Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Blizzardking

őstag

válasz sEtuke #7857 üzenetére

Szia, én azért mondtam a Kitkatot és az SDfuse-t, mert innen indultunk.
    "Nagyon gyenge lett a terereje frisdites utan"
    Először azt kell(ene) kiszűrni, hogy valójában a frissítés okozta-e. Ha megnézed a twrp-ben a particiókat amiket menteni tud (aboot, boot, recovery, system, preloader, persist, splash, cache, data, modem, fwupdate, efs és mrd data), látható, hogy ezeket egymástól függetlenül fel lehet pakolgatni, visszaállítani. Ha csinálsz egy mentést az aktuális modem partiról, akkor teszed vissza amikor akarod. A másik mód, hogy a linkelt oldalról leszedett modem zip-eket feltelepíted szintén twrp-ből. Szóval nyugodtan cserélgetheted őket. A CM 12-re nem emlékszem, de a CM 13 modemje kifejezetten jó, nekem most pl az van a vibe rom mellett.

Ha szar a térerő, a következő okai lehetnek
    - szar sim kártya
    - szar rom
    - szar modem verzió
    - hardver hiba magában a készülékben
    - maga a térerő nem szar, csak az adott rom másképp rakja ki a pálcikákat a képernyőre

A fenti hármat cserélgetéssel lehet kitesztelni, de nincs rá konkrét recept. Sim kártyákat, modem particiót, esetleg magát a romot lehet csereberélni. Ilyen esetekben (általános hibakeresésnél, bármikor, nemcsak ebben a konkrét esetben) az is előrelépésnek számít, ha a jó- és a rossz állapotot bármikor reprodukálni tudjuk, mert onnan lehet szűkíteni hogy mitől lesz a jóból rossz. Ezért mondogattam a kitkat romot, először azt tisztáztuk, hogy miről mire volt a frissítés.
    Ha hardver hiba, azt nem fogjátok valószínűleg házilag javítani.
    Az utolsó verzióra vannak mérő programok, amik kijelzik (esetleg logolják) a térerősség mértékét, ezzel objektíven össze lehet hasonlítani az állapotokat, jobban mint a pálcikákkal. Sajnos ennél többet nem tudok segíteni, de amiatt ne aggódj, hogy a modem partició buherálásával hibára futsz, ha nem jó, visszateheted a jobbat. Nekem volt olyan hét, amikor vagy 9 féle modem zip, meg mentés volt fent a telón, és a gyakorlati használat során átnevezgettem őket, hogy emlékezzek melyik milyen volt. Az is kérdés, hogy ha a net kapcsolat le van korlátozva a sim1-en 2G-re, ergo nem akar LTE- vagy 3G hálózatra csatlakozni, akkor hogy alakul a dolog. Nekem a 4G sokkal stabilabb volt a telenoros simemmel mint a vodával.

Új hozzászólás Aktív témák