- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stifi
senior tag
válasz
audi100td #273 üzenetére
hát szerintem amióta világ a világ, ez így megy. vannak próbálkozások, de végül minden elbaszódik vagy ellehetetlenül, megszűnik, kisemmizik, hogy az általad említett élősködő réteg még gazdagabb legyen. nincsenek csodák, ez is egy ilyen téma sajnos és érthető ha érzékenyen érint pár embert.
de azért eret nem kell vágni!
-
hallador
addikt
válasz
audi100td #237 üzenetére
Nem értem mire föl ez a hiszti, de legyen igazad, én már meguntam, úgy is mindig leírod ugyanazokat a hülyeségeket.
Szerinted. Meguntad, lehet, hogy jobban utána kellene nézni mások vagdalkozása helyett nem?
Az info 2005-ből az IBM Magyarországtól származik, tehát nem urban legend. Lehet hogy az IBM jobban tudja, de ki tudja... Vagy szerinted? Komolyan érdekel
T61-em nekem is van mint mondtam, ugyan ez elkerülte a figyelmed, nem kell bemutatni. Igazad van egy kettő gép volt ami P-s processzorral jött ki. De kevés.
És még én nem olvasok.
Legalábbis vissza nem.
Ismét ellentmondasz magadnak, gratulálok. 2005-ben vásárolta fel az IBM PC részlegét a lenovo és ahogy az előttem hozzászoló R51-esén, az én X40-esemen is már ott volt az alján a manufactured by lenovo vagy hasonló matrica és az is korábbi gép.
Valóban ott van, mert az már a Lenovo felvásárlás után kiadott gép, de azért szerinted a Lenovo gyártotta? Szerintem nem.
Érdekes lenne ha 2004-ben adták ki (Pontosítsuk Decemberben) az X40-et, akkor hogyan lehet rajta Lenovo matrica, ha 2005-ben vette meg a PC üzletágat? Te láttál már olyan Brand Gépet, mondjuk Dell, HP, IBM, ahova odaírták, hogy ezt a Quanta, Pegatron, Foxtron, vagy a Wistron gyártotta? Én nem, akkor hogyan lehetett Lenovo az X40-en talán úgy, hogy 2006-ig gyártották, és esetleg egy újabb széria volt? Aha akkor meg is van oldva a rejtély (Esetleg egy SANMINA üzemben, bérgyártásban). Az én T61-emen is Lenovo van már, de ha jól emlékszem 100 $-ért ég lehetett volna kérni IBM matricázással is. Ja és tudod a BIOS csodákra képes.
Az IBM is ugyanazokat a hülyeségeket hajtogatja amit én, ezek szerint az IBM is leírja mindig ugyanazokat a hülyeségeket...
Kifutottam az időből bocs, ovasd el az IBM álláspontját, ott a PDF nézd meg szerepel-e benne a SANMINA-SCI. Majd kérlek döntsd el, hogy ki ír hülyeségeket. ....
-
hallador
addikt
válasz
audi100td #237 üzenetére
Nem értem mire föl ez a hiszti, de legyen igazad, én már meguntam, úgy is mindig leírod ugyanazokat a hülyeségeket.
Szerinted. Meguntad, lehet, hogy jobban utána kellene nézni mások vagdalkozása helyett nem?
Az info 2005-ből az IBM Magyarországtól származik, tehát nem urban legend. Lehet hogy az IBM jobban tudja, de ki tudja... Vagy szerinted? Komolyan érdekel
T61-em nekem is van mint mondtam, ugyan ez elkerülte a figyelmed, nem kell bemutatni. Igazad van egy kettő gép volt ami P-s processzorral jött ki. De kevés.
És még én nem olvasok.
Legalábbis vissza nem.
-
hallador
addikt
válasz
audi100td #218 üzenetére
Kérlek olvass vissza!!!
Komolyan már ezt is leírtam és utálom azért ismételni magam mert nem vagy képes olvasni csak belekötni!!!
KÖSZI!
Ez részben igaz, de akkor mi a van a T400-al, vagy T61-el?
Az IBM már évekkel a PC részleg eladása előtt a lenovo-val gyártatott, majd fokozatosan átvette az egészet a lenovo. Nincs is ezzel semmi gond (illetve most már sajnos van), csak arra szerettem volna kitérni, hogy eleinte még a lenovo is fejlesztett jó irányba, úgy a Core 2 Duo korszak végéig, illetve a 15"-os vonalon T520-ig bezárólag, 12"-on talán az X201 volt az utolsó igazán jó gép.
Urban legend és hülyeség az IBM alaplapokat az LG a belsejét a Japánok (Yamato Laboratory IBM mellékvállalat), a házat a franciák gyártották, és sokáig magyarországon rakták össze! És elcseszettül semmi köze nem volt a Lenovohoz az ég egy adta világon semmi. Utána ezeket az üzemeket felvásárolta a Lenovo, nem mindegyiket de semmi köze nem volt hozzá.
Ezt valamelyik okos találta ki, NEM igaz. (Esetleg ha Te jobban tudod mint Bíró Szilárd akkor hajrá)
Az IBM gépeket a SANMINA gyártotta semmi köze a Lenovo-hoz!!!
-
hallador
addikt
válasz
audi100td #170 üzenetére
Amúgy nem akarok beléd kötni, de komolyan Te csak arról tudod eldönteni, hogy milyen gép, amit használtál? Már nem azért de én kb 1x éve supportálok, Level 1 - 3 között, mikor hol és azért a kutyát nem érdekli használtad-e vagy sem. Elég ha nálad van 1 - 1.5 évesen 1 - 2 hetet és tudod-ismered a gépet, ez megint ilyen mac-es baromság, hogy használtad? És mi van ha nem? Egy gépről nem tudom Rudi hogy a f.... dönti el, hogy jó vagy nem, ha 2 - 3 hétig van nála, akkor ő sem ért hozzá?
De ugye azért azzal tisztában vagy, hogy a 15"-os gépek általában azért jobbak, mert a hűtésük jobb, nagyobb a gép maga. Az egyenesen szégyen a Lenovo-ra, hogy a T410/420/430 jobban melegszik, mint a sokak szerint vacak ProBook 6460B teletömve mint a liba. Na ez a szégyen nem a T60 Lenovo mivolta. Az még keményen IBM éra volt mivel az IBM-Lenovo 5 éves átállási idővel vette meg az IBM pc részlegét, ha jól emlékszem, Valamint azért ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy ha vesz egy cég egy komplett pc üzletágat akkor majd a következő széria már teljesen saját gyártású lesz vagy igen?
Ugye azért tisztában vagy azzal is, hogy még a T43-t, és a T60 egy jó részét is pontosan ugyanatok a cégek gyártották akik az IBM féle notebookokat? KB T61/T400 -tól volt más saját gyártás. Meg is látszik...
Szóval ezért mondtam, hogy ez a hepciáskodás semmire nem jó... Meg az ilyen megnyilvánulások, hogy magad ellen beszélsz ja ha legalábbis már csak azért bele akarok kötni valakibe, akkor igen, de ezt még mindig gyerekesnek tartom és értelmetlennek. Persze szigorúan csak és kizárólag szerintem......
Ha azt mondom igazad van akkor ok? Igazad van.
-
rudi
nagyúr
válasz
audi100td #164 üzenetére
Ennek én ellentmondanék X vonalon. Amikor az X40 (vagy X41, már nem emlékszem, de még IBM-es) gépemről X60-ra váltottam, már nagyon finoman megvolt az az érzés, hogy itt valami már nem olyan igényes, mint az elődön volt. Szerencsére nem éreztem túl erősen, szóval az X60 hamar bejáratódott (mostanra el is használódott eléggé, de van még egy újszerű tartalékban).
-
Integra
titán
válasz
audi100td #166 üzenetére
lehetséges, nem tudom, nem kizárt. mert minden másban hiábatlan és masszív.
abban is igazad van, hogy a c2d-val szerelt t61-ek már lassan lassan gyengék, néha én is érzem, hiába az intel ssd meg a sok ram. viszont mi az utolsó normális billentyűzetes kis t vagy x amiben már erősebb cpu dolgozik jobb panellel? emlékeim pont úgy van a forduló, hogy az erősebb, újabb cpu-val kis tp-nél már nincs normális billentyűzet
-
hallador
addikt
válasz
audi100td #164 üzenetére
Ugye azért azon nem veszünk össze, és nem kezdesz gyerekes dolgokkal előjönni, hogy ha nem használtad... Te tudod, hogy nem használtam? Vagy esetleg látó vagy? Vagy? Találkoztam vele eleget. Tényleg bele kell menni a gyerekes ki az okoskódóbb dolgokba? (Elszoktam az ilyentől..... ).
A T60 Még keményen az IBM égisze meg alatt készült. A T61-be kerültek bele a Lenovo frissítései TopRoll cage pl. Ami talán nincs is az újabbaknál. Az Pedig hogy ki gyárt és mit / kit érdekel az IBM szerinted mikor gyártott utoljára Notebookot, amit az IBM gyártott le és szerelt össze? Csak kérdezem, mert ha már ilyen szinten játszunk, akkor mond már el....
(#166) audi100td
Én igen. T420-asoknál a Zsanérok lögyögtek. Félre ne értsd, nem kellett cserélni, a kijelző ettől föggetlenül elég rendesen mozgott. Azóta is mennek, csak nem megszokott egy ThinkPad-tól.
-
Integra
titán
válasz
audi100td #159 üzenetére
öregemnek t520-at vettem. a fedlap kávája a nyitó mechanikánál már lötyög és szétnyílt... :-/
amúgy panelre, sebességre, ssd-re és billentyűzetre tényleg szuper. hűtésre is. de ilyen szétnyíló kávát életemben nem láttam, lötyög a panel felőli burkolat a kinyitó pöcöknél.. -
hallador
addikt
válasz
audi100td #159 üzenetére
Az a helyzet, hogy nekem Van T61-em, de az előtte lébő T60 jobb volt. A T4/500 gyakorlatilag a C2D miatt volt nagyon jó, és a hűtése is egész kellemes volt, közel nem volt ilyen jó a helyzet az Első i processzor megjelenésekor. A Sandy Bridge megint jól sikerült, az IVY esetében pedig nem volt sokmindent elrontani. Az egyik Managernek nálunk T530 van hát ha azt mondom hogy az én gépemnek jobb a hűtése, akkor nem mondtam remélhetőleg újdonságot, és ráadásul úgy jobb, hogy 16 GB ram, 750-es WD Black van benne meg egy SSD is. Valamint vPro-s proci. Na így veri meg a ThinkPad T530-at a hűtése, hangosabb OK, ha hajtva van, alaphelyzetben nem.
Szóval lehet hogy az 520 nagyon jó volt (Bár kétlem, hogy elérte egy T60 szintjét, de OK). De T530 már messze nem ilyen jó....
Nekem annyira egyik TP sem jön mióta a Lenovo megvette. Nem a Lenovo miatt, hanem amiatt, mert közel nincs ott már sem a support, sem a dokumentáció, sem a minőség, sem semmi. Sajnos a Lenovo egyben tudja megverni a konkurenciát, ez pedig az Ár.
-
Integra
titán
válasz
audi100td #151 üzenetére
ugyanez a bajom, de komolyan..
ránézek, használom, elszörnyűlködöm. ok, persze, használható mind, minddel lehet munkát végezni, világos. ha nincsen más, akkor jó a szamár is, vágom a történetet és akkor majd nekem is valamit kell találni, muszáj.. na mindegy, ez a hajó nagyon úgy tűnik, elúszik...
egyet lehet még, vesz az ember egy jó alapgépet használtan és ha van pénz, szépen alkatrészekből újonnan összevásárolja a cserélhető elemeit, amivel szinte újszerű lehet a gépe, 8gb ram bele a legjobból, egy nagy és gyors intel ssd-vel, esetleg ha alkalmas rá a gép, egy jobb panelt beletenni, ventit cserélni és használni még 10 évig. ma még azért kapni a most is futó gépekhez tartalékból vadonatúj gyári billt és ultranavot is. én egyre inkább ebben gondolkodom. x201 vagy x200 talán pont megfelel rá a panelcsere miatt, affs-re. mert ez a t61 tn panel vagy mi a túró, ez gyalázat volt akkor is, amikor megjelent vele, most meg pláne -
hallador
addikt
válasz
audi100td #151 üzenetére
Ezzel annyi a probléma, hogy az én HP-m (Csak ProBook 6460B) is 1,5 éves a hangja valóban magasabb az átlagnál, cserébe hűt is. A Zsanérok igencsal egyben vannak. Nem hogy cserélni nem kell, hanem 1.5 év múlva sem nagyon kell majd. A Gumírozott gombok nekem jobban bejönnek, mint a nem létező tapipaddal egybe épített valami, amit ne nevezzünk jónak, inkább rossz.
A Black Mouse Pointer esetében a középső gomb hiánya valóban zavaróbb, a scrollozás miatt, de a pontossága semmivel nem rosszabb, mint egy Tx30 TrackPoint-ja. Ha meg már a kipattintható bill megvilágítás jokkal jobb, mintha nincs márpedig az új thinkpadeken nincs.
A T520-as billentyűzete valóban jobb, a HP-jénél, nem is véletlenül írtam a T530-astól felfelé.... Valamint a T520 sem éri el a T60 szintjét, nagyon nem.
Én is szívesebben használnék T60-at ha lenne. De nincs.
Amúgy A Dell Lati 6x30/40 félholtra veri az Új ThinkPad-eket. Szó se róla az új 840/50 G1 EliteBook-okat is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest