibontva volt, Aktiválatlan!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! EVGA FTW3 Ultra RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya!
- Eladó egy Pixel 7 a Dobozzal tokkal
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! 1TB NVMe SSD, 1 év gar 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kukarobi viszont a hátam közepére se hiányzik 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)