Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Ha jól láttam, még nem volt róla szó, de több helyen is beárazásra került a konzol: [link]
Ami a vita többi részét illeti, nem szeretnék belefolyni, de itt majd az idő dönti el, kinek van igaza.
Ami tény, az utolsó két igen jó konzol Nintendo vonalon, az N64, és a GameCube volt számomra. A Wii irányítása számomra nagyon életszerűtlen volt, és épp ezért a Wii U már potenciális lehetőségként sem merült fel bennem. Jelenleg egy PS3-am van, de az játékkínálatban igazán messze van az ízlésemtől. Szép grafika, de semmi több. Azért a grafika nem minden egy játéknál
Viszont ez a konzol, bármennyire családbarát jelzőt kíván magára akasztani, ezzel az árral, legalább is a világ szegényebb részén, nem fog tudni elterjedni
-
khron78
őstag
Ennyit arról, hogy hol a helye a Switch-nek.
Mivel nem lesz több Nintendo-s cím Wii U-ra, ezért a Switch lesz az aktuális asztali konzol (is).
Pedig, hogy mondták, hogy a Wii U tulajokkal nem fognak kicseszni.
Nem baj, a gép értéke idővel nőni fog, mert már most ritkaságnak számít.
Ezzel a döntéssel meg véglegesen elkaszálták. -
Sinisi
senior tag
Egyre több a beépített akksi, mintha abba az irányba mennénk, hogy ha az beadja a kulcsot akkor vegyük meg újra. Vagy úgy vannak vele, hogy az időtartama alatt már úgyis elavul?!
-
válasz
Cobra652
üzenetére
Nem erről van szó, én csak belementem ebbe a vitába sajnos, Az, hogy te csak a hardvert látod benne semmi mást és ez alapján ítélkezel, pedig vannak szolgáltatásai,- mint a kézi-asztali- üzemmód, speciális irányítók, amit más konzol nem tud és vannak exkluzív játékok, amik csak erre jönnek. Minden konzol drága és túlárazott, -ez is- nyitáskor., de csökkenni fog, mint hogy a 3ds és WII u is tette pár hónapon belül a megjelenés után. 3DS hez képest előrelépés minden szinten szerintem, de hardcore szinten jócskán hagy kívánni valót maga után ez tény, nincs is ezen mit vitatni. nem a Switch fogja előrevinni grafikailag ezt a generációt az biztos, de szerintem ennél a konzolnál nem is ez volt a cél.
Elfogadom -és nem te vagy az első- a véleményed, de fanatikusnak és sötétnek te kezdtél el nevezni embereket,[link] -amiért figyelmeztettek is- akik megveszik ennyiért mégis te ugrálsz a személyeskedés miatt. Én csak a te stílusodban válaszoltam, khron78-cal érdekes módon más hangnemben rendeztük le az eltérő nézeteinket. -
válasz
Cobra652
üzenetére
Egyáltalán nem így gondolom, nem mindenkiről írtam, hanem konkrétan rólad.
PandaMonium : neki szerinted fizetnek , hogy lehúzza a konzolt előre? vagy ez nem ugyan az a fáma?Többi pedig arról szól ahogy ír nem a véleményéről. volt itt pár ember, akivel kulturáltan megbeszéltük az eltérő nézeteinket,, de az neked kimaradt ezek szerint.Olvass vissza pár kommentet.
-
PandaMonium
őstag
Neked amúgy fizetnek érte, hogy itt főállásban védd a Switch-et? Miért nem lehet az embereknek véleménye ami eltér a tiedtől? Nem feltétlen a faktuális dolgokra gondolok (pl. elavult hardver, ami valljuk be, jogos), hanem a szubjektív dolgokra. Csak kezd gáz lenni a századik méter hosszú posztod a topikban amiben meg akarod mondani a tutit - szerintem.
-
De igen ez egy kézi konzol hagyd a hülyeségeket. Vita 3-4 órát bírt 3DS meg 3 órát tud , szóval hagyjuk ezt. a game gear hülyeséget, 2016 van és 3D játékokat fog futtatni, nem tetrist. valamint a minimum időt írták annyinak, képes 6-7 órát is elmenni, attól függően a játék mennyire használja ki a hardvert.
-
válasz
Cobra652
üzenetére
Nézd az utolsó kommentem feléd, mert pusztán trollkodás amit művelsz semmi más. A stílusod bicska nyitogató és olyan sötét, hogy már fáj ami sugárzik belőled.
A teljesítménye a PS3 nak is 10 éves és a ps4 nek is 5-6 éves, nem veszi fel a versenyt egy belépő szintű gamer PC vel. mert fogalmam sincs mihez nézed a Switchet,de Shieldig nem volt hasonló erősségű kézi konzol a mai napig, ergó baromság amit irkálsz ezzel a 10 éves teljesítményről, csak nincs annyi eszed, hogy felfogd a rövidlátás sötét szemüvegén át át, hogy ez nem erről szól.
A kijelző PSP első szériájában volt csak oled slimben már nem, mert sok probléma volt vele, ez mellett a képfelbontása is kisebb volt. A switch kijelzője nem filléres vacak, de nem bírna el többet/ nagyobb képfelbontást az akkumulátor üzemidő miatt mert ebben egy olyan GPu van ami PS vitába n köszönőleg sem volt,és ezért nem erőltetik a FHD felbontást, mert ha FHD lenne akkor 2 órát menne a gép maximum .
Vita akkorát bukott mint a ház, hiába volt oled meg mit tudom én mi, mert 4 hónap alatt 2 milliót adtak el belőle, míg Switchbnől már most elfogyott 2 millió darab pár napos( 4?) előrendelési idő alatt.
Az hogy te szarnak tartasz valamit másnak meg jó az szerinted fanatikusság, szerintem meg egy nagy sz@rt az, csak egyszerűen te nem látsz túl a korlátaidon és nem fogod fel , hogy egy kézi konzolnál a hardver másodlagos, a játékfelhozatal fontos. Aki megveszi a switchet nem azért veszi, mert NIntendo, ez nem Apple, hanem azért mert tetszik neki az ötlet, a konstrukció és szereti a rá majd jönni fogó játékokat, bármilyen hihetetlen is.
És állj le ezzel a szarozással meg a többi sötét fanatikusságról szoló dumáddal, mert attól hogy neked nem tetszik valami másnak még bejöhet és lehet rá igénye. Nincs a Nintendonak ennél erősebb és jobb gépe kézi se asztali konzol szinten, tehát ezzel kell beérnie annak, aki a jövőben Nintendó játékokkal akar játszani.
Telesírhatod még ezerszer a hülyeségeiddel a topikot, minden nintendo hírnél akkor is ezt fogja kiadni a cég és majd az emberek ( nem cobra fejedelem a ph forúmáról) eldöntik , hogy kell e nekik.
A kontroller töltődik a konzolon és dokkolón, valamit a Joy-Con Gripre kapcsolva az biztosítja nekik az áramellátást ,ami töltődik és tölthető.alapfelszereltség részei.
Ezen kívül a kontrollerek: mindkettőben van gyorsulásmérő és gyro-szenzor, szóval a mozgásérzékelésre is építhetnek a fejlesztők (hogy ne repüljenek ki a kezeinkből, szintén alapból jár hozzájuk karpánt) Ezen kívül a bal oldali irányítón találunk egy gombot screenshotok készítésére és megosztására (később majd videót is lehet rögzíteni), míg a jobb oldali irányító beépített NFC-egységet tartalmaz az Amiibo-figurákhoz.
Szintén a jobb oldali Joy-Conba beépítettek egy nagyon alapvető mozgásérzékelős infrakamerát, ami képes felismerni a közelben lévő tárgyak alakját, távolságát és mozgását - például képes megállapítani, milyen messze van a kezünk is, olyan dolgokat is felismer, mint például hogy kő-papír-ollót mutatunk az ujjainkkal. Mindkét Joy-Con rendelkezik beépített rezgőmotorral, amit a Nintendo elég furán HD Rumble-nek hív, azért, mert szerintük olyan részletes visszajelzéseket képesek adni, amire korábban még nem volt példa.( Ipon) Szóval lehet itt sírni, de ilyen kontrollerekkel és ilyen erősségű kézikonzol nem volt még a mai napig a piacon és az asztali mód FHD pedig hab a tortán. szóval igen többet tud és jobb mint a vita a megjelenésekor és semelyik konzolhoz nem olcsóbb egy kiegészítő sem.Pont. -
vhw
addikt
válasz
joysefke
üzenetére
"Ezen lehetne azzal segíteni, hogy csak a komoly telefonokra települ a Nintendo rendszer."
Komoly telefon?
Mi legyen az alja?
150k?Vagy egy Apple esetében?
Így kikerülne az N kezéből a hardver ellenőrzése. Lenne beleszólása, hogy a telefongyártók mennyiért adják ezeket a készülékeket? Nem kezdenének megjelenni túlárazott "Nintendo-ready" készülékek?
Telefon esetében nem jöhet szóba, hogy "nyomott-áron" kerüljön forgalomba a hardver - hogy becsábítsa a közönséget.
Telefonokkal megszűnne a cartridge "rendszer" - viszlát használt játék (amik egyébként is igen jól tartják az árukat).
A telefonos "gamer" közönség fel van arra készülve, hogy 30-40-60€-t fizessen egy N játékszoftverért? Mennyire bevett gyakorlat ez? Mennyire hajlandó erre az a hatalmas kiaknázatlan Android/Apple flagship tulajdonos réteg?
Ez az Android/Apple elképzelés legfeljebb annak lenne előnyös, akinek már egyébként is ott van a zsebében egy ilyen készülék. Kíváncsi lennék mennyi N fan van, akinek nincs ilyenje, nem akar költeni ennyit mobilra. Viszont 5-6 évre szánna ennyit egy konzolra. Manapság mennyire tartósak a mobilkészülékek? A hardver és főleg a szoftver?
(Zárójelben: egy N hardvert használtan is jó áron lehet tovább adni - egy 12 egy tucat mobil ára hol lesz 10 év múlva? Tudok majd rajta ennyi idő után is játszani?)Mobilokon ugyan mennyivel lenne több az üzemidő? (ha már ilyen sarkalatos pont a Switchnél)
A mobil esetében nem fontos, hogy elérhető légy? Ezt az igényt nem ássa alá az, hogy ha eljátszom az akksit, akkor egyszercsak elérhetetlen leszek? (legyen nálam állandóan powerbank?)
Konzolnál na bumm leteszem, majd játszom később, de attól még tudom használni mellette a telefonon a gps-t, megnézni az emaileket, telefonálni, böngészni stb.Csak néhány kétség ami hirtelen felvetődött bennem...
-
cactuar
senior tag
Lehet kevésnek tűnik az a 2,5-6 órás üzemidő, de nem vészes egyáltalán. A new 3ds is 3,5-6 órát bír, és amíg használtam, nem okozott gondot. PL egy Békéscsaba - Szeged oda-vissza vonatutat kibírt lazán, még maradt is benne. Egy átlagos, napi 2 órás használattal 2 naponta ráértem tölteni. Aki meg sokat tervezi menet közben használni az vesz egy powerbankot, filléres tétel

-
Dr. Akula
félisten
Ki mondta hogy amiatt? De az biztos hogy nem a Pokemon + Mario miatt. Kellenének fehér embernek való játékok is. Amúgy bármennyire is mondja a N a szar üzemidő miatt hogy ez nem (csak) kézikonzol, ez attól még az, így akár még az asztali gépes játékok miatt is megveheti valaki. Mert jó a PS4, csak a buszon nincs hova dugni a tápkábelt. Simán el tudnék képzelni mondjuk egy Diablo klónt (persze lehet hogy a listán valamelyik az, de gülüszemű verzióban nem számít), stratégiát, akár C&C-t is.
-
XuChi
addikt
2-3 óra üzemidövel ez nem kézikonzol! Majd ha 8 órát elmegy töltés nélkül, akkor esetleg. Kb a Game Gear jut róla eszembe ami 6db AAA elemmel ment 1-2 órát!!! A negyedik csomag elem utàn vàgtam ki úgy a kertbe a bokrok alá hogy csak nyekkent!! Vettem elö ùjra a classic Game Boy-t és 4 AAA elemmel toltam vagy 8-12 órát

-
joysefke
veterán
"A Nintendo se nem nagy, se nem tőkeerős." Nézz utána..
A végét lefelejtetted: A versenytársakhoz képest nem nagy és nem tőkeerős. Jelentős veszteségei vannak már jó ideje és nem áll több lábon, hogy az esetleges veszteségeket kereszt-finanszírozza. Fogy a pénze, fogynak az eszközei, csökken a bevétele és egyre kevesebb dolgozója van.
Sony: 125000 munkavállaló, ebből:
Sony Interactive Entertainment: 8000Nintendo: 5100 (összessen)
Na most akkor ki a nagy és erős?
"Játékosbázisa és játékkínálata is már csak rétegbázis, ez pedig nem azt mutatja, hogy saját HW-re alapozva meg tudnának élni." 60 milliós 3DS eladással ilyeneket leírni, szintén butaság...
Feljebb leírtam, hogy a játékaik miért rétegjátékok. Elsősorban a kínálat szűkössége miatt, nem azért mert hiányoznak a nagy példányszámú húzócímek.
A 60 milliós 3DS meg itt konkrétan nem jelenti azt, hogy egy handheld Nintendo 2017-ben sikerre lenne ítélve, bármilyen őrült is a koncepció. A 3DS 2011-ben jelent meg, most pedig 2017 van. Nagyon átalakult azóta a mobiltelefonos és a handheld piac is, teljesen más környezetbe érkezik meg ez a konzol mint az elődje.
Ha elolvastad volna, amit én írtam és értelmeznéd is, akkor kiderült volna számodra, hogy a mondandóm lényege az lett volna, hogy egyrészt az android egy bughalmaz és nem processzor + a ram mennyiségétől lesz stabilabb rendszer. Bár az olyan userek, mint te, azt hiszik, hogy egy erős processor és ram páros mindent megold. Sajnálattal tudatom, hogy sajnos nem így van. A készüléked gyorsabb lesz, de attól még a rendszer tele van buggal.
2017-ben az Androidnak még mindig vannak gyermekbetegségei, de messze nem bughalmaz. A Nintendo meg ugye aztán szoftveresen mindent tökéletesen csinál, főleg az online részét a dolgoknak

Mert minden topkategóriás készülék egy féle androidot futtat, ugye? A Galaxy mióta külön márka? Ja persze, a ram meg a processzor....
Vagdalkozol össze vissza...
bármilyen hihetetlen le lehet szűkíteni a HW bázist annyira, hogy lehessen érdemben dolgozni vele. PC-n érdekes módon kb mindenkinek sikerül és Androidon is sikerül a fejlesztők ügyes többségének.Ezzel nagyszerűen prezentálod, hogy mennyire felületesen gondolkodsz.
Nem két kifli áráról van szó. Amit te kigondolsz, azt szerződésekben szokták rögzíteni, nem úgy van, hogy hopp itt egy ötlet, kezdjük el csinálni.Ne add a számba a te szavaidat. Rajtad kívül senki nem mondta, hogy két kifli áráról van szó.
6. Te azt hiszed, hogy minden készüléken ugyan ott és ugyan olyan szabvánnyal szerelt usb portot találsz. Te úgy gondolod, hogy megéri befektetni egy olyan dokkolóba, ami fogadja ezt a több szabványt és még időtálló is. Mégis, ezt fizikailag hogy gondoltad?
Milyen több szabványról hadoválsz? Kell egyszer USB csati a töltéshez, pipa mindenhol
Kell valamilyen Wifi vagy USB a video/audio átvitelhez. Amelyik készüléken nincs elegendően gyors Wifi vagy USB az élből kiesik a támogatott eszközök köréből. Én sosem tételeztem fel, hogy minden dzsunka telefon megfelelő lenne erre a koncepcióra."Fizikailag hogyan": úgy ahogyan a telefonomat berakom az autós dokkolóba. Gondolom azok az emberek akik egy ilyen Switch féle fából-vaskarika koncepcióból formatervet tudtak csinálni, azok tudnak egy esztétikus dokkolót is csinálni.
Na, tényleg befejezem, mert a hajam égnek áll ettől a sok marhaságtól.
úgy legyen...
-
joysefke
veterán
Igen, ez jogos és azt mutatja, hogy van húzóereje a felépített Nintendo sorozatoknak és az emberek fizetnek (és valószínűleg fizetnének is) a Nintendo játékokért. És ez is azt mutatja számomra, hogy a Nintendo pénzt nem a B-kategóriás hardverből kell csináljon, hanem a minőségi sorozatait játékeit kell minél szélesebb körben terítse és tovább fejje.
És hogy a kérdésedre válaszoljak: Azért rétegjátékok mert nem fedik le jól a a teljes palettát (nyugati RPG, GTA, autós szimulátor, öldöklős játék etc) hanem csak a játékosok egy (erre fogékony) részét szólítják meg. Tudom, erre a standard válasz az, hogy "a Nintendo a család barát konzol", de ez szerintem inkább kényszerűség mint ténylegesen választott útvonal. Emlékszem gyerekként még játszottam N64-en Goldeneye-val, Turokkal ilyesmivel. Akkoriban a konkurenciához viszonyítva nem volt ennyire szűk a játékkínálat. Ami eladásokat írtál azok tényleg szépek, de ez csak 1-2-3 játék, a konkurenciára meg 1000 játék van, döntő többségük lényegesen alacsonyabb eladással, de összességében a teljes szoftverkörnyezet sokkal magasabb eladásokat produkál.
És itt üt vissza a rétegjáték dolog: ha (műfajukat tekintve) rétegjátékokra alapoz a Nintendo, akkor az maga után vonja, hogy csak azok veszik meg a drága hardvert akik dedikáltan ezekkel a rétegjátékokkal akarnak játszani, ez pedig alacsonyabb HW eladásokat eredményez, tehát a HW fejlesztés borsós költsége kevesebb konzolra oszlik, tehát nem tudják lenyomni a saját HW árát.
Innen két út van:
-(A) Vagy nem gyártok saját HW-t, hanem a userek meglévő mobiltelefonját használom mint Handheld Nintendo platformot (én ezt javaslom). Ekkor gyakorlatilag alig van HW költség (csak egy kontroller és opcionálisan egy dokkoló)
-(B) Fejlesztek saját HW-t, de akkor gondoskodnom kell róla, hogy az nagyon nagy példányszámban menjen el, hogy a HW költsége alacsony legyen és ezért több játékos kötelezze el magát a platform iránt. Ehhez meg kell szólítani a HC Nintendo rajongókon kívül mást is.A B egyértelműen a nehezebb útvonal. Többször próbálták nagygépes rendszeren is, de nagyon nehezen megy.
Szóval én azt mondom, hogy legyen az "A" opció. És itt nem látom, hogy mit veszíthet a Nintendo, mert őket nem a HW különbözteti meg a 12-egytucat Androidos dzsunkajátékgyártól, hanem a minőségi játékaik, amik ugyanúgy megmaradnának, megfelelő portolás és irányítási séma mellett nem szenvednének csorbát, de egy jóval szélesebb játékosbázishoz juthatnának el.
Mert biztos vagyok benne, hogy sokan vannak, akik a buszon, vagy egy hosszabb nyaralás üres óráiban szívesen játszanának Nintendo játékokkal, van komoly okostelefonjuk hajlandóak is lennének játékot venni, de soknak találják a 300 dolláros belépési árat amiért nem kapnak mást, csak egy újabb mobil kütyüt, ami nem sokkal különb mint a meglévő telefonjuk, de legalább azt is cipelni meg töltögetni kell. Ezt a koncepciót már túlhaladta a világ...
-
khron78
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
Butaságok:
1. "A Nintendo se nem nagy, se nem tőkeerős." Nézz utána..
2. "Játékosbázisa és játékkínálata is már csak rétegbázis, ez pedig nem azt mutatja, hogy saját HW-re alapozva meg tudnának élni." 60 milliós 3DS eladással ilyeneket leírni, szintén butaság...
3."Ha elolvastad volna amit írtam /
/ látnád, hogy nem azt írtam, hogy korlátlanul tegyék elérhetővé a rendszert a teljes Android bázison"
Ha elolvastad volna, amit én írtam és értelmeznéd is, akkor kiderült volna számodra, hogy a mondandóm lényege az lett volna, hogy egyrészt az android egy bughalmaz és nem processzor + a ram mennyiségétől lesz stabilabb rendszer. Bár az olyan userek, mint te, azt hiszik, hogy egy erős processor és ram páros mindent megold. Sajnálattal tudatom, hogy sajnos nem így van. A készüléked gyorsabb lesz, de attól még a rendszer tele van buggal.4. ",hanem szelektíven, a topkategóriás készülékekre (elég gyors SoC + elegendő RAM) ez bár nem jelentené azt, hogy mindig minden jól fog futni, de a dzsunka szarok kizárásával sok problémától megkímélnék magukat. Top Samsung, Xiaomi, Galaxy etc készülékek."
Mert minden topkategóriás készülék egy féle androidot futtat, ugye? A Galaxy mióta külön márka? Ja persze, a ram meg a processzor....5."Én látom felületesen a dolgokat? Omg. Neked meg az a legkomolyabb érved, hogy "úgy osztozkodni kéne a Google-vel meg Apple-vel és az milyen rossz"."
Ezzel nagyszerűen prezentálod, hogy mennyire felületesen gondolkodsz.
Nem két kifli áráról van szó. Amit te kigondolsz, azt szerződésekben szokták rögzíteni, nem úgy van, hogy hopp itt egy ötlet, kezdjük el csinálni.6. Te azt hiszed, hogy minden készüléken ugyan ott és ugyan olyan szabvánnyal szerelt usb portot találsz. Te úgy gondolod, hogy megéri befektetni egy olyan dokkolóba, ami fogadja ezt a több szabványt és még időtálló is. Mégis, ezt fizikailag hogy gondoltad?
Na, tényleg befejezem, mert a hajam égnek áll ettől a sok marhaságtól.
-
joysefke
veterán
Bocs, de a hatalmas butaságaidat magyarázod.
Van észérved is arra, hogy hol butaság amit mondok, vagy csak butaság, mert?
A Nintendo magát fokozná le szoftver és tartozék gyártó céggé.
Az IT és játékiparban -néhány nagyon ritka esetet kivéve- a pénz a szoftverben van, nem a hardverben. Évtizedek alatt meg már kiderült, hogy saját hardverre alapozó ökoszisztémát csak a legnagyobbak, legtőkeerősebbek tudnak fenntartani. A Nintendo se nem nagy, se nem tőkeerős, legalábbis a konkurenseihez képest nem az. Játékosbázisa és játékkínálata is már csak rétegbázis, ez pedig nem azt mutatja, hogy saját HW-re alapozva meg tudnának élni. Ezt jól mutatja a legutolsó "nagygépük" is.
Az android maga a minőségi kifogás. Szerinted, hogy lehet összehangolni több gyártó, több android variánsát, hogy bug nélkül kezeljen egy teljes Nintendo által üzemeltetett hálózati szolgáltatást és több száz különböző rendszeren futó játékot?
Ha elolvastad volna amit írtam /
/ látnád, hogy nem azt írtam, hogy korlátlanul tegyék elérhetővé a rendszert a teljes Android bázison, hanem szelektíven, a topkategóriás készülékekre (elég gyors SoC + elegendő RAM) ez bár nem jelentené azt, hogy mindig minden jól fog futni, de a dzsunka szarok kizárásával sok problémától megkímélnék magukat. Top Samsung, Xiaomi, Galaxy etc készülékek.Na mindegy, én befejeztem, mert borzalmasan felületesen látod a dolgokat.
Én látom felületesen a dolgokat? Omg. Neked meg az a legkomolyabb érved, hogy "úgy osztozkodni kéne a Google-vel meg Apple-vel és az milyen rossz".
-
khron78
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
Bocs, de a hatalmas butaságaidat magyarázod. A Nintendo magát fokozná le szoftver és tartozék gyártó céggé.
Az android maga a minőségi kifogás. Szerinted, hogy lehet összehangolni több gyártó, több android variánsát, hogy bug nélkül kezeljen egy teljes Nintendo által üzemeltetett hálózati szolgáltatást és több száz különböző rendszeren futó játékot?
Na mindegy, én befejeztem, mert borzalmasan felületesen látod a dolgokat. -
joysefke
veterán
1. Hogy a google-nek adja a nyereséget?
Totál rövidlátó hozzáállás.
Az okos ember inkább osztozik a jóval nagyobb nyereségen, mint megelégedjen a picivel ami cserébe csak az övé. Több 10 milliónyi komoly mobiltelefon van jelenleg is kint a usereknél, amiből értelmes játékokkal és kiegészítőkkel handheld gaming platformot lehet csinálni. Ahhoz hogy a Nintendo vagy bárki hozzájusson ehhez a HW bázishoz nyilván tejelnie kell.A Nintendo nem egy Jóska-pista garázscég egyszem fingóappal, hanem olyan játékosbázissal és presztizzsel, akinek a kegyeiért _valószínűleg_ a Google és az Apple is engedne valamennyit a sápból. Mert az mindkét nagynak komoly fenyegetés lenne, hogy a Nintendo csak a másik platformra fejlesszen/portoljon.
A minőségi kifogások nem csak a hardver gyengesége miatt alakulhatnak ki. Sőt!
Ha a Nintendo elmozdulna Android/iOS irányba, akkor a HW kikerülne az ellenőrzésük alól, ami egy potenciális veszélyforrás és sok gond okozója. Ezen lehetne azzal segíteni, hogy csak a komoly telefonokra települ a Nintendo rendszer.
2. Mert az ilyen egyszerű... Csak úgy portolnak egy játékot egyik rendszerről a másikra. Az se baj, hogy teljesen más a két felület.
Általában lényegesen egyszerűbb egy játékot portolni egyik rendszerről egy másik (nyílt) rendszerre, mint egy új játékot írni nulláról. A játék megvan, onnantól kezdve már "csak" programozás. Ha új játékot kell létrehozni, az nem "csak" programozás.
3. Ehhez nem kell Nintendo-nak lenni, bármelyik kínai gyártó holnapra legyárt neked annyit, amennyit nem szégyellsz!
Próbáld meg megérteni a gondolatot a sorok mögött

Nyilván nem a Nintendónak kell sajátkezűleg nekiállni kontrollert gyártani, elegendő ha kioutsourceolja a munkát és a végén kap egy Nintendo-branded kontrollert, ami kompatibilis a saját rendszerével. A kontroller lényege, hogy egy esetleges a Nintendo féle Google Play / iOS Store -ra épülő handheld gaming rendszer értelmes irányítást kapjon, ne olyan tapicskolóst, ami jelenleg androidon és iOS-en standard, illetve a régi játékokat egyáltalán lehessen (könnyen) portolni, hiszen azok is kontolleres vezérlési sémára épültek. Ha nincs meg a kompatibilis irányítási séma, akkor sokkal nehezebb portolni a játékokat és a végeredmény is sokkal gyengébb lesz.
4.Készülékeket? Mégis milyen dokkoló állomás az, amelyik fogad 20-30 mobiltelefont? Szabadalmak, különféle szabványok? Ezt hogy gondoltad? Aztán 2 év múlva lecserélődik az aktuális mobilflotta, akkor megy a dokkoló a kukába?
Meg lehet azt csinálni. alapvetően annyi kéne, hogy
1, a dokkoló képes legyen tölteni a telefont -> USB minden telefonon van
2, a dokkoló megkapja a telefontól a video/audio kimeneti jelet, amit aztán HDMI-n átnyom TV-re. -> szintén USB /bár adott esetben alacsony a sávszél/ vagy valami WLAN-ra épülő stream átvitel.Szerinted, ha ilyen egyszerű lenne, akkor a google nem csinálta volna meg a saját rendszere alá az ideális játékélményt?
Nem, nem csinálta volna meg, mert
1, A Google az nem Nintendo
2, A Google nem játékfejlesztésből él, nem az ő dolga/profilja/kompetenciája ilyenekkel foglalkozni
3, A Google-nak nincsen zsíros, kiaknázásra váró game portfóliója, ami csak arra vár, hogy milliónyi játékoshoz elvigyék. Az adu a Nintendonál van, nem a Googlenál, de a Nintendo láthatóan nem tudja hogyan kéne kijátszani... -
khron78
őstag
válasz
joysefke
üzenetére
1. Hogy a google-nek adja a nyereséget? A minőségi kifogások nem csak a hardver gyengesége miatt alakulhatnak ki. Sőt!
2. Mert az ilyen egyszerű... Csak úgy portolnak egy játékot egyik rendszerről a másikra. Az se baj, hogy teljesen más a két felület.
3. Ehhez nem kell Nintendo-nak lenni, bármelyik kínai gyártó holnapra legyárt neked annyit, amennyit nem szégyellsz!
4.Készülékeket? Mégis milyen dokkoló állomás az, amelyik fogad 20-30 mobiltelefont? Szabadalmak, különféle szabványok? Ezt hogy gondoltad? Aztán 2 év múlva lecserélődik az aktuális mobilflotta, akkor megy a dokkoló a kukába?Szerinted, ha ilyen egyszerű lenne, akkor a google nem csinálta volna meg a saját rendszere alá az ideális játékélményt?
-
khron78
őstag
A mobiltelefont alapesetben nem játékra van. Az más kérdés, hogy arra is használható.
Egy célhardvertől többet vár el az ember, mint egy olyan eszköztől, aminek nem ez a fő profilja.
Mire fizeted ki akkor a többlet pénzt?
A PS Vita 6 óráig üzemel. Igen, gyengébb a hardver, de nem is mai darab.
Dupla vastag akkuval a Switch is simán működhetne minimum ennyi ideig. Ez azért elvárható lett volna és ez még fog gondot okozni.A lista alapján azért a PS4-nél a legtöbb név tudja a full hd-t, sőt megjelenéskor is sokan fanyalogtak, hogy miért csak 30 frame. Ezek alapján a Switch-től elvárható lett volna a full hd felbontás.
-
Hát mindegy ezt boncolgathatnánk még sokáig, de azért még ennyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy Xbox One-n és PS4 en is sok játék nem FHD felbontású ma sem. [link] és nem igen tudok olyan mobiltelefont manapság vagy mobilcuccot, max drága laptopokat,ami 3 óránál tovább bírja 3D játékok futtatását. 2.5 óra a minimum zelda 3 órát bír de ugye ez játékfüggő lesz. Van olyan amiben 4-6 órát is kibír aksiról.Sajnos itt tart ma a technológia ezen a szinten még.
Többit meglátjuk, ahogy írtad is. -
joysefke
veterán
Én azt nem értem, miért akarják mindig minden áron feltalálni a spanyolviszat, akkor is ha a végeredmény maximálisan izzadságszagú lesz?
Miért nem lehetett volna ehelyett a csoda helyett mondjuk a következő koncepcióra építeni:
-(1) Handheld Nintendo platform Android/iOS alapon, a felsőkatagóriás készülékekre korlátozva (hogy ne legyenek minőségi kifogások a HW gyengesége miatt)
-(2) Portolják a már meglévő játékaikat a fenti platformokra, amelyek egy a Google Play / Store on keresztül elérhető keretrendszeren keresztül települnek, ott lehet fizetni értük.
-(3) Készítenek egy saját kontrollert, ami kompatibilis a fenti keretrendszerrel/játékokkal és kiküszöböli a mobiltelefon mint játékplatform egyik nagy gyengeségét, a rossz minőségű/ nem reszponzív irányítást
-(4) Készítenek egy dokkoló állomást, amibe akkor lehet behelyezni a készüléket/készülékeket, amikor az ember otthon játszik. A dokkoló tartalmazhat egy nagyméretű akksit vagy éppen lehet közvetlenül USB-n keresztül tápolva ami kitolja az üzemidőt, illetve a TV-t HDMI-n keresztül rá lehet kötni, megadva a nagyképernyő élményét.Amiért ez jó lenne:
-Egy ilyen koncepcióhoz tartozó HW és fejlesztési költségek mind a cég mind a játékosok szemszögéből eltörpülnek a egy külön konzol (+1 mobil kütyü) beszerzésének/fejlesztésének költségei mellett. A játékos számára alig lennének beszálló költségek (kontroller+esetleg az opcionális dokkoló), a pénzét egyből költhetné játékokra. A Nintendó meg rendelkezik egy nagy játékállománnyal ami nem túl nagy munkával portolható lenne mobil platformokra.-A játékosnak nem kéne +1 mobil kütyüt hurcolnia/töltenie
-Tök mindegy, hogy mennyi Switch-et adnak el, ezek száma eltörpül a jelenleg is aktív felső kategóriás Android és iOS telefonok mellett. Tehát az installált bázis egy csapásra mindenféle erőlködés nélkül meglenne.
Ehelyett megy a szokásos Nintendo féle széllel szemben hugyozás.
-
khron78
őstag
Egy előítélet lehet pozitív is. Nézz utána.
Szeretnéd, hogy igazak legyenek, ezért abban hiszel.
Én is szeretném, hogy igazak legyenek, de úgy gondolom attól még nem kell abban hinnem.
A PS4-hez viszonyítva drága. Ez a lényeg. A Switch skálázva tudja a full hd-t. Ez ciki. 2017-et írunk...
A kézi konzolhoz képest meg még drágább.
Annak nézve, ami valójában akar lenni, nem drága, de szerintem ezt nem értik majd az emberek.
Ahogy te is írod, leginkább a korábbi (hardcore) Nintendosok fogják venni.
Viszont ez a piac egyre szűkülőben van.
A Wii-t pl. a családoknak adták, vették is mint a cukrot. Ez meg egy réteg terméknek néz ki.
Aztán kikapcsolódni egy utazásra, jó a 3DS is.
2-3 óra töltöttség mégis mire elég?
Lehet tölteni, meg powerbank.... Igen, de ez mind kényelmetlenség!Részemről asztali viszonylatban a felbontás problémás, a hordozhatóságot az akku rövid üzemideje nehézkessé teszi. Mindezt nem olcsón, és nem teljesen egyértelmű koncepcióban teszi.
Magam részéről nem látom azt az elsöprő játékkínálatot se, amiért az emberek tömegével mennek majd a boltokba. Szerintem az időzítés se teljesen jó. A PS4 még bőven rendelkezik tartalékokkal. Való igaz, a 3DS csoda, hogy idáig bírta, lehet az a tábor fogja megmenteni a Switch-et.
Mert ebből siker csak úgy lesz, ha az első évben hozza az elvárt eladásokat.
Nem is haszon, hanem a befektetett vásárlói bizalom miatt fontos ez leginkább.Nem látok benned ellenséget. Nézőpontok vannak, majd az idő eldönti kinek a meglátása volt helyesebb.
Nem bánnám, ha én tévednék. -
Az előítélet negatív hangvételű, az én meglátásom pedig nem az, mivel tetszik a konzol. Amiket leírok a Nintendo rendezvényen elhangzottak, a szaksajtóban leírtak alapján olvasott és látottak alapján írom.
Én sem tudom igazak lesznek e ezek a dolgok, de mivel szeretem Nintendot és szeretném, hogy igazak legyenek, ezért abban hiszek.
Ez nálunk kicsit drága, de ha visszaemlékszel PS4 és Xbox One is 120 K-kezdett, Ps Vita 90 K környékén és 3 DS XL mai napig 65 K boltban , majd ez is lemegy 80-90 K környékére előbb utóbb, ami egy átlagos mobiltelefon ára manapság már sajnos.
Ki veszi meg?
Az foga megvenni, akinek van 3 DS és szeretne továbblépni.( 60 millió ember fele mondjuk) Akinek nincs lehetősége TV-n játszani vagy számít neki az, hogy néha kimozdulva,, sokat utazva, vagy éppen kollégiumban tudjon kikapcsolódni.
Aki szereti a Nintendo világot és címeket ( ide tartozom én) és szeretne továbbra is játszani velük.
Aki multicímekre pályázik és egy hagyományos konzolt keres, annak nem való ez a gép.annak jobb választás bármelyik másik asztali konzol, de nem a WII U.( egyébként sok ember , főleg nyugaton nem egy konzolt tart otthon, megveszik ám ezt a PS4 mellé is)
Az áruházas dologhoz: azért nagyon sok ember céltudatos tud lenn, főleg egy gyerek, de nem elsősorban gyerekeknek készülnek ma már a konzolok, még a Nintendonál sem
( ugye tavaly Monster hunter 3DS en 2 nap alatt 300 000 példányban fogyott el, ezzel megdöntött minden rekordot kézi konzol fronton)
Egyértelműen ez egy hibrid konzol,mindegyik oldalra sorolható, de a dokkoló csupán az összeköttetést adja meg a TV-vel és áramellátást biztosít, amivel így a konzolban lévő hardver teljes értékűen futhat. tehát egy kézikonzol az én meglátásom szerint ,mivel saját kijelzője van. és a hardver magában a konzolban van elhelyezve, amit hordozol.Egyébként jogosak a félelmeid, meg is értem őket, nincs ezzel semmi baj, csak lassan úgy érzem, hogy aki hisz ebben a dologban vagy lát benne fantáziát, az az ellenség itt.
