Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abysmal

aktív tag

válasz Dany007 #16 üzenetére

"És szerintem manapság sem szokás 4-5 évnél tovább ugyanazt a telefont (...) használni. (tudom kivételek vannak)"

Nyáron lesz 5. éves a k800i-m :P , van a családban használatban még egy 4 éves w300i és valami 5 évnél is idősebb Motorola is, amiben még Bluetooth sincs. 30-40 év fölött nagyon sok ember van úgy vele, hogy jó neki a mostani telefon, nem akar újat. Mondjuk cserélném már, csak várok egy jó árú és külsőben/belsőben rendben lévő WP7-es telefonra.

ergo ugyan azt a töltőt - haszálni.
    Az EUs töltő egységesítés célja úgy tudom, hogy az volt, hogy egy idő után ne legyen kötelező töltőt rakni a dobozokba töltőt, mert már úgyis lesz mindenkinek otthon belőle-->környezetvédelem

Amúgy a csatlakozó kopását én sem veszem komoly problémának, csak hoztam rá a példát, hogy azért simán előfordulhat, ha nem 1-2 év egy telefon/töltő élettartama. Egyértelmű, hogy nem ezért fog/nem fog elterjedni a vezeték nélküli töltés.

Az IC-s mellé egy másik példa: Ha nincs rajta egyéb töltőcsatlakozó, a 3,5-ös jack se lenne rajta (helyette bluetooth), akkor létrehozható lenne olyan teljesen zárt burkolatú telefon, ami így akár lehetne teljesen vízálló, mert nem lenne hol befolyjon a víz a készülékbe. (bár nem tudom, hogy a mostani vízálló telefonoknál hol szokott beszivárogni, de gondolom a csatlakozók gyenge pontnak számítanak)

Arra, hogy kéne végre rendes méretű aksi pedig egy hatalmas +1, de csak nem akarnak ilyeneket rakni a telefonokba. A WP7 és az iPhone az optimalizáltsága (?) miatt kevesebbet fogyaszt, de ezt nem arra használják fel, hogy hosszabb legyen az üzemidő, hanem csak gyengébb, olcsóbb aksit raknak beléjük. Nézem, hogy a Lumiákba csak 1300-1400mAh-ás aksit raknak, így pedig csak 1-2 napig bírják, mint a droidok az 1700-2000mAh-ás aksikkal. A nagyobb aksikat beletehetnék ezekbe a WP7-es telefonokba és rögtön 2-3 napot bírnának.

• Abysmal

aktív tag

(#3) Dany007:
    A jelenlegi microUSB csatlakozókkal még nincs komoly tapasztalatom, de az SE felé régi töltő csatlakozó pár év alatt el tud annyira kopni, hogy nem lesz tökéletes a csatlakozás minden helyzetben. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy a töltő felőli rész kopott el, nem a telefon felőli csatlakozó. A családban volt, vagyis még megvan egy LG Shine, ami már csak úgy tölt, ha kissé feszül oldalra a csatlakozó.

Szerintem a vezetékes töltést nem alternatívaként kéne használni, hanem egy plusz funkcióként. Lenne ilyen mód is és a vezetékes is megmaradna. Tagadhatatlan, hogy bizonyos helyzetekben az a jobb, ha vezetékes (pl. telefonálhatunk ha kábelen van), de egy szabványos vezeték nélküli töltőnek nagyon sok olyan felhasználása létezik (pl. egy Inter City-n az asztalba lenne egy ilyen töltő lap építve, amire csak ráteszed a telefont, vagy notebookot és az egész út során tölti akár), ami vezetékkel eléggé komplikált, vagy bizonyos okokból (nem feltétlenül technológiai) nem megvalósítható.

Napelemes próbálkozások már régóta vannak. Ha nem jön valami csodás új és olcsó technológia, akkor az ez egy halott irány.

Mondjatok rá akármit, ez vezeték nélküli, mert nincs vezeték a töltő és a telefon között :P
    Olyan úgysem lesz sose (vagy ha igen, akkor az egy olyan fizikai felfedezés eredménye lenne, ami alapjaiban változtatná meg a ma ismert technikát), ami hatékonyan tudja méterekről, vagy akár kilométerekről tölteni a kütyüt vezeték nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák