Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz David75 #235 üzenetére

Én egy kerek hónapig birkóztam a megszokásaimmal jópár évvel ezelőtt. A megszokásaim maradtak alul, és jobban jártam. A lucid az akkoriakhoz képest sétagalopp, és nem mellesleg -- nálam -- lényegesen jobb minőségű az előzményeinél.

• floatr

veterán

válasz #24737024 #136 üzenetére

Szerintem egy kicsit egysíkúan látod a dolgot. Egyrészt linux-alapú disztribúciók százféle ablakkezelőt használtak régóta. Korábban irixet használtam, öröm-és-bódogság volt, hogy van hasonló ablakozó linux alá is. Aztán KDE-t használtam, meg gnome-ot. Mindegyik hasonlítható valamire, de ezek is folyamatosan változnak. Ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy a win is állandó identitászavarban van, mert minden új változata többé-kevésbé más megjelenést kap. Win2k után őrület volt az xp, azután a vista, most meg a win7 új taskbar-ja, a ribbonról meg nem is beszélve. Ugyanezek a dolgok gondolom -- nem ismerem -- az apple rendszereinél is megvoltak.

A másik felvetésed meg egy kicsit más tészta. OSX és win esetében az alkalmazások nagy százaléka az alap rendszerre épül, nem használ más ablakkezelő libraryt. Linux esetében ez okozhat problémát, mivel két nagy "konkurens" rendszer van a saját lib-ekkel, és az alkalmazásokat hol erre, hol arra írják vagy optimalizálják. Aki linuxot használ, az többé kevésbé tisztában van ezzel, és tudhatja h vannak megoldások a kde alatt gtk-s, gnome alatt qt-s alkalmazások futtatására, de bármennyire is akarják megoldani az ablakkezelőt fejlesztők, az adott alkalmazásokat nem fogják tudni megváltoztatni gyökeresen. A legújabb KDE esetében pl már elég jó eszközök vannak arra, hogy egy laikus számára észre nem vehetőek a különbségek, és nagyobb erőfeszítés nélkül meg lehet lépni. Gnome-ban még nem láttam túl jó megoldásokat, de az is igaz, hogy KDE alatt inkább szorul az ember arra, hogy gtk-s alkalmazásokat használjon. Arról meg nem is beszélve, hogy még mindig van egy-két őskövület tcl/tk alkalmazás, de elárulom, hogy ha gtk-s vagy qt-s alkalmazások win-re portolt változatait használnád, akkor ott még erősebben bökné a szemed a különbség.

A grafikus tervezési előírások meg ablakozórendszerenként eltérnek win/osx/kde/gnome esetében is. Sőt eltérnek a layout-kezelési mechanizmusok is, ezért soha nem lehet tökéletesen egységes kinézetet készíteni

• floatr

veterán

válasz moma #115 üzenetére

Nem vágom egyébként, hogy az ismert GUI L&F perek és problémák elsikkadása után kinek miért fáj az, hogy ismerős layout-tal találkozik egy másik rendszeren. Ha annyira gáz, akkor védjék le minden bitjét, aztán pereljenek.

Annyiféle módon lehet testre szabni még a win-t is, hogy teljesen felesleges ebbe a hülyeségbe belemenni. Akinek nem jön be az új design, talál magának jobbat milliónyit. Ha meg nem talál, akkor vegyen meket, vagy pécét :)

• floatr

veterán

válasz D4rkAv3ng3r #91 üzenetére

Pl optiarc dvdvel a driver nem bubi találmány, és szar. Akármilyen disztribúciót rakhatok fel 2.6.31+ kernel esetében megeszi a procit, ha nem tiltom a pollingot. A baloldali gombsor kényelmetlen, gesztikuláljon a mediterrán népség. A hardcore-ok meg nem érdekelnek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés