- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Apple iPhone 17 - alap
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
na, ez pozitív
majdcsak el is fogadja mindenki és akkor "örömbódottá" (legalább havi szinten pár kiló hús meg egy guriga sajt bekerül a kosárba a megszokott boltból) de emellett pizza+néha étterem is lesz
#48: nálunk a buborék kocsma ott van a közelben, megkérdezem majd, hogy elfogadnak-e csekket és egyik héten kipróbáljuk... vagy mizsén keresünk valami olcsó/jó éttermet és ott is kipróbálunk valamit... (hétvégén viszont pizzarendelés lesz... valentinnapi program előreláthatólag: pihenés+pizza+filmnézés+kádbanfekvés-koktélozás kettesben, stb
rühellem, hogy arra buzdítják a népet, hogy ilyenkor vásárolja fel a virágüzletet meg mindent... persze triplaáron
pár éve kaptam már ilyenkor 750huf-ért rózsát... pofátlanság az egész)
-
Lenry
félisten
úgy látszik félreérthető voltam
én is tisztában vagyok azzal, hogy az APEH-os csaj nem politikus.
arra próbáltam rávilágítani, hogy el van baszva ez az egész, és ahelyett, hogy megpróbálnák megjavítani, még inkább szorítanak a népen, hogy "nesze baszod, még meg is büntetünk, ha véletlen a fizudért kaját mersz venni"mert aranyos dolog, hogy van ez a jegy, épp csak használhatatlan ebben a formájában az emberek kb 80%-ának, amit meg lehetne választani helyette, az meg sz*rrá van adóztatva.
gratulálok
-
Dany007
veterán
Állítólag 12.-ig fogadják el. Azután már a régi helyeken se fogják.
Ezek egyike volt pl. a CBA, vagy olyan helyek, ahol amúgy van meleg étel árusítás.
Mint mondtam, ez jó volt a boltnak és a melósnak is.Az adóval kapcsolatos dolog meg relatív. Rengeteg helyen (nem tudok számokat) mindenki minimálbérre van bejelentve, miközben sokkal többet kap zsebből. Pofon egyszerű az ok, mert kisebb / közepes vállalkozások nem tudnák másképp megfizetni az embert, csak akkor ha kevesebbet adóznak utánuk viszont így több fizetést tudnak adni.
Elég belegondolni, hogy a nettó fizetést kb. + 50% bruttó bér ad ki. Ergo ha valaki 140 ezret akar keresni, akkor a cégének az durván 250-be kerül...
Persze az mocsok dolog, ahol a fizetést akarták kiegészíteni adómentes kajajeggyel. Az tényleg az. De voltaképp ott is csak a munkáltató járt jól, a melós nem, mert egyszerűen azt mondja a főnök, hogy bocsi fiúk, megadóztatták, így ezentúl nem kaptok lószart se mert ezt nem is kötelező, azt kész. Máris több ezer forinttal kevesebb lett a fizetése... -
mephi666
nagyúr
hát igen, ez így elég hülyén jött ki: a hideget sokan azért nem választották (vagy választhatták, mert a cég nem engedi...) mert adóköteles volt és kisebb értékben kapták... viszont bárhol elfogadják... a melegutalványt nálunk 1 helyen fogadták csak el és mindenki ott vásárolt az egész városból pont ezért... miután már mindenkinek le kellett adni az igényét, hogy mit szeretne kapni, azután módosították a jogszabályokat
nem esek azért kétségbe, de gyenge p*csönrúgásként ért azért ez a változtatás... jó volt kimenni néha oda és venni 1 guriga sajtot meg több kiló oldalast, csirkecombot meg egyebet
ui: rendelgetni nem akarok így kaját... hozzá van szokva a szervezetem, hogy napközben pár szendvicset eszek és otthon főzök több személyre és akkor kajálunk be normálisan
jobban szeretek otthon dögleni/emészteni, mint munkahelyen...
-
mephi666
nagyúr
rendben, hogy melegétel-utalványt melegételre lehessen költeni... mármint olyan helyeken, ahol a cégnél saját kajálda van, ami olcsó, aránylag normális és elfogadják... de ez egy ekkora telephelyen nem működik már, ahol melózok... (kevesen vagyunk, soha nem lesz itt étkezde) a közelben 1 vendéglő van, ahol normális a kaja, de ott el sem fogadják
ez így szívás... örültem, hogy vehettem rajta húst meg amit épp kellett... pazarlásnak tartanám viszont mekdonálcban és hasonló helyeken elverni...
azon gondolkozom, mi lehetne a legjobb felhasználás: eddig olyan ötleteim vannak, hogy időszakosan a pizzarendelés belefér (eddig is megvolt néha), mert az 2személyre megáll 2000 alatt... felderítem a környéket majd és valami olcsó/jó étterem is beleférne néha... meg ami nem rossz ötlet: közelben egyik vendéglőben akkora 2személyes tálat adnak 4-5ezer körül, hogy az 2személyre 2napi kajával felér... egész hétvégére meg lehet oldani belőle a kaját néha... felderítés kell... (mekdonálc, börgerking, stb alapból kilőve)
#6: hát tényleg nem jó, de ez van
most tervezgettem, hogy ha elolvad a hó nagyjából, akkor a megszokott boltban ellövöm a múlthavi csekkeket, de ez így ki fog maradni... (bringával szoktam bevásárolni és nem jó a jégen manőverezni 10-15kg hasznos teherrel)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Borderlands 4
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 3 i9-10885H (max 5,3GHz) / 32GB / 1TB SSD FHD Win11
- Latitude 5440 14" FHD IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Google Pixel 10 256GB rom, 12 GB ram eladó
- Monitor tartó / állvány - AlzaErgo ErgoArm S35B
- Meta Quest 3 512GB 4K 120hz + Kiwi Design Elite Strap 6400mAh akksival
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3666 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DXRACER Prince L gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő