- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz
7Heads Drago #42 üzenetére
A cserével önmagában nem lenne probléma. Újrahasznosítás kellene. Aki akarja és kifizeti cserélje le, de ne legyen kényszerhelyzet. Ha pörög felfele az átlagos prociteljesítmény szerintem logikusan nem elvárható hogy adjanak ki egy windows10-et mondjuk egy core2 duo-ra is... hogy ugyanúgy fusson..
Sokminden azért nincsen a régebbi iOSekben mert akkor nem volt elég a CPU arra hogy belekódolják... sok funkciót lehetetlen lekódolni gyengébb CPU-ra. Lehetne kényszeríteni az almát hogy pl a biztonsági réseket kódolják bele a régebbiekbe, viszont az arra bíztatná az embereket hogy ne frissítsenek főverziót. Az viszont az alkalmazásfejlesztőknek lenne BAROMI gáz, mert perpill nagyon nagy előny hogy lehet tudni hogy ha kódolsz, elég az éppen aktuálisra tervezni... ellentétben a droiddal... ahol lehet nézni hogy akkor mekkora legyen a merítés, annál régiebbi hívásokat használhatsz, újakat nem, mert nem műküdik a régi droid verziókon... és az több idő, kényelmetlenebb, drágább.
-
kchris78
veterán
válasz
7Heads Drago #40 üzenetére
Én azért ezen elgondolkoznék, elolvasva pl egy 10.3.3 -as changelogot hogy mennyi törési lehetőséget csuktak be. Igaz, biztos maradt elég, de innentől kezdve ezek nyilvánosak (pl a Wifi chip törése ami durva) és bárki aki kicsit hozzáértő tudhatja hogy mit kell használnia ha keresni akar törhető eszközöket... Lehet mondani hogy én úgyse tárolok olyan dolgokat a telefonon, akkor a lakásod-házad se zárd be mert minek.. Nem véletlenül tolják a frissítéseket, mert azokkal javítják ezeket a biztonsági réseket.
Mellesleg az hogy "belassul" az szerintem nem stimmel. Maga a telefon nem lesz lassabb hardverileg, "csak" olyan rendszert kap ami szarabbul fut rajta.
-
kchris78
veterán
Az 5 iden nem kap frissitest. Az 5s-re vajon meddig lesz? Szerintem akinek 5s van hasznalja ameddig jol esik de most ilyet venni... A legtobb ember amikor latja hogy mar nincs ra frissites akkor mar ott valamin tullepett az apple, villamoson bkvn jarkalva mar nemhogy 4s-t, 5-st sem latni..
-
kchris78
veterán
Az i6-ban 1GB RAM van. A friss i7Plusban meg 3GB, de a simában is 2GB RAM. Mikor beül az oprendszer mellé még jópár jó nagy behemót alkalmazás, és prioritás alapján kirúg valamit a memóriából és háttértárról kell valamit újratölteni, az beszaggathat simán. Ezek egyre inkább elő fognak jönni.
A gond az az újabb oprendszerrel hogy az alá újabb appokat írnak a jelenlegi csúcskészülékekre optimalizálva. Nem tudom a mostani FB meg hasonló appokhoz mi a minimum OS követelmény de hogy sokkal több memóriát és erőforrást zabálnak fel az biztos. Szóval nem csak az Apple-n múlik hogy mennyire lassul be egy régebbi telefon az új oprendszeren. Mellesleg kicsit komikus az hogy valaki komolyan gondolja azt hogy a folyamatokban direkt várakozó ciklusokat ültetnek be hardver alapon.... Egy iphone4S-ben épp elég kevés memória van (512MB) hogy egy 1-2 éves oprendszer ami igazából 2GB RAMon érzi jól magát, jó lassú legyen!
Nem ez a tervezett elavulás mert a) vagy nem frissítesz b) frissítesz de kicsit lassú laggol de futAz igazi tervezett elavulás az az amikor az autóban a többszázezer forintos főalkatrészek mennek tönkre 1-200e km után, és amikor szétszedik látható hogy úgy vannak legyártva/olyan anyagból/olyan vastagra hogy sokkal többet ne bírjon, csak extrém kímélve/szerencsével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged