Új hozzászólás Aktív témák
-
DummyBoy
senior tag
Arcade repülni már most is lehet, de az más.
Isten ments, hogy egy szimes topikban PC vs konzol vitát indítsak, de azért a konzolokat nem csak a rádugható perifériák differenciálják a PC-ktől.
A konzolok célHW-ek, amik persze nyomába sem érnek a high-end PC-knek, viszont a rájuk optimalizált SW-eket lényegesen hatékonyabban futtatják.
Egy középkategóriás VGA árából lehet kapni használt konzolokat, amelyekkel a mai multiplatform játékok élvezhetően játszhatóak.
Kiváncsian várom, mit fog majd tudni a next-gen, de a "gyenge PC"-nek megfelelő konzolon biztos lényegesen élvezhetőbb lesz minden mint egy hasonló árkategóriájú gyengébb PC-n. (Rákerestem, 35k-ért van Xbox one hardveraprón, abból elég necces gaming PC-t építeni xD)
Sok barátom és ismerősöm dobta el a PC-t egy ideje már, nekik is jó lehetőség lenne ez.
Ha már avionika: én a DCS Black Shark-kal voltam így
Messze nem nagygép, de ott is volt minden, sokszáz oldalas kézikönyv, a kollégáim mindig azt hitték valamire tanulok
)
-
DummyBoy
senior tag
Nekem is az volt, faterommal mentük a repülőnapokra mindig, de sajnos álom maradt.
C64-en ACE-vel kezdtük, aztán mikor elkezdtem dolgozni, akkor indult be igazán a szimezés.
Lock-on, IL-2, Rise of Flight, DCS ...
FS csak azért volt mindig, hogy olyan tájakra repkedjek, ami érdekel
Sajnos egy idő után elkezdett túl sok helyet, időt és pénzt felemészteni (Mármint az asszony szerint xD ) és így feladtam.
-
DummyBoy
senior tag
Nem értek veled egyet a konzolos témában.
Ahhoz hogy a repülést élvezze valaki, elég egy joy. Nem kell más.
De ha tényleg csak az irányítás miatt gondolod ezt, akkor van Xbox komptaibilis Hotas és Rudder is. Való igaz, nem a legkomolyabbak, de van (TM T.Flight).
Billentyűzetet, Button Boxot már régóta kezel az Xbox, ha a játék is zámogatja, akkor pontosan ugyanúgy mint PC-n. (pl. Project Cars 2-ben a kormány mellett lehet billt is rákötni a boxra, és mindenfélére bekonfigurálni.)
Amit hiányolnék az a fejmozgásérzékelés, de ez nem katonai szim, itt nincs olyan nagy jelentőssége a dolognak. És ezek persze csak a hab a tortán!
Ezen felül persze még vannak az extra kütyük, amivel mindent IS lehet Xboxra kötni, és végül ott a DIY.
Arról nem is beszélve, hogy ha elfogadható kompromisszumokkal is, de kijön mondjuk One-ra az új FS, az a budget szimeseknek maga lenne a menyország.
De legyen akár a Scarlet, az is messze olcsóbb lesz mint egy decent flight sim-re alkalmas PC.
A kompromisszumok meg? A hétvégén lehetőségem volt pár percet repkedni egy oktató helikopterszimulátorban, aminek olyan grafikája volt, hogy valószínűleg a telefonomra találok jobbat, mégis gyermeki mosollyal szálltam ki belőle. Legyen kellőképpen realisztikus, skálázható és élvezhető, nagyon sokan örülnének neki! Maxolásra meg ott a PC.
És hogy picit továbbmenjek, ha mindez még elég követőt is vonzana, valószínűleg a perifériák és a szim-ek száma is növekedhetne idővel konzolon! Ami mindenkinek jó lenne, hisz eléggé rétegtéma a dolog. (Bár engem már most szétver az ideg miatta, nem érdekel a polgári repülés, és ráadásul az egyik fő oka az volt hogy konzolra váltottam, hogy ne költsek több pénzt a repülősdire, de amint ez kijön, valószínűleg megint beszállok a mókuskerékbe...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Hobby rádiós topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged