Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
A menetrendek.hu-t kiegészíti, a Gmail-t valóban nem. Sajnos ahogy elnézem csak magával a domainnel egészíti ki, tehát ha átirányít például a www-s változatra, akkor nem.
Ugyanúgy a gmail.com-ra sem, mivel a teljes domain a mail.google.com lenne.
Ez így elég hülyén van megoldva. Annyira nem figyeltem meg Firefoxban ezt a funkciót, mivel Operát használok és ott pont ugyanolyan, mint Chrome-ban (tehát már a g betűnél kiegészít gmail.com-ra és így tovább.
-
bugizozi
őstag
szerk: kipróbáltam és bizonyos esetekben nem teszi be a címsorba az egészet, nem értem miért
pl hardveraprónál amikor bírom hogy "ha" akkor már ott van az egész link, de pl ha a gmailemet vagy a menetrendeket akarom megnyitni és beírom hogy "gm" vagy "menet" akkor nem...

ui: ja és hiába írom tovább hogy menetrendek akkor se műxik
-
Penge_4
veterán
válasz
bugizozi
üzenetére
"természetesen megértem azokat akik ezt nem érzik mert 4 magos gépük van 4 giga rammal, akkor nekem is mindegy lenne"
Hidd el, próbáltam már 6 giga rammal Core i7 procival, azzal is ugyanolyan lassú az FF indulási sebessége. Pontosabban nem ugyanolyan lassú, de arányaiban még felével sem tart kevesebb ideig, mint amennyivel ütősebb a vas.
Ebből a szempontból még az Opera is sokkal jobb (ami tele van beépített fícsörökkel), mint a Firefox, ez még hidegindításnál le is győzte a Chrome-ot a Tom's Hardware-es teszten.

A FF-en csak az SSD segít.
"amikor elkezdem a címsorba gépelni pl hogy hardverapro.hu, akkor már az első két betű után ott van egyből hogy hardverapro a legfelső sorban"
Ez már beépített funkció az Operában és a Firefoxban is. (FF-ben ha jól tudom be kell kapcsolni utólag).
Egyébként nekem is egyik kedvencem ez a fícsör.

-
bugizozi
őstag
"5x elindítom Chrome-ot mialatt beszenvedi magát FF."
ez így van, nekem elég régi laptopom van (512 ram, amd 3100+) és ott nagyon érződik ez, hogy elindítom a ff-t, rá 5 mp-re elindítom a chromet és az szinte bevillan míg a ff még dolgozik...ezért is tértem át chrome-ra. gyorsabb és a honlapokat is tökéletesen megjeleníti, nem esnek szét, ráadásul gyorsabban, nekem ez elég indok hogy váltsak.
természetesen megértem azokat akik ezt nem érzik mert 4 magos gépük van 4 giga rammal, akkor nekem is mindegy lenne, de egy ilyen egymagos gépnél ennyi memóriával nagyon nem mindegy
és amit ez a gyorsaság után tapasztaltam hihetetlen nagy okosságot, hogy amikor elkezdem a címsorba gépelni pl hogy hardverapro.hu, akkor már az első két betű után ott van egyből hogy hardverapro a legfelső sorban (mint a többi böngészőnél) RÁADÁSUL a chrome-nál nem kell nyomni egy lefelé nyilat és úgy az entert, hanem egyből nyomhatom az entert, mert az egész link megjelent a címsorban, nem csak az hogy "ha" és már be is villant az oldal. lehet (sőt sztem biztos) hogy ez sokaknak apróság de nekem annyira hihetetlenül tetszik hogy nagyon lájkolom a fejlesztőket emiatt
tudom erre ott vannak a könyvjelzők meg mitomén, de akkor is na..
remélem érthetően fogalmaztam 
azt aláírom és engem is nagyon idegesít hogy nincs olyan a mentésnél hogy megnyitás hanem mindig le kell menteni a dolgokat és ez torrentnél nagyon zavaró, de megtanultam ezzel együtt élni, mert ezt a "hibát" a többi nagyszerű dolog kompenzálja.
további szép napot! -
Sanyix
őstag
tehát az mso fícsőrjei senkinek sem kellenek, excséndzs is, meg a többi marhaság is a felhaszálók 1%-a kihasználja minek az... JA bocs az m$ az már jó és szép és elengedhetetlen ugye?

Vicces hogy jössz valami "elvvel" amikor a kedvencedet véded, és ugyan ezt az elvet megfordítod annál amit útálsz. Te aztán egy elvhű ember vagy
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
A '90-es evekben meg nem tunt fel, hogy milyen szar a Netscape, mert 10 oras havi Internet csomagom volt es orultem, hogy bejon az Internetto.

-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Nem tudnek egyebkent "szar" bongeszot mondani
Netscape?

-
ferensz
senior tag
válasz
julius666
üzenetére
SG-re akkor szoktam rátalálni, amikor valamivel kapcsolatban a gúgli dob találatot, mint pl. legutoljára a GH: WT-hez kerestem a megoldást, hogy hogyan lehet beállítani úgy a billentyűket ahogy én szeretném (problem has been solved). Néha ott is sikerült még így a rövidke látogatások alatt is belefutnom nem semmi szájkarate partikba. Aki ide talál PH!-ra, főleg IT Caféra, és még hsz-t is ír, azért arról azt gondolnám, hogy kevésbé nyers, bántó módon is képes lenne megosztani véleményét, elfogadni a másikét, bár lehet, hogy csak én származom valamely más bolygóról. Az igazán megdöbbentő dolog számomra, hogy néhányan szinte életre-halálra folyó harcnak vélik a csatározást. Ezt természetesen nem az adott helyzetre értem, mielőtt valaki a szívére venné. /OFF
-
julius666
addikt
welkám tu dö internet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy való igaz hogy minden böngészős hírnél van flame (jellemzően opera vs. chrome), de messze nem annyira gázak, mint egy amd vs. nvidia csata. Itt azért jellemzően nem 12 éves kis ödönkék szólalnak meg. Oda be nem tenném a lábam. És akkor még mindig a PH!-ról beszélünk, ami egy viszonylag kultúrált hely. Látszik SG-fórumon pl. még sohasem jártál.
-
Angel1981
veterán
Asszem még azért maradok a Firefox-nál.

-
ferensz
senior tag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Aa igen, ha néhány habzó szájú apple faboy betalál a szívének kedves gyártót dicsőítő, esetleg szidó topikba, na igen, nagy parádé szokott lenni
.Egyébirányosan én is Opera+Chrome kombóval vitézkedem, régen sokáig FF-ot használtam, öcsém pedig IE-zik, de azzal sincs semmi bajom, nem próbálom hittéríteni, neki megfelel az.
-
Paarthurnax
senior tag
Ennel mar csak az Apple vs. nem-Apple temak a szorakoztatobbak.
Nem tudnek egyebkent "szar" bongeszot mondani, mert mindegyik jo, csak van akinek jobban tetszik az egyik, vagy praktikusabb a munkajahoz. En parhuzamosan hasznalom a Chrome-ot a FF-al, es nem tudnam eldonteni melyik a gyorsabb vagy jobb. A regi gepemen a Chrome erzodott a leggyorsabbnak, de miota az uj gepem megvan, teljesen ugyan olyan gyors mind a ketto. Ja, es mellette neha Safarit is hasznalom, ami szinten fasza. 
-
ferensz
senior tag
Végigolvasni a topikot igen szórakoztató, ajánlani kéne a böngészős, ájfónos, és más hasonló flame fav totyikokat egy ilyen témákkal foglalkozó szak agyturkásznak, lenne miből csemegéznie. Azt nem értem, hogy miért nem lehet értelmesen, normális, emberhez méltó hangnemben megbeszélni a dolgokat, miért lesz sárdobálás mindig a dolog vége. Néha olyan érzés az egész, mintha a fórum lakók átlag életkora az ilyen témáknál konvergálna a nagycsoportosokéhoz. Mindenki mint valami szent vallást védi a saját kedvencét. Kapjatok egy kicsit a fejetekhez, viselkedjetek úgy a másikkal, ahogy azt viszont ti is elvárnátok. Nőjünk már fel egy kicsit..
Természetesen csak annak, akinek inge...
-
-
Fecow
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Jáj, ne kezdjük már!!! Nem hiszi! Mert nem része a marketingnek, ellentétben a többi böngészővel. Aki pedig IT lapokat és fejlesztői blogokat olvas az valamennyire csak képben van már.
Kiváncsi lennék hány átlag felhasználó gondolja, hogy a Firefox rosszabb mint az IE, vagy az Opera jobb mint az IE, pusztán a verzió számok miatt....
-
Narxis
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ez elég gyenge érv egy böngésző mellett, az Opera már 10-nél tart és mégis azt használják a legkevesebben a "nagy" böngészők közül.
Én azt tapasztaltam, hogy a kutyát se érdekli ez, viszont abban moonman-nak igaza van, hogy a többség csak a kedvenc honlapjait akarja megnézni és kész, talán még a gyorsaság szempont, főleg ha öreg gépet használ a user. Tesóm látta nálam a Chrome-ot, hogy milyen gyorsan indul és kérte, hogy cseréljem le nála a Foxot, de nem kért egy kiegészítőt se, nem panaszkodott, hogy ez vagy az hiányzik neki.
-
Penge_4
veterán
Úgy bírom, amikor IT fórumon azzal jönnek, hogy az átlagfelhasználónak mire van szüksége.
Pedig mondd, egy fullHD monitoron nem lenne hasznos, ha beírnál egy kulcsszót és egy enterrel 3 keresőn (mondjuk Google, Yahoo és Bing) keresne osztott MDI ablakokban?
Vagy ilyen oldal van, mondok mást: Feliratkereső, ami 5 oldalon keres egy kattintással.Bookmarklettel most is megoldható, de itt azon van a hangsúly, hogy ilyeneket miért vettek ki alapból?
-
moonman
titán
úgy bírom, hogy itt vitatkoztok az ilyen überszuper fícsörökről, mint skinezés, "supersearch", meg még a tököm tudja mi, aztán a felhasználók 99%-a annyira szarik ezekre, hogy leírni sem lehet.
egyszerűen fel akar menni a zindekszre meg a frímélre és kattintgatni. de azért nyomjátok csak. 
-
DeFranco
nagyúr
árvíztűrő tükörfúrógép...
És tényleg
Lemaradtam, elnézést. Köszönöm. 
-
ntomka
nagyúr
"Küldjek képernyőmentést 8.0-s Operáról, amiben favicon méretűre kicsinyítem a tabokat? Ez egy skin tulajdonság, amit a Chrome one-click formába öntött."
Ennél a Chrome (és már az FF4) megoldása is többről szól, de kár beléd a szó, komolyan.
(#80) DeFranco: Fél éve van. Jobb klikk szövegmezőn > helyesírás-ellenőrző beállításai.
-
DeFranco
nagyúr
Halkan, csendben kérdezném meg, hogy tényleg nincs még mindig magyar helyesírásellenőrző a chorme-ban, vagy csak én maradtam le valamiről? Szeretem a böngészőt, de megőrülök attől, hogy mindent aláhúz.
-
Penge_4
veterán
válasz
julius666
üzenetére
"Inkább éppen hogy a chrometól lenyúlt cuccokat pluszba beleépítették, nem kiszedtek dolgokat."
1-2 fícsört igen. Például volt SuperSearch is, hogy beírtál egy keresőszót és MDI ablakos elrendezésben egymás mellett megjelentek az eredmények.
És még egy jópár cucc.
"nem azt mondtam hogy mindent a chrome talált ki, sőt, de pl a felületet illetve a tabkezelést (rögzíthető alkalmazástabok - lásd FF4)."
Küldjek képernyőmentést 8.0-s Operáról, amiben favicon méretűre kicsinyítem a tabokat? Ez egy skin tulajdonság, amit a Chrome one-click formába öntött.
A felülre helyezett füleket pedig már kitárgyaltuk. Épp most nézem, hogy egy csomó médialejátszó már évekkel ezelőtt módosította a Windows ablakkeretet.
De legyen. Ők voltak az elsők, de nem volt benne semmi innováció.
-
julius666
addikt
Nézd, nem akarom elrontani a jókedved, de én abban semmi humorosat nem látok, hogy a chrome fejlesztői más verziószámozási modellt követnek, mint a többi böngészőgyártó.
A chromeból egyszerre 3 verzió fut: a stable, a beta és a dev (ez egyfajta alfa verzió).
A beta verziója a stable-hez képest +1, a dev-é +2. Amikor a beta lesz az új stable (lásd a hírt pl.), akkor értelemszerűen ugrik egyet a verziószám.Valóban más modell, de miután nincsenek meg azok a negatív tulajdonságai mint a "rendesnek" (a főverzióváltás általában inkompatibilitási problémákat jelent - ilyesmiről itt nem nagyon beszélhetünk), így se nem rosszabb, se nem jobb, egyszerűen csak más.
floatr írt erről múltkor valamit, ami nagyon tetszett, erősen megfontolandó azoknak akik a chrome-ot akarják fikázni: az a leghízelgőbb egy szoftvernél, ha csak abba tud valaki belekötni, hogy milyen a marketingje, vagy a verziószámozása.
Ezekkel az érvekkel inkább magatokat járatjátok le, mintsem utálatotok tárgyát.
-
julius666
addikt
nem az a bajom a Google-val, hogy hülyének nézi a felhasználókat és fapados kezelőfelületet tesz eléjük
Csak jelezném, a GUI-t konkrétan az imádott operád is egy-az-egyben lenyúlta a fapados ótvar krómtól. És nagyon úgy néz ki, a FF, de még az IE is le fogja.
nem ad advanced lehetőséget
Nem. És? Ez egyrészt még lehet h a jövőben változni fog (legalábbis a táblázatodból simán kerülhetnek bele fícsörök), másrészt igen, neked kevés. Használj mást, senki sem fog hibáztatni. De ettől még nem lesz szar, csak neked kevés.
hogy egy kisebbség igényét miért kell elvenni, tönkretenni és ellehetetleníteni minden téren
Nem vették el, egyszerűen nem szántak pénzt és időt a megadására, mert nem látták az értelmét.
mert a tény az tény, vannak divatdiktátorok az informatikában és a Chrome is ilyen a böngészők között
A másik 3 böngészőgyártó készülőfélben lévő szoftvereiben láttál bármi erre utaló jelet? Inkább éppen hogy a chrometól lenyúlt cuccokat pluszba beleépítették, nem kiszedtek dolgokat.
-
floatr
veterán
Nem a gugli nézi őket hülyének, hanem a többiek nézték eddig helikopternek. Megint tetteted a hülyét...
(#71) ntomka elmaradtál: mouse guestures (must have™)
(#67) moonman így van, előbb-utóbb igazad lesz, ha mindenki elfárad bele h mondogatod. A Temp-es ügylettel meg arra céloztam, hogy nézzél bele a wines temp könyvtárba, aztán nézzél bele binux alatt, aztán rájössz a difire. Na ennyi értelme van a temp downloadnak
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Ó igen! A smooth scroll™! Örök fegyvertény! Csak a Chrome nem tudja! Még táblázata is van róla!

A lehetőségekről papol, de ha soroljuk neki, az meg felesleges szájcséplés...

-
Penge_4
veterán
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Köszi, hogy megválaszoltad helyettem, pontosan erre céloztam vele. (csak mert régebben fikáztak, hogy pár snapshot borult 1-2 triviális hülyeségen)
(#68) ntomka: Nem is erről van szó, hanem a mentalitásról. Operában kijavítják, Chrome-ban pedig kikapcsolják.
Ha már hack69 szóba hozta az iPhone-t, akkor egy példával szemléltetném: Ha az iPhone 4 antennája szar, akkor az iPhone 5-ben már nem lesz antenna, mert ami nincs az nem lehet szar.
De ezt már sokszor letárgyaltuk, hogy nem az a bajom a Google-val, hogy hülyének nézi a felhasználókat és fapados kezelőfelületet tesz eléjük (attól függetlenül, hogy az IE-ben és a FF-ben sem zavarja össze a táblázatban szereplő 10 fícsör egyiküket sem), mert hát sajnos nap, mint nap találkozom hasonlókkal, hanem hogy nem ad advanced lehetőséget. És itt a lehetőségen van a hangsúly. Nem szeretném, ha a többség miatt ez lenne a mentalitás, mert a tény az tény, vannak divatdiktátorok az informatikában és a Chrome is ilyen a böngészők között. És pár nagyobb befolyással rendelkező cég baromsága más szoftverekre is befolyással van.
Belátom, hogy a többség igényét kell szem előtt tartani, azt viszont nem látom be, hogy egy kisebbség igényét miért kell elvenni, tönkretenni és ellehetetleníteni minden téren.
Mellesleg épp valamikor pár hete kérdezte tőlem egy átlagfelhasználó, hogy nem-e tudom miért ugrál neki a szeme a Firefoxtól, mert régen nem ugrált, most meg mikor tekeri az oldalt megfájdul tőle a feje. Bekapcsoltam neki a Smooth Scroll-t és megköszönte, mert éppen erre gondolt, csak nem tudta, hogy mi az. Erről ennyit...
-
ntomka
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Hát na. Erre most mit mondjak neki? Mintha az Operának nem lennének elhibázott lépései.
-
Penge_4
veterán
Jé, tetszik ez a Chrome-féle bugkezelés. Ami nem működik kapcsold ki, (animált PNG), ami ki van kapcsolva az nem fagyaszt.

-
x007
tag
Egyébként csak én lepődtem meg az új SSL hibaikonon?
))Rugózás a verziószámozáson pedig uncsi már
. -
Én előtte a Plus-t használtam és hiányzik ebből a 6-os verzióból az, hogy ha több ablak megvan nyitva, akkor az egér görgőjével ha a lap tetejére megyek tudtam váltogatni. Beállítható ez?
-
julius666
addikt
Ez már a legutóbbi böngészős hírnél ki lett tárgyalva, de mind1.
Ha be tudjátok nekem bizonyítani, hogy a chrome verziószámozása következtében BÁRKIT BÁRMI hátrány ér, akkor "króm ventillátor"™ létemre én is ígérem be fogom ezt huhogni minden chrome-os topicba.
Addig amíg ez nem történik meg, sztem ti is nyugodtan mellőzhetitek, mert semmi értelme sincs. A fejlesztők ilyen modell mellett döntöttek, a külvilág ebből az "A Google Chrome névjegye" menüponton kívül nem észlel semmit. Ettől nem lesz se rosszabb se jobb.
#50: Miért is?
-
Fecow
aktív tag
Ügyes próbálkozás. Nem, például a hivatalos (nem fejlesztői) blogban sem. Például a mocskos google által az emberek arcába sugárzott reklámokon sem, például a hivatalos letöltő oldalon sem. Az IT lapoknak meg kell a klikkszám, ezt ne varjuk már a google nyakába.
Egyszer megtaníthatnátok erre a ránézésre, hallomásból verziószámozásra amit csináltok, kb mintha Gyurcsók távgyógyító csodalódoktort hallanám.
Te mivel támasztod alá, hogy a chrome esetében ez a marketing központi része? Ja értem, csak úgy mert te látod. Én az IE esetében rögtön ezzel kezdeném. Ha jól megnézed látsz ott pár 8-ast.Arról nem is beszélve, ha egy felhasználó feltelepített egy korábbi verziót, és nem bújja a fent említett hírfolyamokat, akkor kb észre sem vette, hogy változott a verzió szám. Maximum a UI változást veszi észre.
-
moonman
titán
-
Fecow
aktív tag
Milyen kár, hogy nem szólsz hozzá a verziószámozáshoz, hiszen elég ütős érv, és nem is ezer éve lerágott csont. Mellesleg az IT lapokon kívül, meg a fejlesztői blogokon kívül sehol nem hangoztatják, hogy ez a 6-os chrome, ellentétben az IE-vel pl. ahol ez a marketing központi része, szóval tényleg most már...
-
Narxis
nagyúr
Ez a Speed Dial állati jó, mármint, hogy ennyire testreszabható... beállítottam egy szép háttérképet neki, nagyon "eyecandy"...

(#43) hack69: de most komolyan... aki ilyeneken kiakad, hogy customazible auto upgrade vagy proper installation path az menjen el hangyázni mert valószínűleg rengeteg szabad ideje van...
átlag user felrakja és használja nem ilyeneken rágódik. -
hack69
aktív tag
Ha nem érintőképernyőn használod (ha támogatja), akkor annak semmi értelme, így meg olyan, mint egy mobil böngésző, gördítés nélkül.

De népszerű lett Steve Jobs mondása valakinél. Mondjuk legutóbb elég vad hülyeségeket összehordott az öreg BOBO, de példáúl Az iPhone 4 bemutatója elég kultúrált volt, a wifi dologtól eltekintve, de az technikai probléma volt.

-
fene_vad
senior tag
ha tenyszeruen nezed, tenyleg igaza van. Persze ez a masik oldalon mar azonnal flamekent cimkezett.
A reszesedes meg tenyleg nem tema. Ha a Google egy darab szart reklamozna ekkora elannal, azt is tobben hasznalnak mint az Operat. Vagy mint a KMPlayert. Vagy mint a Foxit Readert, stbstb. -
floatr
veterán
Fire and forget alapon bármilyen könyvtár betöltheti a temp szerepet, mert hogy onnét nem szedi ki semmi. De ezen is kár rugózni, mert kb akkora szerepet tölt be ez a funkció, hogy mindenki szinte az ajtó rugdossa rá a fejlesztőcsapatra. De százezerszer mondom el, de hinned kell nekem: n.e.h.a.s.z.n.á.l.d. mert nem tud a te fejlettségi szintedig felérni, ez egy ilyen kis szar, not worth it.
(Lehet h ott tévedsz el, hogy úgy tűnik, mintha lenne temp könyvtár, meg hozzá api támogatás, de valamiért azok a szaros állományok mindig ottragadnak)
(#38) EarL 007
Mindig ez van. Ha van egy topic, amiben elő lehet az operát rángatni, akkor megjelenik, és "bebizonyítja" h az opera arra is sokkaljobbabb mindennél. Már csak egy kis piaci részesedést kéne belefejleszteni, és tökéletes lenne. -
törölt tag
Nem speciel erre a topikra gondoltam, hanem általában, akármilyen böngészős hír megjelenik, jössz és isteníted az Operát (akár burkoltan is) és ha kell még az élő fába is belekötsz, csakhogy védd az Operát... Holott az Opera, IE, Fx, Chrome, stb. csak böngészők és ennyi, mindegyik egy a sok közül.
-
Penge_4
veterán
"Később aztán a naív jóember rájöhet arra, hogy ilyen a legjobbabb-mer-elterjedtebbebb oprencerben nincsen is."
He? Tényleg jó, meg akarok nyitni egy tetves PDF-et vagy Office doksit rendszerből (igen, rendszerből!), aztán még döntsem el, hogy hova töltsem, vagy belerakja az alapértelmezett letöltési mappába, ahonnan később manuálisan törölhetem, pedig csak meg akarom nézni, nem archiválni évekre.
A torrent dettó. Jobb helyen klikk és felugrik a kliens választó ablaka, itt meg még azt is döntsd el hova mented, majd törölheted azt is, mert automatikusan generál a kliens egy másikat, mert annak (ellentétben ezen csodálatos Google termékkel) van temp mappája).
Milyen OS-ben nincs? Windows-ban van, Linuxban van, az OSX meg azon túl, hogy nem érdekel nem mondanám elterjedtnek.
(#35) EarL 007: Idézd már be kérlek azt a részt, ahol megemlítettem a topicban elkövetett hozzászólásaimban a norvég böngésző nevét.
Egyszerűen csak beírtam a véleményemet, ahogy az előttem szóló 30 ember is, csak kakukktojásnak számított a sok "Chrome a legrulezebb, Firefox szarfoslassú" között.

-
ntomka
nagyúr
Azt még nem, de megkérdezheted tőle, hogy miért nem reagál az egérrántásaidra.
-
floatr
veterán
Must have feature list for one-bit users. Milyen kár, hogy ebben nincsen olyan antennagate-szerű kapaszkodó, amivel a frusztrált opera júzerek kiélhetnék magukat...
szerk.: Ebben a listában amúgy az egyetlen dolog, ami első blikkre valóban hiányozhat, az a temp download. Később aztán a naív jóember rájöhet arra, hogy ilyen a legjobbabb-mer-elterjedtebbebb oprencerben nincsen is.

-
Penge_4
veterán
"egyszerűsítették az Omnibox működését"
Hogyan? Már a Google találja ki azt is, milyen oldalt szeretnél meglátogatni?

(#12) x123456: Nem védett. Egyszerűen nincs, mert nincs rá szüksége a Chrome felhasználóknak, teljesen más a filozófia...
-
törölt tag
Nem úgy volt, hogy lesz a 6-osban AeroPeek ?
-
ntomka
nagyúr
Kulcsos menü > Beállítások > A Motorháztető alatt fül > Letöltések > Itt találsz egy pipát, ami megoldja a gondod
-
DraXoN
addikt
Még egy új funkció, hogy ez a verzió már linuxon a fordított gomb elrendezés (a tálca nagyítás bezárás gombok) esetén a saját gombjait is a rendszer gombjainak helyéhez és sorrendéhez igazítja.. nem marad jobb oldalon és "eredeti" sorrendben
(valahogy jobb szeretem a gombokat bal oldalt.. bár fene se érti, de mostanában olyan fura windows elé ülni és keresni a bezárás gombot rajtuk
) -
Kashim
őstag
Én is megrögzött FF-es voltam, de miután már az őrületbe kergetett a lassú indulásával és az új hotmail-es bugjával, inkább áttértem Chrome-ra. Pedig a 4-es FF bétákat is próbálgattam, de borzalmasan lassan indul, 5x elindítom Chrome-ot mialatt beszenvedi magát FF. Pedig nincs egy szar gépem... Na mindegy, nekem Chrome-ból leginkább a könyvjelző panel hiányzik, kényelmesebb onnan pötyögni, miközben az oldalt nézed, mint állandóan azt a hülye úszómenüt nyitogatni. Meg az hiányzik még, hogy a képeket húzással ki lehessen menteni, linkeket is furán nyitja meg néha új ablakban. Letöltéseknél nem találtam olyan opciót hogy kérdezzen rá hova töltse, mindig csak egy helyre megy szó nélkül.
Amúgy tud valaki olyan addont amivel több gyakran látogatott vagy kedvenc weboldal miniatűrje jelenik meg a főoldalon? Láttam párat, de valami igényesebb jobb lenne. Az alap változat nagyon tetszik, de nem értem miért csak ilyen keveset engedélyeztek, simán kiférne még alulra egy csomó. Megoldhatták volna aszerint mekkora felbontásba nézi az ember, vagy mekkorára van megnyitva Chrome. -
ntomka
nagyúr
válasz
JetiRulez
üzenetére
Ő az importálást mutogatja neked, nem tűnt fel?
Bemész a kulcsos menübe > könyvjelzőkezelő > rendezés legördülő menü > itt megtalálod amit keresel. Amúgy exportálás van benne jó ideje...Szerk.: Látom már írták előttem.

(#21) x123456: Mert szerinted minden böngészőnek ugyanolyannak kell lennie?

-
wolfman
veterán
most feltettem az 5-ös után ezt a 6-osat és tényleg érezhető a gyorsulás, már csak a PH oldala is hamarabb bejön, nem tudom másnál ez hogy megy.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a könyvjelzők mostmár mehetnek több sorba is vagy maradt a régi felállás, hogy megjelenik egy pici nyíl aztán neked kell lenyitni!? Vagy valahogy rá lehet bírni az előzőre?
-
Paarthurnax
senior tag
Az enyem meg nem talalja a frissitest, lehet a Mac-es verzio csuszik kicsit? Beleraktak vegre a shortcut-ot az alul megjeleno letoltesi lista bezarasara? Ez az egyetlen dolog amit idegesit...
-
RootRulez
félisten
Na mire feltettem és beoptimalizáltam magamnak a Bétát, kijön ez, hátha megmaradnak a beállítások.

Egyébként én megrögzött FF-os vagyok, de eza Chrome tetszik valami miatt, az Opera pl nem adta, mikor kipróbáltam "a világ leggyorsabb böngészőjét" De ez a chrome testszik, persze ettől függetlenül még mindig a FF az alapértelmezett böngészőm.

mod:
Feltettem és mintha a beta gyorsabb lett volna... -
Fecow
aktív tag
Nem akarlak meggyőzni, mert látom te mindenképp lenyitni akarod, de nem értem a problémád. Tehát vannak az oldalak amiket megakarsz nézni, és aztán menni a következőre, ugyanabban a tabban.
Most mindenféle hotkey nélkül, így lehet ezt csinálni chromban:
1 Belekattittasz az omnibox-ba .
2 Elkezded gépelni, általában már az első 1-2 betű után kiegészíti a kivánt oldalra (hacsak nem használsz nagyon sok hasonló című oldalt, akkor ugye az első különbözésig kell írni).
3 Enter
4 Miután elolvastad GOTO 1Nem tudom ez mitől bonyolultabb, mint lenyitni egy listát és abban kiválasztani egérrel egy címet. (oké azt meg tudod csinálni billentyűzet nélkül).
Ha meg nagyon gyakran nézegeted ezeket az oldalakat akkor bookmark, vagy a new tab page-en ott van a 8 leggyakoribb.
-
amadeus11
senior tag
Flame on ...
FIGHT !!!!

-
x123456
aktív tag
De épp ez az, hogy nem akarok sem gépelni, sem új tabot nyitni!

Sűrűn csinálok olyat, hogy kinyitok egy oldalt, megnézem, aztán tovább a következőre, ugyanabban az ablakban/ugyanazon a tabon.
Ezt a régebbi browserekkel meg tudom csinálni, a Chrome és a safari nem tudják.
mondjuk már az is zavar, amit a FF művel, mert nem a history-t mutogatja, hanem valami statisztika alapján kigyűjtött címeket... -
x123456
aktív tag
Valamit nem értek: a chrome-ban miért nincs olyan lehetőség, mint pl. FF v. IE-ben, hogy az URL mellé kattintva ad egy listát a korábban meglátogatott oldalakról?
Ugyanezt hiányoltam a safari-ból is... újabb védett dolog, amiért fizetni kellene valakinek?
-
floatr
veterán
válasz
DeltaPower
üzenetére
Annyi volt, ennyi lett. Emelték a tétet.
Pali: ez a cikk eléggé befásult jellegűre sikeredett. Legalább rágugliztál volna h "what's new..." és pár pontban írtál volna róla. De ez így elég sovi, legközelebb mehet a címoldalon egy dobozba a jobb oldalra, hogy "Megjelent a chrome új verziója [link]"
(#6) luw2win nemtom mit hogyan csinálsz vele, de nekem igen aktív használat mellett 800 MiB helyet foglal a profil könyvtára úgy, hogy épp egy éve használom alapértelmezettként.
-
luw2win
őstag
Igazából akkor vágtam ki a chrome-t amikor észrevettem h a kb 30 könyvjelzőm meg az előzmények több mitn 4 gigát foglaltak a c meghajtón egy rejtett mappába...
-
Narxis
nagyúr
Egyik legjobb böngésző. Másik a Firefox...

-
JetiRulez
őstag
Frissítve.
Látom sűrítették a menürendszert. Egy kicsivel áttekinthetőbb.
A könyvjelzőkezelővel csinálhatnának már valamit. Nagyon hiányzik az exportálás.
-
DeltaPower
addikt
1337 dollár jobban hangzott volna.
-
zoo8800
veterán
A Chrome csak akkor frissül automatikusan, ha a Google Updater fel van telepítve, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
pl hardveraprónál amikor bírom hogy "ha" akkor már ott van az egész link, de pl ha a gmailemet vagy a menetrendeket akarom megnyitni és beírom hogy "gm" vagy "menet" akkor nem... 

tudom erre ott vannak a könyvjelzők meg mitomén, de akkor is na.. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)