-
Raymond
titán
Azert van akinek csak kell:
GameStop's "First Allotment" Of Switch Preorders Have Sold Out
"Amazon, because it’s sold out there too."
"Nintendo’s Reggie Fils-Aime told Wired after the event that there would be two million Switch consoles available worldwide at launch."
A ket legnagyobb retailer a legnagyobb piacon mar "eladta" az osszes nekik jaro launch gepet, ami nem keves. Van olyan erzesem hogy abbol a 2mil launch gepbol legalabb 1mil az USA piacra megy eleve.
-
khron78
őstag
Akkor ennyi erővel, amit te írtál az is előítélet.
Egyelőre mindenki csak a meglévő információk alapján próbál véleményt formálni.
Azért kérdeztem, hogy ki fogja ezt a gépet megvenni?
Akkor válaszolj erre a kérdésre, mert a lényeg mégiscsak ez.
Melyik piac fog rámozdulni?
Akinek PS4/XBOX van, az nem fog cserélni (szerintem).
Azért, mert se teljesítményben, se máshogyan nem alternatíva.
A Nintendo-sok közül van esély arra, hogy rámozdulnak a gépre.
Viszont őket is meg kell győzni valamivel. Engem (és többeket) nem sikerült egyelőre, API ide vagy oda.. Téged ezek szerint meggyőztek.
Kár azon is lovagolni, hogy ez nem asztali gép. Akkor micsoda, mert egyértelműen kézi konzolnak se mondanám?
Természetes, hogy ebben az esetben a meglévő gépekhez hasonlítja az ember.
Ha a kézi konzolokhoz hasonlítom, akkor ott valóban jobb a helyzete. Viszont ennyi pénzért kézi konzolt nem fognak venni.
Egy hibás koncepció, de ne legyen igazam.
Vagy mész és útközben játszol (Nyugaton ez se divat). Ebben az esetben a 2-3 órás üzemidő pont egy erős negatívum.
Otthon meg, ha leülsz a tv elé, nem elég egy normál kontroller?
Mindenhol teljesít, de igazából egyik helyen se kiemelkedőt.
Ez probléma. Szinte csak problémákat látok, amióta jönnek róla az infók.
Őszintén szólva a fejlesztőket már régen meg kellett volna nyernie a Nintendo-nak.
A Wii U-nál is ez a szöveg ment, hogy lesznek majd multiplatform címek. Aztán végül a saját címek se úgy érkeztek, ahogy kellett volna.
Egy normális játék fejlesztése több év, ezt se kell elfelejteni.Bemegy az egyszerű szülő az áruházba. Meglátja konzolos részlegen a kirakott asztali gépeket. Melyiket fogja megvenni 100eFt-ért? 80%, hogy a PS4-et és még játékokra is marad pénze.
Ha kézi konzolos részre téved, akkor mit fog venni?
A 3DS fele annyiba kerül és van rá elég játék is, VAGY vesz inkább egy telefont ennyiért, ami több fontosabb funkciót is ellát.
Vegyen egy Switch-et, amiről még az eladó se fogja tudni megmondani, hogy hová szánták valójában?
Otthon tud vele játszani, de nem olyan gyors és trendi, mint egy olcsóbb PS4. Amire van VR lehetőség is...
De tud vele játszani útközben is, csak 2-3 óra után ne felejtse el tölteni. Meg vigyázzon is rá, mert azért ilyet egy gyerek kezébe adni, nem egy életbiztosítás. -
ldave
félisten
Nem gondoltam személyesen senkire, egy általános megállapítást tettem az itteni hozzászólások alapján. Nem kell senkinek se magára vennie.
Szerintem a bemutatón elég egyértelműen lejött, hogy mi is a gép célja, elsősorban milyen játékkínálat várható rá. Persze még vannak nyitott kérdések, de a lényeg adott. Ha ez alapján valaki úgy ítéli meg, hogy számára ez a gép és a kínálata nem éri meg (bármilyen szempontból), az teljesen érhető.
-
válasz
üzenetére
Igazából annyi hülyeséget írtál itt le és olyan nagy gondok vannak nálad ilyen téren, hogy nincs kedvem az alapoktól elkezdeni magyarázni neked bármit is és mivel megfűszerezted egy kis személyeskedéssel is, amolyan igazi internet hero módon, valószínűleg egy hét bant is kapnék utána, Tehát ez nem a Te konzolod és nem neked készült.mint annyi más dolog a világon.( hurcika ? ) ... omg
khron78 ( #125) :Amit itt leírtál mind előítélet, mert a konzol még meg sem jelent. ( egyébként olvasd el , mit és hogy ír feletted a kolléga, és megérted mire , kire gondolt)
Minden hír erről szól, hogy Nintendo nyit sok téren és API-n , hogy visszacsábítsa a játékkészítőket és minél többrétű és színes legyen a felhozatal. Pont az általad felvázolt és egyébként szerintem is valós és létező problémákra próbálnak megoldást találni.( persze nem lesz egy hardcore 18+ kézi konzol, de lesz rá elméletileg bőven nem N cím is.)
Az általad felvázolt konzolokat egyiket sem lehet hordozni, tehát nem jó összehasonlítási alap, illetve jó is lehet,de ilyen szempontból hátrányban vannak switchel szemben, tehát akinek ez fontos a mobilitás, utazás közben játsszon,, vagy nem akar Tv-n játszani, nem tud éppen, stb, az nem gondolkozik a konkurencia konzoljain.
Azért jelenik meg zelda WII u ra is és switchre is, mert N sem a konzolon keresi a pénzt, hanem a Játékokon elsősorban.
Aki meg akarja venni, az úgy is megveszi, aki meg nem az csak a Zelda miatt amúgy nem fogja.( egyébként Seasons Of haven,Beyond Good and & Evil,Fifa2017, NBA, Rayman,Monster hunter új része mind only Switch címek ) -
khron78
őstag
Sötétség és előítélet.
Nem tudom kire gondoltál, de az esetemben ez tévedés.
Kedvelem a Metroid, Zelda, Mario részeket.
Az összes Nintendo konzol megfordult a kezem között. Mindegyik gépük hozott valami pluszt, amiből sok esetben trend is lett.
Ez a Wii-vel tetőzött be. A Wii U egy ügyes továbbgondolása volt a Wii-nek, amit marketinges és egyéb okokból nem sikerült megfelelően értékesíteni.
Közben a 3DS azért szépen fogyott és időközben egy elég vastag használói bázisa lett. Dacára annak, hogy a hardvere bőven elavult volt már a megjelenéskor is.
Viszont a játékkínálat pótolta ezeket a hiányosságokat, ahogy a Wii U kivételével szinte az összes konzolukra ez (volt) a jellemző.
A Wii U mellett sokáig kardoskodtam, mert éreztem benne a fantáziát.
Viszont ha nincs rá elég játék, akkor vége. Ha Nintendo, ha nem.
Önmagában a Nintendo saját címekkel egy gépet nem tud fenntartani.
Miért? Azért, mert a mai gyerekek már nem Marioban és Zeldában gondolkoznak, hanem abban ami éppen trendi. Japánnal most ne foglalkozzunk, külön világ.
A mai felnőttek még tudják mi a Mario és mi a Nintendo név. Ezek a felnőttek vesznek maguknak Nintendo-t, vagy adják a gyerekeiknek.
Viszont ezek a felnőttek látják azt, hogy Mario mellett még mások is futkosnak és ehhez nem kell Nintendo-t venni.
A lényeg, hogy új gépet akkor vesz az ember, ha látja, hogy ki fogja tudni használni.
A Wii U-t is ennek reményében vettem meg és részben volt csak csalódás, még most is azt mondom.
A csalódás része miatt vettem mellé egy PS4-et.
Itt azt kell észrevenni, hogy egy átlag ember nem két konzolt vesz, hanem egyet.
A jelenlegi állapotok szerint, az átlag embernek és a gyerekeinek a PS4 a legjobb vétel. A Nintendo Switch ebben tud változtatni? Szerintem nem. Ez a nagy probléma.
Csak Nintendo fanokra nem lehet építeni. Ha lehetne, akkor a Wii U nem ott tartana ahol.
Mivel ad többet ez a konzol a Wii U-nál?
Grafika? A Nintendo-nál pont nem ez a lényeg és nem is vaskos a különbség.
Játékélmény? Ugyan az, mint a Wii U csak egy picit alakítottak rajta.
Hordozhatóság? Akinek van 3DS-e minek vegye meg?
Akiknek van Wii U és 3DS, azok majd az megveszik. Hányan vannak ilyenek rajtam kívül (én nem veszem meg)?
Akinek PS4-e van, az minek vegye meg?
Ki fogja így megvenni? Ez a fő kérdés!
Logikus válasz erre az, hogy a korábbi Nintendo tulajok megvétele életbevágóan fontos, azért, hogy a Switch beinduljon.
Wii U-ra jön a Zelda. Ezzel azt az egy ütőkártyát is eljátszották, ami miatt elgondolkoztam volna a Switch-en.
Splatoon 2? Klassz játék, de nekem elég az első rész.
Skyrim. Aki akarta, már rongyosra játszhatta.
Új Sonic. Fasza. Lesz PS4-re is.
Még egyszer kérdezem, ki fogja megvenni? Nem látom azt a piacot, ahol ráugranának erre az emberek (sajnos).
Régen a Nintendo egyet jelentett a tv játékkal. Minden Nintendo volt, még az is, ami nem. Miért? Azért mert mindenkinek szólt. Nem csak fanoknak, nem csak gyerekeknek, nem csak felnőtteknek. "A" konzol volt.
Mára egy maradt, ami különbözik a többitől, de valamiért nem akar mindenki konzolja lenni. Na, ez a fő probléma. -
törölt tag
Mar nem azert, de ezzel az uzemidovel ez nem asztali konzol?
De.
Es szerintem nem a technologiara irta, hogy 10 eves hanem a teljesitmenyre.
Ami egy hurcika cuccnal remek csak nem hurcika cucc mint ahogy felul irtam.
Asztali konzolnak EZERT AZ ARERT meg egy nudli.A nintendonal ezzel a ket szek koze ultek.
Ahogy irtam hogy te is megertsd mert latom azert az olvasas ill. a szovegertes nem eros oldalad.
Vagy ugy ertelmezed a dolgokat ahogy neked kenyelmes.
Asztalinak draga es gyenge. vagy olcsobb kene legyen vagy erosebb.
Hordozhatonak kivalo lenne, de az aksi fika, ami miatt nem hordozhato. -
válasz
joysefke
üzenetére
Mit nem értettél meg ezen?olvasd el mire válaszoltam esetleg.Kollega beleölt X órát abba játékba és szerinte az év játéka és úgy gondolja Nintendon nincsenek ilyen nagy címek,amiért el lehetne kérni azt a pénzt,mint egy mai A kategóriás játékért. Zelda ugyan ezt éri el és éri meg a rajongóinál .Ő is írta,hogy ez egyénfüggő.
-
ceia
őstag
Nem lepődnék meg, ha Cartman ilyet is akarna.

-
Dr. Akula
félisten
Ebből a listából? Ha ez nem húzócím, akkor mi az? A Pokemon x+1? Vagy a Márió x+1? Az egyetlen olyan játék amit fehér ember a kezébe venne (ezek közül). Hiányolom a GTA-t (telefonon már van SA-ig bezárólag), Diablot, ilyeneket. Mert oké hogy vannak japó only cuccok is, de azért ha Ázsián kívül is akarnak ebből a cuccból eladni, akkor azért a világ többi részének értelmezhető játékok is kellenének. Ahogy PS4 / X1-re is vannak, mert ott már rájöttek. Nem véletlenül bukdácsol a Nintendo folyamatosan. Én pl. megvenném, ha lenne miért. PS4-et is azért vettem mert 1 évig mesterségesen visszatartják a pc-s GTA-t, nem azért mert bármelyik gülüszemű manga cucc érdekelne.
-
Ps4,Wii U asztali konzol.Ez kézi konzol,asztali funkcióval.3DS elavult.Mellesleg itt is [link]felsoroltam még csomó játékot ami csak switchre jön.EA és Ubi is switchre fejleszt csak úgy mint UE4 engine játékok.,Vulkan api és az NV vel kifejlesztett közös API.Minden szinten előrelépés.Mind asztali,mind kézi konzolként.
-
khron78
őstag
A Zelda Wii U-ra is jön. A Sonic Xbox/PS4-re is jön. A Skyrim nem mai játék.
Na bumm, jön rá egy Mario (akármelyik olcsóbb Nintendo gépen is gyakorlatilag ott van), amiből már Dunát lehet rekeszteni. Splatoon 2 (a Wii U közönség ismeri). Ennyi, kész.
Ezért 100eFt-ot nem nagyon fognak kiadni az emberek. Jó nekik a PS4 (jóval olcsóbban).
Akinek Wii U, vagy 3ds-e van, az meg minek váltana?
Milyen pluszt ad a Switch? Én nem látom azt, amiért érdemes lenne megvenni.
Ez tök jó ötlet lett volna 5 éve, mondjuk a Wii U és a 3DS helyett. -
válasz
RyanGiggs
üzenetére
Zelda is simán dishonored kategória ám, sőt , számomra jobb. érdemes ezt [link]a cikket azért átböngészned, megnézni, hogy is néznek ki a játékok rá.
Azért már az elején több exkluzív cím van rá, mint Ps4 en volt.
És ha már sony, akkor a Vitához kellene inkább hasonlítani .
Pár apróság még Iponos cikkből. ( Ami azért messze színvonalasabb összefoglaló, mint a PH ezen meglepődtem és jó lenne ebből tanulni és legközelebb valami ilyesmit összehozni, nem pedig hatásvadász klikk vadászatot csinálni.)
- A Bethesda bejelentette, hogy tényleg jön Switch-re a Skyrim Special Edition
- Új RPG-n dolgoznak a Bravely Default fejlesztői a Square Enixen belül
- Szintén a Square Enixtől érkezik a Dragon Quest 10 és 11, valamint a Dragon Quest Heroes 1 és 2
- Az Atlus egy Shin Megami Tensei-játékon dolgozik az Unreal Engine 4-re
- A Minecraft is megjelenik a konzolra, természetesen
- Érkezik az Ultra Street Fighter 2
- A Nicalis megerősítette, hogy jön a The Binding of Isaac: Afterbirth+
- Suda Goichi elárulta, hogy a No More Heroes-sorozato folytatódik Switch-en
- A Nintendo-konzolokat sok-sok évig hanyagoló Electronic Arts idén visszatér a FIFA-val
- A Ubisofttól a következők érkeznek: Steep, Just Dance Unlimited, Rayman Legends Definitive Edition
- Nem marad a Switch egy jó kis Farming Simulator nélkül sem
- Öt év után az NBA is visszatér a Nintendo-konzolokra az NBA 2K18 képében -
ldave
félisten
-
-
vhw
addikt
válasz
RyanGiggs
üzenetére
Most 12-14k körül van 3DS-re a Pokemon Sun&Moon - amelyek akárhogyis nézzük... nem valami grafikai bravúrok. A játékmenet sem változott gyökeresen az első red&blue óta. Állítólag mégis jól fogy...
De valószínűleg - az előző részekhez hasonlóan - ezeket a cartridge-ket is 8-10k-ért lehet eladni. Az istennek nem akarnak lejjebb menni a nagy N-es címek árai...
A Switch-nél másképp lenne majd ez?
-
RyanGiggs
őstag
"A Nintendot, pont a Mario és a Pokemon adja el."
Teljesen igaz, viszont a NAGY kérdés az, h mennyiért és mely régiót érdekli?!
Előbbire meg is adtad a választ saját magad :
"A játékok árai borsosak ez tény."Na és bizony itt van a kutya elásva! Nem is az, h maga a gép 280£-ba kerül (persze ez sem elhanyagolható tényező) amit ugyan "csak" 1szer kell megvenni. Hanem tényleg a lényeg, a játékok árai és a felhozatal. Előbbi viszont nagyon sok, 60£ egy Nintendo-s game-ért irdatlan sok pénz! 20 lepedő egy Pokemon-ért, hát nem is tudom. De nyilván biztos lesz akit érdekel ennyiért, csak a kérdést amit fentebb is feltettem : mennyien lesznek ezek?! Ezen múlik a Switch sikere, amit Én nem látok pozitívan!
-
t256
őstag
válasz
Dr. Akula
üzenetére
Akkor a Neked való konzol a PS4/XBONE.
A Nintendot, pont a Mario és a Pokemon adja el. Utóbbi főleg az N kézikonzoljain népszerő. Game Boy-on a Tetris után két dobogós helyen Pokemon játék van a legtöbbet eladott játékok listáján.Kínálatról annyit, hogy lesz Zelda, Dragonball, Xenoblade, Dragon Quest, Monster Boy and the Cursed Kingdom, RiME, Yooka-Laylee, Project Sonic 2017.
Ahogy korábban írtam végre lesz 2D Sonic, ami igazán felüdülés a rajongóknak.
A puskaport még nem is lőtték el teljesen. Új Donkey Kong játékot nem jelentettek be egyenlőre.Ha ezek közül semmi nem nyeri el a tetszésedet, akkor a Switch nem Neked való konzol.
Gondolom inkább érdekel a The Elder Scrolls folytatása. A Playstation X konferenciát ha láttad, felüvöltöttél, mint bárki más, amikor megláttad Ellie-t a the Last Of Us 2 bejelentésekor, akkor bizony maradj PS4-nél és második konzolnak se vedd meg a Switchet.
Szerk.: Az ár megjelenéskor ennyi, ez mérséklődni fog. A játékok árai borsosak ez tény. Érdemes megnézni a használt Wii, Wii U árakat. Szépen tartják magukat. Ilyen a Nintendo.
Pl. PS3-ra most vettem Skyrim Legendary Edition-t. 3000 Forintért. -
-
Dr. Akula
félisten
válasz
RyanGiggs
üzenetére
És mégcsak nem is az ára a legnagyobb baja, hanem hogy a játéklistát végignézve kb. a Skyrim az egyetlen amihez hozzányúlna az ember, a Pokemont meg Máriót kenhetik a hajukra. Nincs is kínálat, ami miatt érdemes lenne megvenni. Reméljük előbb-utóbb felébrednek, bár ha eladásokat akarnak akkor inkább azelőtt kéne mielőtt elavul az egész cucc. Olyan blúréj fílingje van.
-
RyanGiggs
őstag
Mindenkinek látod más a véleménye.
De ez egyértelmű, minden ember más (még szerencse)!""Részemről"" abszolút bukás a Switch!
280£ maga a gép, amikor egy PS4 260£.
Nálam nem kérdés melyiket venném inkább!
Ja hogy ez egy kézi konzol?
Aztán... 60£ egy Nintendo-s játékért? Atyaég!
Ennyiért már PS4-re veszek AAA kategóriájú játékokat, nem Mario-t.Karácsony előtt vettem meg dobozosan a Dishonored 2-öt 10k-ért.
Igaz persze PC-re, na de ez nem egy Zelda szint.
Életem legjobb játéka a Dishonored 2, és még ki se játszottam, de van benne már több mint 40 órám. Utána kijátszom még a másik karakterrel is...! Ez nem hogy 10k-t megért, de még 20-at is.
Persze ezek a tények hangsúlyozom, teljesen egyénfüggő!
Akinek tetszik a Switch az úgy is megveszi, akinek nem az nyilván nem.
Itt a fő kérdés, kik lesznek többen?! Ezen múlik a siker ill a bukás, és nem rajtam.Én kívánom hogy sikeres legyen a Switch senki ne értse félre, de kétlem h fele annyi eladása is lesz mint a PS4-nek. Pontosan azért amit fentebb már taglaltam! De ne legyen igazam!

(#93) ViharVadász: Ennyi. Ízlések és pofonok, erről beszéltem.
-
kolopele
nagyúr
válasz
ViharVadász
üzenetére
+1

-
kolopele
nagyúr
válasz
ViharVadász
üzenetére
-
-
ViharVadász
őstag
Én első nap előrendeltem, mert engemet nem a hardver, nem az fps és a felbontás érdekel, hanem az, hogy szórakoztasson. És ezt szerintem tuti meg is kapom majd ettől a géptől, mert máshol nincs Mario, Zelda, Splatoon játékok. Már nagyon várom!

-
t256
őstag
Engem kezdenek meggyőzni a játékok!
Sonic Mania Végre 2D sonic!
Super Mario Odyssey Erről az elején a Sonic Adventure jutott eszembe. -
Grenki
csendes tag
Lesz ez olcsóbb is

-
safalade
csendes tag
Game-en már elő lehet rendelni £279-ért, £59 a mario meg a sima zelda.
Mint PCs kérdezem, nem sok 21 ruppó egy "nintendós" játékért?
-
törölt tag
Alapvetően mindig ugyanaz a mantra megy minden olyan fejlesztés bejelentésekor, aminél több szempontot is figyelembe vettek, mint a hardver ár / teljesítmény mutatója.
Legyen az netbook, táblagép, konzol (igen, a ps4-nél is ugyanazt tolták), mac, okostelefon, nas, médialejátszó, pro-workstation, stb. mindig ugyanaz: hogy az árából mennyivel jobb (több) vasat is lehetne kapni (össze lehet legózni, rendelni az aliról, stb.), és hogy ez így ordenáré bukta lesz.
Aztán az élet az esetek 90%-ában rájuk cáfol, de a szöveg nem változik: önjelölt IT szakértő fórumhuszár csak az ár / teljesítményt ismeri, az ergonómia, felhasználói élmény, rendszer szintű hatékonyság, stabilitás, mellékelt szoftver környezet, maintenance költségek, stb. kívül esnek az érdeklődési körén, ergo nem is léteznek.Az ilyenek tanácsolják a szomszédnak, hogy inkább olcsó acer laptopot vegyen a lányának tablet helyett, amit a gyerek kért, mert a tablet az hülyeség és már 8 éve "mindenki" tudja, hogy el fog tűnni, mert csak egy marketing bullshit az egész, nézd már meg mennyi órajelet, meg ramot adnak mennyiért, hát csak a hülye nem látja, hogy átverés.
Meg játékkonzolt karácsonyra? Hát alig a háromszorosából már gamer pc-t is lehet kapni és persze drágább, meg matatni kell vele, de ár / teljesítményben lealázza a konzolt, itt a teszt, a konzol procija zip tömörítésben 150%-al lassabb, na ugye.
Márkás okostelefont meg nehogy már, telefonra ott a kínai: tizedáron adnak 8 magot 2 ghz-en 6" 4K ips panellel, letöltöd hozzá a főzött romot, és pár hét hekkelés után már telefonálni is lehet vele, magyarul ugyan nem tud de majd megszokod, az aksiidő meg nem számít, esténként rádugod a töltőre, nappal meg nem használod.Aztán a nagy szakértés eredménye az lesz, hogy emberünk telesírja a facebookot, hogy miért jár a nyakára a szomszédság, hogy nem megy, meg vírusos, meg magyarázza el a nagymamának, hogyan kell bekapcsolni a kamerát a skype-hoz, ja hogy be sem dugta az usb-t... így kell ni, aztán meg le kell tölteni a drivert, mert ez egy noname kínai kamera és a windows alapból nem ismeri, és minicd-n adták hozzá a drivert, de az beragad a lejtászóba de nem baj, úgyis csak xp-hez lenne jó, várjál a windows mégis felismerte, de akkor miért nem ad képet, na itt a driver, hú bazz miért ez a kínai szar lett a böngésző kezdő oldala, ja elfelejtettem kipipálni azt a 3 pixeles bizbazt, hogy nem kérem, és már csak három újraindítás és kész is van, ugye milyen egyszerű, miért kell ilyenért áthívni, ott a google, hülyékkel vagyok körülvéve.
Persze tök mindegy, hányszor éli át mindezt, csak nem érti meg, hogy nem mindenki tudja (akarja) a hozzáértésével és/vagy szabadidejével pótolni az olcsó rendszerek hiányosságait és inkább hajlandó többet fizetni a cuccért, ha cserébe hülyebiztos és stabil.
Csak az ár /teljesítmény a lényeg, mert anno őneki is ezt mondták és most ő mondja mindenkinek. -
25 éve konzolokat gyűjtök és retro kiállításra is szállítottam Nintendo gépeket, többit priviben ha érdekel.
Nem hinném, hogy aki szereti a Nintendot az előre elítél és leszól- ráadásul ilyen stílusban-,egy gépet pusztán a teljesítménye miatt, . Semmit nem tudni róla, csak azt , hogy sokan mellé álltak fejlesztésekben, várhatóak rá játékok és ennyi. Az, hogy ez a gép mit fog felmutatni játékfelhozatalból, vagy hol fog lenni 4 év múlva senki nem tudja, de előre elítélni valamit, ami még meg sem jelent és konkrét információkkal is alig rendelkezünk róla az semmi más, csak előítélet még csak nem is vélemény.
Sok ember azt várta , hogy letesznek majd egy 3. jaguar magos asztali gépet és azzal ők majd menők lesznek a Sony meg a Micro mellett,pedig azzal be is csukhatták volna a boltot.
Én ezt vártam tőlük, amit a switch mutat, mert ez a konzol lényege ez, a JÁTÉK,nem pedig a torz tükör, amit mostanában köszönhetünk az új generációnak és sok ember elvárásnak tekint.( van xbox one-m is , igen.)
És ez egy kézi konzol, ami képes asztali üzemmódra. Ezt tudatosítani kell az elmékben-Ráadásul én sem tudom , hogy mennyire lesz sikeres, de bízok és remélek.
-
t256
őstag
"Egyébként ebben is ezerszer több innováció és lehetőség van mint az Xboxban vagy a PS4 ben a megjelenése óta."
Pontosan. A Nintendo mindig is az innovációról volt híres. Bevállalják, hogy olyat csinálnak, amit más nem.
Ezzel vállalják a rizikót is, hogy belebuknak.1990-ben (Japán) kiadták a Super Nintendo-t, aminek a kontrollerén voltak külső (shoulder button) 'L' és 'R' gombok. Azóta van minden kontrolleren ilyen.
1996-ban az N64 kiadásával átadták a világnak az analóg stick-et. Ezt később a Sony tökéletesítette.
Azért megemlítem azt is, hogy az egész videojáték piacot megmentette 1986-ban az NES-el. Miután az Atari csődbe vitte az egészet az ET-vel.A Wii hatalmas siker volt. Az innovatív kontrollerével és irányításával együtt. A PS3-ra fejlesztett Sixaxis mekkorát is bukott? A játékfelhozatalnál ne felejtsük el a Nintendo családbarát politikáját!
Mindezt írom hatalmas Dark Souls, Resident Evil, Silent Hill fanatikusként. Igen van itthon PS1, PS2, PS3 és Wii is. -
PHM
addikt
" Életedben nem volt nintendo géped gondolom, hogy idejártok trolltopikot csinálni ebből."
Ezzel speciel melléfogtál, én ismerem őt személyesen, s meg merem
kockáztatni, hogy több Nintendo konzolja volt/van, mint neked.
Őszintén szólva, szintén több Nintendo konzol tulajdonosaként,
én is eléggé szkeptikus vagyok a Switch sikerét illetően. -
KTai
csendes tag
válasz
üzenetére
"A Switch célközönsége pont ez a 5-12 éves korosztály..."
Ne haragudj, de ez butaság. Ha ők lennének a célközönség, akkor kisgyerekek szerepeltek volna a trailer-en, meg nekik csináltak volna ilyen játszóházat utána, nem Tree House event lett volna. Mellesleg a Zeldával, Skyrimmel nem tudom, mit fog kezdeni egy 12 éves. Igen, a Nintendo játékainak nagy része univerzális, tehát a kisgyerekeknek is okozhat sikerélményt, de a felnőttek is megtalálják benne a kihívást. De az, hogy ők lennének a célközönség, egy már elég régota a köztudatban lévő butaság.
-
törölt tag
A hulladék definíciója ugyebár "egy nagy hasznos dolog rossz helyen, rossz időben".
Játékok esetén a fő kérdés, hogy eltalálja-e az adott játékplatform és a szoftverkínálata a célközönségét. Ha nem, akkor rossz helyre kerül rossz időben.Van itthon egy Wii, amit ebayről vettem pár éve mindenféle tartozékokkal 20ezer forintért, hogy az unokaöccseim ha nálunk vannak, néha tudjanak játszani. A 4-8 éves gyerekeket le se lehet vakarni róla, miközben van itthon egy brutál pc dual xeonnal, gtx1070-el és egy halom steames, blizzardos játékkal, mégis a wii-vel akarnak játszani. Nem érdekli őket, hogy sd, meg alig 30 fps, meg lowpoly csak a játékélmény számít.
(Ha összeszámolom, hogy hány órát játszottak vele, akkor ez életem egyik legjobb befektetése.)
A Switch célközönsége pont ez a 5-12 éves korosztály (és a szüleik), így ha a Nintendo képes olyan játékkínálatot adni, ami hasonló sikerrel leköti őket, akkor a Switch sikeres lesz 4 év múlva is teljesen függetlenül attól, hogy közben hova fejlődik a konzol piac vagy az android.
Az meg, hogy ki fejleszt rá és mennyit, amolyan öngerjesztő folyamat: ha az eladások a karácsonyi szezonig elérik a kritikus tömeget, akkor a Nintendo-n kívül mások is fejleszteni fognak rá, ha nem, akkor bebukik, mint a Wii-U.Szvsz a Switch-nek minden esélye megvan a sikerre, mert a célközönség két fő érdeklődési területét tudja egyszerre lefedni: a tv-s multiplayer, party játékokét és a hordozható kézi konzolokét. Persze az is lehet, hogy beleesik a "nagyot markol keveset fog" csapdába, de az egészen biztos, hogy a siker nem a hardver teljesítményen vagy a bevezető áron fog múlni.
-
"szuper. megveszünk 100 ropiért egy mit?"
Látod te még azzal sem vagy tisztában mit vennél , én legalább tudom mik azok a Nintendo játékok , amiért megveszem. nem is értem a királyi többest, gondolom biztos megveszed ezzel a hozzáállással.
300 dollárért megveszed az egyik legjobb kézikonzolt. Életedben nem volt nintendo géped gondolom, hogy idejártok trolltopikot csinálni ebből. Mennyiért adnák szerinted?Tegra cucc, asztali mód . mit tudsz te arról milyen játékok és mennyi lesz rajt? 60 milliót adtak 3Ds ből pedig az aztán jó pár évvel ezelőtti technológia, csak te nem tudod mit jelent az, ha a játékot nem csak a grafika adja el. Egyébként meg simán Ps3 szintű a graf, nincs miért szégyenkeznie kézikonzol mi volta ellenére.
utazol tolod a Skyrimet, majd hazaérsz rádobod menet közben Tv re, jobb grafika, majd ha asszony nézni akarja a barátok köztöt egy mozdulattal leveszed róla és játszol tovább a kanapén hanyatt fekve.
Szólj, ha ezt majd megoldod Boxxal vagy Ps4--el.
Egyébként ebben is ezerszer több innováció és lehetőség van mint az Xboxban vagy a PS4 ben a megjelenése óta. -
Nem értem ezt az aranyáras dumát.Ez egy vadi új tegraprocis Nintendo játékonzol.Egy Sima tabletnek nevezhető NV shield nálunk 70 K.Plusz 30 K- felár egy tovább fejlesztett Soc-ért,az asztali funkcióért,Nintendo játékokért,joyért stb ne legyen már drága.Az emberek jó része magyarországon 100K+ telefonokkal rohangál.
-
törölt tag
Ez egy platform, nem egy hardver. Ha valaki erre kiad egy játékot, akkor pontosan tudja, hogy min fog futni, milyen kontrollerrel mekkora képernyőméretben fogják használni, stb. Ez adja a szoftverek stabilitását és így a magasabb színvonalát.
Ha olyan telefont akarsz, amin a Switch-hez hasonló megbízhatósággal futnak a játékok, akkor simán belefutsz a 300 dolláros kategóriába még kínai noname esetén is. (Csak ott még kapsz hozzá firmware-be égetett trójait is.) iOS-en valamivel jobb a helyzet a limitált hardver variációk miatt, de iPhone-ból max. használtan kapsz 3 évvel ezelőtti modellt 300 dollárért.
Amúgy a 300 dolláros ár valószínűleg kezdő ár, hogy limitálják az első körös vásárlók mennyiségét és bírják gyártókapacitással a startot, szerintem a karácsonyi szezonra már csökkenni fog az ára (persze ha nagyon sikeres lesz, akkor nem.) -
törölt tag
Mar nem azert, de pc-n se kotelezo.
Konzol jo mert nem az fps a lenyeg, a pc meg fps gorcs?
Szoval a konzol 20-30 fps-e jo a pc 30-60 fps-e (deus ex very high 1050ti, i5 2500k) meg rossz.
Nem ertem a parhuzamot.
Szerintem ez amugy csak egy ket kon-z-oltan agyaban allt igy ossze, hogy nyugtassa magat.Bocs a sok kommentert, de nehetito tenyezo a telo meg a gyerkoc...
-
törölt tag
Az lehet csak a 4k a droidokat kiveve senkit sem erdekel.
4k mikozben az ai beall neked hattal fedezekbe, elakad egy ajtoban, ha inzultalod majd odebb allsz akkor a par masodpercel azelotti poziciodba rohan es nez mert abbol kapott mintat es nem vesz eszre kb. ugyananyi ideig. Az animacios tendszer keccsel, a face setup egy vicc, a fizika 0 es ami van az is csak gfx vakitas.
4k mi?
Ez a legnagyobb problema.
De tenyleg. -
KTai
csendes tag
PH-s Nintendo-s cikkeknek legjobb része mindig a komment szekció. Itt lehet egy-két gyöngyszemre bukkani

Konzolt a játékok miatt vesz az ember. A jó játéknak pedig nem feltétele a legmodernebb grafikai megvalósítás. Erre millió példát lehetne mondani, PS1, Wii, Game boy, Shovel Knight és még sorolhatnám.
Persze, technikailag megoldható ez egy mobiltelefonnal (egyébként nem), de mit fogsz azon játszani? Ha beéred a C-kategóriás szarokkal, akkor hajrá.
Az ára is szerintem oké. Ez egy teljes értékű konzol. Olyan, mint mondjuk az XOne Slim. Annyi is lesz az ára. "Dáhát azikzboz sokkal erősebb höh
" Ja, csak az nem hordozható, nincs motion sensor, nincs joycon stb. És nincsenek Ninteno játékok sem, amik egy teljesen egyedi irányvonalat képviselnek ebben az elszürkülni látszó géming világban 
-
gergejly
aktív tag
Vennék ilyet. A '90-es években.
-
RyanGiggs
őstag
4K-ra persze nem elég az R9 290(X), viszont a GTX1080 se!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aztán meg... ahhoz új monitor is dukál, ami nem olcsó.
Átlag usereket kell igazából figyelembe venni.
Én inkább most egy FHD 24"-27"-os 30Hz-től kezdődő FreeSync monitorra ruháznék be! Ennél nagyobbat semmiképp se, a túl nagy már zavarná a szememet az átláthatóságban, a jelenlegi kb 70-80cm távolságból.
Lehet a hazai piacon ilyen monitorokat kapni amúgy? Múltkor picit nézegettem, de mintha csak 40-45Hz-től kezdődnének, ami nem tetszik.(#45) t256 Az X1-nek még nem jött ki az erősebb változata.

Persze egyszer majd kijön, de ez az új szokás még csak mostanában kezdődött el. Na meg aki megvette anno a PS4-et, nem valószínű h lecseréli PS4Pro-ra! Akik most vesznek, azok valszeg már ezt az utóbbit veszik. -
d@vee
őstag
OmG...még 250dollár! árban okés lett volna, de így nem. Kicsit sok egy kézikonzolért, szerintem, amit extraként ki lehet kötni TV-re. Akkor már inkább egy NVIDIA Shield konzol, mint ez.
Bár még korai temetni, mert ha lesz rá bőséges felhozatal, néhány nagyobb cím a Zelda/Mario/Pokemon triumvirátuson kívül, akkor az majd eladja.
Én nem aggódnék a beépített akksi miatt. Nem hiszem, hogy megdöglik benne 2-3 év alatt. Nekem volt PSP-m, több mint 5 éves, az akksija még hozta a 4 óra üzemidőt. Illetve ott a PS Vita is. Abból is, a sima "fat" verzió ugye 2011-es, ha jól rémlik, mégsem találkoztam még 1-2 kivételtől eltekintve bedöglött aksissal. Oké, nyilván felhasználás függő, mennyire van nyüstölve. De hátha a kínai barátaink nem lesznek restek és ebay-en majd lehet kapni az utángyártott, nagyobb kapacitású akksikat a megjelenés után. Aztán otthol bele és kész
-
vhw
addikt
Nem lehet ez esetben is egy idő után egy "New Switch", vagy valamilyen budget opció (à la 2DS).
Esetleg egy cserélhető aksis változat?A 3DS családban nem volt példa nélküli bizonyos hardver elemek megváltoztatása.
Egyébként mi a helyzet az adathordozóval? Letisztult már mi lesz/lesz-e cartridge? (esetleg visszafelé kompatibilitás hardveresen?)
-
Hát elméletileg a Volta azt a tendenciárt fogja követni, mint eddig az NV az utóbbi pár generációnál. ( volta xx60 = Gtx 1080) tehát elméletileg 2018 ban a volta középkategória az 1080 teljesítmény lesz a csúcs meg gondolom hozza az SLI-t.

persze jósgömböm nincs, de a 2080 is már előrelépés lesz az idén. -
K0vasz
aktív tag
tehát egy slim ps4/xbone áráért kap az ember:
- minimális játékkínálatot
- gyengébb grafikát
- kisebb communityt (gondolom, jóval kevesebben játszanak majd vele multiban, mint más platformon)
- kb. 3 órás üzemidőt, ami szerintem olyan sovány, hogy töltő nélkül kb. nem is érdemes elindulni velehát, biztos vannak olyanok, akik azért a féltucat játékért megvesznek egy konzolt, de ez így szerintem akkor is gáz
-
300 Euro sok érte? Szerintem nem.
Abu: Azt lehet tudni, hogy dokkolón USB port lesz e és kezeli a külső HDD-t? Film és média formátumokat kezel? Erről jött valami infó?
-
Scholes9
nagyúr
Ez nem kicsit drága lesz

kolopele: Ti, ha lesz ilyen egyáltalán, sem lesz elég 4K-ra, erre a nyakamat teszem már most.
-
t256
őstag
-
RyanGiggs
őstag
Telefon az megint egy másik kategória. 3 évente cseréled, nem gáz!
Ez egy konzol, aminek nem szabad(na) elavulnia 3 év alatt, tönkremennie meg pláne! Na de itt ha kipurcan az akku, már akkor cseszheted!
"Mindenképpen cserélni kell a hardvereket legalább két évente."
PC-n már ez sem fedi a valóságot.
Nézz egy 4-5 éves procit, i5-2500K pici OC-val, és egy bő 3 éves R9 290(X)-et, mire nem elég manapság FullHD-ra?! Ráadásul ha van még mellette egy FreeSync-es monitorod, Te vagy az abszolút király! De a VGA-t le lehetne vetíteni természetesen GeForce-ra is és egy G-Sync-es monitorra. Ez már egyén kérdése. -
g@bo
nagyúr
95 000 pénzért vettem megjelenéskor a wii u-t, mint sokan mások.
összesen van durván 5 db játék erre a mocsokra, ami számomra, mondom számomra fogyasztható.
mariokart7
donkey kong
3d mario
zelda
mario bros uxenaoblade, bayonetta, yoshi... elmegy, de nem nekem.
soha többet. most 50 ropi áll benne, ezért a gyerek elmariózik.
a wii még megérte az árát. hát a sviccsre kiváncsi leszek, de egyelőre, elsőre, nagyon nagyon messziről.

-
Dr. Akula
félisten
Fehér embernek is értelmezhető játékok is lesznek rá, vagy csak gülüszemű japó ugrabugra? Kinézetre nem rossz, csakhát ha nincs rá semmi értelmes...
-
RyanGiggs
őstag
"ez még mindig egy kézi konzol"
Ahhoz szerintem meg túl drága!
De ez abszolút személyes! Kinek mennyit ér meg.Szerk.: arról meg nem is beszélve, h az akku nem is cserélhető...!
Egyes játékokban 2-3 óra alatt lemerül.
Na és mi van ha 3 év múlva bedöglik az akku?
Kuka a gép? Nem számít, veszünk másikat? Na ez kabaré! -
Polllen
félisten
Aki asztali konzolt akar, annak ez eszébe sem jut, mert nem az.
Attól, hogy TV-re lehet könnyen kötni, ez még mindig egy kézi konzol. Nem az XO és PS4 ellen indul.
Lényegében a nintendo most a kézi konzolját felvértezi a TV-re köthetőséggel, hátha így új vásárlókat tud elcsábítani. (Ps3 teljesítménnyel és jó játékkal engem pl. meg tudnak győzni, de nem az asztali konzol, PC helyett, mellette lenne.)Szerintem nem rossz fejlesztési irány.
-
t256
őstag
Mindenki kételkedik és bukást jósol. Magyarországon biztos az lesz.
Ahogy azt előttem írták Ázsiában lesz ez siker, ha az lesz. A Wii siker volt és a 3ds is.Eladni a játékok fogják. Én Wii U-t azért nem vettem eddig, mert összesen 5 játék van rá, ami érdekel. Ennyi játék miatt nem éri meg nekem kiadni 100 ezer Forintot.
Ha használtan találok jó árban, akkor megveszem.A Nintendo (valamint Mario, Zelda, Animal Crossing, Pokemon stb) fanok biztos megveszik a gépet.
A többieknek kivárás van. Ha lesz komolyabb játékfelhozatal, akkor megveszik. A konzolosok többségének jelen pillanatban jobban megéri a PS4/XBONE.A mobiltelefonon való játékot kár ide sorolni. Inkább unaloműző, mint szórakozás.
-
kolopele
nagyúr
Oké, ez még nem garancia a sikerre, de lesznek fanatikusok akik ezért a két játékért megveszik
A PS4 -et is csak a GOD OF WAR miatt vettem meg, persze akkor már megvettem az UNCHARTED - et is. Két konzol két-két játék miatt a PC mellé. Az XBOX360 már jó ideje a polcon porosodik. -
Polllen
félisten
válasz
PandaMonium
üzenetére
"egyedül az mentheti meg, ha jó lesz rá a játékfelhozatal"
Csak és kizárólag akkor ér valamit egy játékra dedikált eszköz, ha van rá jó játék...

-
Shreky
tag
"1280x720 pixeles felbontást kap. Erre skáláz az összes futtatott játék, amennyiben a konzol a dokkolótól leválasztva működik. A dokkolóra rákötve a skálázás már 1920x1080 pixelre történik"
Magyarul akkor a hardver olyan gyenge benne, hogy egy natúr 720p felbontást sem tud leadni, és már oda is skálázni kell?

-
khron78
őstag
Marad a Wii U. Kiábrándító ez a gép sajnos.
Ha ez nem lesz bukta, akkor többet nem jósolgatok. -
kolopele
nagyúr
Már alig várom hogy megjelenjen, hiszen a Zelda minden pénzt megér.
-
klepto
addikt
Nem akarok károgni, de az utolsó igazán jó Nintendo az N64 volt, és még talán a GameCube.
Az utána következő sima Wii már nekem nagyon nem jött be, és azóta nem is volt Nintendom.
Pedig sokkal családbarátabb, és sokkal több nekem tetsző játék volt még GC-n is, mint akár PS3-on, akár Xboxon. Szóval én sajnálom az irányt; és remélem egyszer lesz még sima kontrolleres, PS4 szintű asztali Nintendo, a régi nagy klasszikusokkal, jóval szebb grafikával, de ugyanolyan élvezetes játékmenettel
-
Raymond
titán
Ami a hardware/software-t illeti a Nintendo mindig a maga utjat jarta es ez OK, de itt sajnos az ara tul lett love. A $250 ar meg a hatareset lenne, de $300 az egyszeruen sok.
-
Ultrazord
tag
Túl van bonyolítva a koncepció sajnos. És baromi drága is. Bukás lesz sajnos.
-
PandaMonium
őstag
Még mindig nem tanult a hibájából a Nintendo. Már megjelenéskor elavult hardver, gyenge specifikációkkal. Eddig a Nintendo online rendszere volt a leggagyibb amit próbáltam (PSN, Xbox Live mellett), biztosan nem lennék hajlandó még fizetni is érte. Van 3DS-em, és szeretem, de én azt mondom, hogy a mobil és az "asztali" konzol nem fér meg egyben, nem jó ötlet. Ha tippelnem kéne szvsz ugyanarra a sorsra fog jutni mint a Wii U, egyedül az mentheti meg, ha jó lesz rá a játékfelhozatal.
-
rottenbull
őstag
Ennyi erovel minek az otthoni konzol, amikor vehetsz hasznalt laptopot 35 ezerert, amin tolhatod a facebook jatekokat, sot, van rajta epkezlab bongeszo es meg masra is hasznalhatod.
Erdekes hozzaallas, hogy egy jatekkonzolnal azert jobb a telefon, mert azt masra is hasznalhatod. Majd szolj, ha megjelenik a teljes nintendo felhozatal rajuk., addig meg hasznald masra, mert erre pont nem tudod, csak ennyi a gond. -
Sumptuous
senior tag
Nekem nagyon tetszik.
A Type-C külön pirospontot érdemel.
Ezek a kiegészítők is nagyon hasznosnak tünnek. Az akkumulátor lehetne nagyobb, hogy 5 órát ki lehessen hozni a legdurvább játékbol is. Vagy legalább lehessen cserélni. Emlékszem PSP hez volt 3 akkum, és simán kibírtam vele egy hosszú vonatozást.Ha lesznek rá modernebb játékok is, akkor valószínűleg beszerzek egyet. Azért telefonon mégsem olyan játszani, mint egy kézi konzolon...
Irányítás, melegedés és meganyi apróság...Hiába a SD820, sosem játszottam végig egyetlen játékot sem vele. MM4, Nova 3, stb..
Mindet csak kipróbáltam, és nem volt az igazi. Grafikában hiába üt, ha a játékélmény 0. -
RyanGiggs
őstag
100ezer Ft lesz kb az ára??!
Nehezen tudom elképzelni, h aki ennyi pénzt áldoz egy konzolért, az nem egy ONE-t vagy egy PS4-et venne ez helyett. Tudom ez kézi konzolként is használható, de akkor is soknak érzem az árát. Nekem ugyan PC-m van, és egy X360-am, de ha Én rászánnám magam még egy konzol vásárlásra (ennyi pénzért) akkor az max egy PS4 lenne.
Szerintem a Nintendo ennyi zsetonért életképtelen lesz! 60-70ezer Ft körül már más lenne a felállás. Bukta szagot érzek, de nagyon! Persze ez majd idővel úgy is kiderül, mert ami még fontos tényező, h mennyibe fognak kerülni hozzá a játékok! Hisz ha 20-30€ között tudják tartani az árát, akkor van pici esélye. -
Raggie
őstag
Szerintem pl elnézve a cikkben is linkelt Zelda előzetest meglehetősen gyönyörű grafikája van egy kézikonzolhoz képest!
Igenis vannak, akik nem akarnak leülni egy gép elé, vagy akár még a kanapéra a TV elé is csak ritkábban miközben játszanak. nem is hardcore játékosokról beszélek, és persze a PH közönségében sem hiszem, hogy nagy számban volnának a célközönség tagjai.
De lesz neki vásárlóbázisa, mert ha jól tudom jelenleg nincs alternatíva szinte.
Itt ez a fő eladási erő.A telefon-t mint alternatívát ne is említsük mert ott igencsak silányak a játékok, még iOS-en is! A nintendo-s játékoknak meg igencsak nagy és fanatikus bázisai vannak, ami nem véletlen, mert igényesen összerakott sokszor tíz órás minimális játékidővel ellátott játékok, amiknek van egy különleges nintendo-s keleties íze is.
Szerintem f@sza!

-
tailor74
addikt
Európában, és Amerikában ez szerintem bukta lesz. Viszont Ázsiában lehet bejön nekik az elképzelésük.
-
pengekcs
csendes tag
Most láttam reggel az arstechnica televágva switch -es cikkekkel, de előbb még átfutottam itt mit hoztatok le. Nem lesz ez rossz szerintem, az ára picit sok (100e fölött lesz itt a fasza 27%-os köfával), meg a 32gb belső nand-ot is keveslem, amiből valószínű az OS plusz cache le fog kapni 7-8GB-ot simán, mint a wiiu-nál is volt. Rakhattak volna bele 64-et is inkább, az lett volna a korrekt megoldás, nem is dobott volna sokat az áron, és 64gb már tuti elég lenne 5-10 játékhoz. 32 kevés, mert nyilbán a shopból si lehet vásárolgatni mint a wiiu-nál is lehetett, nem csak indie cuccokat, de mindent amit árultak (majdnem). A micro sd-s bővítás ok, mint a new 3ds-nél, szerencsére a sony féle egyedi pl. vita memory card utat nem akarják járni. Meglátjuk, úgyis a játékok fogják eladni. Ha nem is hozza a one vagy a ps4 teljesítményét, a mario / zelda / pokemon rajongóknak úgysem az a lényeg, hanem hogy legyenek új játékok. Esetleg majd DLC-kkel jól megszórni a Zeldát is, stb...
-
Duck663
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ennyi.
(#11): No igen, de kicsit több mindenre használhatod a telefonod. Az meg lehet, hogy a te telefonod 2* drágább, de telefont amin már játszani tudsz és persze még sok minden másra is használhatod, sokkal olcsóbban is kapsz már.
-
kovsol
titán
6,2" méretben ég az se mentheti meg, hogy mondjuk egy tabletet kiválhatna.
A sztereó hangszórónak meg a hátlapra rakva nem sok értelme van szerintem.
32GB belső memóriát keveslem, bár nem tudom mekkorák lesznek a játékok, de gondolom több GB is lesz darabja még jobb esetben is. -
törölt tag
válasz
raskolnikoff
üzenetére
akkor nem csak én mosolyogtam ezen
szerk: tárgytalan.
-
bszunyoghy
csendes tag
"Egy mobiltelefon mellé elég egy Bluetooth kontroller, benne egy univerzális mobiltartó és máris ugyanitt vagyunk töredék áron. "
A telefonom kb. 2* drágább mint mint ez a cucc, egy jó vezérlő +30-50 €, és máris ugyanitt vagyok 350 € többet költöttem egy olyan cuccra ahol a játékkínálat sehol sincsen.
-
Szerintem is bukta lesz... bár sosem szabad leírni a japán fiatalok igényeit... náluk időről időre fellángol ez a hordozható kütyümánia.
Az N-nek meg szvsz elég ha otthon sikeres millós számban. -
hemaka
nagyúr
Nem igazan tudom ki a celkozonseg... En biztosan nem vennem meg, a fitalabbak konzoloznak meg pcznek, az idosebbek meg szimplan gyagyasnak tartjak ezt.
-
Duck663
őstag
Viszont elkészíthető mobilra, és kismillió potenciális felhasználó van azonnal. Egy jól megtervezett univerzális kontrollert eladni, annak hasznosságáról a vásárlót meggyőzni szerintem sokkal könnyebb mint erről. Nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy azon elgondolkozzam, csak elgondolkozzam, hogy ezt megvegyem, de vannak mobilon olyan játékok, amihez egy kontroller kifejezetten jó lenne... na azon viszont már elgondolkoznék, mert a játékélményhez hozzátesz. Ez viszont egy felesleges kacat.
-
raskolnikoff
őstag
ám

-
Duck663
őstag
Hmmm, csak én érzem úgy, hogy a Nintendo egy pokoli nagy bukta felé galoppozik?
Egy mobiltelefon mellé elég egy Bluetooth kontroller, benne egy univerzális mobiltartó és máris ugyanitt vagyunk töredék áron. Komolyan nem látom ki lehet a vásárlóközönség?! Sőt a kontrollerbe építhetünk egy nagyobb aksit, amivel tölthetjük a telefont, többszörösére növelve a használati időt. Azt pedig tényleg vihetjük bármerre, mert nincs korlátozva Wi-Fire.
-
elithun
őstag
Hű, azért van ára. Akkor inkább meglátjuk megjelenés után milyen, és 100 euroval olcsóbban jöhet is.
-
toronyhaz
aktív tag
Esetleg karácsonyra beszerzek egyet. Ez így elég húzós.
Addigra mérséklődik az ár , jönnek a játékok. Meglátjuk.
Hajrá !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- További aktív témák...
- Creality HALOT ONE gyantás nyomtató
- Bomba Ár! Panasonic ToughBook FZ55-2 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I 4G WWAN I W11 I Garancia!
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Samsung Galaxy Tab A8 / 32GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)