Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Én egy Ceausescu-féle megoldással is kiegyeznék. De nyilván ilyet nem kívánhatok, meg ma nem is történhetne már ilyen, de azért néha eljátszom a gondolattal. Jó lesz a belső puccs is.
(mondjuk ezeket ügyesen kezeli eddig, Lázárt is hogy hazaküldte.),(#210) Zolik: Ennyire azért ne menjünk el. Azért, mert valaki nem megy el szavazni, (mert úgy érzi nem tud kire), az nem jelenti azt, hogy m1 híradót bámuló droid lenne.
Nagyon sokan vannak, akiknek elegük van, viszont ott hibáznak, hogy azt már nem látják át, hogy a távolmaradással, meg az "ezekre úgysem szavazok" meg az "ebben nem veszek részt" mentalitással igazából kinek segít. Pont a passzivitásával tartja életben a rendszert.
Egyébként nagyon ki van ez találva sajnos. A fix szavazóbázis akkor is elmegy, ha aznap vitte el a házát az árvíz, a kétkedőkből, bizonytalanakból meg minél több otthon marad, annál jobb. -
BiP
nagyúr
Alkotmányos jogod nem elmenni. Igazad van. Szíved joga.
Csak értelmes ember lévén arra is rájöhettél, hogy ezzel matematikailag mégis kinek segítesz ezzel. Pont azoknak, akikre nem tudsz egyenes gerinccel szavazni.
Ennél még az érvénytelen szavazatnak is több értelme van. Lehet azt péló nélkül is.(de persze úgyis mindegy, mit csinálunk, úgyis el lesz csalva az egész.
)
-
BiP
nagyúr
Azt már kifejtettem, hogy miért érdemes akkor is szavazni, ha nem szimpi neki senki a kínálatból.
Ill. sajnos ma már értelmet nyer a valaki "ellen" szavazni is. (még ha ennek nem is örülünk annyira, hogy ide jutottunk).
De menjen el csupán azért, hogy éljen az alkotmányos jogával, amíg megteheti. Vagy "for greater good". Mindegy.Nem erőltetem rá, csak aki nem megy el, az legyen tisztában vele, hogy azzal igazából kit segít (nem csak matematikai értelemben), kinek a malmára hajtja a vizet. Ne ringassa magát abban a hitben, hogy most ő akkor kivonta magát, és nincs hatása. És ennek fényében gondolja át, hogy mennyire azt éri el a távolmaradásával, mint amit szeretne. (segítek, nem).
-
BiP
nagyúr
Így van. Az elmész és tartózkodsz, vagy jelenlegi technikai formájában érvénytelen szavazatot adsz le, az azt jelenti, hogy normális esetben érdekelne a dolog, szeretnél élni az alkotmányos jogoddal, de a felhozatallal (vagy a választás jelenlegi rendszerével) nem tudsz mit kezdeni. De legalább kinyilvánítottad valamilyen formában.
A nem mész el is egyfajta vélemény, csak nem azt fogja sem tükrözni, sem eredményezni, mint amit szeretnél ezzel közölni.szerk: jaja. Korábban, amikor volt pár kósza érvénytelen szavazat, az benne van a pakliban, nem sikerül mindenkinek jól kitölteni. De a nagyobb arányú szándékosan érvénytelen az már egy üzenet. (kivéve persze, amikor úgy machinálják meg az eredményt, hogy a nekik nem tetsző érvényes szavazatokat érvénytelennek nyilvánítják)
-
BiP
nagyúr
"nincs nagyobb gondom a jelenleg hatalmon levőkkel, mint akik a helyükre pályáznak
volt itt már öszödi beszéd, meg kisvasút is"
Nem tudom, Te hol éltél az elmúlt 30 évben, én itt, ez alapján le tudtam vonni azt a következtetést, hogy ami most megy, az mindennél rosszabb. Hosszútávon nézve még inkább. Hiába lopott eddig mindenki.
Ill. azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem csak azért lehet szavazni az ellenzékre, mert annyira szimpatikusak vagy annyira egyetértünk velük vagy annyira kompetensnek érezzük.
1. egy szavazattól úgysem fognak hirtelen kormányra kerülni, ettől nem kell félni.
2. ezzel is gyengíthető a mindenkori hatalom.
Miért: mert ha más is bejut a parlamentbe, ill. nincs 2/3, akkor legagalább van valami ellentétes vélemény, némi ellensúly, kontroll, ami manapság igencsak szükséges lenne, mert kb. minden ilyet leépítettek.
De ezt az emberek még anno, a 2 fordulós választáskor sem értették, hogy bizony el kell menni a 2. fordulóra, hogy ne legyen meg a 2/3. Függetlenül attól, hogy valaki fideszes vagy sem. Hanem az egészségesebb kormányzás érdekében jobb, ha nincs valakinek a kezében teljhatalom. Élőben látjuk, mit tesz az emberrel.
A nem szavazás és tartózkodás pedig szintén őket erősíti. Van egy fix, megringathatatlan szavazótábor, míg az ellenzéki oldalon ennyire nem erős a dolog. Sem létszámban, sem eltökéltségben. De persze a legnagyobb rész mégiscsak a bizonytalanok.
De hidd el, úgy lesznek tovább alakítva a törvények, hogy idővel a fix szavazótábor is bőven elég legyen bármilyen eredményre. (már kb. most is itt tartunk)." továbbra sem hiszem feltétlenül, h már rég nincs előre eldöntve egy ilyen szavazás végeredménye...
"
Sajnos ezzel nem tudok vitatkozni, nekem is van ilyen félelmem.(#163) Golyobis: Nem tudok egyetérteni. Ha nem is értesz egyet a választási rendszerrel, a távolmaradásod is egy véleménynyilvánítás. És sajnos az pont a rendszer fenntartását támogatja, ami a Te jövődet is befolyásolja. Tudod, nem lehet d*gni is meg szűznek is maradni.
És ahogy írták is, előbb-utóbb mindenki kapcsolatba kerül a rendszerrel. Hivatalos ügyet kell intézni, kórházba kerül valamelyik rokon, a gyerek iskolás lesz, stb.stb. Nem tudsz kimaradni.
"A lehetséges választási opciók erősen korlátozottak, így sokan nem tudják a saját elképzeléseiket érvényesíteni,"
Aminek egyik okozója, hogy az emberek elfordultak a politikától. Ennél nyilván részletesebb, bonyolultabb a dolog, de a szavazástól távolmaradás semmiképp sem megoldás. -
BiP
nagyúr
válasz
gubacsino #125 üzenetére
Hasonlóan gondolkodunk. Lehetőség szerint én sem szoktam agitálni, bár úgy vélem, a mostaninál bármi töketlen opció is jobb lenne. De ez OFF.
A szavazással tökéletesen egyetértek, mindenki éljen a jogával, és menjen el. Mindegy, kire, (na jó, ha őszinte akarok lenni, annyira nem mindegy), de menjen el, szavazzon belátása szerint. Ebben nem fogom befolyásolni, ezen én is túl vagyok már, hogy bárkit győzködjek. A hülyét ezért, az okost azért felesleges. A lényeg, hogy szavazzon.
Emiatt kicsit sarkosabban is gondolkodom azokról, akik viszont nem élnek ezzel a joggal: aki nem ment el, (teljesen mindegy, milyen indokkal - nem volt kedvem, nincs kire, nem értem rá, úgysem rajtam múlik), az utána maradjon is csöndben. "vétkesek közt cinkos aki néma". -
BiP
nagyúr
Milyen jó németesen hangzó neve van. Oh,wait.
Fura, hogy egyre több komoly, nagy múltú IT cégnél indiai az elnök.
Minden cégnél szívnak az indiába kiszervezéssel, akkor meg minek erőltetik? Ja, mert 1. hazabeszél, 2. ő úgyis megkapja a prémiumát, ha a dolgozó meg csak szív.(#95) ripla: Ettől félek, sajnos én is így érzem.
-
BiP
nagyúr
Valóban, ez még ennél a hírnél is nagyon off, viszont nem értek egyet. Hiába ugyanúgy alkalmatlan egy másik bagázs, mégis időnként cserélgetni kell a húsosfazék körül ülőket, hogy ne erősödjenek meg túlságosan. Minél később van lecserélve, annál nehezebb lesz.
A mostani banda az elmúlt évtized alatt annyira vérszemet kapott, hogy már semmilyen belső vagy külső korlát nincs. És ők sajnos okosan is csinálják. Nem csak lopnak, hanem törvényt igazítanak magukhoz, ingatlan és vállalatfelvásárlással tisztára mossák a pénzt, betonozzák a hatalmat, hogy ha majd egyszer más kerül a kormánykerékhez, annál nehezebb dolga legyen. És akkor majd lehet mutogatni, elmúlt4évezni, és 1 furcsa-suta-bénázós ciklus után visszakerülnek majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Opel topik
- PlayStation 1 / 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest