- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
VS461
tag
Sziasztok!
Egyáltalán nincs szó csodarepülőkről. A technológia, amely képviselőiről a cikk ír, nagyon régóta elterjedt a korszerű haderők eszköztárában, ma gyakorlatilag lövészraj/lövészszakasz szinten használják a kicsi, kézből indítható felderítőgépeket.
Nyugodtan lehet használni a "drone" kifejezés helyett a drónt. Nem tudom, mennyi idő alatt válik egy idegen szó magyarítása "érettségivizsga-kompatibilissé", de a drón kifejezéssel több, mint tíz éve is találkoztam már szakfolyóiratban, azóta pedig nemcsak ott. Használatával elkerülhető az angol szó kötőjellel való használata. Elfogadott még a pilóta nélküli felderítőgép, valamint az UAV vagy UAS rövidítés (Unmanned Aerial Vehicle vagy System, pilóta nélküli repülőeszköz, vagy az azt felölelő rendszer). használata.
A "drone-ok: fleet of vertical take-off and landing – VTOL" - ez nem magyaráz meg semmit. A fleet szó adott típusú vagy feladatú repülőeszközök összessége, azaz flottája. A VTOL pedig a függőleges fel-és leszállás képességére utal, ami jellemzően helikopterek tulajdonsága.
Gondolom, van olyan közöttünk, aki nem ismeri ezeket a rövidítéseket, célszerű lenne kifejteni a jelentésüket (én is csak nézek néha egy-egy elemzésnél, mert sok ember számára itt, a PH!-n egyértelműek a processzorok lelkivilágával foglalkozó rövidítések, nekem viszont nem annyira
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fogyjunk le!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest