- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
#06658560 #261 üzenetére
de tényleg felesleges azt használni. 4 és 5.5-on is. a másik problémás elem a vissza gomb, de az is megoldott szerencsére. egyéb esetben nem találtam olyat, ami problémás elem lenne nagy kijelzőn. persze kényelmetlenségek adódhatnak ios-en is phablet méretben, de azok előjönnek az ebből szempontból sokéves tapasztalattal rendelkező Note széria szoftverében is.
-
erdoke
titán
válasz
#06658560 #251 üzenetére
A csúszkát most sem gond használni, de az ujjlenyomat olvasó szükségtelenné teszi. 20-ból 19-szer elsőre működik, egyszer nem teszem rá normálisan az ujjam. Duplán lehozza az éppen megjelenített kép felső részét alulra, tehát minden nehezen elérhető dolog megoldható, de ez is extra körülményesség. Ha sokat kell csinálni, túl nagy kompromisszum.
-
törölt tag
válasz
ctvagyok #248 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom, hogy jól kialakított telefon, jó GUI-val jól használható nagy kijelző mellett is. Lapátkéz nélkül. Tudom, sikerült. THL T100s jobban kézre állt nekem, kényelmesebb volt, mint most a LG G2mini. Autóban is, zsebre téve is. Amíg a tokja nem tört el a gomboknál, addig zsebben is kényelmesebb volt. sokkal, utána csak kicsivel. Mivel vékonyabb, normális helyen vannak a gombjai, nem csúszkált úgy, fogásnál a pereme nem vágta az ujjam, stb.
#249 erdoke: Épp ez az, hogy önmagában a kijelző mérete nem mond semmit az egykezes használhatóságról.
Tipikusan az apple képernyőfeloldó csúszkája egy nem nagy kijelzőre kialakított megoldás, az LG opciói zárt képernyőn szintén nem a legjobban vannak elhelyezve. De vannak normális GUI-k is. -
erdoke
titán
válasz
#06658560 #247 üzenetére
Kütyü mániás létemre úgy gondolom, hogy csak azért nyomják az óra utánzat eszközöket a telefon gyártók, mert korábban alap funkciókat rendkívül körülményes használni az 5" környéki és nagyobb készülékeken.
Nekem azért nem kell egy okos (?) óra, mert túl nagy a telefonom!?
Amíg nincs tabletté szethajtogatható, illetve akár még be is dokkolható telefon, addig a kisebb telefon + nagyobb tablet kombinációt részesítem előnyben. Előbbi az ideális egykezes használathoz, amikor nincs lehetőség előkapni az utóbbit. Ha nem lesz durva súlya, ill. A4-nél nagyobb mérete, egy lehetséges iPad Plust sokkal inkább el tudok képzelni a táskámban, mint egy iPhone Plust a zsebemben. -
ctvagyok
őstag
válasz
#06658560 #247 üzenetére
Lehet használni egy kézzel, de pl amit írtak, hogy vezetés közben kényelmetlen felvenni ( már mennyire létszükség/ szabályos vezetés közben telefonozni az más kérdés). Szóval vannak helyzetek amikor nem jó hiába kezelhető egy kézzel.
De nekem nem a kezelés nehézsége a gond, hanem hogy egyszerűen nem lehet normálisan zsebrerakni egy csomó telefont. Nem akarok övtokot hordani egy rohatt telefon miatt. Persze aki öltönyben van egész nap annak mindegy, de én sajnos nem.
Persze sokkal jobb egy nagyobb képernyő mindenre, azért az én sem tagadom. De azért az, hogy 5,5"-6" lesz jövőre a trend elég durva. Azok mér tényleg batár nagyok, akármilyen kicsi káva van is rajtuk. -
Én is átlagos méretű férfi kézzel rendelkezem és nekem is kicsit fura volt a váltás I4-ről I6-ra... ha valakit az előzményekből vissza akarok hívni, a legfelső kettő nevet nem érem már el, úgy mint régen, csak ha csúsztatok a telefonon kicsit lefelé a kezembe. Vezetés közben ez nem egy egyszerű mutatvány, viszont a sebessége és a gyönyörű kijelző kárpótol mindenért...
-
erdoke
titán
válasz
Nataniel #241 üzenetére
Persze, teljesen természetes, hogy sem a kezeink, sem az ujjaink mérete nem azonos. Abban mindenki egyetért, hogy a nagyobb kijelzőn szinte minden jobban látszik. Mégis, a legnagyobb eltérés a felhasználásban, illetve az ezzel kapcsolatos elvárásban van. Sok embernek, köztük nekem is alapvető, hogy egy kézzel közel teljes körűen használható legyen a telefon. Gyakran nálam van az iPad, és ha két kéz kell valamihez, ahhoz képest a Note 4 is szánalmas kulcslyuk.
-
Kár volt elkezdeni a gyártását is.
-
Ezt megerősítem.
Nekem a tenyerem nagy, de az ujjaim rövidek, így a 4" is csak két kézzel használható számomra, akármilyen vékony a keret.
3,5 colos készülékekből nem találtam értelmeset, így sajna a 3,3 colos Sony Ericsson Xperia Ray-nél ragadtam, ami szuperul műxik főzött 4.4-gyel, de ha ez tönkremegy, akkor bajban leszek.
Vagy át kell szoknom a kétkezes használatra nyugdíjas módra...
Esetleg használtan veszek másik Ray-t, amit nem lehet a végtelenségig játszani. -
erdoke
titán
válasz
Nataniel #236 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Már 2009-ben 4,3" kijelzős telefonom volt (HTC HD2), kb. azt tartom ma is ideálisnak egykezes használathoz. Az iOS rendszer szintű Vissza funkciója a legtöbb nyújtózkodást szükségtelenné teszi, de még így is le kell húznom a kijelzőt napi két-háromszor, ha valamit a bal felső sarokban kell elérni. Mindezt egy átlagosnál nagyobb férfi kézzel a 4,7" iPhone 6-on. Szóval ez még számomra elviselhető kompromisszum, de az enyémnél kisebb kézzel (= a többségnek) szívás. Különösen hölgyeknek a 4" a felső határ. Vehettem volna most 2 db i6-ot (céges és privát előfizu is lejárt), de az asszony azt mondta, neki a 4S-nél nagyobb nem kell. Nagy nehezen rábeszéltem a nyáron az 5S-re, ami talán az utolsó értelmes méretű csúcskészülék.
-
Nataniel
aktív tag
Dizájn szempontból annyi mondanék,ha visszanéztek a termékpalettán, az iPodtól a Macig mindenből volt szines... személy szerint nekem az tetszik.. nem egyhangú szürke.
Az árazás kapcsán viszont tényleg hülyeség volt a középkategóriásat,felsőkategóriásként arúlni.
4"? Felejtsd el. Éppen hogy a 4s személy szerint kicsi. Volt 3Gs a kezemben,az apró is. Végre tudják,hogy mi a rendes méretű kijelző. -
törölt tag
Ej, de nagy aratás volt.
-
enginev3.0
félisten
Nem csodálom, nem rengette meg a földet
-
Touch-ko
őstag
válasz
manchester85 #226 üzenetére
Az elozo szolgaltato engem az olcso iPhone5-tel fogtak meg, illetve a nagyon jo ajanlatukkal..
4000 mins, 4000 text, unlimited data. Arrol nem szolt meg az aprobetus resz sem, hogy sz.pni fogsz a network-kel 2evig te kis g.ciNalam szinten nem volt 4G..
Aztan a mostani szolgaltatonal hasonlo havidijat fizetek, ott igaz csak 7GB-m van (ami sajnos keves, tudom nevetsegesen hagzik de ez az igazsag).
-
erdoke
titán
válasz
manchester85 #222 üzenetére
Almát nem hasonlítottam körtéhez, ez a borzasztóan rossz gondolkodás? 2 évvel ezelőttig itthon is működött, 64 GB-os i5-öt 7e befizetéssel és 24*2e részlettel hoztam ki a meglévő csomagokra aláírt hosszabbítással. Négy hete a 128-as i6 már 19e befizetés és 24*4400 volt ugyanazon díjkategóriával. (A csomag közben megszűnt, másikat kellett választanom, bár ugyanannyiért már lényegesen többet ad.)
Mondjuk én használom is a telefont, 2-4 GB net el szokott fogyni a két SIM kártyán, és néha nagyon sok a telefonálás is. Ha valaki azért ír alá nagyobb csomagra, hogy olcsóbb legyen a készülék, akkor élhet, amit írsz, gyakorlatilag dupla részletet fizet. -
formax
tag
Azért ezt nem egészen értem: a 2015 közepén történő leállás nem épp egy csikorgó satufékkel történő gyártás megszüntetés, nem? Inkább egy normál menetrend szerinti generáció váltásnak tűnik: kivonják a régit, helyet adnak az újnak, annyi módosítással, hogy ezt a koncepciót nem viszik tovább.
A leállás nekem azt jelentené, hogy mondjuk 2015. január 1-től nincs több 5c gyártás, 1 hónap van profilt váltani, vagy munkát keresni. -
manchester85
veterán
válasz
Touch-ko #225 üzenetére
Amit tudok, hogy a Sprint egy borzadály, es az a 3 nagy egyike...,egyben a legdrágábbak egyike is ugye.
A Straighttalk es a H2O wireless egyaránt az AT&T tornyait használja, úgyhogy nem lehetne eltérés. Megmondom őszintén AT&T-vel es Verizonnal nincs tapasztalatom, de ugye a Sprint nagyon gaz, es a T-mobile (szintén prepaiddel működik) is nagyon rossz. Most jut eszembe, LTE-m az nincs, bár a straighttalk-nal azt hiszem van.
Apró különbségek nyilván lehetnek, de a térerő mindig rendben van, igaz csak 500 mb-om van, de havi 30 dollár, auto recharge-dzsal 27!!. Nevetségesen olcsó. Minden egyéb korlátlan, még magyarországi SMS is van benne.
Ilyen gebaszok az enyémnel egyáltalán nincsenek.
-
Touch-ko
őstag
válasz
En epp egy ilyen olcsobb szolgaltatoval szoptam be 2 eve.. Terero nem volt otthon mindig. Volt, hogy ki kellett hajolnom az ablakon, hogy text message-t tudjak kuldeni. Ugyanolyan keszulekkel mas halozattal sokkal jobb. Volt olyan, hogy a varos egyik busy csomopontjan nem volt terero.. "No Service" eloszor azt hittem a telefonom ment tonkr aztan kiderult, hogy akkor eppen valami gond volt az antennakkal
Emiatt is valtottam.
Nemtudom, nalatok is gebaszos a terero olcso szolgaltatoknal?
Nalunk nagyon az... -
joey04
titán
válasz
Ja es mielőtt jobban belemennenk, itt elek es napi szinten figyelem az ezzel kapcsolatos dolgokat, úgyhogy a véleményem egyben a tapasztalatom is. Inkább vettem 600 dollárért egy 5S-t
Ezen mondat alapján több helyen is frissítésre szorul az adatlapod.
-
manchester85
veterán
Borzasztó rosszul gondolkozol a témában. Ezek az árak olyan előfizetéssel párosulnak, amikkel kifizeted a 600 dolláros készülekarat is. Vagy inkább a sokszorosát. Igaz, ezt a közép kategóriás Androidos is kifizeti. Ellenben az, aki prepaid-es csomagban van, sokkal olcsóbban kapja meg ugyanazt csomagot... pláne ha olcsóbb szolgáltatóhoz megy ahol nincs árkedvezmény...
Az meg mar csak a hab a tortán, hogy a szolgáltatók kezdenek átállni az olcsóbb havidijakra, es inkább részletre adjak a telefont $0 kezdovel de teljes áron. (600-700)
Tehát az araid egyre inkább irrelevánsak, ráadásul sokkal jobban jár valaki, ha átmegy egy olcsóbb szolgáltatóhoz (straighttalk, h2o wireless) ahol se szerződés, se túlforgalmazás, es 30 dollárért kapsz korlátlan csomagot 70-80 helyett.
Úgyhogy a független ár igenis számít, az 5C pedig 600 dollár volt, nem 49.90. Mit számít az, ha a 3 legdrágább szolgáltatójanal annyi? 2 év alatt a sokszorosát fizeted ki. Ja es mielőtt jobban belemennenk, itt elek es napi szinten figyelem az ezzel kapcsolatos dolgokat, úgyhogy a véleményem egyben a tapasztalatom is. Inkább vettem 600 dollárért egy 5S-t, es fizetek havi 30-at, mint 100-ért, es fizetnék 80-at.
-
Garada
őstag
Várható volt, hogy nem ez lesz a széria legnépszerűbb/legkelendőbb darabja.Bár számomra kicsit meglepetés, hogy ilyen kevés idő kellett ahhoz, hogy a levesbe mennyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest