- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
DUNKENSTEIN #24 üzenetére
úúúúú
én meg ágyúúval csatlakozok, a fórumhoz -
drkbl
őstag
Ez a legszebb rész az egészben:
"It can be argued that classified software can be arbitrarily combined with GPL code, beyond the approaches described above. The argument is that the classification rules are simply laws of the land (and not "additional" rules), the classification rules already forbid the release of the resulting binaries to those without proper clearances, and that the GPL only requires that source code be released to those who received a binary. While this argument may be valid, we know of no general counsel ruling confirming this. Anyone who is considering this approach should obtain a ruling from general counsel first (and please let the FAQ authors know!)."
-
anulu
félisten
válasz
DUNKENSTEIN #61 üzenetére
azixpét szidni sokkal, de sokkal könnyebb
(
)
-
DUNKENSTEIN
tag
válasz
Halálfej Joe #60 üzenetére
Az nem az xp hibája hanem a fogyatékos voláné.
-
Halálfej Joe
tag
A Volánbusz Jegyautomatáin meg XP. Azokkal is sok a gond....
http://itcafe.hu/tema/re_fokent_tervrajzokat_lopott_a_most_felfedezett/hsz_36-36.html
-
válasz
kriszpontaz #17 üzenetére
Én pl. mainframe-hez tartozó HMC-n láttam futni OS/2-t pár éve.
-
cadeyrn
aktív tag
\m/
( ennyi
)
@.tnm
A CE teljesen független, és hard-realtime, amire te gondolsz, az az embedded xp, de az sem CE kernellel fut. -
ArchElf
addikt
Ma a legtöbb ATM-en XP van. Nem tudom sziftveresebn milyen biztonságosak (egyszer volt a kezemben egy ~80 oldalas jegyzőkönyv, ami a biztonsági beállításokat részletezte). Fizikailag viszont sokszor nincsenek olyan jól védve, mint a régebbi típusok esetén (elég kinyitni a kölső vázat és már hozzá lehet férni fizikailag a géphez).
AE
-
törölt tag
válasz
dajkopali #11 üzenetére
Már amire. Mert a home felhasználásra azért nem. Különben zseni űrhajós pendrive-val nem tudta volna megfertőzni.
(#12) DUNKENSTEIN
Nyilván lesz erős saját fejlesztés is, de nyílt, így "csak" átnézni kell. Amúgy a SELinux eleve állami (NSA) fejlesztésként indult, így van hagyománya az USA-ban. -
dajkopali
addikt
és ezalatt Marylandben: [link]
-
VS461
tag
Sziasztok!
Egyáltalán nincs szó csodarepülőkről. A technológia, amely képviselőiről a cikk ír, nagyon régóta elterjedt a korszerű haderők eszköztárában, ma gyakorlatilag lövészraj/lövészszakasz szinten használják a kicsi, kézből indítható felderítőgépeket.
Nyugodtan lehet használni a "drone" kifejezés helyett a drónt. Nem tudom, mennyi idő alatt válik egy idegen szó magyarítása "érettségivizsga-kompatibilissé", de a drón kifejezéssel több, mint tíz éve is találkoztam már szakfolyóiratban, azóta pedig nemcsak ott. Használatával elkerülhető az angol szó kötőjellel való használata. Elfogadott még a pilóta nélküli felderítőgép, valamint az UAV vagy UAS rövidítés (Unmanned Aerial Vehicle vagy System, pilóta nélküli repülőeszköz, vagy az azt felölelő rendszer). használata.
A "drone-ok: fleet of vertical take-off and landing – VTOL" - ez nem magyaráz meg semmit. A fleet szó adott típusú vagy feladatú repülőeszközök összessége, azaz flottája. A VTOL pedig a függőleges fel-és leszállás képességére utal, ami jellemzően helikopterek tulajdonsága.
Gondolom, van olyan közöttünk, aki nem ismeri ezeket a rövidítéseket, célszerű lenne kifejteni a jelentésüket (én is csak nézek néha egy-egy elemzésnél, mert sok ember számára itt, a PH!-n egyértelműek a processzorok lelkivilágával foglalkozó rövidítések, nekem viszont nem annyira
.
-
hugo chávez
aktív tag
Amennyire tudom, "kritikus" beágyazott környezetbe (repülők, U(C)AV-k, űreszközök stb.) jellemzően eddig sem Windows-t és társait, hanem valamilyen RTOS-t használtak, pl. Integrity-t, VxWorks-t, stb.
Windows-t, Linuxot, stb. inkább csak a földi állomásokon, vezérlőközpontokban használhatnak, nem magukon az eszközökön. -
Vladi
nagyúr
válasz
kriszpontaz #41 üzenetére
link. Jó az.
-
dajkopali
addikt
teljesen egyetértünk sztem, de ez olyan, mint a nagy karriert befutott social engineering: a leggyengébb láncszemre, az emberre épít
ha igazak a híresztelések, az amerikaiak először úgy akarták bejuttatni a stuxnetet az urándúsítókba, hogy rengeteg, az országban lévő pendrive-ot fertőztek meg, mivel biztosra lehet venni, hogy előbb-utóbb valaki vagy egy ilyenen, vagy egy másik eszközön be fogja hurcolni a létesítménybe - ez valószínűleg így is lett volna, de túl sokáig tartott, ezért kellett(ek) ügynök(ök), hogy felgyorsítsák a folyamatot -
Tutu7030
veterán
válasz
-
kriszpontaz
veterán
Musculus: nem semmi, ma is okosabb lettem
Azon viszont kicsit leesett az állam hogy a 386os procikat még mindig gyártják.
-
musculus
tag
válasz
máv
xp az állomások automatikus jegykiadóin
os2 több, nagyon érzékeny helyennéhol virtuálisan , néhol az EREDETI gépen futtatva. bizony
-
buherton
őstag
Akkor most már csak azt szeretném megérteni, hogy a net, illetve minden más, miért olyan gyors? Jelzem, hogy 10 Mb/s-hez legalább 20 MHz-valódi órajel kell. Ha bele vesszük, hogy az IP rétegig mélyed el, és ha tételezzük fel, hogy minden egyes bithez 20 utasítás kell, akkor rögtön 400 MHz-nél járunk
.
K&H ATM-jein XP fut. Ezt honnan tudom? Egyiken hetekig tipikus XP hiba üzenet éktelenkedett. Vannak olyan ATM-ek amiknek van hangjuk, és azon lehet hallani a tipikus XP-s "kattanásokat".
-
LordX
veterán
Nem "komoly felhasználásra", hanem az űrben, teljesen speciális körülmények között: A 386-os még nagy csíkkal készül(t) és kevés tranzisztor van benne, és mint olyan, a háttérsugárzásra kevésbé érzékeny. A 486DX hatszor annyi tranzisztort tartalmaz, ami azt jelenti, hogy több, mint 6x fogékonyabb random bithibákra.
Fun fact: a műholdakban használt 386EX-eknek van egy olyan feature-je, hogy ha egyszerűen kikapcsolod az órajelet, akkor a processzor megáll abban az állapotban, amiben volt, és a következő órajelre ott folytatja, ahol "abbamaradt". Némely műholdban ezt úgy használták ki, hogy ha nem kellett semmit csinálni, lehúzták 1 Hz-re (!) az órajelet (1 összeadás = 2 órajel), az elég volt, hogy feléledjen, ha jött bejövő parancs. Ja, ezt a processzort mai napig gyártják.
-
raidx
őstag
Utasszállító gépeken legjobb tudomásom szerint Windows fut.
Dost ipari környezetben sokfelé használnak Például a háromkoordinátás mérőgépek szoftvere is Dos alatt fut. Igaz alapból 4 soros port vezérlése a lényeg X,Y,Z és a tapintó csúcs. Anno az egész program egy 1,4-es floppyn elfért. De a megmunkáló központok vezérlő programja is Dos alatt fut. Ugyan, láttam már Windowsost is de csak demóba. Dos alatt sokkal könnyebb a szükséges portok kezelése, közvetlen vezérlése. A win sok mindenbe beleszól.@anulu
Elég sok segédprogram jelent meg már amivel a különböző ki/be portok használatát működését szabályozni lehet. Ennek ellenére a legjobb amit láttam: USB és Soros csati helyek epokittal betömve!
-
Vladi
nagyúr
Régóta nem vágom, hogy miért nem használják, ha már pénz raklapokat fektettek bele.
Igen, a SELinuxra gondolok, meg az nsa-re.
(#24) DUNKENSTEIN:
Ez ütött, sőt rúgott.
-
anulu
félisten
az, hogy manuális úton (ahogy a drone-nál is így jutott be, legalábbis a hírek szerint) eléggé az admin error kategória. nem az OS hibáját akarom kisebbíteni (kivételesen), de egy admin hogy engedheti meg - rendszertől függetlenül - hogy akármilyen ezközt is csatlakoztasanak (mondjuk előzetes szűrés nélkül) a rendszerre? lett légyen akár egy mobiltelefon USB-n keresztül).
-
ddekany
veterán
Úgy hangzik ez a cím, mintha eddig magukon a repülőkön Windows futott volna... Pedig gondolom nem.
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
Újabban pedig linuxxal vívják a háborúkat (:
-
törölt tag
a tankokon nem linux van már régóta?
-
Zigur
senior tag
Na ja, hiszen alig a szerverek 40% linuxon fut, nagy szerverfarmokon meg szinte csak linux, valószínű már eddig is próbálkoztak a dologgal...
Olyat olvastam egy katonai magazinban, hogy a drón ellopás összefüggött a nemrég befolttozott windowsos 0-day hibával, és emiatt váltanak. -
dajkopali
addikt
válasz
én magam sem dolgozom ilyen környezetben, de itt a fórumon már nagyon sok érintett számolt be arról hasonló témakörben, hogy alapvető gyártási folyamatoknál - főként vezérlésre - még mindig régi alaprendszereket használnak, esetenként DOS-ra épülőket
-
dajkopali
addikt
válasz
kriszpontaz #15 üzenetére
esetleg nézz körül ipari környezetben, meg fogsz lepődni
-
banhammer
veterán
Szerintem érthető a döntés.
-
Jester01
veterán
A nasa-nál is windows xp-t használnak, ha nem is kritikus helyen de legalábbis a vizualizációnál. SpaceX dettó.
Most, hogy linux lett a repcsiken itt az alkalom véletlen programhiba következtében eltévedni néhány rakétával erre-arra, mondjuk microsoft, mpaa, riaa irányába
-
Tamás88
őstag
válasz
kriszpontaz #5 üzenetére
Csak úgy szólok, hogy jó sokáig (talán most is) a Windows 3.11-et használták a hadseregben, ez valamikor cikk is volt erről.
-
anulu
félisten
Epp ideje lesz lyukat keresni rajta...
-
DUNKENSTEIN
tag
Pár éve azt olvastam, hogy azt használnak, mondjuk biztosan valamit módosítottak rajt.
-
dajkopali
addikt
amellett a stuxnet feltehetően felrázta a hadsereget is: Iránban is fizikailag elzárt rendszerekbe jutott be manuálisan a fertőzés: ha az amcsik megcsinálták ezt az irániakkal, joggal számíthatnak arra, hogy fordítva is megtörténhet
meg hát ne feledjük az irániak máig tisztázatlan körülmények között történő drone-levadászását sem... a csúcstechnika egy darabjának elvesztése a legrosszabb dolgok egyike, ami megtörténhet (azt nem tudom, hogy az amerikaiaknál hogy van, de azt személyes tapasztalatból tudom, hogy Afganisztánban a szovjet csapatoknál a gépek parancsnokainak tilos volt a fogságba esés, önmegsemmisítést írtak nekik elő ilyen esetben - gyakorlatilag mindig végre is hajtották) -
tdk.112
aktív tag
válasz
DUNKENSTEIN #4 üzenetére
Kaspersky-t használnának?
-
kriszpontaz
veterán
Épp ideje volt leváltani a win95-öt
.
-
DUNKENSTEIN
tag
Arra gondolsz, miért nem írnak egy tök új Os-t rá? Pont azért amiért a védelemre a Kaspersky termékeit használják, mert irdatlan pénzmennyiség lenne.
Pláne úgy, hogy egyszerre mindig csak kislétszámú valóban 100%-san megbízható hazafi programozó tudhatná az adott program nyelvet mert különben ott a veszélye annak, hogy kiadják az infót más országnak. Ebből kifolyólag nem pár 10.000$ al kéne kiszúrni a programozóik szemét.
-
dajkopali
addikt
ha jól értem a híradásokat, magán a gépen egy jól védett, speciális program van, Windows - legalábbis eddig - az infrastruktúrában futott - és hát persze valószínűleg ezeknek a rendszereknek is van valamiféle kommunikációja a kritikus rendszerekkel, feltehetően ezt a szegmenst tartják sérülékenynek
-
Honkydoo
őstag
Vírus?
Jó hogy nem kék-halál!Nem akarok trollkodni, de ez üt!
Szerk:
Azt nem értem, miért nem raknak egy fix programot azokra a domokra?
Így nem kéne vírustámadástól tartani! -
DUNKENSTEIN
tag
Csak nem rájöttek, hogy a linux biztonságosabb ?
Ejha, haladunk haladunk, kezdek megijedni, hogy mi lesz a következő hihetetlen felfedezése a US Army-nak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest