Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz TheShow #49 üzenetére

na, ez pozitív :C majdcsak el is fogadja mindenki és akkor "örömbódottá" (legalább havi szinten pár kiló hús meg egy guriga sajt bekerül a kosárba a megszokott boltból) de emellett pizza+néha étterem is lesz :)

#48: nálunk a buborék kocsma ott van a közelben, megkérdezem majd, hogy elfogadnak-e csekket és egyik héten kipróbáljuk... vagy mizsén keresünk valami olcsó/jó éttermet és ott is kipróbálunk valamit... (hétvégén viszont pizzarendelés lesz... valentinnapi program előreláthatólag: pihenés+pizza+filmnézés+kádbanfekvés-koktélozás kettesben, stb :) rühellem, hogy arra buzdítják a népet, hogy ilyenkor vásárolja fel a virágüzletet meg mindent... persze triplaáron :W pár éve kaptam már ilyenkor 750huf-ért rózsát... pofátlanság az egész)

• Lenry

félisten

válasz TheShow #39 üzenetére

úgy látszik félreérthető voltam
    én is tisztában vagyok azzal, hogy az APEH-os csaj nem politikus.
    arra próbáltam rávilágítani, hogy el van baszva ez az egész, és ahelyett, hogy megpróbálnák megjavítani, még inkább szorítanak a népen, hogy "nesze baszod, még meg is büntetünk, ha véletlen a fizudért kaját mersz venni"

mert aranyos dolog, hogy van ez a jegy, épp csak használhatatlan ebben a formájában az emberek kb 80%-ának, amit meg lehetne választani helyette, az meg sz*rrá van adóztatva.

gratulálok

• Dany007

veterán

válasz TheShow #28 üzenetére

Állítólag 12.-ig fogadják el. Azután már a régi helyeken se fogják.
    Ezek egyike volt pl. a CBA, vagy olyan helyek, ahol amúgy van meleg étel árusítás.
    Mint mondtam, ez jó volt a boltnak és a melósnak is.

Az adóval kapcsolatos dolog meg relatív. Rengeteg helyen (nem tudok számokat) mindenki minimálbérre van bejelentve, miközben sokkal többet kap zsebből. Pofon egyszerű az ok, mert kisebb / közepes vállalkozások nem tudnák másképp megfizetni az embert, csak akkor ha kevesebbet adóznak utánuk viszont így több fizetést tudnak adni.
    Elég belegondolni, hogy a nettó fizetést kb. + 50% bruttó bér ad ki. Ergo ha valaki 140 ezret akar keresni, akkor a cégének az durván 250-be kerül...
    Persze az mocsok dolog, ahol a fizetést akarták kiegészíteni adómentes kajajeggyel. Az tényleg az. De voltaképp ott is csak a munkáltató járt jól, a melós nem, mert egyszerűen azt mondja a főnök, hogy bocsi fiúk, megadóztatták, így ezentúl nem kaptok lószart se mert ezt nem is kötelező, azt kész. Máris több ezer forinttal kevesebb lett a fizetése...

• mephi666

nagyúr

válasz TheShow #13 üzenetére

hát igen, ez így elég hülyén jött ki: a hideget sokan azért nem választották (vagy választhatták, mert a cég nem engedi...) mert adóköteles volt és kisebb értékben kapták... viszont bárhol elfogadják... a melegutalványt nálunk 1 helyen fogadták csak el és mindenki ott vásárolt az egész városból pont ezért... miután már mindenkinek le kellett adni az igényét, hogy mit szeretne kapni, azután módosították a jogszabályokat :( nem esek azért kétségbe, de gyenge p*csönrúgásként ért azért ez a változtatás... jó volt kimenni néha oda és venni 1 guriga sajtot meg több kiló oldalast, csirkecombot meg egyebet :K

ui: rendelgetni nem akarok így kaját... hozzá van szokva a szervezetem, hogy napközben pár szendvicset eszek és otthon főzök több személyre és akkor kajálunk be normálisan :) jobban szeretek otthon dögleni/emészteni, mint munkahelyen...

• mephi666

nagyúr

válasz TheShow #5 üzenetére

rendben, hogy melegétel-utalványt melegételre lehessen költeni... mármint olyan helyeken, ahol a cégnél saját kajálda van, ami olcsó, aránylag normális és elfogadják... de ez egy ekkora telephelyen nem működik már, ahol melózok... (kevesen vagyunk, soha nem lesz itt étkezde) a közelben 1 vendéglő van, ahol normális a kaja, de ott el sem fogadják :( ez így szívás... örültem, hogy vehettem rajta húst meg amit épp kellett... pazarlásnak tartanám viszont mekdonálcban és hasonló helyeken elverni...

azon gondolkozom, mi lehetne a legjobb felhasználás: eddig olyan ötleteim vannak, hogy időszakosan a pizzarendelés belefér (eddig is megvolt néha), mert az 2személyre megáll 2000 alatt... felderítem a környéket majd és valami olcsó/jó étterem is beleférne néha... meg ami nem rossz ötlet: közelben egyik vendéglőben akkora 2személyes tálat adnak 4-5ezer körül, hogy az 2személyre 2napi kajával felér... egész hétvégére meg lehet oldani belőle a kaját néha... felderítés kell... (mekdonálc, börgerking, stb alapból kilőve)

#6: hát tényleg nem jó, de ez van :( most tervezgettem, hogy ha elolvad a hó nagyjából, akkor a megszokott boltban ellövöm a múlthavi csekkeket, de ez így ki fog maradni... (bringával szoktam bevásárolni és nem jó a jégen manőverezni 10-15kg hasznos teherrel)

Új hozzászólás Aktív témák