- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Ez érthető, viszont azt nem értem: miért nem lehet ezt úgy megtenni, hogy minden PC-n a hw-nek megfelelően lehessen kihasználni? Tehát aki most meg fogja venni a csúcs AMD kártyát az miért ne aknázhassa ki maradéktalanul azt a többletet, amitől (sokkal) jobb lehet mint az NV csúcskártyája?
Tehát az AMD miért nem vet latba mindent azért, hogy az általa fejlesztett (no,. meg persze kifizettet) GPU technológia, tudás legyen kihasználható és valódi, kézzelfogható előnyt jelentsen a vetélytárs termékéhez képest? A szintén GCN alapú XOne után ez nem kellene, hogy túl nagy nehézséget jelentsen. -
szasanyi
félisten
A kérdésre fordított válasz (lenne) a logikus: az AMD azért ment rá a low API fejlesztésre, hogy hirtelen megtáltosodjanak a (régi) GCN karik (amiből valszeg jobban is élne).
Az biztos, hogy a jelenlegi API-k lényegesen korlátozták a dVGA-k képességeinek kiaknázását, de az eddigi infók alapján nem látom túl valószínűnek, hogy a fenti "fordított kijelentés" megvalósulhat. Egész egyszerűen nem engedik / támogatják kellő mértékben mivel az AMD-n kívül ez senkinek sem érdeke, ők meg úgy tűnik lényeges kisebbségben vannak (és maradnak). -
szasanyi
félisten
Talán az a probléma, hogy csak a hsz-om első felére koncentrálsz ezért nem érted miért kérdezem újra, tehát kissé átfogalmazom: miért nem engedik, hogy a GCN végre jobb lehessen a játékok alatt is, ne csak papíron / elméletben?
Te vagy az aki ezt leginkább méltatta, részletezte - ami egyébként minden bizonnyal megalapozott is volt, legalábbis elméleti szinten. Én azt vártam volna, hogy ez az újítás - és a 3. vagy hányadik GCN generáció - hozza magával a játékok alatt, általánosan jobb teljesítményt ami (végre) igazolná az elméleti / szintetikus teljesítményt (mondjuk az NV sokat kritizált zárt, hátrányos technológiáival szemben). Így érthetőbb-e mi az amit tudni szeretnék, és ami nyilván befolyásolja egy dVGA kiválasztását?
-
szasanyi
félisten
Ez lehet jó válasz egy másik kérdésre, de nem arra amit én tettem fel. Nem gond az, ha Te sem vagy polihisztor és minden infó birtokosa, minthogy az sem ha jelenleg még nem tudsz konkrét választ adni a feltett kérdésemre. Azt is megértem ha nem akarsz jósolgatni, de akkor egyszerűen csak mondd azt!
-
szasanyi
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16 üzenetére
Igen, én is valami hasonló következtetésre jutottam - a saját véleményem alapján, ami egyrészt szubjektív, másrészt háinyos ismereteken alapul.
Ezért (is) gondoltam, hogy talán Abu értelmezhetné a cikket, és röviden (no, meg persze érthetően!) vonna le következtetést ezzel kapcsolatban, ami egy dVGA választás előtt álló gamer számra fontos.
Ti. jó lenne tudni, hogy a közeljövőben megjelenő (és nyilván jó drága) új AMD kártyák (és esetleg a jelenlegi 290/x szintén) mennyire lehetnek jó választások az - esetleg csökkentett árú - GTX980/970 ellenében, az új játékokhoz. Azt ugye látjuk, hogy a jelenlegi játékok alatt a GTX980/970 igen jól szerepel, csak még drágák és - szerinte - nem lehet tudni mennyire "jövőállóak". De szerintem ez rajtam kívül biztos érdekelne még jó pár embert. -
szasanyi
félisten
Nekem ez tűnt fel:
A leírótáblák száma TIER_2 szinten vissza lett minősítve 5-re, ami azzal magyarázható, hogy ennél többet csak a GCN architektúrára épülő Radeonok támogatnak, és a Microsoft azt szeretné, ha a jövőben minden új hardver a TIER_3 szintet kezelné, így a hardveres fejlesztéseket ebbe az irányba próbálják erősíteni.
Ebből az következik, hogy a GCN jelentős előrelépése ezután sem fog megtörténni (DX12 fronton legalábbis úgy tűnik) mert ez a MS-nak és/vagy NV-nek nem kedvező? Mondjuk ez másrészt azért is érdekes, mert az MS féle XOne is GCN-re épül.
Abu ha erre jársz kíváncsi lennék a véleményedre ez ügybe. Ti. ha ez valószínűsíthető akkor ugyanúgy nem lesz jelentős különbség az NV ellenében mint eddig, sőt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Óvodások homokozója
- Disney+
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest