- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abysmal
aktív tag
"És szerintem manapság sem szokás 4-5 évnél tovább ugyanazt a telefont (...) használni. (tudom kivételek vannak)"
Nyáron lesz 5. éves a k800i-m
, van a családban használatban még egy 4 éves w300i és valami 5 évnél is idősebb Motorola is, amiben még Bluetooth sincs. 30-40 év fölött nagyon sok ember van úgy vele, hogy jó neki a mostani telefon, nem akar újat. Mondjuk cserélném már, csak várok egy jó árú és külsőben/belsőben rendben lévő WP7-es telefonra.
ergo ugyan azt a töltőt - haszálni.
Az EUs töltő egységesítés célja úgy tudom, hogy az volt, hogy egy idő után ne legyen kötelező töltőt rakni a dobozokba töltőt, mert már úgyis lesz mindenkinek otthon belőle-->környezetvédelemAmúgy a csatlakozó kopását én sem veszem komoly problémának, csak hoztam rá a példát, hogy azért simán előfordulhat, ha nem 1-2 év egy telefon/töltő élettartama. Egyértelmű, hogy nem ezért fog/nem fog elterjedni a vezeték nélküli töltés.
Az IC-s mellé egy másik példa: Ha nincs rajta egyéb töltőcsatlakozó, a 3,5-ös jack se lenne rajta (helyette bluetooth), akkor létrehozható lenne olyan teljesen zárt burkolatú telefon, ami így akár lehetne teljesen vízálló, mert nem lenne hol befolyjon a víz a készülékbe. (bár nem tudom, hogy a mostani vízálló telefonoknál hol szokott beszivárogni, de gondolom a csatlakozók gyenge pontnak számítanak)
Arra, hogy kéne végre rendes méretű aksi pedig egy hatalmas +1, de csak nem akarnak ilyeneket rakni a telefonokba. A WP7 és az iPhone az optimalizáltsága (?) miatt kevesebbet fogyaszt, de ezt nem arra használják fel, hogy hosszabb legyen az üzemidő, hanem csak gyengébb, olcsóbb aksit raknak beléjük. Nézem, hogy a Lumiákba csak 1300-1400mAh-ás aksit raknak, így pedig csak 1-2 napig bírják, mint a droidok az 1700-2000mAh-ás aksikkal. A nagyobb aksikat beletehetnék ezekbe a WP7-es telefonokba és rögtön 2-3 napot bírnának.
-
Abysmal
aktív tag
(#3) Dany007:
A jelenlegi microUSB csatlakozókkal még nincs komoly tapasztalatom, de az SE felé régi töltő csatlakozó pár év alatt el tud annyira kopni, hogy nem lesz tökéletes a csatlakozás minden helyzetben. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy a töltő felőli rész kopott el, nem a telefon felőli csatlakozó. A családban volt, vagyis még megvan egy LG Shine, ami már csak úgy tölt, ha kissé feszül oldalra a csatlakozó.Szerintem a vezetékes töltést nem alternatívaként kéne használni, hanem egy plusz funkcióként. Lenne ilyen mód is és a vezetékes is megmaradna. Tagadhatatlan, hogy bizonyos helyzetekben az a jobb, ha vezetékes (pl. telefonálhatunk ha kábelen van), de egy szabványos vezeték nélküli töltőnek nagyon sok olyan felhasználása létezik (pl. egy Inter City-n az asztalba lenne egy ilyen töltő lap építve, amire csak ráteszed a telefont, vagy notebookot és az egész út során tölti akár), ami vezetékkel eléggé komplikált, vagy bizonyos okokból (nem feltétlenül technológiai) nem megvalósítható.
Napelemes próbálkozások már régóta vannak. Ha nem jön valami csodás új és olcsó technológia, akkor az ez egy halott irány.
Mondjatok rá akármit, ez vezeték nélküli, mert nincs vezeték a töltő és a telefon között
Olyan úgysem lesz sose (vagy ha igen, akkor az egy olyan fizikai felfedezés eredménye lenne, ami alapjaiban változtatná meg a ma ismert technikát), ami hatékonyan tudja méterekről, vagy akár kilométerekről tölteni a kütyüt vezeték nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest