- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- iPhone topik
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- One mobilszolgáltatások
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
Csak a felé tolódunk, hogy egyre kevesebb a jó iskola
. Mindenhol romlik a színvonal. Az pedig tény és való, hogy én nem elit szakközépbe jártam (ha valakinek mond valamit a Trefort Ágoston Bcs-n).
(#51) Alchemist: Ez nem csak 20 éve, hanem ma is így van
.Mondjuk tényleg nem szerencsés egy váltakozó áramú áramkörben számológép nélkül számolni a feszültségeket, stb...
, mert a félnap rá menne.
-
buherton
őstag
Kezdjük az elején
.
(#25) Borote: Természetesen ez eléggé tanárfüggő, de ahogy láttam aki táblánál tartja azok jobb színvonalúak, mint aki projektorral. Elektronikus táblával nincs tapasztalatom, bár volt az iskolában, de senki sem használta
.
(#30) dabadab: Egyetemen is akad hulladék tankönyv, nem is egy
. Oké persze van azért nagyon jók is pl. Schuster féle C vagy PERL e-könyvek, amik elég jó színvonalat képviselnek. Szval NIK-es voltál
. Nekem a Molnár Ferenc féle előadás az etalon. Gyakorlatilag mozgóképet csinál a táblánál
.
(#32) VaniliásRönk: Egyáltalán nem értek veled egyet (általános és középiskolai szinten). Gyakorlatilag ugyanazok az órák voltak akkor mint most. Csak az Info az ami újonnan behozott tantárgy.
(#38) mokus1: Az a baj, hogy egyetemen történik mindez
. Amikor a hallgatóság megtudta hogy számológépet nem lehet használni matek zh/vizsgán teljes felzúdulás volt. Nevezetes négyzetgyökök, meg ilyeneket kell tudni ott. Hááát sokan buktak, mondjuk nem biztos hogy emiatt. Érettségi az meg kész röhej volt. Érettségi előtti héten tanárnő behívott mindenkit. Kimegy a srác egy két jegyű pozitív számból kellett kivonnia egy két jegyű negatív számot(érzed a nehézséget), természetesen nem tudta kiszámolni számológép nélkül. Azt már nem is mondom, hogy matek érettségi első feladat részében volt egy olyan feladat, hogy 1,5 tégla 90 forint, akkor mennyibe kerül 8 db tégla. A tanárnő két kezén megtudta számolni hogy a 80 fős csapatból mennyinek sikerült ez a feladat. Hejesirás pedig gyakorlatilag nem létezik, se itt se ott.
-
buherton
őstag
Olyan szerencsétlen tankönyvek vannak/voltak, hogy a töri tanár kénytelen volt lediktálni. Igaz hogy ebből állt ki az óra, de a tanár normális volt és néha-néha tartott szünetet, amikor érdekességeket mesélt. Nem beszélve arról, hogy amit lediktált, azt kérte tz-n és érettségin is
. Így tételt sem kellett kidolgozni.
Nem is az ördögi dolgok miatt nem szeretem, hanem lehet hogy azért amit írsz. Az egyetem alatt a sok-sok projektoros tanár közül egynek az óráján nem akartam elaludni az első tíz percben, de az am olyan jó volt, hogy kétszer is végig hallgattam (no nem önszántamból
, de előadásokról direkt nem lógtam el). Pedig nem lehetett arra fogni hogy rossz az anyag, hanem az hogy rossz az előadás mód projektorral.
Azok az előadások ahol a táblán folyt a tanítás alig emlékszem olyanra amin az elalvás határára csúszott le a színvonal.
-
buherton
őstag
válasz
callmeakos #13 üzenetére
Semmi, otthon netbookozzon meg notebookozzon.
Az info az más tészta. Ott elég evidens hogy kell a normális gép, ami nem igazán valósul meg még a jobb iskolában sem mindig. (Anno általánosban a másik iskola termét használtuk, és az volt az ász aki az egyetlen színes monitor előtt ülhetett, és óra végén mariózhatott
.)
-
buherton
őstag
válasz
callmeakos #6 üzenetére
Most csak törire meg magyarra mi a fenének? A tanulók az elmúlt pár száz évben is kibírták, sőt majdhogy nem a felsősök többet tudtak mint te vagy én... Tatám mesélte, hogy anno érettségin a verseket is fejből kellett írni, nem volt semmilyen segédeszköz sem. Ma meg már sírnak, mert hogy nem tudnak két számjegyű kivonást elvégezni fejben érettségi előtt!!! Szánalmas az egész oktatási rendszer, és csak még jobban tönkre vágják. Ötödik osztályban már másodfokú egyenletezni kellene csinálniuk, nem pedig még a szorzást meg az osztást tanulniuk.
-
buherton
őstag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
Úgy sem arra használnák amire kell...
Nagyon sok területen pl. matekon hogyan rajzolsz, vagy írsz fel, egy komolyabb egyenletet? Akkor a speciális területeket nem is említem. Képtelenség olyan gyorsan kattintgatni (még egyenlet szerkesztővel is csak a pöcsölés megy, pedig tudom hogy mi hol van). Nem beszélve arról, hogy nem lesznek meg a kéz mozdulatok, hogy hogyan kell a körzőt és a vonalzókat kezelni, és szabad kézzel rajzolni.
Előző félévben én is benne voltam nyakig az ilyenekben. Hatékonyan kell jegyzetelni
. Nagyon sok füzet telt meg és a papírboltban is tízesével vettem a betéteket. Volt olyan hogy reggel 9-től este 9-ig bent voltam, aminek nagy része előadás volt.
-
buherton
őstag
Inkább szétszedi és eladja a színesfémet belőle.
Tökéletesen felesleges a modern technika a tantermekben. Semmilyen jó tapasztalatom sincs, se az elektronikus naplóval (anno szakközépben), se a projektoros tanítással. Pénz kidobás az egész... Tanítani csak és kizárólag hagyományos eszközökkel lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hardcore café
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest