Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Na most már én is kipróbáltam... Csupasz Debian Squeeze + LXDE + Midori (ami WebKit-alapú erősforrás kímélő böngésző), Flash nélkül, 256M RAM (VMWare-on, 2Ghz-s Core2-n). Ez 0 füllel eszik 30M RES-t, ekkor van 50%-on a RAM foglaltság. PH nyitó fül + Index nyitó + Velvet + HVG.hu esetén a böngésző eszik összesen 110M RES-t. Viszont, egyetlen gmail-os füllel 100M-át zabál... És mellékesen gmail-ban rángatott mint állat gépelés közben (CPU meg pörgött), a Google Docs meg elküldött, hogy nem megfelelő a böngészőm (???)... szóval vannak itt valami kompatibilitási gondok.
Amúgy, ha ezt a Linux népszerűsítésére akarják használni... az a baj, hogy ez az egész grafikus felület gáz. Mindenek előtt a szöveg megjelenítés hibás (ronda... de azért mert egyszerűen hibás az anti-aliasing rajta, ahogy elnézem), mióta az eszemet tudom, minden disztróban. Talán Ubuntu alatt nem az, nem tudom. Az LXDE amit talán ajánlani fognak a Raspberryhez, meg eléggé bugos lehet, mert ennyi idő alatt is belefutottan jó néhány anomáliába, frekventált helyeken. Meg állati fapados... átállítom a felbontást de elfelejti kötvetkező boot-kor (tehát irány a parancssor, Goggle, konfig fájl írogatás). Anti-alias beállításokat eleve csak parancssorban tudtam csak piszkálni, dpi-t meg sehol nem sikerült, mert leszarta vimért.. áhhh. Igényesebb emberek előtt csak égetik magukat ezzel. Ubuntu meg nem megy (ha az lényegesen jobb... de remélem).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged