Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
bcl
senior tag
Nem, illetve nem egészen.
Volt ugye egy csomó mesterséges korlátozás, amit vagy úgy lehetett kikerülni, hogy olyan Type-C hubot használt az ember, amiről elhitte a telefon, hogy Samsung, vagy Samsung eszközt (jó drágáé').Ezekkel a megoldásokkal eddig a max WQHD (2560x1440) volt 16:9-ben, illetve 3440x(nemtommennyi) 21:9-ben - mármint HDMI-n keresztül.
Van egy Type-C -> DP adapterem, de régebben a DEX nem kapcsolt be csak töltés mellett, és így nem tudtam kipróbálni csak a képernyő tükrözést. Ekkor a videókat 4k-ban játszotta le (mármint 4k-s monitoron, persze), és ennyi.
Ezek a tapasztalatok Note 8, és Note 10+-szal gyűltek pár év alatt.
Igazából ugyanez volt a helyzet a Fold3-mal is, míg...Ki nem próbáltam a Nicelock-ot. Ekkor "szabadult fel" a WQHD mindenféle hubbal. (van vagy 3-4, tudtam tesztelni
), már nem kell vadászni Alin a hozzászólások között, hogy támogatja-e a DEX-et, és hogyan, mekkora felbontásig.
A Fold4-gyel jött az UHD. Eddig (előző eszközökkel) nem ment, fel se ajánlotta, nem volt ott a választható felbontások listájában.
Eddig úgy volt, hogy a nem támogatott felbontások is megjelentek a DEX beállítások között, de ki voltak szürkítve.
Szóval ott nyoma se volt a 4k-nak.Most teszteltem (ahogy lentebb említettem), és a helyzet az, hogy a Philips 43"-as monitoron Type-C-n keresztül is megy a 4k!
Eddig ezzel a monitorral az volt a helyzet, hogy ha Type-C hubbal dugtam rá a telefont, akkor ment a 4k/30Hz (mármint a Fold 4-gyel, korábban a max WQHD volt, ahogy fentebb írtam), ha ugyanerre a monitorra a Type-C csatlakozóján keresztül dugtam rá, akkor a max FullHD volt, az ettől nagyobb felbontások ki voltak szürkítve.
Fura, de ez volt a helyzet.Most megy a monitorra direktbe dugva is a 4k/30Hz, meg persze a HUB-on keresztül is.
A monitoron semmit sem változtattam, szóval a Samsung volt eddig is a hunyó. Most kicsit - úgy tűnik - kezd megengedőbb lenni...alakul ez...
-
MrOomen
tag
én úgy tudtam a DEX kábelen is támogatta évek óta a 4K30-at. Mondjuk csak FHD megjelenítésen használtam, ezért sem tűnhetett fel eddig a hiánya
-
bcl
senior tag
Igen, egy Type-C hubbal próbáltam + Nicelock + I <3 Dex -ben a "high res on external display" bekapcsolva.
Még az itthoni monitoron (*) + itthoni hubbal is megnézem majd
* ennek van Type-C bemenete is, de - érdekes módon - azon csak fHD-t hajlandó (legalábbis eddig), egyébként - szintén eddig - a DEX WQHD-t adott ki a hubbal max.A franc tudja, a PC-s dex-et használom gyakrabban, lehet, hogy a hardverest még a Fold 4-gyel nem próbáltam? Nem tudom...
-
bcl
senior tag
válasz
gilfoyle #186 üzenetére
Éppen ez az, ami miatt hajlok rá:
megvettem a Samunál a tollas tokot (*), és nekem az pont jó, ha a tok nem dúrja le. (Nem úgy, mint lányom Note 8-a... (ami az enyém volt...) )
(* a toll nagyon jó dolog!! - a vízállóság, és ez volt, ami miatt a F3-ra tavaly beneveztem!)
-
-
bcl
senior tag
Köszi a választ!
A Note 10+-on, meg a Fold 3-on a Samu saját fóliája elég jól állta a sarat, hajlok arra. De a kisördög mocorog, gondolkozok üvegen is.
Láttam az Amazonon Spigen üveget. Igaz, nem olcsó, de amennyire ismerem azt a területet (ahogy írtam, azért annyira nem) , nem rossz minőség.
Spigen üveg, Amazon
Csak a fene egye meg, hogy a szállítás szinte megduplázza az árátA Clearplexről olvastam jót is, rosszat is, itt, az évek során, de egy kérdést lehet, hogy megér.
Köszi még egyszer!
-
PeteePeti
őstag
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy a Samsung.hu-ról rendelet Fold 4-ek szállítása már folyamatban van-e? Kapta már meg valaki onnan rendelve? És ha igen, akkor melyik színű kiszerelést?
-
MrOomen
tag
Samsungnak van saját fóliája, kb 5 ezer forint, a szokásos sztenderd műanyag karc elleni. Kettő db van egy csomagban. Ilyet láttam már, a felhelyezéshez még segítő keret is van hogy egyenes legyen.
Media Marktban kérdeznék még rá a Clearplex fóliára. Az valamivel drágább (8ezer), szilikon, belsejében üvegszálakkal, viszont erről nincs tapasztalatom ezen a modellen hogy mutat (Nokia 7.1, S10, S21+okon szerettem/használom is). -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Engem egy picit zavar, hogy nincs rajta elől fólia. Az előző két telefonomon gyárilag volt, mindkettő Samu volt
Valaki rendelt esetleg tett is már fel? Vagy valamiféle infó ilyesmiről? Sose üvegeztem, fóliáztam, szóval kb azt se tudom, melyik márká(ka)t érdemes keresni.Nézegetem az amazont, de drááága (12-14 USD csak a szállítás). Az Aliról hetek, mire ide ér... (na meg ki tudja, milyen...)
Walaki?
-
thomas92
aktív tag
Az App Booster optimalizálja az appokat, töredezettség mentesíti az adatokat, így szebb lesz a rendszer, appok működése. Ez lehet nem mindenhol hot észrevehető változást, mert a Flip3-nál nem volt gondom, de az S22-nél igen, az nem megy olyan smoothan, mint a Snapis Flip. Miután lefuttattam az App Boostert érezhetően szebbé vált a korábban darabos működés az S22-n.
-
MrOomen
tag
Smartthings app volt már megnyitva?
Az az okoseszköz kezelő, elő szokott fordulni hogy amíg nem adsz neki jogosultságot, csomó dolog nem tud rendesen működni, ami érinti sokszor az android autot, smartview-t stb.
Csak egyszer kell megnyitni és fasza szokott lenni minden.Plusz tipp modelltől függetlenül minden Samsung felhasználónak! Galaxy Storeban találjátok a Good Guardians appot/appcsaládot. Az App booster, sound, Memory Guardian, trackerek, Thermal guardian stb kiegészítő modulok valóban jól működnek.
Főként az App boosterről pozitív a tapasztalat. Az amúgy is sebes telefonom szárnyal tőle.
A Sound Assistant appot is tudom ajánlani. A hangerő állítgatásban sokkal több lesz az opció is, további hasznos funkciókkal megtámogatva. -
gilfoyle
őstag
Így ellenőrzi a Samsung a Fold 4-et. link
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Szisland1 #167 üzenetére
Az lehet, hogy nálad alap dolog, és magadból indulsz ki, amikor másokat meghazudtolsz, de vegyél vissza abból a nagy arcból. Nem mindenki olyan, mint te. Az viszont a legalja, hogy meghazudtolod az embert, miközben halvány lila fingod sincs az egészről.
Csak neked, remélem megnyugszol és leszállsz a témáról:
Persze, ha továbbra is szeretnél magadból hülyét csinálni, akkor hajrá. Azoknak is írogatsz faszságokat, akik 50.000+ Ft haszonnal árulják (és majd rohad is rájuk)?
Apropó, az órákat 5000 Ft haszonnal adtam el, sőt, néha csak 4000 Ft-al, kérdezz utána, ha nem hiszed...
-
-
Szisland1
újonc
válasz
ForRedGlory #166 üzenetére
A Flip4-et árulod: 323.990 Ft -ért. Több darabot is adtál ennyiért.
Tehát azt mondod, hogy 16.000 Ft haszonért megvásároltad? Mivel 307-re lehetett lekuponozni. ( elvileg )
Torrente pedig 500-ért adja a Fold4-et, tehát Ő még mínuszba is megy, mivel 516-ra lehetett kuponozni.
Mesélj még ilyeneket...
-
badacsony
őstag
-
Szisland1
újonc
válasz
Kanyecc1st #160 üzenetére
Valamilyen trükkel még 500 alá is belehet vinni a Fold4-et különben egyes tagok nem árulnák 500 és 535-ért a motyót.
ForRedGlory és torrente777 biztos tudna erről mesélni... -
Kanyecc1st
csendes tag
válasz
janeszgol #131 üzenetére
Szerintem, ha nem a megfelelő helyen veszed, akkor mindig szarul jársz!
Az általad linkelre egy reakció, amivel nem is annyira drága már. Cikkben kirészletezik, hogy mivel mennyivel lesz olcsóbb.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
thomas92 #157 üzenetére
Az enyém így zajlott:
nem volt a kiválasztott óra készleten, rákérdeztem, hogy esetleg várható-e. Mondták, hogy nem valószínű. Mondom kár, készüléket beszámítani csak itt tudok és kuponom is akad. Oh hát lehet, hogy este még jön készlet. Van 15% kuponom? Nincs. Akkor tessék, itt van egy.Kedvesen
-
thomas92
aktív tag
válasz
Kanyecc1st #154 üzenetére
Hogy kell elképzelni ezt a chaten kapott kódot? Írsz nekik, hogy nincs-e valami kedvezmény?
-
gilfoyle
őstag
válasz
Ez is jó ár így!
-
flawfless
csendes újonc
válasz
Ezt az egyedi kupont nekem el tudod küldeni, kérlek? Köszi!
-
Kanyecc1st
csendes tag
Valamilyen szinten halmozható!
Sima Galaxy Z Fold4 256GB-os változata ugye 779 990 Ft.
SAMSUNGNYAR10 kuponnal lemegy 701 991 Ft-ra (-77.990 Ft)
Chaten kapott egyedi kóddal már csak 596 693 Ft (183.297Ft)
Beszámítással pedig a végösszeg 516 693 Ft (-263 297Ft)Szóval lehet halmozni.
Kupont nem használtam fel, ma kértem, vigye akinek kell
-
válasz
Kanyecc1st #152 üzenetére
Az sem halmozas, mert nem pluszba tudod rá tenni.
-
gilfoyle
őstag
Ma megjött a teló. Az 22U után nem érzem, hogy az első kijelző szélesebb lenne, úgy, hogy volt már Fold3
A káva jól láthatóan keskenyebb, dehát az pár mm nem nagy változás.
Belül a hajtás látszódik azért, azt hittem jobban eltüntetik, de ez van. Már az elődnél sem zavart, most sem fog.
A jobban kiemelkedő kamerasziget miatt jobban billeg a teló az asztalon.
Tényleg simábbnak tűnik a működés, de lehet ez csak placebo.
Még csak a belakás van, szóval akkuidőről nem tudok mit mondani.
Első benyomásom, hogy Fold 3-ról nem feltétlenül érdemes váltani. Persze ha ott van a zabszem akkor hajrá. -
bcl
senior tag
Nem t'om mi baja lehetett a health-nek, és se gondoltam volna. Na meg át tudtam vinni kézzel, szinkron le-föl, és hipp-hopp (na jó, ez kicsi eufemisztikus volt
) meg is voltam vele.
Már nagyon sok dolog megvan, de ha nem nyár lenne, szerintem napokig tartana egy rendesebb költözés. Így is meglesz a 24-36 óra
...és még tuti, hogy hetek múlva is találok majd még ezt-azt, nyilván inkább már csak apróságokat. De na...szerk: ja, igen, a "biztonság". Agyvérzés. Értem az okokat, még el is fogadom, mert belátom, miért kell így lennie. Sok a gonosz ember (tényleg), sok a hülye, akit magától kell megvédeni... De attól még agyvérzés...
-
bcl
senior tag
Most például a Samsung Health-be tört bele a bicskája. Annyit írt, hogy a supportot keressem meg (nem szó szerint, ez ez volt a lényege).
De igazából nem a Smart switch-et ekézem (azt sehol sem említettem!) , hanem a "folyamat"-ot.
Például a Viberrel is csináltam mentést - nem jött be... amit este készítettem, közvetlenül az átállás előtt, azt - ki tudja miért - nem tudta vissza állítani, de a déli automatikus mentést igen. Nem nagy cucc, de pár órányi tartalom ment a levesbe.Igazából azt nem értem (illetve de, van tippem az okokra - biztonság!), hogy miért nem lehet tényleg minden app minden beállítását átvinni?
Na mindegy, hisztis vagyok -
bcl
senior tag
válasz
kakuk.tamas #140 üzenetére
Azt annyira nem akarok, hogy inkább három nap morgolódás minden cserénél...
Egyébként azt nem értem, hogy amikor ugyanarról ugyanarra cserélek (OS, úgy értem), akkor miért nem lehet valami "spéci módot" aktiválni, ami egy az egyben áthúz mindent?
Legutóbb Note 10+ -> Fold3, mindkettő Android 12-n, ugyanaz az UI verzió, most F3 - F4 csere, megint elég közeli beállításokkal, szoftverekkel... és így is még napokig nyomkodom, mire minden vissza áll. Pontosabban majdnem minden...
Ebben tényleg jó az epül, de egyébként... nem jön be -
Gyulll
csendes tag
Vigyázzatok a beszámítósdival, ha valami Nokia 3210-esnél értékesebbet küldtök be! A Tmx (a Samsung partnerei, akik intézik ezt) szeretett volna átverni. Másfél hónapja vettem egy Fold3-at a "nagy nyári kuponhalmozódás" segítségével. Lejött 150.000 beszámítási kedvezmény, eladtam az s20 Ultrámat, kaptam egy watch4-et ajándékba és hozzácsaptam még néhány kupont. Mivel az előzetes, online kalkuláció kb egy tizessel ígért kevesebbet a piaci árnál a patika állapotú tab s4-emért, gondoltam inkább beküldöm nekik, minthogy napi 15, "Csere érdekel egy másfél hónapos, alig használt kecskegidára?" típusú üzenetre válaszoljak. Telt-múlt az idő, nem válaszoltak az emailjeimre. Aztán ezen a héten jött a bevizsgálás utáni, végső ajánlat. Szerintük a tabletem sérült, így csak az előzetes ár kevesebb mint felét fizetik érte. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol a nem túl értelmes ügyintéző hosszas unszolásomra utánajárt, hogy mégis miért ez a pofátlanul alacsony összeg. Azt mondta törött a kijelző sarka és ezért. Gondoltam irány a fogyasztóvédelem, békéltető testület, őszentsége a pápa etc.
De happyend lett a vége. Nem fogadtam el az ajánlatot természetesen, így visszaküldték a tabletemet. Akárhogy vizsgálgattam, sehol egy törés, de még hajszálkarcok se, pontosan amilyen állapotban beküldtem nekik. Most kezdhetem hirdetni, de megúsztam egy átverést...
-
bcl
senior tag
-
csoe
tag
Első, és eddig egyetlen negatív tapasztalat F4 kapcsán, hogy valami kehe van, mert nem akar kiadni a készülék magából videojelet: sem az USB-C monitoros Dex, sem pedig az AndroiAuto nem hajlandó működni :( F3 esetén egyikkel sem volt probléma, gondolom a korai szoftver lesz a ludas.
-
ForRedGlory
félisten
Egy kis kamera teszt a Fold 3-al összehasonlítva:
AndroidCentral: Samsung Galaxy Z Fold 4 camera review: They really are better!
-
janeszgol
félisten
Ez vótmá? "HAZÁNK KAPJA LEGDRÁGÁBBAN A 256 GB-OS GALAXY Z FLIP4-ET" [link]
-
válasz
ForRedGlory #128 üzenetére
Tegnap megnyomkodtam a MM-ben. Mint technikai innováció nagyon érdekel, de ÉN nem tudnám kihasználni a mindennapokban. Nem vagyok egy nagy médiatartalom fogyasztó illetve az S22U-n egy darab játék sincs.
Az első kijelző NEKEM keskeny.
Ettől függetlenül már napok óta olvasok és videót nézek róla -
válasz
ForRedGlory #128 üzenetére
Kis reggeli olvasnivaló!
-
ForRedGlory
félisten
Amúgy videón szerintem nem adja vissza. Nyomkodd meg valahol, mert bár az sem lesz az igazi a rajta futó retail mode miatt, de már azon is érezni, hogy fürgébb rajta minden.
Tesztek már vannak.
The Verge: SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4 REVIEW: INCREMENTAL INNOVATION
PCMAG: Fold 4 Review The ultimate portable computer
PhoneArena: Galaxy Z Fold 4 review: Peak Android -
válasz
ForRedGlory #126 üzenetére
Akkor szakadjon meg a Samsung ...
Ha esetleg valami youtuber tesz fel összehasonlító teszt videót, akkor majd dobjátok már be ide kérlek. Kiváncsi vagyok a különbségekre. -
válasz
ForRedGlory #117 üzenetére
Az továbbra is fix, hogy a közelében sincs az S22 széria smoothságban.
Ez egy picit kifejted, hogy hol lehet ezt érzékelni?
-
thomas92
aktív tag
válasz
ForRedGlory #117 üzenetére
Még a Flip3-am is smoothabb, mint az S22-m, szóval biztos, hogy a 4-es széria is veri az S22-ket.
Legalább a Foldable mobilokkal ilyen téren nincs gond.
-
ForRedGlory
félisten
Ide is megérkezett végre. Ez az új tálca iszonyatosan király találmány.
Még nem tudom miért, de elsőre sokkal elégedetlen vagyok vele, mint annak idején a Fold 3-al voltam. Na, majd letisztul, aztán írok hosszabban is.
Az továbbra is fix, hogy a közelében sincs az S22 széria smoothságban.
-
gilfoyle
őstag
Azért vmi nem OK még mindig a webáruházzal, ugyanaz az acc, kosár, termék, kuponkódok...
S22U Firefox 551 792Ft,
Win10, Linux Firefox 559 792Ft..
iPad Safari 559 792Ft...
-
válasz
ForRedGlory #109 üzenetére
Ismerősnek is!
Nagyon pacek szerintem tetszeni fog mindenkinek! -
bcl
senior tag
Fél órája jött a mail, hogy hozzák!!!
A követés szerint holnap ide is ér -
ForRedGlory
félisten
Na, holnap hozzák végre ide is a Fold 4-et. Kíváncsi leszek rá, hogy milyen lesz.
-
PeteePeti
őstag
válasz
ForRedGlory #106 üzenetére
A kérdés az, hogy miért ekkora bűn, hogy válaszban le mertem neked ezt írni? Tényleg ekkora hibát követtem el, hogy emiatt be kellett szólnod???
(Költői kérdés, nem igényel választ, ha nem lenne tiszta!)
De mindegy is, mert ezek után le.szarom a bajodat! -
ForRedGlory
félisten
válasz
PeteePeti #105 üzenetére
Nyugodjál le, attól lenyugszol. Most mi is a gondod? Annyit kérdeztél, hogy 551 alá le lehet-e menni, amire annyit írtam, hogy nem. Nem kérdeztem, hogy miként jön ki az 551, én is tudom, erre miután levezetted (mintha kérdeztem volna), neked áll feljebb, hogy nem értem az okát?
-
PeteePeti
őstag
válasz
ForRedGlory #104 üzenetére
Most kérjek bocsánatot, mert válaszoltam neked és leírtam miként jött ki az 551? Majd legközelebb engedélyt kérek!!!
(nem azért írtam le részletezve, mert tanítani akartalak elhiheted) -
PeteePeti
őstag
válasz
ForRedGlory #100 üzenetére
Az az érdekes, ha még erre beírom a FOLDABLE22-t vagy az emailban kapott 25 ezres kódot, vissza áll 599-re!
Csak készülékbeszámítás -80000, SAMSUNGNYAR10 és egyéni kupon amit elfogad! Így jön ki az 551 ezer!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Z Fold4 és a Z Flip4 koncepciója nem változott, az egyik normál méretűből kisebb, a másik pedig nagyobb lesz, de a tavalyi modellekhez képest nem szignifikánsak a változások.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest