Hirdetés
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tulku
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Teljesen egyetértek...mikor birtokoltam, gyakran kitettem az asztalra...és csak néztem...esztétikailag annyira össze van rakva, hogy egyszerűen nem tudtam betelni vele...és biza nem csak szép, kitűnően kézre állt minden, kezelhető volt...és azok a színek...
Bakker meghozzátok a kedvem vmi régebbi x100-hoz....most néztem egy régebbi videót amin a tó tükrében a csillogó napfény szűrődik át a kései tó parti növények termései között...olyat nem tudott a GH2 sem 1080p-ben...
-
Rum.cájsz
tag
Ez a gép egyszerűen gyönyörű...

-
Stauffenberg
nagyúr
Szerintem meg pont nem baj a fix ekv. 35 mm-es objektív, baromi kompakt, igazi utazós, blogolós, riporterkedős, dokumentarista, utcai fotós gép.
Akinek csak erre kell, annak bőven elég.
Nálam már évek óta érik, hogy átmegyek a Sony-Panasonic vonalra videózni és utcai fotóra meg egy X100 kell (egy X100T már bőven jó lenne).

-
Tulku
veterán
Igen...és persze lehetne példákat linkelni aps-c-re tervezett 24 mm-es fixek nagyságáról is...a kompakt készülékek nem az a kategória...ezt azt hiszem tudjuk...
Collos szenzor méretben gyönyörűen megoldja a fuji a 100 mm-t is max f2,8-cal...nyilván nagyobb lenne aps-c-re de ha a vége "csak" 70 mm akkor nem lenne oly vészes...de igen, nyilván nagyobb lenne a gép...tehát a polémia parttalan....
-
MrISO
csendes tag
Az X100F egyik újítása pont az ekv. 35 és 50mm-nek megfelelő digitális konverter. Többek között erre is jó az a 24Mp.

Persze ez jár némi minőségvesztéssel, de még mindig lesz legalább olyan jó, mint egy ennél kisebb szenzoros zoomos kompakt. És az az ekv. 50mm már bőven jó egy félportréhoz.
Sőt, utánaszámolva hamar kijön az is, hogy ekv. 50mmnek megfelelő digitális konverter mellett az X100F nagyjából még mindig pont egy MFT-nek megfelelő szenzor felületet használ, ami azért még mindig nem olyan rossz.
-
Tulku
veterán
Hát nem tudom..én a 16 mp-es lapkával is remekül el voltam...csak egy 70 mm hiányzott egy félportréhoz...de mint írtam ez személyes preferencia...street fotózáshoz valószínű jobb lesz a több pixel....
Nekem az x100 1 gen nagyon bejött mint a "leganalógosabb" képű digit gép....
-
Tulku
veterán
Szép és jó, de nem látom értelmét efféle "ráncfelvarrogatásnak" egy ilyen street gép esetében.
Sebességre nekem az első generáció is megfelelt, a második pedig javított a sebességen jócskán.
Kezelésével abszolúte nem volt problémám, amiért megváltam tőle, az a fix 24 mm...ez kizárólag városi és természetfotózásra teszi alkalmassá...portréra alkalmatlan volt, nekem pedig ez fontos volt.Ha egy 24-70 mm-es "enyhe" zúmmal upgradelnék, erősen gondolkodóba esnék...mert a színei olyanok amilyeneket más gép nem tud számomra előállítani....azok fantasztikusak!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)