Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zord01

senior tag

válasz =WiNTeR= #54 üzenetére

Hát lehet, és 150k-ba egy Full HD-s Atomos tabletre vevő is lennék, de az RT-s Surface akkor bukta sztem. Mivel a surface-ben nincs 3G-s modell, még jó hogy Ipad egyforma áron. Sztem az RT 200 dollár körül lehet igazán sikeres.

És mivel ilyen áron itthon is 80k körül lenne, elgondolkoznék rajta. Mert külsőre nagyon bejön. Most úgy vagyok vele, hogy Galaxy Tab 2-t kértem a Jézuskától 3g-vel. Az ATM 85, karira 80 alatt lesz. Ilyesmi áron játszik még egy Surface, de drágábban nem.
    És ne feledjük, hogy még jön az Ipad mini, jó árazással még az is lehet, hogy ő lesz a választottam.

• Gusztáv

addikt

válasz =WiNTeR= #42 üzenetére

A RT változat elvileg olcsóbb lesz az Atomos-nál. Kérdéses, hogy otthoni használatra mennyire tudja felvenni a versenyt az olcsó Androidos készülékekkel vagy pl egy iPad 2-vel. Üzleti vonalon szerinte jó esélyeik vannak még az Atomos verziónak a is, hogy de az i3-nak főleg.

• zord01

senior tag

válasz =WiNTeR= #42 üzenetére

Az a baj - nem tom ki hogy van vele, de én így - hogy alapvetően 2 részre kell ma már osztani ezeket az eszközöket. Sőt talán háromra.

Ugye egyfelől ott a mobil, amit az ember elvilg mindig magánál hord. Én elég sokat sportolok, köztük extrém sportokat is (downhill, airsoft, stb), és ilyenkor nem jó, ha egy nagy, nehéz, drága készülék van az embernél, mert ha elesek, és rommá török egy 200k-s tepsit az biza kellemetlen.
    Arról nem is beszélve, hogy ezek a cuccok már nem a zsebben hordásra lettek kitalálva. Na most aki éjjel nappal táskával jár, csajok, meg aktatáskás fazonok, azok simán elhordanak egy ekkora készüléket, én viszont sokszor nem viszek magammal semmit, így marad a két zseb. Pénz, kulcs az egyikbe, teló a másikba. Ehhez kicsi teló kell, ami kényelmes is. 6700 vagy a Ray erre tökéletes. És mondjuk 100k alatt van mind a kettő, tehát ha összetöröm nem a világ vége.

Igen ám de ekkor felmerül a kérdés, hogy nem ártana egy nagyobb cucc netezni, szórakozni, munkába menet on-the-go. És itt válik igazán ketté a dolog. Mert egy Androidos, IOS tableten igazán nem tudok dolgozni. Persze tableten alapból nehéz, ezért is jó a win-es tablet, ahol is csak bedugnám a kis logitech uniflying vevőegységet egy USB-be és lets go, kész a mini workcenter. Sőt ezeken akár a régi jó win-es játékok is elmennek. Amik le is kötnek.

Viszont amíg ilyen tabletek nem lesznek, addig nekem nem ér meg egy cucc 80k-nál többet, csak arra, hogy netezzek, meg hogy olvasgassak rajta. Filmet meg amúgy sem néznék soha tableten.Esetleg ha már nagyon unatkoznék pár régi játékot tolnék, ami elfut rajtuk.

Tehát igazából két részre kell osszam a dolgot. Vagy egy olyan tablet kell, ami szórakozásra van, de akkor legyen olcsó, vagy ha már drága, akkor legyen olyasféle, mint az Asus Transformer Prime-ja, hogy ha akarom tablet, ha akarom ultrabook.

Viszont, és itt jön a csavar, mert ezek a cuccok sem érnek meg nekem 200-knál többet, mert 120k-ba már kapok laptopot, nem is rosszat. Igaz 15" nagy dömpert, nehezet, viszont 200k-ba veszek kettőt. Egyet a munkahelyemre, egyet meg otthonra, és akkor még cipelnem sem kell. A kettő között ingázásra meg ott a tablet.

Felteszem a legtöbben nem így álltok hozzá, de én igen, és nem vagyok hajlandó kiadni egy ultrabookért 3-400k-t, vagy egy tabletért 200-at. No way.

Ezért mondtam, hogy egy RT tablet nekem 80-nál többet nem ér, mert légyegét tekintve semmivel sem tudom jobban használni, mint egy Galaxy Tabot, egy teljes értékű Win8 meg 150-180-nál nem ér nekem többet.

Most erre biztos azt mondjátok, hogy meg vagyok huzatve, de mint mondtam, mivel van alternatív megoldás, én pedig nem vagyok a pénzem ellensége, nem fogok ész nélkül rohanni x száz ezerért tabletet venni. A technika fejlődik, előbb utóbb biztos lesz teljes értékű Win-es tábla 100k alatt, én meg kivárom. Ha életem 30 évét le tudtam élni windows tablet nélkül, azt hiszem még pár hónap simán belefér...

Új hozzászólás Aktív témák