Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
"Értem én, hogy te ezt egy eszközön akarod, de ne magyarázd már meg, hogy mindenkinek ez a tuti..."
Pedig az lenne a tuti, csak az a gáz, hogy nagy még a lehúzás phablet fronton, rendesen elkérik a 2-in-1 árát a gyártók (mindegyik), bosszantó anomália, hogy jelenleg egy csúcskategóriás phablet árából kijön egy csúcskategóriás 8 inch körüli tablet plusz egy felső kategóriás telefon is.
De ez remélhetőleg javulni fog a nagyon közeli jövőben. A normális az lenne, ha pl egy Note 4 egy Note 8.0, egy iPhone 6+ pedig egy iPad Mini Retina áránál maximum 10-20%-al kerülne többe. Ha kiéleződik a verseny phablet fronton (valszleg ki fog), akkor ez a helyzet feltehetően javulni fog. Akkor viszont tényleg végleg meszeltek a tableteknek, a 13" körüliek-nek marad esélyük, de azokat meg a convertible ultrabook-tablet hibridek fogják lenyomni.
"Ha lenne ilyen biztos sokan használnák, de egyelőre nincs. Vagy tudsz ajánlani egyet?"
Még nincs, de biztosan lesz egy-két éven belül
Még elég gyerekcipőben jár a wearable piac, ma még csak az early adopterek / geekek veszik, de kb két év múlva szerintem már eléri azt a szintet az eszközök funkcionalitása, hogy az emberek többségének már érdemes legyen beszereznie egy ilyet.
-
azopi74
addikt
válasz
trachemysss #140 üzenetére
"A telefon egy mobileszköz nem? Arra való, hogy elérhető vagyok, megkapom az emailt, akkor is ha tyúkszart takarítok az ólban. Esetleg tudok vele navigálni, vagy jobb minőségű fényképet, videót csinálni amerre járok. És elfér."
Ezekre elég lenne egy wearable , okosóra méretü dolog is, és sokkal kényelmesebb is lenne...
-
azopi74
addikt
Ki mondta, hogy zsebbe kell rakni? Minden telefon kényelmetlen zsebben, még egy 3"-es is. Az okostelefon pedig egy általános célú mobil komnunikációs/információs/tartalomfogyasztási eszköz, aminek a hagyományos telefonálás csak egy huszadrangú funkciója. iPad meg kell a fenének (meg bármilyen tablet). Egy mobileszköz ne legyen már 7"-nél nagyobb, (söt, 6,5" is már határeset). A tabletek kora leáldozóban van. Komolyabb dolgokra meg ott az ultrabook, amik mellett egy iPad elég vicces...
-
azopi74
addikt
válasz
trachemysss #132 üzenetére
"Az 5s árából is lehet venni három darab 6 colost is, ha pusztán ez a szempont. Ahhoz képest elég jól fogy / fogyott."
Jól fogyott, mert nem volt a piacon nagyobb ios-es telefon
A 6 még viszont még jobban fogy... -
azopi74
addikt
válasz
trachemysss #129 üzenetére
"Szóval ne a gyártók legyenek a megfellebbezhetetlen mindentudók, mert közben ők nagyon is befolyásolják a dolgokat, jobban ők téged, mint te őket"
Ebben a befolyásolási képességben pont az említett Jobs volt a nagy mester, ez azóta se sikerült senkinek
Ö aztán tényleg meg tudta mondani a vásárlóinak, hogy mire van (arra, amit tud az aktuális apple termék) , és mire nincs (amit nem tud) szükségük, és ök készségesen el is hitték. Ez a Jobs utáni apple-nek Mar nem megy annyira jól, ezért kénytelenek ma már kielégíteni a valós igényeket, és nem szembehugyozni a piaci trendekkel. Például nem véletlenül volt Jobs álláspontja sokáig a kicsi iPhone, nagy iPad kombó (profitmaximalizálás, ne kannibalizálja egymás piacát a két termék) Mára viszont kénytelen volt meghátrálni az apple a piaci (keresleti) nyomás hatására.
-
azopi74
addikt
válasz
BulletBill27 #128 üzenetére
Nem nézek me senkit. Akinek 3" kell, az vegyen azt, akinek 4", az vegyen olyat, akinek 6,5" kell, az meg vegyen 6,5"-est. Én csak két dologgal vitatkozok:
1: tömeges igény van 4"-es, csúcs hw-el szerelt okostelefonokra. Véleményem szerint majdhogynem semekkora igény nincs a 4 incherekre, még alsóbb kategóriákban sem, mert feature-phone-nak túl nagy, okostelefonnak meg használhatatlanul kicsi. A belépöszinten is csak azért vannak még ilyenek (nem sokáig, szerencsére), hogy a gyártók differenciálni tudjanak ezzel is, és a normália méretü kijelzöre vágyókat drágább készülék vásárlására kényszerítsék. De hidd el, a 4"-es telefont választók 90%-a inkább egy 5"-est választott volna, ha ugyanannyiba került volna.
Nem tagadom, lehet, hogy vannak, akiknek valamiért kifejezetten bejön a 4", de az is biztos, hogy nagyon kevesen vannak. Hogy miért gondolom ezt, azt a fentiekben részletesen kifejtettem. -
azopi74
addikt
válasz
trachemysss #125 üzenetére
"A vállalatok pont leszarnak téged, meg az igényeidet, kizárólag a profit érdekli őket."
Úgy tudnak profitot elérni, ha kielégítik az igényeidet. Ha olyan terméket dobsz piacra, ami a kutyának se kell, abból nehezen lesz profit. -
azopi74
addikt
válasz
alkatraz3000 #124 üzenetére
Tök jó. És ez most hogy jön ide?
-
azopi74
addikt
válasz
Integrale #121 üzenetére
"De ahogy látom te a véleményeddel érvelsz, nem ésszerű dolgokkal/tényekkel."
Én pont fordítva látom. Különben nem hülyeség egy kisméretü, marokban kényelmesen tartható eszköz. Kizárólag telefonálásra. Ice viszont a 4" is sok, 3" az optimális. Oh wait, van is ilyen, úgy hívják, hogy feature phone.
pakoljunk bele csúcshardvert csak a poén kedvéért (értelme ugyanis semmi), hadd merüljön le egy óra alatt ....
-
azopi74
addikt
válasz
trachemysss #117 üzenetére
Èrtem, tehát összeült valahol egy pub-ban az összes volt, jelenlegi és potenciális gyártó képviselöje, és aláírtak egy titkos megállapodást, hogy soha nem gyártanak többé 4.5 inch alatti felsökategóriás telefont, aki még is meg merné tenni, annak lelövik a kutyáját.
Egyébként ott a kick-starter, ha szerintetek ekkora igény van a 4 inchesekre, vágjatok bele, majd akkor kiderül, mekkora valójában ez az igény. -
azopi74
addikt
válasz
alkatraz3000 #116 üzenetére
Továbbra is ugyanaz a gondom, mint eddig. Azt állítottad, hogy jelenleg az 5s fogy legjobban. Ez továbbra is hülyeség.
-
azopi74
addikt
válasz
Integrale #115 üzenetére
Ha egy gyártó lenne a piacon, el is fogadható lenne az okfejtésed. Versenyben, ha keletkezik valahol egy értékelhetö méretü piaci rés, akkor az azonnal be is tömödik . Azért nem gyártanak kisebb telefonokat, mert nincs rá igény, csak rétegigény. Már a Sony compact-ja is 4.6 inch.
-
azopi74
addikt
válasz
alkatraz3000 #112 üzenetére
Most nem igazán tudom, hogy szándékosan értetlenkedsz-e?
"de jelenleg megis az 5s a legnagyobb darabszámban eladott telefon."
Nekem a "jelenleg"-gel van igazán bajom, de azzal viszont nagyon nagy. Márpedig erre épül az egész érvelésed, megértem, hogy ragaszkodsz hozzá
-
azopi74
addikt
válasz
alkatraz3000 #108 üzenetére
Ugye tisztában vagy azzal, hogy mekkora butaságot írtál/linkeltél?
Btw nem is tudtam, hogy még mindig ilyen népszerü a 3210-es
-
azopi74
addikt
válasz
trachemysss #109 üzenetére
A többi gyártót azért nem érdekli ez a méret, mert azt csak az apple-nek sikerül, hogy a kínálat szabja meg a keresletet és nem fordítva, ahogy egészséges piacokon müködni szokott
-
azopi74
addikt
válasz
alkatraz3000 #106 üzenetére
Na témánál vagyunk? Nekem (és a túlnyomó többségnek) a 4" az elmebeteg
És piac nem úgy fest, mintha olyan rengetegen lennének, akiknek a 4" lenne az optimális... Esetleg azok, akiknek csak arra van keret.
Mert ma már jóformán csak belépőszinten (bár szerencsére oda is egyre inkább hatolnak be a használható méretek) adnak ilyen méretben telefont a prev gen iphone-okon kívül. És azt gondolom,, hogy az Apple-nek is meg kéne fontolnia az utóbbiak mielőbbi kivezetését a piacról, és jól el kéne felejteni az arra való optimalizást (mert felesleg és árt az egész piacnak) .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Könyvajánló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB -2 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest