- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Mobil flották
- Netfone
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
gretzky77
veterán
válasz
stemplar07 #44 üzenetére
Bingó, V50-nél is működik!!!
-
törölt tag
válasz
stemplar07 #48 üzenetére
Az OIS (optikai képstabilizálás) csak az, amit linkeltem, hogy tud mozogni a kameramodul.
Videónál szinte észrevehetetlen, mert sokkal nagyobb remegéseket kéne kompenzálnia, mint amit ki tud mozogni.Minden más stabilizálás a telefonban valamilyen fajta EIS, szoftveresen igazítja egymásra a képkockákat.
-
törölt tag
válasz
stemplar07 #46 üzenetére
"így vagy úgy jól kompenzálja még a kátyúkat is .."
Tudom, hogy jól csinálja, csak jeleztem, hogy nem ez simítja ki a kátyúkat, hanem az elektronikus stabilizálás.
"ez már elnevezési dolog csupán"
Nem az, és pont ezért szóltam csak hozzá, hogy ne legyen félreértés. Mert ha valaki azért veszi meg fotózásra, mert azt hallotta, hogy hiper-szuper OIS van benne, az lehet csalódni fog.
Az OIS hardveres, a "HyperSmooth 2.0", "LG Steady Cam" és hasonlók meg EIS algoritmusoknak a fantázianevei.
-
stemplar07
őstag
válasz
#16514048 #45 üzenetére
Biztos értesz a vidózáshoz, én meg a motorokhoz
az Africa Twinnek (CRF1000) 15 cm ! rugóútja van elől .... pont azért, hogy terepen és xar uton se rázzon szét .. ha a vidót megnézed, a síneken áthaladva sem rezdül a kép, így vagy úgy jól kompenzálja még a kátyúkat is ..
HyperSmooth 2.0 stabilizálás van a gopro 8 -ban, ez már elnevezési dolog csupán .. -
törölt tag
válasz
stemplar07 #30 üzenetére
"Ráadásul az az OIS ami a V50/G8x-ben van kb egy Go-Pro közép kategóriát tud"
GoPro-ban nincs is OIS, de az LG-ben sem amiatt lesz sima a video, hanem az elektronikus stabilizálás miatt.
Egy mobilos OIS nem tud macskaköveket kimozogni, amikor 1mm sincs a "rugóútja". Nagyon apró remegéseket tud csak kompenzálni, leginkább arra jó, hogy fotózáskor minimálisan hosszabb záridőt ki tudj tartani.
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
gretzky77 #21 üzenetére
Na, ezek tök jók, köszi a pontosítást
Pont ez volt az egyik problémám a felhasználói felülettel, hogy ezekre a lehetőségekre nem hívja fel a figyelmet (tök nyilvánvaló dolgokat meg magyaráz)
Egy rakás dolgot így is véletlenül sikerült összehozni, pedig maga a feature érdemes lett volna rá, hogy promózza magát.
Egyszerűen eszembe nem jutott hosszan nyomni a piktogramot az élőképen, mert ugye az évek és a rutin alapján minek? De, ha lett volna ott egy dual screen ikon, teljesen evidens lett volna, hogy mire való.
A fényes előlap miatt pedig egyszer sem tettem le arccal a készüléket, mert így is karcolódott és az előlapi értesítő LED mellett nem volt nyilvánvaló, hogy szerkesztettek a másik oldalra még egyet. -
karmaresz
senior tag
válasz
stemplar07 #41 üzenetére
Aki egy kicsit is többre vágyik a kommersz cuccok által nyújtott hangminőségnél, esetleg nem csak 3-6-os dinamika tartományra agyonkompresszált zenéket hallgat, az értékelni tudja az ebben lévő Sabre DAC által nyújtott előnyöket már egy okosan megválasztott, 20-30e Ft-os fej/fülallgató mellett is.
Kocsiban, hosszabb utakon BT helyett rádugom az LG-t a jó öreg jack kimenetre. Menet közben is átjön, mennyivel finomabb, természetesebb a hangkép. -
stemplar07
őstag
válasz
mjani1172 #38 üzenetére
amint kitavaszodik megejtem, bár a Mádi utcát ismerem oda nem megyek fel azért,
de ugye ha egy telefont bármilyet fixen fedobsz egy mororra, csak a motor rezgéstől is hullámzik mint állat a kép.. na itt nem, az az út pedig a régi jó xar M7-es amin megyek tele kátyúval..
de.. itt egy V40 macskakő, már itt sem olyan rossz az OIS
[link] -
mjani1172
addikt
válasz
stemplar07 #37 üzenetére
Főnök, ezen kb semmi nem látszik.Egy szürke falu egyenes utcája.
Szeretnék egy közeli témát látni miközben rossz úton, (macskakövön,) mész.
Vagy mondjuk a Mádi utcán. A cementeszsák leugrik a platóról. -
stemplar07
őstag
válasz
mjani1172 #36 üzenetére
mester egy két hengeres 1000-es túraendúróra tettem fel a telefont ( ami alapjáraton is rezeg kissé)(persze, hogy egyGo-Pro az igazi) itt a videó feltettem a youtube- ra.
A minőséget ne nézd,( xar fényviszonyok, tömörít a youtube stb) hanem a z OIS-t érdemes figyelni..
[link]----
a ( minőségi FLAC 24 bit/DsD )zenét fejhallgatókkal hallgatom ( Sennheiser HD 650 ,Sennheiser HD 630 VB ,Sony MDR-1AM2) és kocsiban/otthon egy komoly erősítő rendszeren keresztül auxon. Az a Sabre DAC/AMP van több DAP-ban 50-200 ezres cuccok) ami az LG-k ben van.( kapcsolható végfok Normal/Aux/High Gain) Természetesen ha otthon vagyok akkor én is inkább az Astell & Kern KANN-t hallgatom, ami egy 360 ezres célhardver.. jelen pillanatban egyetlen készülék sincs még csak a közelében sem az LG-k hangjának. -
mjani1172
addikt
válasz
stemplar07 #35 üzenetére
Állandóan ezt a Dac ot emlegeted.
Szabadna megkérdeznem milyen zenét hallgatsz, milyen körülmények között, hogy neked ez ennyire nr1?
Bevallom nekem bár nagyon sokat hallgatom, megfelelt eddig amit egy Samsung vagy Huawei nyújtott, sosem éreztem, hogy több kellene."Ráadásul az az OIS ami a V50/G8x-ben van kb egy Go-Pro közép kategóriát tud (persze nem a 8-ast :) ) teszteltem, motorkerékpár kormányra fixen feltéve meg sem röccen a macskakövön sem.."
Ezen viszont engedd meg azért mosolygok.Ez még a profi felszereléstől sem elvárható. Pláne, hogy az ember azért mégiscsak mozgatja egy egész picit a kormányt.
Kicsit barokkos túlzásnak érzem ezeket.
-
stemplar07
őstag
,, mindnek borzalmas a kijelzője ,, hát ez a Te véleményed, és örülök ha elégedett vagy egy nem vízálló nem bővíthető, dac/amp nélküli OP6t-vel..volt a kezemben, nem voltam beájulva tőle, fényerőt leszámítva ( mert az jobb), ahogy a samuk esetén is.. fenti hiányosságai miatt sosem venném meg ..
szerintem nem is volt a kezedben egy V40/G8x- sem.. de azért nyugodtan általánosíts ..
-
karmaresz
senior tag
válasz
stemplar07 #30 üzenetére
Most nézegettem. Szemből hibátlan. Kb 50 fokkal oldalra döntve elkezd icipicit lilássá válni, de ez is csak hófehér háttér előtt tűnik fel. Egyébként meg sosem szoktam így használni a telefonokat.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
stemplar07 #30 üzenetére
Családban van több Pixel is, mindnek borzalmas a kijelzője. P-oled nem jó, ez tény. Lehet vele élni, de minek
-
gretzky77
veterán
válasz
Schuler888 #29 üzenetére
Mitől OneUi copy? Azért mert ők is lejjebb hozzák a képernyő tetején lévő dolgokat? Lehet,hogy onnan vették az ötletet ami sztem annyira nem baj! Én pl ki nem állhatom a Samu rendszerét, de azt elismerem, hogy ebből a szempontból a OneUi elég jól sikerült! LG esetén sztem a 10-es droid hozza majd ezt de kicsit más megközelítésből mint a Samu!
Én jelenleg 10-es bétát használok a V50-en! -
stemplar07
őstag
válasz
stemplar07 #30 üzenetére
közben lejárt a szerkesztési idő,..
az LG V50 egész Európában nem elérhető, (egyetlen német/egyéb árukeresőben sincs találat) nálunk pár szolgáltató bevállalta, nem kevés pénzért. Valószínű a V50S -lesz forgalomban , ami gyakorlatilag a G8x Dual Screen több rammal/rommal... (mindemellett egy bizonyos ár alatt jó vétel lehet a V50) -
stemplar07
őstag
sajnos az oldalról ,,kékesedés,, a V30-nál bukkant fel (
helyesbítek az első hibás oled a Galaxy S8-nál, rózsaszín volt de az mindenhonnan nézve .. ) .. mivel volt V30/40-em a V40-nél semmi ilyen tünet sem volt, szép hibátlan kijelző van benne (!) ahogy az LG G8X-emnél sem, úgy látszik minden második
jól sikerül..
Elnézünk sok dolgot az LG-től, részemről ennek egy oka van, az ,hogy a Sabre DAC/AMP ami bennük van, felér egy kb. 60-70 ezres DAP-al, (kb FiiO m7)hardveresen MQA/DsD képes (UAPP-al), amit pedig egyetlen (!) mai csúcstelefon sem tud. Ráadásul az az OIS ami a V50/G8x-ben van kb egy Go-Pro közép kategóriát tud (persze nem a 8-ast) teszteltem, motorkerékpár kormányra fixen feltéve meg sem röccen a macskakövön sem... való igaz, egy évvel a megjelenés után éri meg újonnan megvenni, pl a V30 -120 volt a V40- 130 .. Az Lg a V50S-t már kiadta (gyakorlatilag G8X dual screen 256/8GB ram 5G) , de a 6GB rammal sincs még sokáig semmi gond sem, még olyan multitasknál sem, mint pl. egyik kijelző Google Map, másikon egy iGo navigációk.., miközben mailok jönnek, és megy a Tidal ...stb. ..
-
forgonati
őstag
Szerintem ez csak egy újabb LG telefon ami nem fog fogyni. Nem is szép, meg nem is túl felhasználóbarát. Nem megy ez nekik.
-
karmaresz
senior tag
Így van. 3 hete használom és nagyon szuper telefon, de 300-ért biztos nem vettem volna meg. - mondjuk semmi mást sem -
Eddigi pozitívum: akksi, kijelző, IP, DAC, jó kamerák, nincs kamerapúp, sebesség, stabil szoftver, boombox kihangosítás, ha nincs a közelben egy BT hangszóró.Negatívum: tok nélkül csúszós és nehezebben megtalálható az ujjlenyomat olvasó - tokkal nálam nincs gond, mert egyből rávezet -. Nem átprogramozható google assistant gomb.
Második kijelző nélkül 150-180k körül, kijelzős tokkal + 30-40e Ft az az ársáv, ahol most izgalmas ajánlat lenne.
-
mjani1172
addikt
válasz
fornettisuti #5 üzenetére
Mi a gond vele? A konzumidiotizmuson kívül?
-
aelod
veterán
válasz
Ahhoz képest még mindig megbízható és gyors.
Érdekes amúgy, hogy itt meg lehetett oldani a telefon kamera elrendezésénél azt, hogy ne legyen "púp"...
-
hemaka
nagyúr
válasz
blackcoffee #20 üzenetére
Adguard nekem is csinalta, aztan nyomtam az addonnak egy visszaallitast es felvettem mindegyik lapcsaladot whitelistre, azota nem csinalja.
-
*Mukeey*
addikt
Alice ezek szerint objektívebben tesztel, mint Bog. Érdekes, itt már mindjárt feltűnt, hogy a 6gb ram nem okés a csúcshardver mellé, főleg 300k-ért, valamint, hogy az LG panelek sz.rok, kékesednek, lilulnak ha csökken a betekintési szög. Ez plecsnit se kapott, G8x meg ajánlott...
A készülék amúgy tetszetős, 150k körül reális is lehetne a második kinelző nélkül...
Köszi a tesztet! -
gretzky77
veterán
válasz
Lehet avittos dolog viszont még mindig úgy gondolom sokkal megbízhatóbb, mint a képernyős tapi! Valamint kinek mi, én sokkal jobban szeretem a hátlapi ujjlenyomat olvasót!
Valamint lenne pár kiegészítésem a teszthez!
Valóban a legnagyobb kihagyott ziccer a tok esetén a lehagyott kijelző az elejéről! Viszont a hangerő fel gomb beállítható a hívásfogadásra! A hátulján lévő 5G felirat valóban elég halovány, viszont értesítő ledként funkcionál! Lehet nem a legjobb helyen van (hátul) ebből a szempontból, de jópofa! Kamera szoftver esetén ugye a RAW javítva lett, tudja a telefon, és őszintén szólva furcsának is találtam mivel az LG régóta beleteszi a csúcskészülékeibe válogatás nélkül! Visszatérve a kamerára, van egy pici piktogram ugye amivel váltani lehet a kamerák között, na ezt hosszan nyomva felugrik három ablak amiben a 3 külön kamera élőképe látható, valamint tokban használva a 2. kijelzőre teszi ki ezt a 3 élőképet!
Hirtelen ennyi, de ha van kérdés szívesen válaszolunk itt páran akik már használják megelégedéssel a készüléket! -
blackcoffee
csendes tag
Nálatok is ugrik fel folyton a "kérem kapcsolja ki a reklám blokkolót" ablak, akkor is ha minden ki van kapcsolva? Minden Prohardver lapcsaládon engedélyeztem a reklámokat de mégis minden oldal betöltésnél felugrik az ablak. Roppant idegesitő.
-
Zé.
tag
válasz
Emericus Max #9 üzenetére
Az LG széthajtható technológiája, de ez a koncepció még elég kiforratlannak tűnik, mind külalakja, mind a beltartalma. A hívás fogadáshoz kell nyitni, felvenni és visszacsukni, ha nem akarunk egy nyitott notesszel telefonálni....és nyilván a végén még egyszer. Külalakja is órmótlan, vastag! Légiesebb, kvázi keret nélküli formációval, és egészen vékony, másod kijelzővel lenne jó. Itt az 5 G az előnye, a G8X - hez képest, de ezt leszámítva nekem az alap G8X jön be! Rétegmodell marad, majd a következő generáció normálisabb lesz talán...
-
karmaresz
senior tag
@Alice: Nem értem még a cikk végére, de egy dolog szemet szúrt.
"...és a DNG sem opció."
Raw (.dng) formátum továbbra is adott, ha manuális módban fotózol. -
karmaresz
senior tag
válasz
De nem szükséges, ha neked nem kell. Van arcfelismerés, knock on, jelszó meg még pár lehetőség, hogy feloldd a telefonodat.
-
joey04
titán
válasz
az üveg alatti meg nem olyan jó.
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Emericus Max #9 üzenetére
Sztem taskerrel igenis átprogramozható, ha a taskert engedi asszisztensként hozzárendelni!
-
Schuler888
senior tag
"Egyik kijelző lilul, a másik zöldül"
Micsoda valtozatossag -
bolvar
senior tag
válasz
Wallenberg #4 üzenetére
Az elég enyhe kifejezés hogy ronda
Mintha nyomtattam volna 3d printerrel egy zsanért és összeragasztottam volna 2 telefont vele
És ezért valakik felvették a fizetésüket -
Emericus Max
tag
"A Google Asszisztens dedikált gombja bezzeg annyira kézreesik, hogy azt tanítani kéne, csak hát deaktiválhatatlan. Ami ennél is kellemetlenebb, hogy semmi egyéb funkciót nem rendelhetünk hozzá, úgyhogy nyomkodhatjuk az Asszisztenst, ha kell, ha nem. Utóbbi a gyakoribb szcenárió. A V50-nél sajnos hívásfogadásra sem használhatjuk, ki kell nyitni, felvenni és visszacsukni, ha nem akarunk egy nyitott notesszel telefonálni."
Huhh, ettől biztos fölb***nám magam egy idő után
Meg utána a telefont is a falhoz (ha nem sajnálnám annyira a 300k forintot). De szerencsére nem fenyeget az a veszély, hogy ilyet veszek.
Az is kemény, hogy ki kell nyitni hívás fogadáshoz, majd becsukni és úgy beszélni... És bontani a hívást, hogy lehet? Ahhoz is ki kell nyitni? Ja, a bicskát -
miszterjoel
csendes tag
Tokkal a Nintendo DS jut róla az eszembe...
-
atike
nagyúr
Számomra ez újabb vakvágány...
-
prolad
addikt
Elég esetlen ez a 2 kijelzős megoldás, a G8X-re már sokkal szebben megoldották. Biztos jó cucc, ahogy általában az LG-k, de ez is érdektelenségbe ütközik és feledésbe merül, ahogy átalában az LG-k...
-
fornettisuti
veterán
A hátlapi "tapicska" eléggé avittos dolog már.
-
Wallenberg
senior tag
Vagány, de nehéz és szerintem ronda.
Netezéshez nem kell két kijelző, ami a felületet megossza.
Egyik kijelző lilul, a másik zöldül. Ugyanaz lesz, mint a Huawei Mate 20 Pro esetében.
300 ropi. Már kevesebb, mint a Fold árának fele. Haladunk végre lefele. És 5G-s!
-
-
kusztax
tag
Nekem nagyon bejön ez a telefon ezzel a dual screen-nel. Nem tudom, h miképpen használnám, de biztos egy idő után ráérez az ember, h mikor kell a másik kijelző is. Mondjuk sokszor volt már, hogy váltogatnom kellett appok között (pl adatok másolásakor), ezzel meg így nem kell.
Mondjuk alapvetően nem szeretem az LG-k kezelőfelületeit (pl. a webOS-t sem szeretem a TV-ken), de sztem megszokható.
Én megvenném. Ha még nem törleszteném az előzőt.
-
törölt tag
Megkérdeztem Zoknit, a spánielemet!
De nem kell neki ez a telefon!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az LG első Dual Screen képes készüléke nem sokat ad hozzá a G8X felhasználói élményéhez, viszont van benne 5G.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest