- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serrano0824
újonc
Ugyanez a problémám :/ megpróbálok egy régebbi verziót letölteni hátha abban máshogy vanna a dolgok :/
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
SDK manager telepítésnél az "- Extras > Android Support Library" összetevőt nem tudom telepíteni - nem látszik a listában így nem telepíthető.
Van erre megoldásl? -
Obyboy
addikt
válasz
halhatatlan #112 üzenetére
Szerintem próbálj ITT utána kérdezni.
-
halhatatlan
aktív tag
sziasztok!
root-olni szeretném a Doogee x6 telefonom, tud valaki segíteni?
köszönöm. üdv! -
gbiro72
csendes tag
Resetteltem mindkét módszerrel: az androidon keresztül (gyári adatok visszaállítása) és a recovery módban is. Recovery-ba be tudok lépni, az Android SDK csak az apply update from ADB menüben ismeri fel a tabot, amint tegnap írtam is. Fastbbot-ban, már nem látja az SDK és azonnal lefagy a készülék, pedig ez kéne nekem.
-
Obyboy
addikt
Huh, ilyen esettel még nem találkoztam. Resetnél recoveryben a Factory Resetre gondolsz vagy beállításokban a gyáribeállítások visszaállítására vagy csak egy ki/be kapcsra? Ha rootolt a készülék lehet legyalultad a ROM-ot is azért nem indul. Ha ez történt akkor még a Recovery menübe be kellene tudnod lépni, teljes kikapcs majd hangerő le vagy fel + bekapcs gomb. Ha ide bejutsz még lehet esély a felélesztésre.
-
gbiro72
csendes tag
Amikor lefagy nem startol újra, csak akkor, ha lemerül az aksi és a töltéskor már elindul a logóképernyőig. Kórelőzmény: A rendszer instabillá vált: alkalmazások nyíltak és zárultak önmaguktól, mintha valaki máshonnan vezérelné a gépet. Gondoltam vírust kaphatott ezért resetteltem a tabot, (kb. 3x), de ez sem oldotta meg a problémát, Feltelepítettem víruskeresőt, de az nem talált semmit. Egyszer csak be sem indult a masina.
-
gbiro72
csendes tag
Sziasztok! Nekem egy Lenovo Tab3 7 Essential-al van gondom. Bekapcsolás után a betöltés megakad a Lenovo és Android feliratú képernyőnél. Ilyenkor persze PC nem látja a Tabot. Átkapcsolva az Android system recovery módba az Apply update from ADB opciónál már látja a Tabot a PC. ( Fastboot módban a készülék "lefagy" és csak az aksi lemerülése után tudok ismét hozzáférni a géphez a recovery módban) Az általad leírtak szerint feltelepítettem az Android SDK-t. Az "adb devices" beírása után nekem ez jelenik meg a parancssor ablakban:
List of devices attached
0123456789ABCDEF sideloadNem is tudom a készüléket USB hibakeresési módba kapcsolni a fent leírtak miatt. Mit a teendő, kérlek segíts.A Tab a kisfiamé és már alig várja, hogy játszhassa a kedvenc játékát. Előre is köszönöm a segítséget!
-
micafighter
nagyúr
Nagyon fontos adatokról van szó? Ha nem és megvan a titanium backup akkor szerintem heliumot felejtsd el
Ha fontos adatokról van szó akkor érdemes lehet kipróbálni a pro verziót (viszont a kérdésedre válaszolva nem tudom mennyi esély van rá), vagy utána kéne nézni az alkalmazásnak. Mivel ClockworkMod készitette igy biztos van XDA-n topicja
-
Obyboy
addikt
A Helium mentést visszatettem a telóra de nem talál semmit az internalstorage-on.
Root előtt feltoltam a google drive-ba is a helium mentést. Ha megveszem a pro verziót akkor van rá esély, hogy a felhőből sem tudja leszinkronizálni az adatokat?
-
micafighter
nagyúr
Nem tudom ezekröl létzik-e magyar leírás, ezt a cikket anno nagyrészt azért írtam, mert a témában semmilyen magyar cikket nem találtam amit a forumtársaknak linkelhettem volna a 1+1 topikban, minden magyar oldal a témában angol oldalakra irányított, és bár nekem ezek az angol oldalak nem jelentettek gondot, segíteni akartam azoknak akik az ilyen szakzsargonos angol szövegekkel nem tudnak magabiztosan megbirkózni
Illetve amikor még írtam akkor angol oldalból is 2-3 különbözö helyen volt fent minden info, és távol sem ilyen szájbarágosan, tehát a kezdőknek elég sok buktató lehetett benne amire a cikkek semennyire nem tértek ki, én igyekeztem ezekre is kitérni
-
Obyboy
addikt
válasz
micafighter #93 üzenetére
Root utáni életben használatos appok (supersu, xposed és társaik) használatához nem tudsz hasonló szájbarágós leírást mint ez a blog bejegyzés? Vagy nem tervezed ezt kiegészíteni egy haladó szinttel?
-
Obyboy
addikt
válasz
micafighter #91 üzenetére
Szerintem az utolsók közt vagyok aki OPO-n nyitott bootloadert így már nem életbevágó a frissítés. Néhány apróság volt csak ami eltért, nem kell nagy informatikai és androidos tudás ahhoz hogy ezt a pár dolgot átlépje az embert főleg hogy a fórumozók is segítenek.
A Helium mentést visszatoltam a telefonra a leírásod alapján de nem találja az app, felhőbe is megcsináltam a biztonsági mentést de így root után a TitaniumBackup mellett nem látom értelmét megvenni a Heliumot is.
-
Obyboy
addikt
Köszönöm szépen az útmutatót.
Volt néhány buktató (amiket részben én generáltam magamnak részben pedig a frissebb verziók okozhattak) míg végig értem rajta, de (a fórumos kollégák segítségének köszönhetően) végül minden sikerült.A legnagyobb tisztelet a részletes leírásba fektetett energiáért!
-
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #88 üzenetére
CF (chainfire) akart lenni az a CG, az autocorrect megtréfált..
-
micafighter
nagyúr
Szia! Igen a TRWP is tud már rootolni ahhoz viszont a super user appot használja, az általam irt verzió pedig az xda-s Chainfire SU appját és rootját használja. Preferencia kérdése, én már egy jóideje CG megoldását használom
A másik dolog igen érdekes, nincs sajnos telóm most hogy kiprobáljam/debugoljam, de elképzelhető hogy az általad használt rom verzió sajátossága. Pl amikor a cikket írtam volt egy pár gyári rom verzió amire zárt bootloadernél is lehetett romot flashelni. Ez a gyári rom adott verzióinál működött, utána javitották mivel ez egy biztonsági sebezhetőség volt.
Röviden lehet hogy a recoverys dolog az adott rom sajátossága, de az is lehet hogy egészen más volt
-
sesshou
senior tag
Köszönöm szépen a leírást nagyon aprólékos és segítőkész.
Viszont nem tuodm hogy nálam volt-e a hiba vagy ez tényleg így működik e de a következőt tapasztaltam:
Ha miután flasheltem a recovery-t csak simán ujra índítom a telefont fastboot reboot al (mert nekem csak a recovery kellet egyenlőre és gondoltam majd a root-ot megcsinálom később.) akkor akárhogy indítom ujra a telefont az eredety recovery jön be, viszont ha megcsinálom a fastboot boot recovery filename et (rögtön a flash után) akkor bele lép és utánna megy is a twrp-be bootolás simán minden ujra indításnál.Másik pont amit észre vettem:
Amint említettem nekem egyenlőre csak a twrp-kellet így nem szedtem le a superuser zipet.
viszont mikor a twrp-nek azt mondtam ujra indításkor hogy reboot system akkor felajánlotta hogy rootolja nekem a telefont(twrp 2.8.6.0). rányomtam hogy jó csinálja és probléma nélkül megcsinálta.
ujra indításkor annyit kért hogy telepítsem a super usert a play röl aztá meg hogy indítsam ujra a telefont mert valamit telepíteni akar twrp alól de utánna tökéletesen ment. -
hfrici
aktív tag
válasz
micafighter #84 üzenetére
Szia!
Írtam 1 nem szakmai pm-et, légy oly kedves és nézd már meg.Üdv: Feri
-
BOANerges
tag
válasz
asd6274533 #81 üzenetére
Szia! Picit bővebben írd már le légy szíves -ha időd engedi-, hogy hogyan teszed fel SD -re az SU -t és recoveryben milyen paranccsal telepíted. Ma reggel frissült a rendszerem és deaktiválta az SU -t. (Elvileg így fenn is van akkor az SU.ZIP?) Pár napig alig leszek gépközelben és eléggé hiányzik az SU.
Válaszod/válaszaitok előre is köszönöm! -
asd6274533
csendes tag
Nagyon jó leírás.
A root telepítésnél esetleg érdemes lenne megemlíteni, hogy magából a custom recoveryből is lehet telepíteni a su zipet. Személy szerint az adb-t elég megbízhatatlannak tartom, ezért jobb szeretem adb push-sal feltenni az SD kártyára és onnan telepíteni.
-
micafighter
nagyúr
Köszi hogy ezt megosztottad velünk
A visszaállítással nem tudom mi lehet a gond, leírtam már pár dolgot amit érdemes megpróbálni. A leírást úgy készítettem egyébként hogy minden lépést közbe csináltam én magam is, mert így tudtam mindenről képet csinálni, és nekem a helium visszaállítás ment gond nélkül.
-
adblock
csendes tag
válasz
AkosIkonI #74 üzenetére
A napokban én is belefutottam ebbe az érdekes hibába, el is ment vele jó sok időm mire megtaláltam a megoldást...
A OnePlus fórumán is foglalkoztak ezzel a hibával, ott többen megpróbálták win7 és win8 alatt is mindhiába. Aztán kiderült, hogy akiknek nem ment win alatt, azoknak linux és mac gépeken nincs ilyen gond.A végső megoldás pedig ez volna: [Chrome Helium Plugin] Tehát kiderült, hogy a chrome áruházból letölthető verzióval minden gond nélkül működik, kinézetre pedig ugyan olyan mint a windows-os verzió.
A visszaállítás azonban nekem sem működőtt, pedig már megpróbáltam néhány trükköt. Arra esetleg van valakinek ötlete? Az itt leírtak szerint mindent megcsináltam, de nem mutat visszaállítandó appokat a lementett csomagomból.
-
M0RGI
őstag
Köszönöm a részletes leírást, minden tökéletesen ment általa!
-
farena
tag
válasz
micafighter #71 üzenetére
Újra telepítettem az SDK-t. Ha kiveszem a pipát az MTP és a PTP elől akkor a Pc nem látja a telefont.
Ha bekapcsolom a rejtett nézetet akkor mutatja de a hordozható eszközöknél.
A Heliumot most nem engedte telepíteni a Windows. Szerintem eddig is ez lehetett a probléma.
A parancsok működnek (adb devices, fastboot devices,fastboot oem device-info, stb.).
Win8.1 Pro fut -
AkosIkonI
csendes tag
Természetesen az itt leírtakat már mind próbáltam...egyszerűen nem jön létre a kapcsolat, csak a gép jelez vissza h ok, a telefon csak tölt és vár a gépre..
-
AkosIkonI
csendes tag
Kérlek segítsetek! Mindent végigcsináltam úgy ahogy az itt le van írva, szuperül működött is minden, de ott elakadtam, hogy amikor a Heliummal kapcsolnám össze a telefont és a gépet, csak a gép ismeri fel, a telefonon pedig folyamatosan tölt és azt írja ki, hogy "várakozás a Helium desktop alkalmazásra". Mi lehet a probléma miért nem jelenik meg a Helium menüje a telefonon? Miért nem kapcsolódik?
Előre is köszönöm a segítséget!Üdv.!
-
farena
tag
válasz
micafighter #71 üzenetére
Ok
Köszönöm a segítségedet, holnap megpróbálom, most dolgozom.Köszi
-
farena
tag
válasz
micafighter #69 üzenetére
SDK-t frissítettem. A Drivert is beállítottam az eszköz kezelőben, igaz nekem nem egyéb eszköz alatt jelenik meg a telefon hanem a hordozható eszközök alatt.
Sajnos az eredmény változatlan.
Az egyéb parancsok működnek (adb devices, stb.)
Igazából szerettem volna mentést csinálni ahogy javasoltad, de lehet le kell mondjak róla. -
micafighter
nagyúr
Próbáljátok ki ezt:
Helium alkalmazás a gépen is meg a telón is legyen bezárva. Telefont csatlakoztassátok a gépre. SDK managert indítsátok el, ha talál frissítést, telepítsétek. Ez után az eszközkezelőben állítástok be újra a telefonnak a Google USB Drivert. Ha ez megvan, próbáljátok újra a helium alkalmazást.
-
kcs73
aktív tag
Viszont a fastboot devices-nél még mindíg nem találja az ezközt!
-
kcs73
aktív tag
válasz
micafighter #63 üzenetére
Azt hiszem valamit bekapcsoltam a fejlesztői lehetőségeknél!
De már nem igazán tudom,mert annyi mindent állítgattam,meg párszor újra raktam az SDK-t! -
kcs73
aktív tag
Mostmár az ADB,megy,csak a fastboot nem!
-
kcs73
aktív tag
válasz
micafighter #58 üzenetére
Nem.
Megvolt.
Most próbálom előről az egészet.
Hátha! -
kcs73
aktív tag
Sziasztok!
http://logout.hu/bejegyzes/micafighter/oneplus_one_ismerkedes_android-os_kifejezesekkel_b.html
ez alapján próbálom a telefont rábírni az igazságra,
és addíg jutottam,hogy az eszközkezelőben létrehoztam az Android ADB interface-t!
De amikor beírom,hogy adb devices,akkor nem találja a telefont!
Mit csináltam rosszúl!
Előre is köszönöm! -
DummyBoy
senior tag
Mester, köszönet a szuper leírásért!
(Bár nem őszinte a mosolyom, mióta elolvastam, össze-vissza flesselem szerencsétlen telefont, de SIM kártya még nem is volt benne ... Munkahelyi ártalom xD)
-
micafighter
nagyúr
válasz
habistiboy #53 üzenetére
Szia, pontosan melyik fájt próbáltad telepíteni?
-
habistiboy
csendes tag
Vagyis a TWRP-ben ADB sideload-oláskor, Failed üzenetet ír ki. Még annyi van ott hogy MD5 fájlt nem talál..
-
habistiboy
csendes tag
Szia!
Köszi a tutorialt, nagyon hasznosnak találtam. Igazából végig csináltam mindent az új rom telepítéséig, működött is minden semmi hibát nem jelzett, de telepítés után amikor újraindítottam azt kellett látnom hogy nem változott semmi sem, ugyanúgy a gyári 25R rendszer volt rajta. Gyári újabb romokat próbáltam telepíteni a 33R-t és a 38R-t, de mindkettő úgymond "sikeres" telepítése után a régi rendszer fogadott.
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma vagy mit ronthattam el esetleg? Köszi -
ananasz1
tag
Sziasztok!
Eddig, az előző telefonjaimnál a dolgok könnyebbik végét megfogva toolkiteket használtam. Kicsit tipródtam most is, de gondoltam, egy esélyt kap ez a leírás.
Nagyon örülök, hogy belevágtam, követhető, pontos és sokat tanultam belőle. Mica, nagyon köszönöm, hogy megosztottad!Ja, a készülék gyártási ideje szept.23., - meghívós, EU verzió - és ennek is nyitva volt már korábban a bootloadere. Hogy miért nem bírták akkor már úgy hagyni...
-
micafighter
nagyúr
válasz
steeveo842 #49 üzenetére
Szuper,örülök hogy sikerült
-
steeveo842
csendes tag
válasz
micafighter #48 üzenetére
Köszönöm válaszod, valóban ott volt a hiba. Sikerült minden. Üdv.
-
micafighter
nagyúr
válasz
steeveo842 #47 üzenetére
Szia! Amikor fastboot módban van a telefon, nézd meg az eszközkezelőt, valoszinüleg driver gondja lesz.
-
steeveo842
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. A leírás alapján szerettem volna elvégezni a műveleteket azonban megakadtam. Eljutottam odáig, hogy feltelepítettem az ADB-t, fel is ismerte a készüléket a számítógép, a telefonon is megjelent az általad leírt RSA kulcs ujjlenyomata. Ezután beírtam az adb reboot bootloader parancsot, s újra is indult a telo fastboot módban, azonban ekkor már nem ismeri fel a számítógép a telefont, ugyanis hiába írom be a fastboot devices parancsot s nyomok rá entert, nem történik semmi, nem listázza ki a telo azonosítószámát, így nem is tudok sajnos tovább lépni..
Ebben kérném a segítségeteket, hogy vajon hol lehet a hiba?
Várva segítségeteket, Üdvözlettel: István
-
Pipiripi
senior tag
Köszi szépen ezt a profi leírást
Eddig toolkit-el bohóckodtam, de ez sokkal jobb -
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #18 üzenetére
farena fórumtársunk felvette a kapcsolatot a Oneplus supporttal. A kérdésünk lényege az, hogy miért érkeznek úgy a telefonok, hogy a tampered bit értéke true, ugyanis a tampered bit true azt jelenti, hogy már legalább egyszer nyitva volt a bootloader. Ezt írtuk nekik pontosan:
Dear Oneplus,
i bought a Oneplus One from you with an invite. I have NOT unlocked the bootloader, but it seems the device is already has been "tampered" as you see in the next image:
As far as i know, my device is supposed to ship from you as:
Device tampered: false
Device unlocked: falseCould you explain this to me? As far as I know Device tampered: true means my device has already been unlocked at least once. As i have stated, i have NOT unlocked the bootloader, not even once. A couple of my friends have bought the One from you with invites, and they experience the same thing.
Thank you for your time and help,Megérkezett a válaszuk, pontosan ezt írták:
Hi (név)
,
Thanks for getting in touch with us. Due to the production process, there has nothing to worry. If there has anything I could help you with please feel free to contact us again. We will look into it. Hope you have a nice day.Regards,
SasiKöszönjük hogy kapcsolatba lépett velünk. A gyártási folyamatnak köszönhető, nincs ok aggodalomra. Ha bármi segíthetek, kérem nyugodtan vegye fel velünk a kapcsolatot ismét. Igyekszünk segíteni. Kívánok önnek kellemes napot,
Üdvözlettel,
..
Ebből sajnos nem derül ki sok minden, tehát nem lettünk okosabbak semmivel, de azt tudjuk hogy nincs ok aggodalomrabár ezt már eddig is
tudtukerősen sejtettük..Szerk.: egyébként úgy lett volna helyesen, hogy but it seems the device has already been ... ezt én írtam el
Bár az ő válaszukban több hiba van
-
Maccesz
csendes tag
Hello! Érdeklődnék,hogy akkor most tul.képpen érdemes -é feltenni egy custom ROM-ot vagy jobb ha marad a gyári?
(mondjuk én speciel feltettem egy customot és túl sok különbséget nem vélek felfedezni a 2 rom között).
Negatív tapasztalat: a CM Nightly (09.14. kiadás) fotós progija egy kalap kakker!
Amúgy nálam nem fordultak elő touch screen problémák, amiket mások is emlegetnek!
Plusz a telefon hangereje is OK! Talán a szolgáltatói jelerősség nem a legjobb! Habár eddig még mindig volt vétel..:3 (vodás vagyok)
Akku idő: kb. 2 napig bírja a cumó..általában 55%-on fejezek be egy napot! Egész napos Wi-Fi/mobilnet/BT kapcsolattal + 2-3 óra screen time-al + 1-2 óra zenehallgatás!
Van egyéb ROM is amúgy? Esetleg MIUI-t próbált már valaki???
-
atideath
tag
válasz
micafighter #4 üzenetére
Természetesen a cikk alapján csináltam. Próbáltam újraindítást is meg minden. Sehogy se látta. De az az érdekes hogy felraktam egy játékot a play-ből amihez volt mentésem, utána Heliummal mentettem megint, a könyvtárát felülírtam az én mentésemmel amit a rootolás előtt csináltam és voala. Így vissza tudta rakni. Szóval biztos hogy jó helyen van a mentés. De a többit akkor se akarja látni ha agyonverem.
-
dreko
aktív tag
válasz
micafighter #36 üzenetére
ezt találtam:
"I found out a way. What you do is, 1st backup all your apps using Carbon to your Internal or External storage. Copy all the files in the carbon folder where you have backed up your data. Once you finish wiping your data, install all the apps again and backup using carbon. Now,replace these backup files with the actual backups ! Since you have backed up after re-installing your ROM , carbon won't say it couldn't find any backups. " -
vFerko
tag
válasz
micafighter #36 üzenetére
Most azt vettem észre, hogy abban a könyvtárban amit most mentettem van egy json kiterjesztésű fájl a korábban mentettben nincs :/
-
micafighter
nagyúr
Bármi elképzelhető. De nem hiszem hogy ennek gondot kéne okoznia, ugyanis ha így lenne akkor minden mentést újra kéne csinálnod egy frissítés után a Helium alkalmazással. Szóval csekély esélyét látom hogy ez a gond.
A Helium alkalmazás adatinak törlését lehet még megpróbálni, illetve újratelepíteni a Helium alkalmazást. Esetleg recovery-ben egy cache wipe.
-
dreko
aktív tag
válasz
micafighter #34 üzenetére
az nem lehet, hogy a hélium app frissült?
-
vFerko
tag
válasz
micafighter #32 üzenetére
Sajnos csak az az egy app van a visszaallithatok között amit most mentettem
-
vFerko
tag
válasz
micafighter #29 üzenetére
Mica:
Először visszamasoltam a mappát aztán hélium utána visszaallitas. Aztán töröltem a mappát és a heliumot, majd reboot. Hélium fel Root jog neki megnyitas után. Majd parancssorbol fel a mappát, hélium elindit, visszaallitas. Illetve ezek verziói..
itt vannak a képek :
https://app.box.com/s/w6417whkw80geghg66oj -
micafighter
nagyúr
-
vFerko
tag
Mica: hélium visszaallitani ha nem jött össze többször factory reset legyen v mi?
-
micafighter
nagyúr
Első probálkozás előtt volt adb devices? Nekem a sideloadban nem mindig ismerte fel elsöre a telefont a gép. Ilyenkor a recoveryböl reboot és a bootloader lehetőséget választani, majd ujra fastboot boot twrp.img és újra probálni.
Ezért érdemes mindig adb devices paranccsal kezdeni, mert látod belöle ha nem jött létre az adb kapcsolat megfelelöen.
-
farena
tag
válasz
micafighter #24 üzenetére
Sajnos nem tudok, de megpróbálom megoldani.
-
micafighter
nagyúr
Mennyire tudsz angolul? Egy ticketet kéne nyitni, és leirni hogy nem nyitottad ki a bootloadert és mégis device tampered: true. Mellékeld a képet és ird nyugodtan hogy több ismerösöd is ezt tapasztalta mert ugy látszik nem egyedi az eset.
Aztán a válaszukat kiváncsian várjuk.
-
Maccesz
csendes tag
válasz
Na közben tökös csávó voltam és kiléptem, újrakezdtem, most már megy a sending!
Amúgy elárulom neked Mica,h nekem is u.az volt írva mint farenának!
Azaz true...és én is meghívóval rendeltem, a hátlapon is a Cyanogen felirat van, és global verzió van a csomagon is! Szóval elvileg jó verziót kaptam...
-
farena
tag
válasz
Mit írjak? Tudsz ebben segíteni?
A képet amit ide is linkeltem csatolhatom? -
Maccesz
csendes tag
Hello!
Meddig tart sideloadddal feltenni egy CM custom romot?! Én a cm-11-20140914-NIGHTLY-bacon-t próbáltam (rootoltam először a SuperSU-val), előtte csináltam biztonsági mentést a szűz gyári romról a leírtak szerint. Most próbálom feltenni rá a ezt a romot, amit feljebb írtam, az adb sideload cm-11-20140914-NIGHTLY-bacon.zip paranccsal, de az Enter megnyomása után 25 perce nem történik semmi!
Beírtam a parancsot és csak villog a kurzor, semmit sem írt ki,h sending vagy valami....csak áll a paranccssor miután megnyomtam az entert! Ilyenkor mi a teendő?
Természetesen a telón fut a TWRP és az ADB Sideload is...
-
farena
tag
válasz
micafighter #15 üzenetére
Meg hívóval vettem. Angliai raktárból, mailboxde-n keresztül. Ez nem a kínai verzió.
-
micafighter
nagyúr
False/false ként jönnek ki a gyárból. Device tampered: true azt jelenti, ahogy a cikkben is irtam, hogy már volt nyitva a bootloader. Arra tippelek hogy kinai verziód van. A kinai ugyebár ColorOSel jön gyárilag, de a kinai kerekedöknek általában elsö dolguk feltenni a CM11S-t és igy '' cm version'' ként árulják a kinai verziót.
Semmi bajod nem lesz egyébként belöle.
-
vFerko
tag
válasz
micafighter #11 üzenetére
Termeszetesen mukodott! Koszonom szepen!
-
micafighter
nagyúr
Szia, a legtöbb custom rom-hoz külön lehet telepíteni a google alkalmazásokat, aminek a része a Google Play áruház is, mivel magába a ROM-ba ezeket nem tehetik bele.
Ezeket a google alkalmazásokat a legkönnyebben az interneten "Google Apps" néven találod meg. A CyanogenMod 11S-ben benne vannak ezek a google alkalmazások, viszont a "sima" CyangoenMod-ba ezeket nem tehetik bele, ezért van szükség külön telepítésre.
Itt található a leginkább használt Google Apps csomag: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps
Ebből neked erre van most szükséged:
A Google Apps csomagok leginkább .zip formátumban találhatóak, és a telepítésük általában annyi, hogy recoveryből bootolva falsheled. A cikkben leírtak szerint adb sideload-on keresztül is lehet flashelni, a romhoz hasonlóan.
Ez után müködnie kell a google fiók hozzáadásának, és látnod kell a google áruház alkalmazást is. Írj majd, hogy sikerült-e.
Egyébként :
Itt a "sima" CyanogenMod telepítésének a hivatalos leírása: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Install_CM_for_bacon
Ez teljesen korrekt leírás, de az enyém szerintem egyszerübb megoldás.
Az "S" CyanogenMod telepítésének a hivatalos leírása pedig itt található: http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/orig-development/discussion-cyanogenmod-11s-t2840305
Sajnos ez a második link elég szükszavúan fogalmaz, például nincs benne, hogy a gyári CM11S telepítése fastbooton keresztül szintén igényli a bootloader feloldását, amihez szükséges ugyebár az adb/fastboot beállítása, tehát az Android SDK.
Itt írtam egy rövid útmutatást angolul a telepítésre vonatkozóan: http://forum.xda-developers.com/oneplus-one/general/cm11s-official-untouched-image-t2857110
Erről majd egy részletesebb, magyar nyelvü cikket is szeretnék készíteni a közeljövőben.
-
vFerko
tag
Szia
Ezt tettem fel: cm-11-20140912-NIGHTLY-bacon.zip. az a problemam vele, h a telo ujraindulasa utan, hiaba probalok google fiokot letrehozni nem engedi igy nem telepul a google play sem sem gmail sem semmi igy nem tudom telepiteni a heliumot igy visszaallitani sem tudom a korabbi appokat
ha megprobaltam bongeszobol azt irta h a telon mar rajta van :/
-
dreko
aktív tag
válasz
micafighter #7 üzenetére
a telefon tárolójának gyökerében volt egy carbon mappa, amit átmásoltam a pc-re, majd vissza
később töröltem a telefonról, majd áttoltam adb-vel is, többször is indítottam újra a telefont, ezért nem értem. -
dreko
aktív tag
tehát a kérdés: a heliummal való alkalmazás adatok visszaállításánál a telefon azt mondja, hogy nincs mentés az eszközön, előbb hozzam létre.
miért nem állítja vissza az alkalmazásaim?
-
Avicularia
veterán
Köszi, komoly munka
Ha megérkezik a telefon jó hasznát fogom venni -
atideath
tag
Szia!
Király a cikk. Szép részletes. Sikerült is mindent megcsinálni (majdnem). Lementettem a Helium-mal a cuccokat a telefonról. TWRP, Root, Bootloader minden kész. És mikor vissza akartam tenni a cuccokat akkor a Helium látta a backupot. Pedig ott volt. Van valami tipped rá? Oda is ment ha új backupot csinálok a rendszerről. Nem tudom ez mitől függ.
-
vikla007
aktív tag
Minden tiszteletem a Tied...
Szép munka...
-
kóóó
aktív tag
Szép leírás, gratula hozzá!
Minden tiszteletem a tiéd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ford topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen videókártyát?
- Asztrofotózás
- EAFC 25
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest