- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
Celeronok alatt az ilyen integrált cpu-s alaplapos, passzív celeronokra gondoltam első körben, ezt nem fejtettem ki rendesen. Azokból nem nagyon láttam olyat, ahol nem csak az X16-os pcie slot van meg, hanem be is van kötve legalább X4-re.
Pl. [link] J5040, van 6 pcie 2.0 lane, meg 2 sata egy 2019-es cerkán.
Közben eszembejutott, hogy vannak a hagyományos foglalatos cerkák is, azok már kaptak elég pcie sávot. (pl. G5900 3.0x16) Azoknál a 2 thread-et keveslem, de a pentiumok, i3-ak érdekesek lehetnek. Minden az aktuális árazás kérdése. -
McDuglas
aktív tag
Jellemzően cerkák alatt kevés a PCIe sáv, SATA portokkal sincsenek túlzottan megszórva. Persze, ha lenne valami Gracemont alapú, (Alder Lake csak E-core-okkal) alaplap, elég PCIe-vel, simán szóbajöhetne. De nem azért építek házi NAS-t, hogy 4-nél ne tudjak több hdd-t beletenni.

Mondjuk az a 7305L a 15w-os tdp melletti 1GHz/0,9GHz (P+E) órajel-kombóval nem túl szimpi, bár le kellene benchmarkolni, hogy ténylegesen mennyire szenvedhet zfs/snapraid alatt.
Herélt skylake alatt nem tudom konkrétan melyik típus(ok)ra gondolsz, de itt most nem konkrét megoldást keresek egy konkrét problémára, hanem próbálok találgatni ezek az új cpu-k mire lehetnek jók.
Új hozzászólás Aktív témák
- Áramszünet küldte betegszabadságra a robotaxik hadseregét
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Androidos tablet topic
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Androidos fejegységek
- TCL LCD és LED TV-k
- Napelem
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest