Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mire jó a mild hibrid?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- Nem áprilisi tréfa lesz a Motorola Edge 60 Fusion
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanp
tag
válasz
szabob1996 #31 üzenetére
Itt leírtam.
-
szabob1996
csendes tag
sziasztok
most hogy letöröltem pár applikációt valaki eltudná mondani, hogy hogyan működik a OnyX?
letöltöttem. ezután elindítottam. felmérte a startup diskemet de azután nem mertem semmire nyomni. mit csináljak? letörli a fájljaimat?(képek videók) hogyan tovább?jah és a tesztben azt olvastam hogy a jelszavakat is letörölheti. de milyen jelszavakat? a bejelentkezésit vagy az interneteseket?
-
doc
nagyúr
ja, mert Mac-en nem kell programkiválasztani, a kurzor eleve rááll arra, amit uninstallálni akarsz, mert a Mac-ben gondolatolvasó modul is van.
birom mikor atmesz hulyegyerek-uzemmodba...
Mac-en kivalasztod a programot es belehuzod a kukaba
windowson eloszor az uninstall menupontot kell megkeresned, majd utana kivalasztani a programot, ez kapasbol legalabb boven tobb menu start menu->vezerlopult->install/uninstall, mig OSX-en Applications es keszássukcsak: #16-ban utalok rá, hogy ugyanaz. erre #17-ben kapom a választ, hogy ugyan, tökmás. mondom #19-ben, hogy de pedig ugyanaz. #20-ban megint ott van, hogy ugyan dehogy, sokkaljobbabb. #21 szintén tőlem: szerintem még mindig ugyanaz a helyzet. #22-ben már nincs érv, jön az "élmény". #25 tőlem: "élmény" persze, találj ki jobbat. és #26-tól átvetted a pálcát és tolod a pofámba, hogy Winen ez is szar, Mac-en meg megcsinálja helyetted.
alapveto szovegertesi kepessegek hianya: a #22-tol nem a programok szemeteleserol, hanem az uninstall folyamatarol van szo, amire te azzal reflektaltal, hogy ugyanaz a ket rendszeren (es itt lathatoan tisztaban vagy vele, hogy az uninstall folyamatrol van szo, nem az egyes telepitett programok szemeteleserol)
#26-ban az 'tolom a pofadba' hogy amit allitasz, nevezetesen hogy az uninstall folyamat a ket rendszeren ugyanaz ("katt-katt. mi nem ugyanaz az élmény?"), nem igazerre a #27-re hirtelen beindul a szenilitas, es mar vered a melled hogy dehat te nem az uninstall folyamatrol beszeltel, hanem a szemetelesrol (vagyis klikk-klikk kell ahhoz, hogy a programok szemeteljenek?
vagy hogy kene ertelmeznem a #25-ot, ha NEM az uninstall folyamatrol van szo?
)
amugy ahogy latom, nem csak szoveget ertelmezni nem tudsz hanem olvasni sem (bar ez megmagyarazna a szovegertesi gondokat): mutasd meg legyszives, hol irtam en olyat hogy "Winen ez is szar, Mac-en meg megcsinálja helyetted"
nem azt mondtam hogy winen szar, hanem hogy lenyegesen tobb muvelet kell hozza, ennyi
igen, elo lehet hozni az uninstall panelt kevesebb kattintgatassal, cserebe gepelhetsz. halleluja
-
moonman
titán
ja, mert Mac-en nem kell programkiválasztani, a kurzor eleve rááll arra, amit uninstallálni akarsz, mert a Mac-ben gondolatolvasó modul is van.
"mar megbeszeltuk hogy nem 'szemetelik' olyasmiket pakolnak az app konyvtaron kivulre, amiket meg AKARNAK tartani uninstall utan is"
nahát, csakúgy mint Windows-on."amugy ebbol is latszik, hogy megint csak a trollkodas eltet: eloszor kijelented hogy a ketto teljesen ugyanugy mukodik, majd nekiallsz lolozni, hogy az egyik mennyire szar a masikhoz kepest (holott mint megbeszeltuk, a ketto teljesen ugyanaz a szitu)"
lássukcsak: #16-ban utalok rá, hogy ugyanaz. erre #17-ben kapom a választ, hogy ugyan, tökmás. mondom #19-ben, hogy de pedig ugyanaz. #20-ban megint ott van, hogy ugyan dehogy, sokkaljobbabb. #21 szintén tőlem: szerintem még mindig ugyanaz a helyzet. #22-ben már nincs érv, jön az "élmény". #25 tőlem: "élmény" persze, találj ki jobbat. és #26-tól átvetted a pálcát és tolod a pofámba, hogy Winen ez is szar, Mac-en meg megcsinálja helyetted.
most akkor ki is akarja meggyőzni a másikat?
meg ugye ilyenről még csak nem is hallottunk:
-
doc
nagyúr
megint sikerült hatvan lépésben leírni a Wines témát, ebben nagy bajnok vagy. pl. mi az, hogy "program kiválasztás"?
bazzeg, ha egyszer tenyleg hatvan lepes, nem fogom azt csinalni amit te, hogy kijelentem hogy a hatvan az egyenlo kettovel es kesz
arrol, hogy mi a "program kivalasztas" kerdezz meg egy veletlenszeruen kivalasztott altalanos iskolast, akinek van otthon windowsa, majd megmondja, ha tenyleg nem tudod (bar biztos vagyok abban hogy igen, csak szokas szerint kotekszel)
mellesleg a legtöbb programnak ott figyel a start menüben az indítóikon mellett az uninstall is.
windowsos emlekeim alapjan a programok eleg nagy reszenel nincs uninstall ikon. termeszetesen amennyiben van, ugy egyszerubb a dolog, csak az uninstall varazslon kell atvergodni, a vezerlopultban valo bolyongast meguszta a useregyébként pont nem az uninstall procedúráról beszéltem
marpedig pont arrol volt szoraadasul igenis arrol beszeltel te is, ld pl. #25
hanem, hogy Mac-en is ugyanúgy "összeszemetelik" a programok a rendszert. mi az, hogy fizetős 3rd party kell egy uninstallhoz?
mar megbeszeltuk hogy nem 'szemetelik' olyasmiket pakolnak az app konyvtaron kivulre, amiket meg AKARNAK tartani uninstall utan is. es nem, NEM KELL 'fizetos 3rd party' app az uninstallhoz. egyreszt te is nagyon jol tudod hogy az elobb ajanlott Nyugdijas free alkalmazast, masreszt meg ez pontosan ugyanazt a feladatot latja el, mint a windowsra keszitett 'fizetos 3rd party' cuccok, a szandekosan le nem torolt config file-okat, stb pucolja ki (vagyis a te logikad alapjan windowsra fizetős 3rd party kell egy uninstallhoz, LOL)
amugy ebbol is latszik, hogy megint csak a trollkodas eltet: eloszor kijelented hogy a ketto teljesen ugyanugy mukodik, majd nekiallsz lolozni, hogy az egyik mennyire szar a masikhoz kepest (holott mint megbeszeltuk, a ketto teljesen ugyanaz a szitu)
-
moonman
titán
megint sikerült hatvan lépésben leírni a Wines témát, ebben nagy bajnok vagy. pl. mi az, hogy "program kiválasztás"?
mellesleg a legtöbb programnak ott figyel a start menüben az indítóikon mellett az uninstall is. nahát, két kattintás.
egyébként pont nem az uninstall procedúráról beszéltem, hanem, hogy Mac-en is ugyanúgy "összeszemetelik" a programok a rendszert. mi az, hogy fizetős 3rd party kell egy uninstallhoz? LOL
-
doc
nagyúr
en szooootam
1) start->vezerlopult->programok telepitese es torlese-> program kivalasztasa->eltavolitas->varazsloban nextnextnextnextok (ez meg az XP-s emlekeim alapjan, lehet hogy w7-ben meg lehet sporolni ket kattintast
) (minimum 5 kattintas, jo esellyel boven tobb)
vs
2) Applications->program ikon drag & drop a kukaba (osszesen ketto kattintas)
biztos voltam benne, hogy a ketto szerinted teljesen ugyanaz
-
szabob1996
csendes tag
kösz a választ!
kész is van
-
Nyugdíjas
nagyúr
Persze. Csak közel sem ugyanarról van szó. Néhány komolyabb szoftvertől eltekintve (pl. Adobe cuccok) nem nagyon raknak sehova semmit az appok. Ha szeretnéd rákeresgélek párra, hogy mit hol tart (erre is jó az appcleaner), és nem nagyon fog egy szál config fileon kivül (legtöbbször azt sem) semmit taláni a .app-on kivül
-
doc
nagyúr
válasz
szabob1996 #14 üzenetére
az miert lenne hiba? attol a app valoban eltavolitasra kerul. az mas kerdes, hogy a hozza tartozo cuccok, amiket ide-oda pakolgat (pl. config file-ok, stb) megmaradnak, megpedig azert, hogy ha legkozelebb ujra feltelepited, akkor meglegyenek a regi dolgaid, ne kelljen mindent ujra beallitgatni
de van ra megoldas, ld. Nyugdijas kollega javaslatait
-
moonman
titán
válasz
Nyugdíjas #15 üzenetére
igazán nem akarok betrollkodni, de ha legközelebb szóba kerül a Windows-os install katyvasz, beidézhetem ezt?
"Installing an application distributes many files throughout your System using space of your Hard Drive unnecessarily. Apps install support files on your computer that generate clutter."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
szabob1996 #14 üzenetére
Én az AppCleanert használom,de az AppZapper is erre való. Utóbbi egyébként fizetős.
-
szabob1996
csendes tag
sziasztok! snow leopardom van és azt szeretném megtudni hogy hogyan tudnám uninstallálni a programokat. sajnos elkövettem azt a hibát hogy csak simán a kukába dobáltam a mappából az applikációkat.
-
AkosL
aktív tag
nekem nem annyira oldotta meg a gondjaimat, nincs már meg az az amaizing érzés 5 hónap használat után. Mondhatnám azt is, hogy csalódtam. El is kezdtem keresni egy win-es notit...
-
m0h0senator
őstag
Nagyon örülök, hogy elindult ez a blog már régóta olvasom. És igen az OnyX hatásos kis program. Én is használom amit a legjobban szeretek benne, hogy a képernyőről készített képeknek be lehet állítani a kiterjesztését, így a png helyett (ha jól emlékszem ez volt az alap értelmezett) jpeg-be menti.
ui.: A Firefox 4,0 beta miatt a gépem nem ment aludni magától csak ha lecsuktam vagy én küldtem aludni. a hiba a 2,6 óta létezik még nem javították ki. Megoldás=FF törlése
-
honyike
aktív tag
Sziasztok! Tudom, hogy ez a fórum a MAC-ről szól, de felteszem a kérdésem, mert szerintem sok érdeklődő Windows-os is idetéved:
Win-re nincs hasonló tudású és hatékonyságú program?
Üdv: Gábor
-
biker
nagyúr
ééééééééééééén szóltam
-
törölt tag
a "szponzorok" is fellélegezhetnek, plusz egy kis reklám az OnyX-nak: két legyet egy csapásra
-
doc
nagyúr
orulunk
uj post mikorra varhato? (ezt nem tekintem teljes erteku irasnak)
-
AkosL
aktív tag
Én is az előző bejegyzés után postok hatására próbáltam ki. Működik.
-
sajby
senior tag
Röviden,tömören:mi megmondtuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Meg persze a kedves olvasóink, akik felhívják a figyelmet arra, hogy ez a program létezik.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Háztartási gépek
- Dell notebook topic
- Hardcore café
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen routert?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- SZERELEMGÉP! Corsair GAMER PC eladó BOMBA ÁRON! i7/1080Ti/32 Gb RAM/SSD!
- HP E24u G4 - egy függőleges hajszálkarc a képen- 1920x1080 - full HD - IPS - Hdmi - USB-C - Pivot
- Iphone 11 Pro Max 64gb törött!
- MacBook Pro 13" Retina (2015 eleje) Core i7 3,1GHz, 16GB RAM, 500GB SSD
- MSI R6770 (MS-V214) 1 GB GDDR5 128 bit PCI-E videokártya
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest