- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #44 üzenetére
Szerintem full kiváltásról egy ideig az ms sem fog beszélni. Azért a legelterjedtebb oprendszer felé egy a visszafele való kompatibilitást elvárják minimum a vállalatok. Rengeteg Win32 API alappal rendelkező program fut. Amivel kezdeni kell valamit. És a vállalatok többsége ezt úgy fogja megoldani, hogy hagyja a meglévő programjait tovább futni. Annak meg megszokták a hibáit, stabilan működik stb.
Ugyanez a home userek szintjén is megvan. Amíg ezeknek nincs alternatívái, szerintem felesleges a desktop kiváltásáról beszélni, mert megint ugyanez az ellenállás lesz mint a 8 esetében.Igazából az egész fájltársításos témát le lehetett volna tudni az elején: ha tapizós géped van akkor modern ui, ha nem akkor desktopos programokat rakja alapértelmezetté. Az ilyen triviális dolgok zavarják az embereket.
-
BiP
nagyúr
válasz
King Unique #46 üzenetére
StartIsBack.
(#47) tlac: Már Win7 alatt is vegyesen használom. Céges gépen (szintén Win7) csináltam, de itthon megszoktam így.
-
BiP
nagyúr
válasz
King Unique #42 üzenetére
"Azt hittem komolyabb dolgokra gondolsz, mert ezek azért nem vészesek."
Nem vészes, de a komfortérzetben sokat számít. Ill. nekem az első tapasztalatom az új skinnel az volt, hogy nem csak nem tetszik, a használhatóságban is csorba esett."mert nyilván tök olyanra, mint 7-esé nem csinálja meg egyik sem "
Az ablakkereteket szerencsére tök ugyanolyanra meg lehet csinálni. (nyilván a belső tartalom eltér, tehát felismerhető, hogy nem Win7)"de szerintem enélkül még nem használhatatlan az ablakkezelés, v nem értem itt mire gondoltál pontosan"
Amikor először próbáltam a 8-at,akkor meg volt nyitva egy MS oldal, valami Google szolgáltatás oldala, meg pár ablak, és minden tök ugyanolyan dizájnnal, flat volt az egész, emiatt összefolyt, és nálam a minimáldizájn hátráltatta a tartalom feldolgozását.Gyorsan feltettem egy 8-ast, meg csináltam egy screenshotot. A Win7 alatt vmware-ben fut a Win8.
8.1 alatt kicsit máshogy működik a Glass8, a skinhez kell egy külön progi, de ugyanilyen kinézetre megcsinálható. Update1 alatt viszont megint nem működik.
Mivel asszony is használja a gépet, emiatt lenne jó a minél zökkenőmentesebb átálláshoz az lehető leghasonlóbb kinézet. (meg a szubjektív faktor is, a 7 kinézete bejött, a 8 nem)
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #40 üzenetére
Ennyi erővel minden új dolgot ignoráltak volna, mert félnek az új dolgoktól. De nem így történik sok esetben. A fikázások 99%-a 3-4 dolog miatt volt, lehetett volna orvosolni. Nem lett volna nehéz lépésenként kivenni a rendszerből, de nem így döntött az ms.
Nem lett volna megerőltető, hogy alapértelmezetten az asztalra bootoljon az ember.
Nem lett volna megerőltető, hogy nem a metros alkalmazások lettek volna alapértelmetek. stb.Az ms simán megvárhatta volna, mire kiforr a moder ui. Addig nem kellett volna erőltetni. Használta volna akinek kedve támad, és kész. Ha majd jól használható használható lesz akkor megmutatjuk a népnek, és ők sem azt látták volna, hogy kapunk egy buta felületet, amiken modern ui-s alkalmazásokat lehet futtatni, de viszont csak gagyi alkalmazások vannak rá.
Annak ugyancsak nincs értelme, hogy 8-nál behozni a modern ui-s felületet, és már azt pletykálják, hogy a 9-be csak desktop lesz, és ablakba fog futni a modern ui-s alkalmazás.
Most az ms maga tehet arról hogy ilyen lett a rendszerről alkotott vélemények. Szaracsempézés is 8 megjelenése után vált divattá. Ez kihatott a wp-re megítélésére is. MA-s topikokról már leszoktam, 8 megjelenése után ott is megjelent a szaracsempe szövegek. Azelőtt tized annyi volt. Ma már emiatt simán utasítják el a wp-t is.
A 8.1-nél valóban valóban visszatáncoltak egy kicsit. De addigra már a köztudatba beleivódott, hogy szaracsempe, meg szara8. Ugyanúgy mint a Vistánál, SP2-nél már egy jó kis rendszer volt, de a addigra már elhíresült. Így hát dobni kell a nevet, és új néven kiadni a ráncfelvarrásokat.
Lehetett volna az előnyét kihangsúlyozni, de ugyebár már a marketing területen is sorra követték el a hibákat.
Időben is kellett volna reagálni a problémákra. Kb. a CP-nél felsorolták az összes hibáját. Még lett volna idejük orvosolni. Nem hiszem el, hogy pl.: Charm bar kikapcsolása, vagy a boot-to-desktop opciót megerőltető és lett volna leprogramozniuk. Egyáltalán a network managerből a wireless network managert minek szedték ki? Annál is jól megszívtam, mert a wifi beállítások módosultak, nem tudtam csatlakozni, és még ráguglizni sem tudtam, hogy mit kell csinálni. De legalább most már parancssort elő kell hozzá venni. Linuxról inkább a layout managementet, csomagkezelőt meg a multi desktopot másolnák már le és ne a parancssorozást.
Szvsz:
Manapság a multik szeretik az emberek torkán lenyomni a saját cuccaikat. Facebook kérdés nélkül váltott a timeline-ra pedig sokan voltak akik a végsőkig kitartottak mellette. Az embereknek nem volt választások vagy használják tovább így az fb-t vagy otthagyják. A G+ ugyancsak senkinek sem kellett, de ugye a Googlenek meg volt az előnye, hogy a felhasználók vagy használják tovább a youtubeot vagy nem. Igazi alternatíva nélkül a választás egyértelmű volt. Az MS-nek nem volt ilyen szerencséje, mivel a felhasználóknak volt választásuk: maradnak a meglévő rendszerüknél, vagy új gép vásárlása esetén (ha vannak normális driverek) akkor downgrade.Lehetett volna többet kihozni a 8-ból, de hibák sorozatát követték el különféle területeken. Így nem sok választása maradt az ms-nek, mivel a 8 hírneve megvan, azért ezt csak a 9-el fogják tudni orvosolni. (Várom a ráncfelvarrt 8-as kommenteket
)
> "amúgy is kevésnék van modern app verziója és ott is választható melyiket használod"
De elég gyakran használt alkalmazásokról van szó, és ott se első indításnál (vagy hamarabb) kérdezi meg a usert. Meg a user, hogyan válaszon fényképeket vagy a windows fényképnézegetőt (ami fura módon a legutolsó) programot válassza. Itt is felmerül az, hogy a user a 7-et már megszokta, a 8-nál meg már azzal kell szórakoznia, hogy mivel nyissa meg a fényképeit. (Ami előtte nem volt kérdés) -
BiP
nagyúr
válasz
King Unique #38 üzenetére
Kinézet: Igen, Aero Glass, kerekített ablakok, árnyékolt ablakok stb.
A 8-asban szereplő minimalista dizájn nekem nem hogy nem tetszett, de egyszerűen használhatatlannak érezktem. Összefolytak az ablakok, nehéz elkülöníteni, melyik tartalom hova is tartozik.
A 8.1-ben ez javult szerencsére.,
Glass: ez az áttetsző, homályosított kellene. Ahol látszik, hogy az a keret, de mégsem takar teljes mértékben.
Ami előcsalható teljesen átlátszó fejléc, az nálam szintén a használhatatlan kategória."ami a 8.1-ben még működött, az Update1-ben megint nem jó"
Itt a Win7-esítésre utaltam még mindig. A Glass8 progi, amit bigmuscle ír, egész jó, de az Update1 alatt megint nem működik. (ugyanez volt a 8->8.1 váltásnál, teljesen újra kellett írnia az egészet).
Ill. az Uxstyle, amit a kerekített ablakokra használok, az sem tökéletes. Desktopon mondjuk oké, Metro alatt viszont nem jelenik meg a jobbgombra felugró menü. (persze ha nem használom a Metro-t, akkor kvázi mindegy).Szóval valami mindig hibádzik. Vagy tartom a lépést a frissítésekkel, de akkor a kinézettel kell megbarátkozni, vagy sikerül jól belőni a kinézetet, de akkor vagy marad a Win7 vagy az Update1 nélküli 8.1.
-
kispx
addikt
válasz
King Unique #38 üzenetére
> "Felvetette vki, h jó lett volna, ha telepítéskor választhatóvá teszik, csak azzal meg az lett volna a baj, h akkor jóformán senki nem jelöli be az újdonságtól való idegenkedés miatt és akkor eleve MS is minek dolgozott rajta...."
Bejelölték volna, ha hasznos lett volna a számukra. És a probléma itt kezdődött, alig van olyan ember akinek hasznos lett volna. Okos telefont sem tették kötelezővé mégis terjedt. -
BiP
nagyúr
válasz
King Unique #34 üzenetére
"mért nem szedték ki belőle akkor már teljesen a csempét "
Én pl. tök örülnék neki. Úgysem használom, nem kell.
Mondjuk annyira nem is zavar, kézzel leirtom, amit lehet, a maradékot meg elkerülöm, meg is van oldva
Kár, hogy a kinézet nem Win7-esíthető rendesen. (ami a 8.1-ben még működött, az Update1-ben megint nem jó). -
BluEyes
őstag
válasz
King Unique #31 üzenetére
Hogy neked tetszik, azt ki nem szarja le? Tényleg lépj már tovább, fogadd el, hogy ez a metros csempés izé nem nyert, az emberek idegenkednek tőle. A Microsoftnál is tudják már ezt, fel is tudták dolgozni, úgyhogy már csak rád várunk.
-
bzoley
veterán
válasz
King Unique #31 üzenetére
Mitől lenne elégedett? Nem jelenik meg többet az 55-ös tévén, hogy ide, meg oda koppintsak, vagy még mindig annyira ostoba, hogy nem veszi észre, ha nincs érintő kijelző?
És ti miért tartjátok olyan fontosnak kétnaponta leírni, ezeket a bölcs gondolatokat? Azért, hogy valaki megerősítsen benne, hogy megint hülyeséget irkáltok, vagy szimplán jól esik kelteni a feszültséget?
Valahogy minden hasonló topikban akad néhány hozzád hasonló, én most megmondom a frankót emberke. Kár, hogy az olvasás már nem megy olyan jól.
Tényleg szükséges ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Elite: Dangerous
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest