- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Redmi Note 13 4G
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Elsőre is vettük az adást!

btw az már elég durva, ha sörözőben is elfogadták! Mondjuk karácsonyra, a karácsonyi Whisky-t meg sört én is az utolsó utalványomból vettem...

Mondjuk még nem élek egyedül így megtehettem, de ha eljön az idő bizony nagyobb hasznát veszem majd / vettem volna =/ -
Dany007
veterán
Állítólag 12.-ig fogadják el. Azután már a régi helyeken se fogják.
Ezek egyike volt pl. a CBA, vagy olyan helyek, ahol amúgy van meleg étel árusítás.
Mint mondtam, ez jó volt a boltnak és a melósnak is.Az adóval kapcsolatos dolog meg relatív. Rengeteg helyen (nem tudok számokat) mindenki minimálbérre van bejelentve, miközben sokkal többet kap zsebből. Pofon egyszerű az ok, mert kisebb / közepes vállalkozások nem tudnák másképp megfizetni az embert, csak akkor ha kevesebbet adóznak utánuk viszont így több fizetést tudnak adni.
Elég belegondolni, hogy a nettó fizetést kb. + 50% bruttó bér ad ki. Ergo ha valaki 140 ezret akar keresni, akkor a cégének az durván 250-be kerül...
Persze az mocsok dolog, ahol a fizetést akarták kiegészíteni adómentes kajajeggyel. Az tényleg az. De voltaképp ott is csak a munkáltató járt jól, a melós nem, mert egyszerűen azt mondja a főnök, hogy bocsi fiúk, megadóztatták, így ezentúl nem kaptok lószart se mert ezt nem is kötelező, azt kész. Máris több ezer forinttal kevesebb lett a fizetése... -
Dany007
veterán
Igen voltaképp az.
Pontosan azért, mivel eddig volt lehetőség nem csak meleg ételre váltani az utalványt, hanem alap élelmiszerekre.
Egy átlagos család pedig sokkal jobban jár, ha elmegy a CBA-ba és levásárolja a 6-12 ezer forintos utalványt kajára, mintha elmennének hetente egyszer étterembe / McDonald's-ba.Kb. ennyi az egész. A rendszer jó volt, működött éveken át. Erre most megváltoztatják, amivel senki más nem jár jól, csak a gyorsétteremek / éttermek pizzériák (tulajdonosai).
De van rosszabb helyzet is, ahol egész egyszerűen csak megszüntették az egészet és kész.Szóval ezt az egész megadóztatás meg megváltoztatás dolgot az állam bácsi azért találta ki, hogy több (adó)pénzhez jusson. Ezzel szemben csak azt érték el, hogy rengeteg helyen úgy ahogy van megszüntették (mivel abszolút nem kötelező adni), vagy lefelezték meg hasonló. Ergo, nemhogy plusz pénzhez nem jut az állam, de még azt a keveset is elveszi az olyan áruházaktól (ahol elfogadták eddig), mint a CBA. (abbahagytam a politikai utalgatást, ha gondolod töröld nyugodtan : )
-
Dany007
veterán
Így van! Pontosan.
Én is, inkább vásárolok belőle húst, kenyeret, zöldséget, sőt savanyút is!
Mint elszórjam 1-1 Mcdonalds-os kajára, amit amúgy imádok...
De többet ér az alap élelmiszer, mint egy ilyen készkaja gyorsétteremből. Mindig a CBA-ban vásároltam, az legalább (elvileg) magyar üzletlánc.
Amúgy én azt hallottam fél füllel, hogy ebben elég erőteljes gyorsétterem lobbi van!
De mind1 is, mert nálunk úgy ahogy van megszüntették az egészet. Voltaképp 12 ezerrel csökkentették a fizetésemet. Szal nagyon szarul érint, bár állítólag még nem fix a dolog, de nem hiszem hogy javulás lesz... -
Dany007
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
én 12-t kaptam havonta. Ezzel lett kiegészítve a kiemelkedő 85.000 forintos fizetésünk.
Amióta megadóztatták azóta nem kapok. Vagyis December volt az utsó. Köszönöm szépen.
Persze a főnököm szépen körítve adta elő a dolgot, majdhogynem saját magát sajnáltatva...
Nem hogy fizetés emelés nincs 2006-óta, de így ez már csökkenést is jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- CANON Objektív ZOOM Lencse EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS / 58
- Chieftec CTG-500-80P 500W 80+ minősítésű ATX tápegység
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Mint elszórjam 1-1 Mcdonalds-os kajára, amit amúgy imádok...