-
Mobilarena
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luperator
tag
Sziasztok!
Korábban láttam, hogy némelyik Samsung evo memóriakártya megadja magát. Az enyémmel is ez történt. Sérült kártyának látja a telefon, formázni nem tudom mert leválik mikor nekiállnék.
Belenéztem a memóriakártya topikba, ne ide offoljak de ott meg pont ezt ajánlják. Hát, én még egyszer meg nem akarok befürdeni. Szóval az említett márkán kívül kinek mi vált be? 64 gigásat szeretnék és persze G4-em van nekem is.
Köszönettel:
L.
-
Luperator
tag
Sziasztok!
Jó korábban tavaly pörögtem, hogy megadta magát a telefon, az ismert bootloop hibával. Gondoltam benézek a topikba és látom azért sokakban benne van a félsz, hogy ismét megtörténhet a dolog. Maximálisan megértem, mióta visszakaptam a szokásos akksizabáláson kívül tökéletesen működik de a lelkemben azért törlést okoztak a történtek.
Megjegyzem, a Váci úti szerviz kiválóan dolgozott, új kijelző a beégett helyére és az összes fényképet megmentették ami rajta volt. Mondjuk semmi mást nem amit furcsálltam de a lényeg legalább visszakerült rá. Mikor meghozta a futár, napokig a dobozban pihent, inkabn nyomkodom a szerencsétlen Xperia Sp-t, az még sosem hagyott cserben, csak az idő ment el felette.
-
Luperator
tag
Üdv!
A gyári távirányító program kiváló, nekünk boldogult a Samsung lapos tévével. A UPC media boxról nem tudok nyilatkozni mert infrán keresztül azt is a tv távirányítója vezérli, de a lényeg, hogy csinálta amit kell.
Nos, szerviz kérdésben egyébként a központi szerviztől se vagyok elszállva. Munkalap számával nem lehet nyomon követni a javítást, az ügyfélszolgálat meg nem találja a telefont, hívjam fel a GLS-t. Igen, csomagszám és minden nélkül.No offense meg rinya, de ez Magyarországon a XXI. század.
-
Luperator
tag
válasz Vikooo #37462 üzenetére
Igen, ami a garanciát illeti, ebben az LG-nek is hasonló az álláspontja. Mikor beszéltem velük, direkt ki volt hangsúlyozva, hogy tisztázzuk, hogy került a telefon az országba. Ugye én a Telenornál vettem így megnyugodott mindenki, hogy rajtuk keresztül került az országba.
Amúgy tegnap hívtak, hogy ha minden igaz holnapra itt a telefon (péntek délután adtuk be), épp az adatmentéssel mókoltak ami bootloop-nál nem tudom mennyire működik. És nem is automatikus, mert külön szólnunk kellett, hogy jó lenne ha megkísérelnék. Ami mellettük szól, hogy pénteken leadtuk és későn is, hétfőn már hívtak, hogy dolgoznak rajta és kedden át is adják futárnak ha minden igaz (a vállalt egy-másfél héthez képest ez még mindig jó).
-
Luperator
tag
válasz Mike81 #37083 üzenetére
Ha lenne annyi eszed,hogy értelmezed amit írtam mielőtt kioktatsz akkor nem írnál ekkora hülyeséget. És zárom a témát. Így jártam, én is hibás vagyok, tény. De baj van a felfogással is ami itt a fogyasztói társadalmat illeti. Mindegy, nekem ez már nem segít.
Amúgy az enyémben is evo van/volt, 64 gigás.
[ Szerkesztve ]
-
Luperator
tag
válasz Balzak83 #37071 üzenetére
Igen, igazad van és ezt tudom, sokat javíthattam volna ezen. Lényeg a lényeg, aki idejár és olvassa ezt a fórumot tanuljon az én esetemből, mert ami most odalesz, nem lehet pótolni sehonnan sem.
Vikoo
Én meg azt mondom, hogy b@ssza meg az LG mert nem az én hibámból ment tönkre a telefon és talán a kötelező garancia nem merül ki a kötelező részben, ahogy a terméktámogatásnak se kellene annyiban, hogy van vagy nincs frissítés. Ez felhasználóbarát? A lóf@szt. Semmi offense, de jó, hogy nem emelsz nekik szobrot.[ Szerkesztve ]
-
Luperator
tag
válasz mihione #37069 üzenetére
Köszönöm, hát meglátjuk. Nem lenne ekkora gáz, ha holnap nem utaznék el egy hétre munka miatt, ergo a garancia is akkor lesz intézve amikor. Aki telenoros, ne nagyon menjen be cseretelefonért mert nincs nekik, ami szervizt ajánlottak azt hagyjuk,marad a Váci út.
Ezzel kapcsolatban azért majd megjegyzem nekik, hogy újraindításkor régebben láttam, hogy az értesítési sáv remekül be volt égve (működés közben nem zavart) és ha lehet akkor cseréljék az akkut is.
-
Luperator
tag
válasz Balzak83 #37058 üzenetére
Valóban ezer féle módon megtörténhet, de nem történt egyik módon sem. Amióta megvan, vigyáztam rá. Eső nem érte, méreténél fogva mindig belső zsebben volt, szilikon és bújtatós tokban. Az elején meg egy Nillkin üveg.
Nem olvastam fórumot, miért tettem volna? Köszönöm szépen, nekem működik, nem érdekelt semmilyen root vagy ilyesmi. Működött én meg használtam. Pont. De ha tudtak a problémáról és én regisztráltam az LG oldalán és a számítógépen is fent van a szoftvere, akkor miért nem jött erről semmiféle figyelmeztetés? Nehéz lett volna nem belesz@rni urambocsá' ennyi pénzért?
És igen, első dühvel írtam amit, nekik is így ment a levél, még ha nem is old meg semmit. De ha az LG autót gyárt és arról kiderül, hogy a motor sanszos, hogy kuka lesz akkor is az a hülye aki vette mert miért ment vele? Más szemszögből nézve ugye más. De könnyebb lapítani.
-
Luperator
tag
Köszönöm a válaszokat meg azt, hogy marhára örültök ennek a telefonnak. Már tök mindegy, de írtam az LG Magyarországnak ,hogy a tökéletes EISA díjas telefonját feldughatja magának. Őszintén, kit érdekel, hogy lesz majd egy majdnem új telefonom mikor ami rajta volt minden kuka. Gondolom én vagyok a hülye mert nincs minden mindenfele elmentve, mindez 150 ezer jó magyar forintért. Ez volt az utolsó ilyen telefonom, az hétszentség.
És bocs az indulatért.
-
Luperator
tag
Sziasztok!
Facebook közben egyszer csak lefagyott a telefon, akksi kivétellel sikerült kikapcsolni. Visszatéve az akksit viszont nem hajlandó bekapcsolni. Kártyafüggő telenoros, szoftverrel nem mókoltam soha és nincs is tele szeméttel. Képpel viszont annál inkább...
Most múlt egy éves a telefon, ha jól számítom a garancia pont lejárt.. (1 év telefon, 1 év kiegészítők talán)
Vélemény?
-
Luperator
tag
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy sajnálatos, de örömteli tapasztalat, hogy a telefont nem egyszer elejtettem, esett már sarkára, kijelzőre, padlólapra, linóleumra kb egy méteres magasságból de lehet a szilikontok vagy a kialakítása eddig mindig megvédte úgyhogy méretéhez képest igen strapabíró telefon.
-
Luperator
tag
Van aki játszik a telefonon? Nekem van pár fent, ebből is a walking war robots az, ami mind a telefon jobb hátulját, mind a kijelző bal felső sarkát forróra melegíti (játék közben szinte folyamatosan használt terület). Lehet ostoba kérdés, de ez hosszú távon nem árt a telefonnak? Ha felforrósodik, mindig leteszem kicsit hűlni, no meg gondoltam már rá, hogy nem biztos,hogy hosszú távon jó lesz a napi 2-3x töltés. (Tabletet kellene venni lehet).
-
Luperator
tag
Sziasztok!
Nem nagyon volt időm mostanság fórumot olvasni meg a keresőben se lett meg a válasz. Szóval, mai nap wifire csatlakozva jött egy v20d (telenoros vagyok) frissítés ami 99mb volt. Leírásban annyi volt, hogy javítottak az akkuhasználtságon meg máson ami épp annyira nem érdekel.
Tud erről valaki valami bővebbet mondani? Xda oldalán is írt egy srác ő se kapott bővebb választ mint eddig én. Az eddig biztos, hogy mintha lassabban töltene fel a telefon de majd a napokban kiderül.
Ha volt már bocs, csak sehol nincs semmi.
(petíció aláírva
[ Szerkesztve ]
-
Luperator
tag
Sziasztok!
Aki rendelt Nillkin üveget kapott hozzá kapacitív tollat? Azt hiszem így hívják és tök kedves gesztus tőlük, mert nekem jutott egy. Több mint egy hónapot kellett várni rá de végre itt van majd ma fel is rakom bár a gyári is nagyon jó csak nem üveg és tiszta kosz mindig. (poén valahol hogy barátnőm üvegéhez nem adtak és a csomagolás is más pedig az is Nillkin)
Más. Frissítés után nektek a gyári böngésző boldogul a tördeléssel? Pl most töröltem véletlen a g4 topikot mert olykor-olykor totál máshol érzékeli a nyomást mint ahova én szeretném.
-
Luperator
tag
válasz #29810560 #13833 üzenetére
Köszi, utánanézek, hogy hol mennyiért lehet kapni aztán majd kipróbálom azzal is hátha
Stauffenberg
Mennyit vártál mielőtt lemondtad volna a Nillkin védőüveg rendelését vagy hogy, volt ez? Momentán még időben vagyok de szinte minden megjött már amit Aliexpressen rendeltem csak ez nem (még páromnak is ugyanez az üveg csak más telefonra de más az eladó is). Kezdek kicsit aggódni nehogy úgy járjak mint Te már ha Te is Alin rendelted.Ami nálam a 6.0-át illeti, nem figyelem egyelőre a képernyőidőt de érezhetően jobb mint volt. Korábban a 100%-ot tartotta jó ideig de utána merült, főleg 50-60% környékén kezdett zuhanórepülésbe. Most is játszom rajta, szabad memória kb ugyanannyi mint volt de egyenletesnek mondható a merülés. A tv-s mizérián kívül eddig baj nincs vele.
-
Luperator
tag
válasz #29810560 #13824 üzenetére
Sima microusb-usb kábelt használtam. Csatlakozás után azonban nálam többször feldobta ezt a kérdést a telefon, a tévén mindeközben hiába hagytam jóvá változás nem történt. S mint korábban írtam aztán a telefon se mutatott túl sok hajlandóságot a folytatásra. Azóta nem próbáltam, köszönöm hogy megnézted működik e amúgy egyáltalán.
(haver z1 compactjánál amúgy ilyen jellegű gondok nem adódtak mikor filmeztünk róla )
-
Luperator
tag
-
Luperator
tag
válasz Quqesz #13780 üzenetére
Szia!
Valóban a Miracast segítségével tényleg látható a telefon képe a tévén, de nekem szimpatikusabb lett volna usb-n keresztül. Tölti is addig és filmet is tudok nézni. Ismerős Z1 Compactja még tudta ezt mert láttam,arról néztünk filmet és 5.1-nél nem hiszem, hogy régebbi rendszer lett volna.
Usb hibakeresés nincs bekapcsolva, folyamat engedélyt kér a hozzáféréshez és hiába van engedélyezve, megtagadja. De amúgy mindennel ezt csinálja mert mióta 6.0 van, a számítógépnél is problémázott addig míg nem lett telepítve az illesztőprogram. Gyanítom kompatibilitás lesz csak tudnám, ebbe ugyan miért kellett belenyúlni.
-
Luperator
tag
válasz Quqesz #13770 üzenetére
Most azt meg nem mondom, hogy konkrétan melyik variáció volt az de a lényeg hogy az a verzió amikor háttértárként lehet használni. Mtp talán? Mikor engedélyt szinte az is volt bejelölve utána ugrott át magàtól a töltésre. Próbáltam azt is választani külön hátha az a baja de nem, nem nagyon törődött vele mintha valami probléma lenne.
-
Luperator
tag
Rádugtam ma a telefont egy Samsung led tv-re és a telefonon engedélyt kért is a tartalom hozzáférésre. Tette ezt egymás után vagy hatszor. Ezt mind le is okéztam csakhogy egyszer ez eltűnt és a telefont úgy kezelte mintha tölteni raktam volna fel. Három usb port különböző feszültséggel és megpróbáltam minden, nem megy. Ötlet? Eddig amit ráraktam mindent vitt úgyhogy nem hiszem hogy a tv-vel van baj.
Oprendszer 6.0 az enyémen.
[ Szerkesztve ]
-
Luperator
tag
Szia!
Nekem ma jött meg ugyanebből a szériából a 64 gigás változat. S mint korábban itt ajánlották én is csak azt tudom mondani, a sebességgel nem lesz bajod mert a sima kártyához képest ez frissiben rettentő gyorsan másolt. (kicsit off és közérdekű, ugye ez 6.0-ás rendszer és rögtön felismerte a kártyát minden gond nélkül - láttam többeknél gond volt vele)
A power bankra vonatkozó válaszokat pedig köszönöm!
-
Luperator
tag
Üdv!
Hülye kérdés, de ha power bankot veszek, jó ha 2.1 amperrel tölti az akkut a gyári 1.8 helyett? Valami olyan megoldást akarok hogy ha már ilyet kell használjak akkor nagyjából hasonló eredményt érjek el mintha hálózatról tölteném. Xiaomi 10000maH teljesítményűt néztem ki, azon csak egy 2.1 amperes usb van, a nagyobb változatán van 1 amperes is.
De ha itt tartunk ti milyet ajánlanátok? (6.0 nálam is fent van tegnap óta, egyelőre korai lenne valamit is mondani róla viszont a dead trigger 2 után ha sokat játszottam hajlamos kicsit akadni a rendszer, lehet a melegedés miatt, nem tudom nem értek hozzá)
-
Luperator
tag
Látom sokan látnak kihívást az akkuidő kitolásában, én attól tartok de inkább gondolok rá,hogy be kell szerezni egy power bankot mert csodák nincsenek..
Mondom ezt úgy,hogy automata fényerő nálam kikapcsolva,mindig magam igazítom ha szükséges,hogy optimális legyen a határ ahol nem kell belefeküdni a kijelzőbe és az akku sem merül. Helyadatok szintén kilőve,majd ha kell,be lesz kapcsolva.Nem nézem mennyit megy, inkább igazítom hozzá a használati szokást ha nagyon megindulna lefelé. Ne kövezzetek meg, a technika legyen értem mint fordítva de ha ez van,akkor ez van.
A telefon egyébként továbbra is remek, szavam nem lehet rá.
[ Szerkesztve ]
-
Luperator
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele,nekem a gyári launcher teljesen tökéletes minden téren,csak az üresjárati alkalmazás fogalma lepett meg, véletlen töröltem pár dolgot amit eddig nem használtam. Ami zavaróbb,a Google alkalmazásai, véleményetek szerint a nem használt Google play zene,filmek ilyenek törölhetők úgy,hogy nem lesz gond belőle? Nem értek hozzá,csak figyelmeztet hogy ez meg az nem működik majd megfelelően így eddig nem nyúltam hozzá.
Más,tanácsotok szerint megrendeltem egy Samsung evo memóriakártyát, csak én ebayen keresztül 5-8 ezer Ft között mozog, bőven megéri ha nem lesz gond és elméletben úton van a Nillkin üveg is Kínából, remélem nem járok úgy mint Stauffenberg kolléga. Mit ne mondjak, persze töredék áron.
Mx player mellé kaptam tőletek egy .bin kiterjesztésű. Fájlt, hogy tudom azt telepíteni mert eddig nem sikerült se a lejátszón,se a total commanderen keresztül megnyitni.
(s igen,ez a Black friday,hagyjuk kategória volt)
A segítséget előre is köszönöm.
-
Luperator
tag
válasz Stauffenberg #10729 üzenetére
Nem,nem érzem hogy gond lenne vele. Remélem a jövőben is így marad.
De látom közben,Kínából rendeltél fóliát... Hát ha Neked nem jött,inkább keresek én is valamit itthon tokkal együtt bár tudom az ára nem túl baráti,főleg egy Nillkinnek...
De ha tudtok jó,nem ujjlenyomat gyűjtő és matt fóliát akkor örömmel fogadom az ötleteket.
-
Luperator
tag
Köszönöm a tippeket,a Nova launcher már lent van és eszméletlen,mennyi beállítási lehetőség van benne.
Talán Stauffenberg írta,hogy Samsungot akarok e csinálni a g4-ből,a válaszom nem,de pl az Sp esetén erősen rezgett a léc a használhatóság terén,semmi ram nem maradt és ebből gondoltam hogy amit csak lehet,megeszik az android.
Leslien, nem értek ehhez,a .bin fájl amit küldtél hogy lehet kicsomagolni és az mx player mellé társítani? Amúgy a Dropbox amit használsz telepítendő alkalmazás?
-
Luperator
tag
Üdv!
A napokban hozzájutottam egy telenor függő G4-hez és mivel előtte Xperia Sp-m volt, ért meglepetés. Elsőre a mérethez képest relatíve kis tömeg, másrészt meg a felbontáshoz képest nagy méretű ikonok (lehet állítani?)
Kérdésem lenne, hogy láttam van gyári felesleges fájltörlő cucc telepítve, viszont olyat ami a ramot takarítja ha lehet ilyet, nem találtam, ötlet? Egyelőre szavam nem lehet mert 1,4 giga szabad hely van a memóriában és jó is lenne ha minél több maradna, az SP nagyon szenvedett már a végén tőle.Az LG Smartworld értelmes alkalmazás? Témákat láttam benne,de más hasznos dolgot nem igazán. Aztán... ugye telenor esetén jár plusz egy év törés elleni garancia, aminek kapcsán próbáltam regisztrálni a telefont de nem jött össze és ebben a Telenornál sem tudtak segíteni hogyan lehet érvényesíteni mert gondolom nem úgy megy, hogy ez nekem jár és puszi.
Előtte bogarásztam amúgy itt, így megvan a leendő tok és a fólia is, Aliexpressen szerdán lesz valami akció, le is adom rá majd a rendelést. (Amúgy sajnálatos, hogy magas ára ellenére kártyafüggő, csekkoltam, kért kódot holott sok felsőkategóriás telefonról hallottam, hogy szolgáltató függetlenként értékesíti, hát ez van. Az ára amúgy a szolgáltatók között tűrhető, de vicc hogy függetlenként olcsóbban megveszi az ember mint szolgáltatónál.)
Ui: Egyrészt melyik filmlejátszó programot ajánljátok amihez nem kell külön kodeket rakni, másrészt Ti rendelnétek Aliexpressről memóriakártyát? Ár/értékben jobbat találtam mint itthon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- További aktív témák...
Állásajánlatok